16 milyar CHF'lik Credit Suisse şirket bonosunun degeri de bugün itibariyle SIFIR chf ediyor. Yalan dünya
Printable View
16 milyar CHF'lik Credit Suisse şirket bonosunun degeri de bugün itibariyle SIFIR chf ediyor. Yalan dünya
Isvicre hükümeti de, merkez bankasi aracılığıyla bu satinlamadan dolayi olusabilecek zararlar icin UBS'e 9 milyar chf garanti destegi veriyor. Yalan dünya
Credit Batacağı tarihte 2022 Ekim itibaren , hisse değerimiz Işbank C = 7.5 tl idi iş bankası Ekim 2022 çok gerilerdeydi .
Anımsıyorum , Papalık Credit isviçreden hesaplarını boşaltıp uyarı mesajını tüm dünyaya yayıyordu . Bu adamların Vatikan’a dünyadaki tüm kliseler inanılmaz bilgileri merkeze yollar ve işlerler , katolik çalışanlar da bilgi şirket sırrı filan pek de önemser mi sanmıyorum ! CIA mossad MI 5 dan üstün istihbarat ağı vardır bir banka batacaksa 6 ay önceden haberleri olur nitekim benim gibi süper iyimserler bile Credit batmaz sorunlarını bir şekilde çözer görüşündeydi ,
3 ana birimi vardı bankanın bankayı 3 e bölünüp zarar eden kredi ve Yatırım birimlerinin zararlarının yüzdürülmesi iş ve işlemlerinde ne tür yardım ve eylemlerle Credit Yönetim kurulunun çareler üreteceğini madde madde yazmasak bile durumun sırf Avrupa merkez bankası tahvil bono ve kredi & mevduatlar da FAİZ ARTIŞI kaynaklı olmadığını senelik 8 milyar Euro zararın aşırı eleman çalıştıran ve kredi yatırım başına karlılığın dibe vurduğu işlere para aktaran anlamsız bir banker kurumuna dönüşen credit bir tür kamu bankası gibi idare edildi.
Bu dev zararların üstesindne gelmek için banka kendisini parçalara ayırıp aynen richard gere abim gibi şirket al böl parçala karla sat işi vardı ya … o mantıkla de babasının şirketini alıp parça parça satıp 90 larda holywood da intikam almıştı anımsarsınız ! yeni Yatırımcılara kurumsal olanlara satılabilirdi. İsviçre kanunları el verirse de borsalarda hisse devir anlaşması yapılması daha anlamlı olurdu . bu ve benzeri iş ve olaylar yerine Ucb bankasına satışı RAKİBE SATIŞ tuhaftır !! Böyle bir olay bir yönetim zaafiyetine benziyor , kamu ve bankacılık zorunlulukları mıdır ? Bir regülasyon ve idari saçmalık olmuş mu ? İsviçre’de bankacılık kanunları oldukça sıkı sanırım . Türkiye’de olsa credit tekrardan borsalarda bedelli bedelsiz sermaye artışı yapar ! 30 milyar dolara halka arz edilir 25 garanti tavan görürdü.
2.1 milyar dolar neredeyse Sasanın 5 te biri bedavaya gitmiş vallaha …
Avrupalının da çok zeki olmadığını hele İsviçreli CEO’ların tam felaket banker idarecilere sahip olduğunu sonucuna mı varıcaz . İsviçre’de her bir özel banka artık bende görünüm itibariyle belediye yardım sandığı olmuştur , bu tarz bankerlik anlayışına da şahit olduk ya 180 senelik bankayı batırdı bu 21 yüzyıl nesil gençler ya artık ne diyeceğini insan şaşırıyor 180 senelik ESKİLER VE VETERAN nesiller bu batış Hikayesine AĞIT YAKAR artık .
