Eğer tekrar altılara düşerse bir çuval incir berbat olacak.
Bu sefer dibi gördük diye ümitliydim.
Printable View
Eğer tekrar altılara düşerse bir çuval incir berbat olacak.
Bu sefer dibi gördük diye ümitliydim.
Bu hisse bir daha 7,20-7,30 görsün aha ordan shortlayacam :) 8 maliyetle aylardır bekliyoruz bari düşerken çorba içelim biraz
Günlükte fincanın kulbu tamam... fincanı cebimizemi koyacağız, bir yerimize mi sokacaklar? Hep birlikte göreceğiz...
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...rbest-2694189/
Alıntı:
“Hakan Atilla her an Türkiye'ye gönderilebilir” diye yazdı.
Peki işin gerçeği ne? Bu sorunun yanıtı, ABD hukuk sisteminde var;
ABD'de karara bağlanmış bir dava temyize giderse o davanın sanığı otomatik olarak iade kapsamından çıkıyor.
Hakan Atilla davasında, bir değil iki temyiz başvurusu var.
Atilla, avukatları aracılığıyla üst mahkemeye resmen başvurmuş durumda. (Atilla, duruşmalar boyunca hep masum olduğunu söyledi. Şimdi de bunu kanıtlamak için ABD yargısından masum olduğuna ilişkin bir karar çıkarmayı sonuna kadar zorlamasını beklemek mümkün.)
New York Güney Bölge Federal Savcılığı da Hakim Richard Berman'ın Atilla'ya verdiği 32 ay cezanın “az olduğuna” kanaat getirip hapis cezasının artırılması için resmen temyize gitti.
Kadin dogru yazmis yanliz:
https://www.justice.gov/criminal-oia...eign-nationals
The United States can only transfer a prisoner to a country with which it has a prisoner transfer treaty relationship. The bilateral treaties and multilateral conventions acceded to by the United States, as well as federal implementing legislation, impose basic requirements that must be satisfied for a transfer to occur. These basic requirements include: (1) the prisoner must be a national of the country to which he or she is seeking transfer; (2) the offense of conviction must also be a crime in the receiving country (dual criminality); (3) the judgment and sentence must be final; (4) there can be no pending appeals or collateral attacks on the judgment or sentence;
Şimdi mobilden grafik çizemiyorum ama geçen gün baktığımda düşeni kırdığını gördüm, onay alması için 6,80 e değebilir
Diye içimden düşünmüştüm.. bence 6,80 altı olursa sıkıntı ama 6,80 den dönerse bi ihtimal devam eder yükselişe.
Yatırım tavsiyesi değildir
Orda baska birsey daha var kadinin yazdigi dogru olan. Yani temyize gitmis savci 26 Haziran'da.
June 26, 2018 1:39 AM
US prosecutors plan to appeal the length of the prison term for a Turkish banker convicted of helping Iran evade sanctions.
Mehmet Hakan Atilla, who headed international banking at Turkiye Halk Bankasi AS, was sentenced to under three years in prison in May by US District Judge Richard Berman. Prosecutors sought at least 15 years.
The filing on Monday did not go into detail about the basis for appeal, Bloomberg reported.
kapanış itibariyle HALKBANK GYO PD DD 0.30 halkbank 0.30
En basa donduk yine.
http://share.matriksdata.com/Images/...1834274786.png
Sn 666
umarım gerçekleşmez ama ikili dibe goturecekler galiba...
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn 666
Bankacılık endeksi sanki ikili dip istiyor, umarım olmaz...
Bizim paçoz kaç görür bilmiyorum...
https://resimyukle.link/image.php?di=XLVL
https://resimyukle.link/image.php?di=GDJI
Halk'ın son düşüş kalıbına bakarsan 2008 ile nerede ise aynı..
Aslında bu dava meselesi olmasaydı biz de garan gibi eski zirve civarını yani 20 gibi görüp oralardan düşmeye başlayacaktık kanımca,
bu sefer dip 5.50 lerde değil de 7 lerde oluşurdu o ayrı...
