tabiki en sağlam direnç o sonraki rakam da belli:whistling:
Printable View
nerede bu 10'arlar?
https://www.youtube.com/watch?v=PESECuF8bmw
http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/ha...ani-belli-oldu
konut kredisi faizleri 0,99 'a inecekmiş !!
izlenecek politika bu ise doların daha çok uzun yolu var..
Şimdi çok meraklandım ve korktum..:(
Şöyle olabilir mi;Alıntı:
Erdoğan: Kur üzerinden saldırıyı tersine çevirecek projemiz var.
Tarih 16 Mart, dolar 3,920 :
Alıntı:
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Piyasa oyuncularının göremediği bir çok şey olabilir. Buralardan dolara el atanların eli yanabilir." dedi.
EU yu o bile kesmeyebilir...
Piyasa mario nun istediğinin tersine yaparken şimdi esas oğlan powel oldu. Güvercin başkana şahin piyasa....
Olmaz inşallah diyorum ama 1.17219 bile olabilir. Dolares ne olur o zaman hesaplamak bile istemiyorum...
Tarih 16 Mart, dolar 3,920 :
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Piyasa oyuncularının göremediği bir çok şey olabilir. Buralardan dolara el atanların eli yanabilir." dedi.
Dostum bunun çaresi fiziki dolar olmadan dolar fonları olur traderlar için...
Reisin kuru tersine çevirecek projesi varmış ne olaki:notr:
Sayın Epikurus,başbakanın açıklamalarından anladığım bu faiz oranı belli firmaların projeleri ve ziraat bankası için geçerli olacak...yani ihtiyaç sahibi eli yüzü düzgün bir 2+1 veya 3+1 daireyi uygun şartlarda alamayacak,şişkin fiyat uygun kredi:yahoo:yersen...halihazırda birçok inşaat firması bu şekilde ev satıyor zaten...
Açıkçası ben de merak ettim. "Kur üzerinden yürütülen saldırıları tersine çevirecek projeler"
Saldırıların dış kaynaklı olduğu düşünülüyorsa dolara her türlü müdahale uluslararası piyasadaki saldırganların ekmeğine yağ sürebilir..
Bu konular bana uzak olduğu için aklıma bir proje gelmiyor...
Doların her çıkışında belini kıracağız diyen Ak-Savaşçılar doluşurdu buraya, şimdi hiç göremiyorum.
Onlarda da moral kalmadı herhal ......
Şöyle birşey olabilir zamanında ingilizler alman markı basıp almanyada piyasaya sürmüşler böyle bir proce olabilir.
Dolar kork bizden.
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
4.1% vadeliyi vadesinin ortasında bozup fizikiye döndüm bugün. 1 belki 2 sene kıpırdamam olduğum yerden.
projen varsa neden uygulamiyorsun sizi tutan kim illa secimden sonrami uygulayacaksiniz....
bi cisim geliyor yatın :whistling:
halk vakıf ziraat işi gücü bırakmış dolar satıyor bunları kaçtan yerine koyacaklar bilen varmı 2000 krizi ziraatın doalr geri alımını hazine karşılamadığından kopmuştu
Başımız ciddi dertte.
Şu ülkeyi bir düşünün... 4 tane aday var ve topluma vermeyi taahhüt ettiklerine bakın.
Biri 1000 er lira, öteki 500 er lira, daha öteki tüm kredi kart borçlarını , daha öteki de her ay 500 lira verecekmiş.
Sanki, her birinin babasını çiftliği var, bankalarda kendilerine ait milyarları var..
Ve başımız daha daha büyük dertte..
bunlara inanan ve de bunlara "höt lan kimin parasını kime veriyon" demeyen bir toplumumuz var.
Yazık.....
Tüm vaad edilen ve verilenlerin, bizim devlete verdiklerimizden, yetmezse de ileride bizden alınacaklardan ibaret olduğunu kavradığımız gün siyasilerin bize reva gördükleri üçkağıdı da anlamış olacağız.
Tüm siyasetçilerin bize bakış açısı bu...
Bizi keriz yerine koyuyorlar.
Biz de sevinerek oy veriyoruz onlara.
Valla nasrettin hoca misali herkes biraz da biz ölelim diyor.Yani hakçası emeklinin 2000 lirası enflasyonu azdırır yanlış adımdır falan diyenlere acaip kızıyorum.Ya zaten emekli fakirlik sınırı altında, survıvor olmuş.Bu memlekette her şey tamam da bir emeklinin 2000 lirası mı göstergeleri bozuyor arkadaş anlamadım ki.
