Patronun arsayı satmak istediğini nereden öğrendin çok merak ettim doğrusu?
Printable View
Patronun arsayı satmak istediğini nereden öğrendin çok merak ettim doğrusu?
Merhabalar, ben az önce üşenmedim aradım, önümüzdeki hafta askıya çıkacağı söylendi, yalnız gün vermediler, dileyen arasın, belki herkes ararsa bir iki gün öne çekerler :)
Önümüzdeki haftayida iskalarsak temmuz 18e kadarda piyasalar kapalı. Şu iş bir nihayete ersede bizde ne olacak görsek. Y.T.D
Yanlış bilgilendirme yaptığım için özür dilerim bayram tatili 9 güne çıkarılmıştı o açıdan teşekkür ederim bilmiyordum bende sevindim.Y.T.D
Ben uyarıyı vebal almayalım diye yapıyorum. İsteyen alır isteyen almaz. Bu sistem sana bana para kazandırmak üzere değil, aksine senin benim paramla para kazanmak üzerine kurulmuş zamanında. Yani, buradan para kazanmak çok kolay bir iş değildir. 2008’den beri borsada işlem yapıyorum. Zengin olsam ben olurdum. Bu adamları da mutlu aküden iyi tanırım. 12 yıldır (enflasyon ve diğer enstrümanlara göre) kimse buradan büyük para kazanamadı. Hatta trade etmeyen bir miktar eksidedir muhtemelen. Haa yumurta dayanmış kapıya belki ama yine de, bir miktar temkinli olmakta fayda var.
Bende MUTGG den beridir buradayım 30 TL den 110 küsür mio USD den tarla fiyatıyla arz oldu, şu an 87 mio USD, böyle büyük ARSALARA USD ile değer biçil(emiyor)iyor...
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?p=5993001
Bu konuyu pasif takip ediyordum ben ama son 1 yıldaki fiyat artışları artık gerçekten hayal gücünü aştı. Ankarada oturuyorum. Oturduğum binada 2018'de 70 bin dolara satılan 2+1 ev şuan 170 bin dolar. Bu durum sadece bizim bina için geçerli değil yan binada 1+1 ev 140 bin dolara ilan konmuş bu ev 2-3 yıl önce 80 bin dolardı. Bu 140 bin dolara ilan konulan evde oturanlar ortalama 250-300 dolar kira ödüyorlar. 6 ay önce 90bin dolara ilan konulan takip ettiğim başka bir ev bugün 135 bin dolar olmuş. Balkonuna çıkınca yıkılmasından korktuğumuz 50 yaşındaki 2+1 gecekondu çakması ev 90 bin dolar şuan. Geçen sene 40 bin dolardı. İşin komiği bu binalarda oturan insanlar her yıl ciddi miktarda az dolar cinsi kira ödüyorlar. Bulunduğum yerde arsa sıkıntısı da yok. Sadece bizim binanın arka tarafında 3 binalık boş arsa var. 1 yıl içerisinde ortalama dolar cinsi %100 arttı çevremdeki bütün evler. Geçen gün İstanbul Ümraniyede bir konut projesini aradım. Önünde tespih çekip falçatayla gezen kekoların olduğu mahallede adamlar 3+1 120 metrekare evi 800 bin dolardan başlayan fiyatlarla satıyorlar. Herhalde o 800 bin dolar da giriş katında filan. Gerçekten çıldırmak üzereyim, bu fiyatlar hiçbir akla mantığa sığmıyor
Arada sırada bu konu başlığını da takip edin gerçeklerden kopmamak için herhalde piyasada arazi cinsinden fiyatlanmamis tek varlık kartalda arazisi olan turgg 70 dönüm arazi kaç para eder bunun cevabını bilen parayı alır.
Sayın gazmanbaba çok güzel ifade etmişsiniz benim oturduğum semttede daire fiyatları umraniyedeki daire fiyatlarını aratmıyor ve fiyatlar daha geçen yıla göre bile dolar bazlı yüzde yuzelli artış gösterdi. Benim de aklım almıyor. Turkerin arazisinin değerini de sanırım siz bizden daha iyi tahmin edersiniz. Gayrimenkul değerleme raporu herhalde sene sonunu bulur .