Benim gördüğüm 2 ay kırmızı bar oluşacak, ekim ve kasım, aralık daha yatay dip sürünmesi... çıkış ocak gibi ama çıkış bu sefer dik olmayabilir onu zaman gösterir. Sağlıcakla...
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, terörle bağlantılı suçlar nedeniyle ev hapsinde tutulan rahip Andrew Brunson’ın serbest kalmasının ardından Türkiye’nin ABD’den yaptırımları kaldırmasını beklediğini kaydetti.
Kalın düzenlediği basın toplantısında yaptırımlarla ilgili bir soruya, "Beklentimiz, en kısa sürede kaldırılması. Bu ikili ilişkilerin normalleşmesi sürecinde pozitif bir adım olacaktır" şeklinde yanıt verdi.
Terörle bağlantılı suçlar nedeniyle iki yıla yakın süre boyunca hapiste ve ev hapsinde kalan Brunson 12 Ekim’de serbest bırakılmıştı. Brunson hakkındaki suçlamaları reddediyordu. Rahibin hapiste tutulması Ankara ve Washington arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu.
Borsada ilginçlik görmek isteyen ISKUR, ISATR, ISBTR grafiklerine bakabilir.
ISC'nin nesi eksik başı mı kel onu bilmiyorum ama.
@pilavli
Onlar toplu mallar. 700 lot var piyasada bir tanesinde. Ben 1 hafta aktif fiyata alim koymustum, gelmemisti 1 lot bile vaktinde.
Isc'ye destek benim de boynumum borcu.
@fdogan
8 civarinda maliyet yaptigina gore yenisin, o kadar cefasini cekmemissin. Bu hisse milletin anasini aglatti ta ne zamandir. Halka arzdan alanlara bak istersen dolar bazli nerelere geldi. Devlet bir guzel duzmus yatirimciyi.
Borsa Kodu - Fiili Dolaşımdaki Pay Tutarı (lot) - Fiili Dolaşımdaki Pay Oranı
ISATR - 240 lot - %24
ISKUR - 708 lot - % 28,8
ISBTR - 7.474 lot - %25,77
ISCTR - 1.390.585.069 lot - %30,9
ISATR ISKUR ISBTR'un durumu ortada, tedavüldeki lotlara bakıp nasıl bir tahta olduklarını anlayın, ISCTR hariç diğer 3 tahta tamamen spekülatiftir ve onlardan her türlü afaki hareket beklenebilir. Mesela ISKUR'un normal şartlarda ortalama günlük işlem hacmi sadece 2 lottur.
Th reis de bezdi artık halkdan,ara ara ugrayıp kacıyo:)
Th reis fenerdemi islem yapıyor?
https://resmim.net/f/swTc38.png
https://resmim.net/f/ldUqgG.png
...Grafik alintidir...acaba mavi kablomu yesil kablomu kirmizi kablomu :) şaban askerde olsa hangisini keserdi acaba :)
yarin ki c.b. aciklamalarina neden bukadar takti acaba piyasa...bilancolarin bistte onceki yillara gore negatif beklendigi zaten fiyatlarda idi diye dusunur isek; 4 kasimla ilgili iran yaptirimlarina dair mi olumsuz bisey bekleniyor yoksa ittifaka dair bir supriz olumsuzlukmu bekliyor piyasa bilemedik...ben ittifakin oyle yada boyle devam edecegini varsayiyorum...iran konusunda supriz yaparmi trump iste o muamma...bakalim kirmizi mi mavimi yesilmi yolumuz...
https://resmim.net/f/YwZvEO.png
https://www.bloomberght.com/haberler...i-kopuk-alindi
Halkbank ve atilla konusunda supriz olabilirmis.
yarin akp grup toplantisi saat 11.30 gibi...ilk seans nolcak bakalim...
Dow bitaraftan İttifak catlamış bitaraftan hiç umut kalmamış gorunuyor maalesef
Tobo mobo diye iyi gecirdiler hisseleri ...