65 yaş üstü emekli ol.3 kuruş parayla yaşamaya çalış.Kırk yılın başında bir zam verilince de aman efendim tüm dengeler bozulur.İnsaf arkadaşlar hepiniz emekli olacaksınız.:)))))))))
Valla ben, siyasetçi olsam, şöyle derdim.
Kanada mercimeği yiyeceğine, Kore telefonu kullanacağına, Arjantin öküzünü yiyeceğine biraz aç kal ve bağır.
Kimse açlıktan ölmez, en kötüsünden, altı ayda , kendi yetiştirdiğini yersin.
500 koyun güden çobanın maaşını da 5000 lira yapardım en helalinden topladığım vergilerden vererek..
Mecburi eğitim süresini ni tamamlamayan her her vatandaşa, eksik süresi kadar mecburi hizmet koyar, devlet
üretme çifliklerinde ve fabrikalarında çalışmayı şart koşardım. BEN ASLA BİR KOMİNİST FALAN DA DEĞİLİM.
Ama bu vatandaş çok şımardı.
Vatanseverlik de böyle olur.
Tr 2030 %6,80
tr 2040 %7,06
100.000 altına inince tepki veriyor ayakları başladı yiyene
DXY çok güzel bu gün ...........USDTRY de bir 4.3 vurup çekmese güzel olacak.........:halay:
4.30
sevişiyoruz biz
https://www.youtube.com/watch?v=omyaGWT6MA4
4.301
akşama 1le 0 yer değiştirir mi
Bırakın tepki veriyor diyenleri, ekonomist çıkmış tv ye yabancı satış yapmadı diyor. Açık açık yalan söylüyor.
Ereğli +370 puan veriyor bist100'e. Ereğli olmasa 95.400 lerde gezecek.
Bana göre en tehlikeli satış biçimi olan seans içi defalarca yukarı aşağı hareket eden satış var, artık seans içi testere mi dersiniz ne derseniz.
Durulmadı.
Tepki veriyor diyen hissede kalmış, para kaybeden adamın hayalperestliğidir.
Yabancı %70 çıkışta 121.000 endekse kadar 3,85milyar dolarlık hisse almıştı, son 7 işlem günü hariç 1,15 milyar dolar sattı, son 7 işlem gününde en az 300milyon dolarlık daha satmıştır.
USD 4.30 vurdu çekti.
2 yıllık gösterge 15.87 vurdu çekti.
10 yıllık %14.03
Kafeye yazdım burayada aynısını göndereyim .
Saygıdeğer Merkez Bankasi ,
13,50den piyasayı fonluyorsun gösterge faizde 15,49 olmuş durumda . Bu kafayla bu doları öptünsene düşünemezsin , sen piyasayi dolar almaya yönlendiriyorsun .. Rok ile kendini gösterdin ama bunlarla uğraşma tek çare belirgin faiz artışı .. Hükümet faiz artmasını istemiyor diye B.k yoluna gidiyorsun tüm suçlu sen olursun .. Faizi arttır bir sonraki toplantıya çok var bekleme ve gereğini yap . Yok yapamam diyorsan onca zaman sigorta diye altın aldın döviz satımlarını arttır olmadı ihr. Reeskont faizlerini düzenle . Yapmıyorsan da dolar 5tlye gider ama gitmesinden çok ekonomiyi dönülemez bir çöküntüye itmiş olursun .. Kaç zamandır glp ile piyasa dinliyorsun böyle bir para politikası olmaz . Dışarı kötü , içeride seçim var onun dışında ekonomide sallantıda ozaman vakit kaybetmeden kati kurallar uygula
döviz bürosu lisansına sahip çok az kişi yer kaldı
çok yakın zamanda bunnarın ruhsat fiyatları uçacak temin etmeye bakın
ayın 15 de memur lar maaşlarını döviz kuyruğuna girip change etmeye başlamadı daha
Bazen güç yetmediğinde umursamazlık başlar. Veya öyle görünmek ek bir koruma sağlar. ROM hamlesi piyasayı 7 Haziran tarihindeki toplantıya kadar idare etmek için yapılmış bir hamleydi. Amaç acil toplantı ihtiyacını ötelemekti. Bu dahi yetersiz kaldı.
Tahminlerime göre 7 Haziranda para politikasında bir sadeleşme olacak. Alt bant-Üst bant iptal edilecek. Tek politika faizine geçilecek.
1 haftalık repo : %14 GLP: %16 olacak.
Ama bu dahi dövizi frenlemeye yetmeyecek bence. Tabii 1 haftalık repoyu açmaz ve direk GLP'den devam ederse o zaman biraz durulma olabilir.
Anketleri açmaya başlayalım.