Neyseki bir belirsizlik daha sona eriyor
Printable View
Neyseki bir belirsizlik daha sona eriyor
Menderesin enerji kurulu gücü 94 mw.
350 mw nereden çıktı. Sizin o dediğiniz sadece alınmış lisans. O lisanslarin önce yatirima geçmesi lazim onun icinde yaklaşık 200 mln usd para lazim.
Kolay değil yani.
Ama Menderes sahip oldugu varliklara göre ucuz mu? Evet kesinlikle ucuz.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sadece Temmuz ayı ABD ye ihracat yüklemesi, önceki 6 aydan fazla .
Bilin istedim.
9 Aylıkta çok daha iyi olacağız inşallah
Tahsisli fiyatının 11 TL altında olmasını beklemiyorum,olmamalı...
öz sermaye altında bi memur imza atması zor görüyorum. atarsa da itiraz davası açıla bilecek. memurların bu riski göze alması zor. şuan 15.6 olan öz sermayemiz yeni bilanço ile 2 lira civarı daha artacaktır. 9 aylıkta da özsermeye ve karlılık zaten kopacak..
Gecen yılın 6 aylik vergi dairesi beyannamesi ile ufrs tablolarina baktim az once.
İlginç bir şekilde ufrs tabloları hem ciro hemde net kar açısından vergi dairesi beyannamesine gore daha düşük.
Bu sebeple açıklanacak bilancoda pozitif yönde bir beklentim kalmadi. Olursa sürpriz olur.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ufrs ile geçici vergiye göre verilen gelir tablosunu kıyaslarken gözden kaçırdığınız birkaç nokta var, ufrs de hasılat kısmı gurup içi satışları elimine eder ayrıca iskonto ve indirimler sonrası net satışları dikkate alır o yüzden ufrs ile vergi dairesine sunulan gelir tablosundaki net satışları dikkate almak lazım (yine da tam olarak birbirini tutmaz) ikinci husus 2022/06 vergi beyanı ekinde verilen gelir tablosunda vergi karşılığı ayrılmamış "0" görünüyor (vergi karşılığı gösterim tercihi, zorunlu değil) o yüzden vergi öncesi karı net kar olarak görünüyor.
2022/06 VUK gelir tablosunda vergi öncesi kar 342m, vergi karşılığı "0" (aslında bir vergi var ama tabloda gösterilmemiş) net kar 342 kalmış Ufrs bilançoda vergi öncesi kar 358m 58milyon vergi gideri sonrası net kar 300 milyona düşmüş. Bu seneki geçici vergi beyanına göre zaten zarar var çok radikal bir değişiklik olmaz ama daha az bir zarar çıkar diye düşünüyorum çünkü ufrs bilançoya iştirak karı ve ilave olarak vergi geliri yansıyacaktır. 2023/1.Ç bilançoda 35 milyon vergi geliri vardı. 2.Ç Ufrs bilanço ne gelirse gelsin zaten zarardan kara geçme açısından asıl 3. çeyrek ve sonraki bilançolar önem kazanıyor.
Açıklama İlgi: 28.07.2023 tarihli özel durum açıklamamız
İlgide kayıtlı özel durum açıklamamız ile Şirketimiz sermayesinin kayıtlı sermaye tavanı dâhilinde tahsisli olarak artırılmasına, tahsisli sermaye artırımı sonucu ihraç edilen payların Akça Holding A.Ş.'ye satılmasına yönelik başvurumuzun görüşüldüğü Sermaye Piyasası Kurulu'nun 27.07.2023 tarihli ve 41/870 sayılı toplantısında Şirketimiz tarafından Borsa'ya yapılacak başvuru sonucu belirlenecek olan pay satış fiyatı ve buna göre ihraç edilecek payların toplam nominal tutarına göre ihraç belgesinde gerekli düzeltmelerin yapılması suretiyle olumlu karşılanmasına karar verildiği Kurul'un 28.07.2023 tarih ve E-29833736-105.01.01.01-40225 sayılı yazısı ile tarafımıza bildirildiği duyurulmuştu.
Bu kapsamda, nihai satış fiyatının belirlenebilmesi için Borsa İstanbul A.Ş.'nin Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü çerçevesinde baz fiyatın ve baz fiyata +/- % 20 uygulanarak bulunacak olan fiyat aralığının hesaplanması için Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla 04.08.2023 tarihinde (bugün) Borsa İstanbul A.Ş.'ye başvuru yapılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
burada vakıf yatırımın bu sürece bir etkisi olacak mı fiyat tespiti açısından bilgisi olan varmı
Takasın ağa babası yani patron malları vakıf yatırmda değil miydi
Tahsisli için rıza dayı 9.15 baz fiyattan başvuru yaptı, bakalım spk bu fiyatı kabul edecekmi
10.98 de anlaşırlar ...
Mevcut Sermaye (TL)
Rüçhan Hakkı Kullandırılmadan Tahsisli Artırılacak Sermaye Tutarı (TL)
Rüçhan Hakkı Kullandırılmadan Tahsisli Artırılacak Sermaye (%)
İptal Edilen Pay Tutarı (TL)
TOPLAM
250.000.000
27.292.576,420
10,91703
Artırılacak Sermayenin Tahsis Edildiği Kişi
Akça Holding A.Ş.