Richard Gere filmin” çekerken ben henüz bebeydim 90 senesi mi neydi , 11 yaşlarımda izledim o pretty roman filmini hala izleyip 1990 yapımı filmi , eşin kaynakları oralar çünkü = burdan credit suisse Romantik şekilde kurtarma ümidini koruyan Bankacılar varmış demek ki !!! O bankanın idaresi Sert kayaya İSVİÇRE yasalarına tosladı .
175 senelik banka bu ya Tarih oldu . Ben hep derim fazla film izlemeyin zekada gerilik yapabilir diye … Gerçekler acıymış üzücü olaylar yaşandı İsviçre’de …. 10 bin çalışan ve üstü 20 bin kişinin işi tehlike ye girdi Türkiye’nin dev holdinglerinden daha fazla 51.000 kişi çalışıyordu . 2 şehir nüfusu aile ekmek yiyordu şu an bu çalışanların %30-40 işten çıkarılma paradoksu ile yüzyüzeler
Credit suisse de çalışan 30-40 kadar Türk kökenli bankacı var diye duydum , bunların kaçı işten çıkarılacak oldukça merak içindeyim büyükelçilikten ve zürihte arkadaştan duydum ama ciddi Türk çalışıyor 300-400 kişi kadar diyen de varmış ….85 bin Türk İsviçre’de yaşıyor diyen var bu bankada arkadaşlar umarım yabancı diye ilk Türkler kapı dışarı edilmezler !
bedelli sermaye artışı ile çırpına çırpına batmış banka 2022 sonundan itibaren işler düzelmemeye devam etmiş...
mudiler %20-30 paralarını koşturarak çekmeye gitmeseler belki çözüm de üretilirdi . koca isviçre devleti aralık ayında açıklama yapsa EY CREDİT SUİSSE mevduat sahipleri tek kuruşunuz ve faiz geliriniz batmayacak tümüne sigorta uyguladım dese bankadan paralar çekilmese
CREDİT SUİSSE hala ayakta kalırmıydı , şeytan diyor ki isviçre devleti batışa müsade edip son gün de mudilere garanti veriyor .
kapitalizm ile alakası kalmamış REZİL KEPAZE YALAN bir bankacılık düzeni var demirbank ve imar bankası mağdurlarına da ödeme yapsın isviçre hükümeti madem tüm paraları ödeme yükümlüğü var .
banka bonoları alanlar battı ve hissedarlar ise mağdur ki o da tam bir çelişki ve komedi !
nereden tutarsan tut asimetrik yıkım olmuş , sistem olmuş patates olmuş kumpir ve helva niyetine duasını okumuşlar İSVİÇRE EKONOMİSİNİN isviçreye giden paralar off shore bile gitmez , altın ,arsa ev araba daha kıymetli oldu maalesef
dünya kapitalizminin sembol bankalarından biriydi CREDİT tarih oldu YOK ARTIK lebron james tarzı bir şov ile battı batırıldı diye düşünmekteyim. devlet veya ceoların etkisi büyük oldu...demek bankacılık sistemini konsolide edip rekabetin yerine tekelleşmeyi arzu edenler var dicem . bazı bankalar da devletçe sevimsiz görülüyor mü desek ... içinde merkeze uzak olan yabancı sermayenin yoğunlaştığı yatırımları çok olanları filan..
dünyada merkez bankaları hariç TÜM BANKALAR ARTIK sonsuza kadar TEHLİKE ALTINDALAR iş tekelleşmeye mi gidecek ? sonra da total dönüşüme gitmeyecekse değişim ve full regülasyonlar şeffaflık şarttır.
ilerde kapitalizmin tarihini yazanlar isviçre bankacılık krizine 10-20 SAYFA AYIRIP olan biten tüm saçmalıkları madde madde sıralarlar , dışarıya bilgi henüz sızmadığından 9-10 aydır olan biteni net bilemiyoruz , vurdumduymaz ve ihmalkar insanların-devletin verdiği zararın hangi olay ve eylemlerle geliştiği sadece tahmin edilebilir.
isctr bugün temettü mü verdi ?
Bu da mi gol degil Hakan?