teşekkür ederim
Printable View
muhabbeti geçmiştir belki kaçırmış olabilirim.. hesapta stopaj indirimi 30 kasımda sona eriyor ya. atıyorum 20 kasımda yıllık mevduat bağlanırsa vade dolduğunda stopaj
a) günlük bazda hesaplanır.
b) 0 olur
c) 10 olur
hangisi?
B)son kararim:rules:
hmm..
evet o sonuçlara varılabilir ama kesin bir sonuç elde edemezsin
hele hele dolar faiz borsa üçgeninde ne olacak hiç bir sonuç elde edemezsin..
hakkaten meraktan sordum idi..
bir ara bende takip edip durdum ama sonra pek birşey ifade etmediğini anladım..
kinayeli bir soru değildi..
yanlış anlamadın umarım..
Bu arada kesinlikle faiz artışı beklemiyorum..
Kesinlikle diyorum bakın..:oleyo:
32 gün 1mio+ denizbank 26, finansbank 26 anadolubank 26.50 bu oranlar tatmin edici gelmedi.
6.145 den dolara gecildi.
Yok yahu ne kinayesi.
Aslında veriler çok şey ifade ediyor olmalı ama bizler o sonucu yorumlamak için yeterli mesleki deneyime (ve hatta mesleğin kendisine de) sahip değiliz.
Çok daha iç içe geçmiş bir sistem üzerinden basit çıkarımlar yapıyoruz.
Ayrıca likidite açığının çok düşmesi de çok iyi bir şey değil. Merkezin kontrol alanını daraltır.
Bir de şunu unutmayalım merkez faiz arttırdığında aslında likidite açığını fonladığı faizi arttırıyor.
Yani bütün o faiz fırtınası likidite açığı kanalı ile sisteme enjekte ediliyor. Bu da aslında önemsiz olmadığını gösterir.
Kesin. B şıkkı elimde yazılı cüzdan var .
Yamuk yapamaz değil mi banka 🤣🤣🤣
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
yok.. öyle birşey demedim, şüpheydi sadece.. şurada netmiş aslında (b) olması gerektiği.
https://i.hizliresim.com/Q2qlNv.png
Bu stopaj indirimi 30 kasımda bitiyor ozaman ne yapmam gerek diye düşünüyorum vadem gelince yüksek orandan 1 yıl üstü baglasammı diyorum yoksa dolar ve euro paketi olarak parayı bölsem mi ? miktar 500k şuan kararsızım ama vadem 2 kasım bekleyip görücez sanırım ekim ayı bayağı haraketli geçicek bizim için sanırım söylediklerim yatırım tavsiyesi degildir şahsi fikrimdir.
TRFTISB71919 İş Bankası 08.07.2019 272 41.21 77.33 77.33 26.96
Karsima cikan reklamdaki yatirim sitesine tikladim.
Ozel sirket tahvillerine bakarken, vadesine 272gun kalmis (9ay) yukaridaki bono ile karsilastim.
9ay icin hesaplanmis yillik getiri %41.21 (yuzde 10 stopaji da hesaplasaniz oran cok yuksek)
Bu oranlar dogru mudur?
Ozel sirket bonosu belki daha riskli gorulur fakat ayni bankada mevduat tutmaya gore TMSF sigorta kapsamindaki 100binin sigortali olmasi disinda ek bir risk soz konusu mudur acaba?
Yuzde 50ye varan getirisi olan tahvil oranlari var bu sitede https://www.yatirimdirekt.com/app/ta...i_alim_listesi
Ama gercek maliyet nasil hesaplaniyor araci kurumla bilmiyorum. Bilen arkadaslar aydinlatirsa sevinirim, bu sitedeki oranlar dogru mudur?
Koçtaş Yapı Marketleri A.Ş.
Finansman Bonosu İhracı
Vade 176 gün
Tutar 30 Milyon TL
Basit %31,50
Bileşik %34,08
ytd.
syg,
Ustadlar
Yarin dolar 6 nin altini gorecek gibi. Bu faizleri nasil etkiler? Onerilerinizi bekliyorum.
Ustad degilim ama dilim dondugu ve aklim erdigi olcude kendi fikirlerimi yazayim.
Artik pek etkilemez sanirim.
Artik pek dolara da gerek kalmiyor buyuyemeyen ekonomi nedeni ile.
Yakinda cari fazla bile verecegiz.
Bankalarin da paraya ihtiyaci yok cunku kredi vermeye yanasmadiklari gibi mevcut kredileri de geri cagirma egilimindeler.
Syg,
https://www.youtube.com/watch?v=Z5kusqcIfSE
Bu da stagflasyon diyor.