3 gunde nasıl 180 derece değişti herşey hayret
gerci bu soygun kagıtları kategorisinde bulunan bir kamu kagıdı..
yani hayret mayret yok aslında ..bulaşanda kabahat..
Yeni bulasmissin, fazla dert etme sn. MUHA. En kotusunu atlatti banka bence de, bakalim ne kadar zaman kaybettirecek.
Danske Bank 200 milyar euro kara para aklamis Estonya'daki subesinde. 30 bin musteri hesabindan 15 bini kara para akliyormus.
Arşivlerimi gözden geçirirken 1 ay önce Reuters tarafından geçilmiş bir haber dikkatimi çekti. Burada bahsettik mi bahsetmedik mi hatırlamıyorum, o yüzden bu haberi aşağıya geçeyim dedim. TC'nin kiraladığı ABD'li hukuk bürosu King and Spalding ile veri analiz şirketi Exiger aylar süren bağımsız bir araştırma inceleme yapıp "Halkbank'ın ABD ambargosunu delmediği, bu amabargo ile ilgili kanunlara aykırı işlemler yapmadığı" sonucuna ulaşmışlar. Konu ile ilgili tüm veriler, işlemler, e-posta haberleşmeleri, doküman ve belgeler vs ne varsa Halkbank tarafından bu firmalara verilmiş ve onlar da tamamen bağımsız bir inceleme yapmışlar, sonra da bankanın ambargoya aykırı davranmadığı ve ilgili kanunları çiğnemediği sonucuna varmışlar. Ayrıca Halkbankın İran ile yaptığı tüm işlemlerle ilgili sürekli olarak OFAC'a zamanında bilgi verilmiş.
Reuters
A U.S. law firm hired by Turkey to look into state-owned Halkbank's dealings with Iran found that it did not violate U.S. sanctions. Law firm King and Spalding and data firm Exiger carried out the investigation after a Halkbank executive was charged in New York last year with taking part in a scheme to help Iran evade U.S. sanctions. All Iran foreign trade related data, emails and related documents required for the investigation were presented for examination for the U.S. firms. As a result of a months-long independent examination, it has been established that the bank had not violated primary and secondary U.S. sanctions against Iran. The U.S. Treasury's Office of Foreign Assets Control (OFAC), which enforces U.S. economic sanctions, had been constantly informed of Halkbank's Iran trade.
beklentim normalde takas yada periyodik alim azaltimi ile bir iki yillik sure verilebilecegi gibi...tabi bunlar olumlu fakat iran yaptirimlari 4 kasim abd secimleri 6 kasimdi sanirim...yani takvimin secimden once olmasi deli trump showuna mashar olmamiza yol acar da sacma bir olay olurmu bilemedim...ama mantikli dusununce öyle yada böyle duzelen abd iliskileri cozulecegine isaret...
Bu iyi haber. Tarihi 03.09.2018.
Tutuldugunu soylemistin King & Spalding'in. Berat Albayrak'in "ceza beklemiyoruz" dedigini de biliyoruz.
Arastirmalarini "Halkbank'in ambargolari delmedigi" ile bitirmelerini hatirlamiyorum ben. Hatirlattigin iyi olmus.
Zaten mahkemede de izledik. Bankanin degisik departmanlari kac kere islemlere onay vermiyordu ama GM "Ben hallederim" deyip hallediyordu.
Sonucta ABD enayi degil. Bu islemlerin kimler tarafindan onaylandigini cok iyi biliyor. O yuzden de politik olarak verecek cezasini.
Yanliz 2 independent firma tarafindan boyle bir rapor yazilmasi ceza geldigi zaman bankanin bunu baska mercilere tasima ihtimalinin guclu olacagini gosteriyor. Bunu da ABD dusunuyordur.
Yalniz bugunku satisi hic begenmedim ben... Bu Suud muhabeetinden olabilir teknik olabilir ne olursa olsun sabah 1000 puan artida acan vadelinin oldugu piyasada aksam bankalar %5 eksi kapatti.. Buna ne can dayanir ne KY dayanir bu havalarda da borsa morsa olmaz...