Bloomberght de yayınlanan sorunlu kredileri olan bazı bankalarla ilgili tablodaki verilere dayanarak tek tek bankalar bazında yorum yapabilir misiniz?
Ek 19378
Printable View
Bloomberght de yayınlanan sorunlu kredileri olan bazı bankalarla ilgili tablodaki verilere dayanarak tek tek bankalar bazında yorum yapabilir misiniz?
Ek 19378
I. Grup - Standart Nitelikteki Kredi ve Diğer Alacaklar
II.Grup - Yakın İzlemedeki Kredi ve Diğer Alacaklar
III.Grup -Tasfiye Olunacak Alacaklar/Tahsil İmkanı Sınırlı Kredi ve Diğer Alacaklar
IV.Grup - Tasfiye Olunacak Alacaklar / Tahsili Şüpheli Krediler
V .Grup - Zarar Niteliğindeki Krediler ve Diğer Alacaklar
Yönetmeliğe şuradan bakabilirsiniz: http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20160622-3.htm
"Sadece faizle" geçinmek için ne kadarlık bir birikim gerekir? $1.000 aylık harcama izni için şahsi fikrim:
https://c2.staticflickr.com/2/1804/4...c0c5a233_b.jpg
benim şahsi gözlemim de bu yönde. dünyanın en abuk sabuk finansal zihni sinir fikirlerini parası olmayanlardan/idare edemeyenlerden dinliyorum, sonra da niye paraları olmadığı veya idare edemediklerini daha iyi anlıyorum.
ikinci bir sorunda paraların büyüklüklerini anlayamamaları, bir noktadan sonra kafaları almıyor. 100.000TL ile 10milyon doların farkı kalmıyor belkide ikisi de ulaşılamaz oldukları için. hele hele milyar dolar devlet bütçeleri filan tamamen hikaye sınıfına giriyor bir kulaktan giriyor öbüründen çıkıyor. reiste onun için katrilyon demeye bayılıyor bence :)
Sayın Dowes, aynı hesabı bende yaptım daha önce.Burada enflasyon olarak ABD deki %2 enflasyonu baz alıyorum.Ayrıca Eurobond faizi şu anda %8 ancak tüm hayatımız boyunca faiz ile geçineceksek eurobond faizinin 4% e düşeceği dönemlerde de hayat standarımızı düşürmeden yaşayabilmek için anaparamızın mevcut ihtiyacın 2 katı kadar olması gerekiyor. Yine en az 2M ve üzeriUSD gerekli bu iş için ve dolayısıyla 35% gelir vergisi ödenecek. Bunun bir istisnası Eurobond yatırım fonları, zira 10% stopaja tabi sadece. Orada da vade sonuna kadar beklenecek, örneğin akbank ın nitelikli yatırımcılara yönelik sabit getiri garantili usd yatırım fonu var ve TR 2023 vadeli eurobonduna yatırım yapıyor sadece. Vade sonuna kadar kupon ödemesi yok, karşılığında 10% stopaj var.