Ustam en sevmediğim ve sisteme takılan senetlerden biridir sizin de sevmediğiniz gibi.
Ama objektif olmam gerektiği için yayınlamak zorundayım.
Printable View
Listeye düşen kağıtların grafikleri nerdeyse aynı. Bu sistemin bir eksikliği mi bilemem ama burada temel analiz önem kazanıyor sanki.
Bu sistemin sağlamasının yapıldığını gösteriyor. O aynı dediğiniz grafik şablonuna ulaşabilmek için çok çalıştım. Eksiklik muhakkak vardır. O aynı dediğiniz grafiklere eğer kendiniz birkaç ayıraç daha eklerseniz siz sistemin daha da önüne geçersiniz. Ben belli şartları sağlayan senetleri seçiyorum. Siz de şart ekleyin daha verimli olarak kullanabilirsiniz. Ya da siz de size özel hep aynı şablonu yakalayan sistem yazabilirsiniz isterseniz...
Yazmayım dedim ama duramadım. Grafikleri hep aynı olan senetlerin sayısallarının arasındaki farkı bilseniz ya da görseydiniz şimdi burada daha farklı şeyleri konuşuyor olabilirdik...
Bu resim sadece bir sisteme ait kriterler, ben 4 sistemin toplamını alıyorum. Tek sistemde bile en az 23 sütun olduğunu düşünürseniz ne kadar çok verinin birleştirildiği görülecektir. O sütunların (kolonların) değerlerinin hepsinin ayrı ayrı önemleri var...
https://i.hizliresim.com/h2xs2dg.png
Örnek olarak TF 1. SİNYAL TF 2. SİNYAL değerleri var. 0-0 ya da 1-1 gibi... Senedin görseline baktığınızda bu rakamların öneminin ne kadar büyük olduğunu görüyorum.
Yine TYB sütunu var. Bu sütunda 1.03 sınırının altında kalanlar hep aynı puanı alıyorlar. Yani 1,01 olan da aynı puanı alıyor 1,03 olan da aynı puanı alıyor. Farkı görselde ortaya çıkıyor. Anlatabildiklerim bunlar...
Abi "yarın %5-10 gidecek" ler yoksa listende kıymeti harbiyen de yok!
Emeğini yok saymıyorum, yanlış anlaşılmaya...
Ki burada yazıyorsak...
Son dönem profil ve beklenti tahlilinden söz ediyorum.
Atıyorum bandı % 3'ten 1'e çekerim, StochRSI' ı da 0.80 üstü derim. MACD'yi de özel 2-3 şarta bağladım mı olur...
Geriye dönük görsel testlere bakıyorum, listenin başarısını yükseltmek mümkün... Ama her gün önünde tavan yapan ya da hah bunu da tespit ettiydim ama almadıydım diye içi geçirenler bu beklemeye dayanamazlar.
Özetle yukarıda bahsettiğim ve anlatmak istediğim şuydu;
2 senet düşünün ikisi de aynı pozitif kritere ve aynı teknik analiz puanına sahip olsun. Ama aralarında muhakkak fark vardır görselinde, daha nasıl anlatılır bilmiyorum...
Ana ve Ek Sisteme düşen senet yoktur.
https://i.hizliresim.com/4rr9e8u.png
https://i.hizliresim.com/hq4i7sy.png
İyi tatiller...
Sıcağı, güneşi, dağları ve elbette denizi ve de dereleri çok severim bozkır mahkumu bir Karadenizli olarak.
Ama bu acılı yazdan nefret ettim.:(
Ömrümde ilk defa kış gelsin, elimde çay fincanı kucağımda kedimizle pencere kenarında oturup karın yağışını izlemek istiyorum.
Bu gecenin şarkısını ben seçersem, acılı bir şey olacağı kesin. :evil:
Güzel bir gece ve peşinde harika bir hafta sonu dilerim.
Ben şimdiden merak ettim geceye bırakılacak şarkıyı...
Dostluk; İyi günde yanında olmak değil,
Kötü günde derman, umut olmaktır "bence".
O zaman veriyorum coşkuyu, üstadın izniyle :
https://youtu.be/ML4YwECyRwQ
Sevgili Tolga Bey kardeşim haftayı erken kapattı galiba, gitti :)
Herkesten özür dilerim, küçük kızımla UNO oynadık da; bir türlü yenemiyorum :)
RYGYO'da KUTPO'da haftalardır zararda olan arkadaşlarım var bir de bedelli oluyormuş RYGYO'da. Onlarla kritik yapıyoruz fikir alış verişinde bulunuyoruz.
Ben zaten senetlerle ilgili konuşamıyorum. "Bilgisiz fikir sahibi" olmak, ters :evil:
Foruma ilk üye olduğumda, bir başlık keşfetmiştim, M.Ö fiii tarihinde.
Gün içi borsa konuşulur, seans bitince kısa bir değerlendirme yapılır, sonrasında ise gece boyu konuşulurdu; güncel, anılar, müzik, şiir,... "dostlar sofrası" demiştim bir akşam, kabul görmüştü tanımlamam.
Yıllarca sürdü, belli forumdaşlarla.
2017 de forum resetlendiğinde açılmadı başlık, ev sahibinden de ses soluk çıkmadı bir daha.
Yıllar geçtikçe, anılar ayrı bir değer kazanıyor; yaşanmışlar çoğalıyor, yaşanacaklar azalıyor çünkü.
Aklıma geldi birden.
Dostlar sofrasını hatırlıyor gibiyim...
Bazen özlüyor, eski forum linkinden girip okuyordum.
Uzun zamandır o imkan da yok. Alt yapı sorunu sanırım, eski forumun başlıklarının içi boş. :(