Kimse burada al yada sat demiyor herkes kendi düşüncesini belirtiyor.. para kazanamayacağını düşünene 7 senedir bu hissede beklemez.. borsadan yıllardır para kazanamadıysan zorlama bence alternatifleri düşün.. altın alan daha fazla kazandı bu süreçte onu düşün mesela.. vebal de almamaış olursun
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Uzanmışım kumsala almışım kokteylimi arada denize giriyorum. Hava su mükemmel sağlık sıhhat çok şükür yerinde karnımız doyuyor elbet bir gün kartal arazisine de alıcı çıkar borsada fiyatı gerçek hayattaki ederine gelir bende satar geçerim o zamana kadar göz ucuyla bakarım gerisi boş.
Spek keyfi gelince götürür artık paşa gönlü bilir o ne zaman gideceğiz derse gideriz.
Zaten koltukta oturmuşum binmeye inmeye gerek yok.
Hele şoför bir gazlasın illaki muavin son durak inecek kalmasın der.
Hocam buyuksehirlerde dedigin gibide anadolu da durum dolar bazinda ayni. Anadolu da bir ev almistim 5 6 sene once 110 bin dolara. Suan ederi tas catlasin 100 bin dolar. 110 a sat op basina koy. Buyuksehirlere yabanci akini var. onlar aliyor ve sehirdeki yapi stogunu eritiyorlar. Ruslar suan Istanbul ve Antalya calismasi ornek.
Turgg icinde caninizi bu kadar bunaltman. Firma ne dedi yil sonuna kadar tum basvurular surer. Daha vakit var diyorlar yani.
Eyvallah sn paydaşim zaten bunalan birisi değilimdir evladiyelik girmişiz [emoji16] yada giren girmiş.
Patron bile göcekte yatında keyf yaparken bizim karalar bağlayacak durumumuz yok.
Sadece tahtada hakim olan grup çok kritik zamanlarda bazı paydaşların psikolojilerini zorlamak adına işin bokunu çıkartıyor.
Olurda bu kadar da olmaz durumları...
Yoksa ne maldan ne kendimizden bir suphemiz asla yok.
Biliyorum ki hakim güç kendi çıkarları gereği bir noktada benim.cikarlarimla aynı yönde hareket etmeye başlayacak sabırla o günü beklemeye devam.
Bugün emlak işiyle uğraşan bir arkadaşımla bir süre sohbet ettim onunda erdekte bir arsasinin imarı çıkmış ve askıdan sonra birbucuk ay sonrasına yeni tapular için gün vermişler. Yani kabaca yeni tapularin çıkması aski süreci dahil üç ayı buluyor. Kısaca bizim işler ekim ayında bir sorun çıkmazsa biter gibi. Ondan sonra yapılacak yeniden değerleme raporu ne kadar sürerse artık.insallah onuda uzatmazlar.Y.T.D
Bürokrasi falan diyoruz da bunlar iyice bo*unu çıkardı bu işin. 1/1000 kartalda onaylandığı günü hatırlıyorum, ortalık bayram yeriydi. Hükmü 1 gün sürdü, sonrası malum. Tam 1 yıl kartaldan İBB ye planların onaya gitmesini, meclis gündemine girmesini ve onaylanmasını bekledik. Yaklaşık 6 ay başkanın imzası beklendi. 2 hafta kadar dosyaların kartala İstanbul içi ulaşmasını bekledik. 1 haftadır da acaba askıya çıkar mı? diye bekliyoruz. Sürecin 7 yıllık bölümünü saymıyorum bile. Hadi yıl sonuna kadar tapuları verdiler diyelim. Sonrası tam bir muamma. Şirketi satacaklar mı? Kendiler proje mi yapacak? Gelir paylaşımlı ortaklık mı olacak? Ne yapacaklarsa ne zaman yapacaklar??? Asıl soru bu. Tek korkum yatırımcısına çelme takmazlar umarım. Yeniden yapılacak değerlemeyi de çok düşük göstertebilirler, ki hep yaptılar (TÜİK gibi). Bizi ne tahtacının, ne de şirket sahibinin sevdiğini sanmıyorum. Buradan gelecek paranın hayrını da galiba çocuklarımız görecek.