Bildirilmesi Gereken Diğer Hususlar
SPK Başvuru Tarihi
17.05.2023
SPK Başvuru Sonucu
Onay
SPK Onay Tarihi
27.07.2023
Artırılan Sermayeyi Temsil Eden Payların Niteliği
Kaydi Pay
Ek Açıklamalar
İlgi: 04.08.2023 tarihli özel durum açıklamamız,
İlgide kayıtlı özel durum açıklamamızda nihai satış fiyatının belirlenebilmesi için Borsa İstanbul A.Ş.'nin Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü çerçevesinde baz fiyatın ve baz fiyata +/- % 20 uygulanarak bulunacak olan fiyat aralığının hesaplanması için Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla 04.08.2023 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş.'ye başvuru yapıldığı duyurulmuştu.
Bu kapsamda ihraç edilecek payların satış fiyatı, 1 TL nominal değerli pay için 9,16 TL olarak belirlenmiş olup, sermaye artırımı sonucunda çıkarılmış sermaye 250.000.000,00.-TL'den 277.292.576,42.-TL'ye çıkacaktır. Bu çerçevede, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylı nihai ihraç belgesinin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na 07.08.2023 tarihinde (bugün) başvurulmuştur.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Hadi bakalım önümüzdeki maçlara bakıcez artıkın
Bu 9.16 nerden geliyoruda bi açıklasalar ya
Bilgisi olanlara soruyorum:Bu 9.16 teklif midir,yoksa kesin rakam mı?Yani spk bu rakamı kabul,ret,revize etmek gibi seçenekleri var mıdır?
defter değeri 15.5 olan bir şirketin 9.16 dan tahsis edilmesine spk onay vermez inşallah.
üstelik bu para gene borsada küçük yatırımcıya hisse satılarak elde edildi.
akça holding kendi menfaatini düşünecek illaki ama spk nın bizlerin haklarını koruması lazım.
bu işin defter değeri vs alakası yok
tebliğ açık maalesef tebliği değiştirmeleri gerekir bencede adil değil ama durum bu 9,16
5 milyon civarı senet basarak tuttular bu fiyatta.
Peki tahtada 27 milyon hisseyi alması mümkün müdür. Hafi alsın alsın 1-2 milyon hisse alırdı 10 altında.
Çok saçma bir yorum olmuş.
Tahsislide borsa fiyatını esas alan hukuki düzenlemenin ne kadar yanlış olduğu da mndrs tahsislisi ile gün yüzüne çıkmış oldu.
Borsa fiyatı her zaman speküle edilebilir bir fiyattır. Bu nedenle bu hukuki düzenlemeninde acilen değişmesi gerekir.
her açığı çok güzel değerlendirdiler gelen kaptan anladığım tahsislinin 9.16 dan kesinleştiği
en azından baskısı bitti artık tutmak için satmazlar umarım.
Şimdi sıra bilançoda
Birilerine satılan 25 milyon kabaca 27.3 milyon olarak aynı bedelle yerine kondu 2.3 milyon lot kar yazdı akçanın kasa
O 25 milyonu da cep to cep yapmıştır bana göre
Şimdi sıra zabaha kadar dens modunda
Bu modu ne zaman açacaklar bakalım
Umarım çok gecikmezler
Patron tahsisliden alacağı hisselerden epey bir kara geçti, hisseler hesabına geçer geçmez daha önce yaptığı gibi satıyormuş :) acayip komedi olur..
9.16 dan iş bitti helal olsun patrona. Diyecek bir şey bulamıyorum
patron o kadar güveni yıkmış ki belirsizlik ortadan kalkmasına rağmen,
çarpanlarına göre bist in en ucuz şirketi olmasına rağmen hisse gitmiyor milletin eli almaya gitmiyor
Tahsisli ile ilgili her açıklama menderes şirketinden gelmektedir. Doğrusu bültenle beraber gelmesi değilmi ? sanki aralarında aşk mektupları yazıp, gerekli gördükleri yerleri bize yolluyorlar. Kardeşim onay aldın mı almadın mı ? aldıysan eline geçecek lotlara yasak varmı yokmu. Burada ki baya bir arkadaş 1 yıl satamaz filem diyordu !! Gelen kap açıklamarın dan anlaşılan tahsisli 9,16 tl fiyattan 14.08.2023 tarihinde 2. piyasa da gerçekleşecek olacağıdır. 14.08.2023 te tahsisli gerşekleşip 15.08.2023 te satmayacağının garantisi yok. He an satabilir gibi algılıyorum. Bu arada minnacık yatırımcıyı gören duyan varmı ? ötüp duruyordu yok şöyle firma yok böyle firma diye :)Neymiş adamın varsa hak hukuk yasa tebliğ ıvır zıvır önemli değil, kılıfını uydurulur örnek HURGZ devrolunması. Buda son yazımdır topiğe kendinize iyi bakın. Bu şartlar altında yatırım yapmam bu şirkete hadi kalın sağlıcakla
Hisseleri ucuza kapattın patron, bari bir tavan yap da yatırımcısını sevindir.
Son fiyata göre Rıza daha 250 milyonu şirkete koymadan 50 sini geri almış oldu...bu nasıl bir soygun düzenidir arkadaş?İnşallah 11.60 ta yaptığı gibi bir yere kadar çıkarıp oradan yine üzerimize boca etmez aldığı lotları!
oh bee sonunda uzadı gitti
:halay:
tahsisli bitti
dolaşımdaki pay %49,78 ..
bilanço sebebi ile bu hafta baskı devam eder
in yavrum in
inde ekleyelim
illa kaptıracaksın malı Allah ın ma.. patron
20 liradan birleşimi verip seni aldım umarım utandırmazsın beni
zor tahtasın evet ama bende inatçıyım çarpanlarına göre bedavasın inşallah elindeki malı kaptırırsın patron
kıvranır durursun sonra bende oturur keyifle izlerim seni..