An itibariyle ACC’ye satış verdim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
An itibariyle ACC’ye satış verdim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçen hafta yazdım uzun vade yazanlara tekrar yazıyorum bu hisse içeren fonlarda karı aldın mı kaçacaksın piyasanın da durumuna göre yeni girişler bekleyeceksin.
Şuan köşede bekliyorum piyasa nereye giderse gitsin zararım olmaz karımı aldım cebe.
Uzun vadeci olsam şuan eksi yemiştim tteden
Tte 2018 de yaptığı hareketi yapıyor gibi yine umarım 100lere düşer yeni giriş yaparız :ok:
Yatırım tavsiyesi değildir
Ben bu arkadasa katilmiyorum...
Kendisi sortta kalmis duygularini ifade etmis...eee hava soguk
Sort usutuyor...
Bir defa hisse yogun fonu degistirmeye karar verdigin an bile birinden cikip digerine girerken 1 hafta suruyor...senin bu dediginle ahanda sen gibi sortta kalirlar...
Ne 1 haftası o kadar büyütmeyin bir fondan fona geçiş cumadan emir verirsen 3 gün hafta sonunu satış için değerlendirme yaparsan çevirmen kolay olur.
Yada aracı kurumdan alacaksın aynı gün fondan fona geçeceksin.
Tabiki bunu yaparken hatalar yaparsan kar yapayım derken zarar da yapabilirsin tamamen kişinin şansına ve fonu doğru okumasına bağlı.
Burada araci kurum kullanan kac kisi sizce?
Ben de dahil herkes bankadan alim satim yapiyor...
Cumadan satis demissiniz ama belkide bugun cikmam gerekecek. Bakin bir iki arkadas cikis vermis t2 fondan.
Bugun versem para ne zaman hesapta?
Cuma oglenden sonra
P.tesi alis verdim yeni fona
Ne zaman aldi?
Sali oglenden sonra
Tam 1 hafta oldu...syg
Tcd piyasada para kazanmak için tüm yolları deneyen bir fon.Sosyal medyada gpg nın aylık %1.5 luk getirisini öve öve bitiremeyen bir yönetimi var.Degişkenler ile kıyaslanması gerekirken hisse fonlarına fark atıyor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aracı kurumdan hesap açması zor değil açılır.
Hafta sonunu yok say fon işi 5 gün 2 gün kapalı ona göre hesapla.
Kısa pozisyon yapacak için en doğrusu aracı kurum tabiki.
Ayrıca tte endeksi tarihçesi ve hareketi 2018 de yaptığını yapıyor şuan bakalım süründürür belki geçen sene gibi.
https://resmim.net/f/rw1a6a.jpg
doğru aslında al sat yapmak daha iyidi, önceleri öyle yapıyordum, taktik değiştireyim dedim yüklü miktarda almayıp düştükçe biraz daha alırım demiştim ama o değişkenden biraz öbüründen biraz derken baktım ki elimdeki değişken miktarı çoğalmış.
şimdi de borsanın her düşüşünde zarar artmaya başladı, hangisinden biraz daha alayım ne zaman alayım onu da beceremedim.
en iyisi şimdilik bir şey yapmadan beklemek zararına da satmak istemiyorum.
Hisse fon tablolarında gözden kaçırdığım bir iki düzeltme oldu. Son halini kopyalayıp kullanın :) Kontrol için Kartal üstada teşekküler bu arada :)
Iran ajani mi cikti?SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fonların izahnamelerinde ne yazıyorso o geçerlidir... OPB karşılaştırma ölçüdü emeklilik fonları endeksi , gpb de karşılaştırma ölçütü 1 aylık mevduat endeksi .... her fonu eğer var ise kendi izahnamesinde yazdığı karşıLatırma ölçütü ile değerlendirmek lazım... TCD değişken fon icabında % 80 hisse taşıyor diyelim eee gpg % 80 hisse taşıma esnekliğine sahip mi , yada kare portföy değişken döviz fonunu TCD ile nasıl mukayese edeceksiniz ikisi de değişken fon diye , olacak iş mi bu kuzum ? sunta ile midye kabuğunu neye göre mukayase edeceksiniz mesela ?
Fon tablosu bugun gucellenmedi
Bi sorunmu var acaba
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bütün paranız valörlü fonlarda olmayıp bir kısmı likit fonlarda olsa fon geçişini bir günde yaparsınız. mesela aynı anda 50 liralık acc satışı verirken likit fonumu bozdurup yine aynı zamanda 50 liralık tcd alışı girerim ve yarın sabah itibarıyla fon geçişimi tamamlarım. acizane düşüncem, portföyünüzün en az yüzde 35'i likit fonda olsun. olsun ki bir gün içinde bir fondan başka fona geçiş yappın.
zor bir karar oldu ama acc'ye veda ettim. yine güzel gidebilir ama güven kalmayınca olmuyor. yükselişlerde tcd, düşüşlerde acc sıtratejimin ikinci ayağında benim açımdan sıkıntı oluştu. şu an yüzde 37 tcd'deyim. yüzde 32 acc'ye satış verdim. olası düşüşlerde, mesela 105 civarı endekste olabilir bir miktar daha tcd alıp uygun yerlerde yüzde 37'ye dokunmadan satmak şeklinde farklı sıtratejiler düşünebilirim. ya da opb gibi bir değişkenle portföyümü çeşitlendirebilirim.