Icinden cikilmasi en zor durumlardan birisi olarak bilinir..
Syg,
OST lerin geri odenmesinde zorluklar var son donemde.
https://businessht.bloomberght.com/p...arm-mi-veriyor
Syg,
Neden zor olduğu hakkında ufak br detay ekliyim, izninizle..
Basit şekilde;
- Problem yalnızca enflasyon olsa merkez bankasının alacağı sıkılaştırma önlemleri veya bütçede daralma ile soruna çözüm oluşturmak mümkün, yan etkisi iç talepte biraz kısılma.
- Problem yalnızca ekonomik küçülme olsa; yine merkez bankasının iç talep arttırıcı hamleleri veya hükümetin hareketlendirici hamleleriyle piyasaya can vermek de mümkün, yan etkisi belki bir miktar enflasyon.
Fakat stagflasyon = ekonomi küçülürken yaşanan yüksek enflasyon..
Bu nedenle stagflasyon çok zor bir durum..
Saygılar.
aynı kağıt işbankası sitesinde alış satış fiyatı farklı gözüküyor yani osmanlı yatırımdan alıp işyatırıma virmanlayıp satarsak kara geçiyoruz. bir yerde hata olmalı
https://www.isbank.com.tr/fiyatoran/...suTabMenu.html
30 k USD....32 GÜN ...TEMDİT...%5,35 HALKBANK
30 K USD ..32 GÜN..YENİ PARA...%5,50 VAKIFBANK..
30 K USD ..GÜNLÜK...YENİ PARA...%5...VAKIFBANK...HOŞGELDİN.....90 GÜN...
30 K USD...GÜNLÜK ...YENİ PARA...% 5 SEKERBANK...GECE GÜNDÜZ--120 GÜN KAMPANYA
Bu saatten sonra faiz artirimi gelmeyebilir ya da gelirse cok yuksek oranda olur. Bunun nedenine gelince
Turkiye de hem talep hem de maliyet enflasyonu var. Bu ikisinin oldugu yerde faiz artirimlari pek ise yaramaz. Cunku faizler artiginda talep duseceginden halk tasarrufa yonelir ve enflasyon duser ama bu kezde maliyetler artacagi icin yine enflasyon olusur.
Enflasyon 2 seyden dolayi yukselir
1 uretim ve hizmetler talebi karsilayamaz
2 arz ya da maliyet
Bu baglamda uretim ekonomisine gecmek gerek ama bu bugunden yarina olabilecek bir sey degil. O zaman yapilmssi gereken maliyetlerin dusurulmesidir ama bu mumkun degildir. Cunku biz disa cok bagimliyiz.
Hani ufe 46.5 tufe 24.5 oldu ya. Iste bu bize su mesaji veriyor. Uretici 46.5 birime urettigi mali sana 24.5 birime satiyor, yani uretici maliyeti kendi gogusluyor ama bu surdurulemez. Ya zam yapacak ya da batacsktir.
Sozun ozu. Tufe yukselmeye devam edecektir. Merkez bankasi maliyet baskisindan dolayi negatif faizde kalmayi tercih edebilir ama bu kezde doviz artacagi icin bunun ulkeye maliyeti daha da fazla olacaktir.
Bu nedir. Bu bir girdaptir ve cikilmasi cok zordur. Guzelce ozetledigimi dusunuyorum.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu faiz oranlarıyla çocuk mu kandırıyorlar yarın tüm naktimle dolardayım perşembede vade donuşum var full dolara gececegim %5-6 arasi baglayip her ay aldigim dolar faizi de avm lerde yiyeceğim
HUAWEI KII-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bende aynısını yapacağım bak görürsünüz.
ben ve çevremdeki herkesi dolara geçirecem.
eurosu olan frankı olan poundı olan hatta kuveyt dinarı olanları bile dolara geçiricem.
sonrada avmlerin fudkartında yiyeceğim, zeytinyağla üzerinden geçip hafifte limon sıkacağım üzerine..
eyy dankalar eyyy düdümet eğer siz bana %400 faiz vermezseniz bunu yapacağım.
sizi açık açık kehtit ediyorum...!!
tamamen bir provokasyon hareketidir..
forumda insanları kandırıp, tahrik edip, tehdit edip, galeyana getirip, hem şov yapıp hemde insanlarla dalga geçmek ...
should be banned!, hatta alın ip adresini..
maymun gözünü açtı :wave: artık seni ve senin türevlerini kahvehaneye bile sokmuyorlar..
istiyosan bi dene de temiz bi ıslasınlar seni..
syg,