Geriye iþ bankasý ile satýþa hazýr kamu bankalarý kalacak sanýrým.. hani yerli ve milliydik? 🙂
Printable View
Geriye iþ bankasý ile satýþa hazýr kamu bankalarý kalacak sanýrým.. hani yerli ve milliydik? 🙂
Vay be dolar sen nelere kadirsin!
Orakçýlarýn bankacýlýk yatýrýmýndan çýkmasýný düþük bir ihtimal olarak görüyorum. Bunu da þöyle açýklayabilirim.
Orakçý holdinge baktýðýmýzda aktiflerin çok çok büyük kýsmý bankacýlýk yatýrýmlarýndan kaynaklanýyor.
Yani koyun holding gibi dengeli bir yapýya sahip deðiller. Koyun holdingte bankacýlýk, rafineri ve sanayi nispeten daha dengeli. Rafineri son senelerde aktif dengesini biraz bozdu ama rafineriyi dýþarý alsan yine de kalanlar ana omurgayý bozmaz. Kuvvet baki kalýr.
Orakçýlardan bankacýlýðý çýkartýrsan geriye rekabetçi olmayan zayýf firmalar kalabilir. Bu da ana yapýya zarar verir. O nedenle bankacýlýk yatýrýmlarýndan çýkacaklarýný tahmin etmiyorum.
ülker krýzden önce fýrtýna geliyor tetbir almak lazým demiþti yapýlandýrmayý yapmýþtý
madem bankacýlýk sektörün de para çok neden satýlýyor ?
bu arada bankalar mevcut kredi yapýlandýrmalarýna yüzde yetmiþ i gömmüþ
ellerinda kalan yüzde 30 ne kadar yeni kredi dagýtabilir dagýtacagýnýda riskli kiþi ve kuruluþlara vermeyecektir
zira zaten yüzde 70 riskli
Satýnalmacý geldi, abi dolar sekiz olacakmýþ, alayým mý diye. Kapýya kadar gelmiþ geri çevirmedim. 3-5 ay tutarsan al dedim . Garip þekilde herkes buna kitlenmiþ. Bir þekilde ya herkes kazanacak yada kurban olacak .
https://www.instagram.com/p/Bsu_pLiBE-U/?hl=tr
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Faizler bu seviyelerde kalmaya devam ederse ortada ne orak kalacak ne de koyun.
Koyun demiþken, futbol iþine kendimi bildim bileli mesafeli duran aile son yýllarda fikrini ya da stratejisini deðiþtirip alaybostan takýmýnda baþkanlýk koltuðuna oynadý ve aldýlar.. bu hamlenin arka planýný daha önceki hamleleriyle birlikte düþününce enteresan öngörüler geliyor akla 🙂
O aile hep futbolun içindeydi...Baba Rahmi KOÇ (Beþiktaþlý), rahmetli abi Mustafa KOÇ (Fenerli) ve Ali KOÇ...
Koyuncular, Sapancýlar, Orakcilardan zarar gelmez, esas son 17 yilda Tarakcilar turedi, aha onlardan korkun!:kahkah:
Bedelli sermaye artýrým hikayesini gerçekleþtirmek için bana göre millete mal satmalarý lâzýmdý, ( 2009 manþet
Akbanta catlak sesler) ( Bu günlerde satýþ haberi ) bunu da borsayý ve bankalarý yukarý çekerek millette malý vererek bedeliyle katýlmalarýný saðlayacaklarýný tahmin ediyorum. ( çok mu paronayak mýyým neyim)
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonom...lacak-3164851/
Koç Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Ömer Koç, geliþmekte olan ülkelere yönelik yatýrým iþtahýnýn zayýflýðý, Türkiye'nin ve þirketlerin kredi notlarýnýn düþürülmesi ve uluslararasý siyasi belirsizlikler nedeniyle yabancý para cinsinden kaynaklara (dolar, euro) eriþimin oldukça zor olacaðýný söyledi.
5,50 den kilitlediler diyen soma sýgýrý bak bu insan tc en büyük sanayicisi
Aslýnda bazen paranoyaklaþýyorum çok da ciddiye almayýn sn üstat yazdýklarýmý.. 🙂
Evet sadede gelirsek faizler çok yüksek bu dolarýn biraz daha köpük atmasý lazým idi.. ama seçime doðru gözü karartýlar iyice..
Bu arada þu orakçý Banka iþinin adýnýn konmasýný bekleyelim bakalým..
SOMA'nýn sýðýrý meþhurdur. yani "SOMA SIÐIRI" dýþarýdan ve bölgeden olmayanlar kömürü zanneder ama esas sýðýrý meþhurdur. çünkü kulak üstüne yatar ve üstünden týr geçecek olsa, önünde korna çalsa oralý olmaz.
o yüzden zor algýlayan, anlamamazlýða vuranlara SOMA SIÐIRI GÝBÝ ADAM derler bölgede...