şöyle duruma bakıp farklı arayışlar deneyeceğim, bol kazançlar.
Onemli olan o degil ustadim
Onemli olan hisseyogun fondan cikacak para
Likittekini bir yere sokmayi dusunmeyin
Simdi diyelim borsa bir anda eksi 3 yapti ve haberler iyi degil ve elimdekini cikmayi dusunuyorum...
Elimde likit olani dusunmuyorum o saglamda
Batani kurtarmak adina diyordum
güzel bir noktaya parmak basmışsınız üstadım. kâğıt üzerinde tcd de değişken fon gpg de. hiç ikisi de aynı olur mu? izahnamelere ayrıntılı bakıp fon sıtratejilerini anlamadan alım yapmamak lazım. o kadar takip ettiğimiz halde tam olarak çözemediğimizi de düşünecek olursak çok daha dikkatli olmamız lazım.
üstadım bu gün likit fonumu bozup fon değişiminde kullanırım ama ertesi gün hesaba geçince yerine koyarım. hepsiyle hisse fon, yine almam. önemli olan bir günde bir fondan başka fona geçmek. arada bir günlük ppf kaybım olsa da ertesi gün yerine koyarım olur biter
gitsin üstadım gitsin. dün aldıklarının hiç değilse birazını geri versin veda ederken. hatta tümünü, hatta sürpriz yapıp biraz daha üzerine hediyeler vererek beni yolcu etsin. sizlere de bütün kalbimle diliyorum, bendebn çok daha fazla kazandırsın. formdaki herkes benden fazla kazansın, ben herkesten daha az kazanayım razıyım. bol kazançlar dileğiyle
+111. Arabanın plakasını da degistiricegim.Ek 23830
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dün öğleden önce FID-FİBA PORTFÖY DEĞİŞKE fonu aldım bugun almamış valörü 1 bunun Niye alammış TKM-TEB PORTFÖY PARA PİYASASI FONU donuşmuş:Sad:
Tacirler Yatırımın sitesinde aşağıdaki şekilde açıklama var üstadım.
"Yatırımcılarımızın Tacirler Yatırım’ın hızlı ve kaliteli hizmet anlayışı ile tanışması için, portföy büyüklüğüne bakılmaksızın hesap açılışlarında bir limit uygulamıyoruz. Üstelik tüm yatırımcılarımız için hizmet kalitemiz standarttır."
Sizin İşbanktan hesap açılıyor dediğinizde. Taciler Portföy'ün Özel Portföy Yönetimi için açıklamadan alıntıda aşağıdadır.
"Tacirler Portföy Yönetimi A.Ş.’de özel portföy yönetimi hizmeti almak için öncelikle risk profilinize en uygun modelin seçilmesi, sözleşmenin imzalanması ve Türkiye İş Bankası A.Ş Saklama Kuruluşu adınıza saklama hesabı açılması gerekmektedir. Bu hesaba aktarılan varlıklarınız profesyonel bir ekip tarafından değerlendirilecek ve siz de portföyünüz hakkında sürekli raporlama ile bilgi sahibi olacaksınız."
Görünen o ki endeks ya 113.000’e yada 103.000’e gidecek. Hangi yön kendi düşüncemize göre daha ağır basıyorsa o yönde pozisyon almak gerek.
BIST’in en önemli sıkıntısı yabancı takas oranının düşmesi, yeni para girişinin olmaması. Yabancılar önümüzdeki haftadan itibaren tatile giriyor. Yeni pozisyon açmaları yeni yılla birlikte olur. Bu sebeple sene sonuna kadar düşük hacimle devam edeceğiz.
Buarada 15 Aralık riskini es geçmemek gerek. Olası bir Çin-Usa anlaşmazlığı global piyasalarla birlikte bizede satış getirecektir.
Halkbank ve yaptırım tasarılarıda Demokles’in kılıcı gibi sallandırılıp durmakta başımızın üzerinde.
Yarın ki faiz kararıda az çok belli. Muhtemelen 150-200 baz puan arası indirir merkez. Bu durumda beklentinin gerçekleşmesi ile birlikte endekse satış gelir mi, yaşayarak tecrübe edeceğiz.
Sonuç olarak yükselmek için yeni hikaye şart gibi görünüyor.
Efendiler 107k ya donmemek uzere veda diyoruz
Ilk hedef 112 k dir. Hayirli olsun...ytd
Acc hisseleri biri haric hepsi yesil 😆😆