Sebep aramayı bırakalı çok oldu :hah:
Printable View
Endeks etkisi çok olan ve hacimli ilk 5 hisseye baktigim zaman 4 hisse dün akşam long devam ediyor ama endeks grafikte short olmuşuz
yine ayni şekilde cuma günü garan ve thy baktim sadece onlarda short görünürken endekste kapanisa yakin long girmişim
Demek istedigim piyasa gittikçe zorlasiyor artik tek bir grafige bakip sinyal olusturmak cok basit kaliyor gibi artik hisselerdende destek almak gerekiyor gibi
Tek bir seans acilişında 1 haftalik kari masaya birakmak her ne kadar riskli bir piyasa olsada bu kadar basit olmamali
Hisselerden sinyal destegi alarak yada hisselerdede belli bir oran islem yaparak bir miktarda dolara islem yaparak katalizör gibi önlemler almaliyiz bence
Tek sepete ayni yumurtalari koyuyoruz sonra gaplara kizmaya hakkim yok
Ve 1 haftada 2 tane % 1 den büyük gap yemek sistemden çok degisik strateji ihtiyacim oldugunu gösteriyor, ben böyle düşünüyorum
Haklısınız aynı zamanda diğer futurelarda, hisselerde belki yabancı piyasalarda da işlem yapabiliyor olmak lazım. Risk dengelemesi açısından.
Bende bir takım arayışlar içerisindeyim, daha öncede bahsetmiştim.
1) Diğer future larda yeteri kadar derinlik yok.
2) Keçi nin yaklaşımına benzer bir şeyler yapılabilir, çok zor tabi o ayrı.
3) Yabancı piyasalar için yerli aracı kurumlarla çalışılamıyor, farklı data sağlayıcı ve farklı altyapı lazım.
Ama bence kesinlikle farklı 1 2 bacak daha lazım, getiri eğrisini dengelemek ve salınımını azaltmak için.
Hacim olarak viopta endeks, dolar, euro, thy, garan , gram altin, ons altin diye gidiyor
Ben zaten dolar ve gram altinda yaklisik 3 haftadir islemlere basladim simdilik guzel gidiyor ters gunlerdede teselli ikramiyesi oluyor belli bir miktar hisseyi zaten tutuyorum endeks disi
Fakat garan ve thy gibi endeks kagitlarina basarili yavas sistemler olusturamadim
Olusturabilirsem Amacim kimine ters gelsede viop hisselerden kazanctan cok total kar zarar grafigindeki dalgalanmayi azaltmak
Hem islem yapip hem kendimizi yipratiyoruz geniş bir yelpaze olsun kazanc düşsün ama saglikli ve güvenli bir yatirim olsun
Endeksde terse kaldiysam dolara bakayim onda tersdeysem hisselere bakayim ondada tersteysem altina bakayim
Endeks yatay gidiyorsa dolarda yada altinda hareket vardir yada bazi endeks hissesu hareketlidir
Sistemlerin hepsi farkli ensturumanlarda terse kalacak degil yaa
Illaki teselli ikramiyesini buluruz bir yerden
Yaw halde hade kontra robotlarla basa çıkamadık demiyorsunuzda. Sepet yumurta hesabina giriyorsunuz.
Kontratlar heryerde
Erhan endekste 2 defa terse düşsemde dolar ve altinda dogru yöndeydim ama geçmiste hep böyle olmuş diyemiyorum elimde detayli veri yok
Ben savunma sanayinde , Çok riskli sayilan bir fabrikanin en riskli bölümünde çalisiyorum
Viopta bu kontra robatlar var diyorsaniz bilmiyorum ama benim hayatimdada hep paylayici maddeler var 11 yildir hala ölmedim :)
Yani risk almak sorun degil , vioptada risk aliyorum
Ama çalistigim Sektörde ögrendiklerime ve yaptiklarima bakinca viopta tek bir grafikte islem yapmayi saglikli bulmuyorum dedim
Sorgulama yapinca önlemlerim ve koruyucu donanimlarinin eksik oldugunu farkediyorum
Ben bunu sorgulamaya ve anlatmaya calistim
son bir aydır bir gap hariç gaplerin hepsinde terse yakalandım :)
kontraların parmağı olabilir bu işte
ismin kontra robot koymak doğrumu bilmiyorum ama bir karıştırıcı var gibi gibi.
4 saatlikte basit bi macd veya cci kullansanız bunlardan daha iyi