Abd, çin gümrük vergilerini piyasalarý yumuþatmak için azaltmayý deðerlendiriyor - wsj
Münbiç te abd askerlerinin ölmesi ile ilgili Reyiz abd baþkaný trump ý arayýp baþsaðlýðý diledi þeklinde yandaþ medya dahil hiçbir medyada henüz bir haber yayýnlanmadý. Acaba aradý da abd tarafýndan görüþme reddedilmiþ olabilir mi? ABD 2 gündür olaya iliþkin hiçbir açýklama yapmýyor. Fýrtýna öncesi sessizlik gibi. Bu arada Halk TV de alt yazýsýnda ABD TÜRKÝYE SEYAHAT UYARISI EN ÜST SEVÝYEDE diye haber geçti. ABD bir takým oyunlarýn içindemi diye kuþkularým var. 2 gündür olaya iliþkin açýklama yapmamalarý manidar. Bu arada Patriot Görüþmeleri sonuçlandý, ayrýca Bürüksel Nato Zirvesinde Genel Kurmay Baþkanlarý görüþtü. olumlu bir geliþme olsaydý yandaþ medyalar ver yansýn yayýnlardý. Bir sýkýntý mý var acaba... ABD ye zaten güvenilmez. Yakýnda kokusu çýkar.
"Türkiye'de, 2009 yýlý Þubat ayýnda, iþsizlik oraný bir önceki yýlýn ayný dönemine göre 4,2 puan artarak yüzde 16,1'e yükseldi. "
"Ýþsizlik oraný kentlerde yüzde 18,1, kýrsal kesimde yüzde 11,9 olarak belirlendi."
AKP nin 17 yýllýk iktidarý dönemince en düþük oy aldýðý seçimler
2009 Yerel Seçimleri
%38,8 e kadar düþürmüþtü oyunu...
Halk tokadý basmýþtý...
Bilgilerimi tazeledim
Ýnanýlmaz
Gerçekten çok yüksekmiþ iþsizlik oranlarý
Þimdi biraz daha iyi durumda...
Ancak
2009 yýlýnda da enflasyon yokmuþ...
%6,5 muþ TÜFE
Þimdi 2009 dan 3 kat hayat pahalýlýðý var...
Bir de insanlarda sýkýlmýþlýk var gibi...
Tabi her zaman iþsizlik,hayat pahalýlýðýndan çok daha önemlidir insanlar için...
Bakacaðýz...
Yaþayýp göreceðiz...
saygýlar/baþarýlar
2009 daki iþsizlik oranlarý ile Akp nin aldýðý %38.8 oy oraný önümüzdeki seçimler için beni birazcýk hayal kýrýklýðýna sevk etti...
Çünkü 2009 a göre iþsizlik de çok daha iyi durumdayýz...
Þu an manþette %11,6,tarým dýþýnda %13,6 iþsizlik oraný var...
2009 %18 tarým dýþý iþsizlik AKP nin oy oraný %38,8
2019 Mart a kadar %14-15 tarým dýþý iþsizlik AKP nin oy oraný ?
Hayat pahalýlýðý ve sýkýlmýþ ne kadar etkili olacak göreceðiz...
Kiþisel Bilgi:Mart a kadar insanlar iþini/aþýný kaybetsin dolayýsýyla bu iktidar gitsin diyecek halim(iz) yok...
saygýlar/baþarýlar
O zaman iþimiz daha kolay ve daha çok umutvar olabilirim seçim sonuçlarýna dair....
Çünkü siz gerçek iþsizlik ve enflasyonun çok daha yüksek olduðunu iddaa ediyorsunuz (laf aramýzda bende sizinle ayný kanaatteyim)
Birazcýk enseyi karartmýþtým moral verdiniz tþk ederim...
saygýlar/baþarýlar
Hýmmmmmmm.....!!!!!!!!!!...
Tek boynuz'u gettiydi....
Akýllanmadý...kalanýda kýrdýrcak demekki....!!!!!!....
Güle güle boynuzlu holding...!!!!!!!!!!
Gerçi savaþmaktan baþka þansý yok.....!!!!!!
*tcmb: Net uluslararasý yatýrým pozisyonu kasým'da 357,5 milyar dolar açýk verdi(önceki -335,1mlr)
*tcmb: Yurt dýþý varlýklar kasým'da 233,8 milyar dolar(önceki 230,3mlr)
*tcmb: Yurt dýþý yükümlülükler kasým'da 591,2 milyar dolar (önceki 565,4mlr)
*tobb: 2018 aralýk ayýnda kurulan gerçek kiþi ticari iþletme sayýsýnda bir önceki aya göre %49,24 artýþ oldu
*tobb: Aralýk'ta bir önceki aya göre kapanan þirket sayýsýnda %95,52 kapanan kooperatif sayýsýnda %114,06 kapanan gerçek kiþi ticari iþletme sayýsýnda %26,17 artýþ oldu
Sinemalarda mýsýrýn bilet fiyatýna eklenmesi meclis kararý ile yasaklandý. Bugün resmi gazetede yayýnlandý.
Bu durum benide týrsýtýyor
D6603 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rönesans Holding ve YDA Ýnþaat Üzerinden Þehir Hastaneleri ile Alakalý Düþüncelerim - Yazý 1
https://suphecikimse.blogspot.com/20...da-insaat.html
YTD
Yazýnýn tamamýný okuyamadým
Ama þukadarýný söyliyim bazý þehirlerdeki þehir hastahanesi þantiyeleri tamamen durdu..
Þantiye þefine kadar iþten çýkarýldý..
Bir cisim yaklaþmaya devammediyor..
D6603 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
*hazine tcmb'den gelecek 37 milyar tl'lik kar payýnýn %90'ýný avans olarak talep etti-bloomberg ht