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet hersey bir muamma ama yeniden değerleme konusunda ben o kadar karamsar değilim. Çünkü aynı anda o bölgedeki diğer parsellerdede yeniden değerleme yapılacak ve arada uçurumlar olması dikkat çekecektir. Aynı zamanda degerlemeyi yapacak kurumunda hukuki mesuliyeti var dikkat etmesi gerekir. Şirketinde bu işten bir karı olmaz diye düşünüyorum.Y.T.D
10 gündür kartal askı standını hazırlayıp ilana çıkaramadı bu planları ve belediye yi kınıyorum, askı sürecinden sonra yapılacak olan sürecin hizlanacagini düşünüyorum,benim kişisel görüşüm değerleme raporu çıktından sonra arsanin satılacağını gelir paylaşımi ile uğraşmak istemeyecek lerini düşünüyorum,bunlar benim kişisel görüşüm, birşey bildiğim ve duyumum yoktur, zaten hissenin halka açıklik oranı çok düşük,sonra yüksek bı bedelsiz sermaye artırımı yaparlar diye düşünüyorum,arsa ile belkide şirketi de satabilirler bekleyip göreceğiz.
İthal panomu kullanacaklar. Yandaki okullardan birinden ödünç alamamislarmi maksat vatandaşın işi gorulsun biraz pratik olmak lazım topu topu bir ay kullanılacak ondan sonra haydi depoya kaybedilen zamana yazık.Y.T.D
panolar america dan gelecek böyle giderse,
klimanın altın da yatıyorlardır imar memurları
sorsan burunlarından kıl aldırmazlar,hakkımı helal etmiyorum öbür tarafta misli ile çıksın.
o panoya asılacak arsaların/planların ağırlığına dayanabilece pano araştırıyorlar sanırım, çelikten olmalı, bizim yıllardan beridir çelikleşen kıramadıkları sabrımız/irademiz gibi :) sağlam olmalı, bu hafta denmişti kaldı 4 gün :(
Aski imar planları sona doğru gelirken tahta da hala ciddi bir alıcı yok aynı bist denen yerde de olmadığı gibi.
Bu gidişat aski başlasa bitse bile spek bize biraz zor gün yüzü gösterecek gibi.
En Azından imar süreci tamamlansin illa bir proje yada satış gelir paylaşımı vs bir haber gelecek o zamana kadar fazla da bir beklentiye girmemek lazım.
Bu hacimsizlik pek hayra alamet değil.
Umarım spek hakkını verir.
Sayın gazmanbaba spekulatorun alım yapmamasinin bence hiçbir önemi yok kendi kaybeder. Önemli olan işlerin hızlı bir şekilde ilerleyip sürecin sona ermesi ve arazinin gerçek değerinin tespit edilmesi olacaktır. Surec tamamlandiginda hala bu fiyatlarda kalması durumunda hisseye yeni yatırımcılar muhakkak ilgi gösterecektir ve hisse gerçek değerini bulacaktır. Önemli olan matematiksel değerler bunun için tabiki soru işaretlerinin biran önce giderilmesi olacaktır.saygilarimi sunarım. Y.T.D
Sırf tansiyon şeker yükselmesin diye belediyeyi bile aramıyorum en son konuştuğumda kendimi zor tuttum.
Gençler aramızdan arayan varmi bugün bir değişiklik varmi.
Bu arada sn patron senin sirketin 1 lotuyla gocekte 1 külah dondurma yemek zor.
Şirkete sahip çık.
Gazmanbaba geçen perşembe 30/06/2022 aradığımda bu hafta askıya çıkcağı söylenmişti, gününü sorduğumda günü belli değil denmişti, doğru söyleyip söylemedikleri kalan 4 günde belli olacak, selamlar, syg.
Bu gün de al gülüm , ver gülüm oynadın bakalım. Nasıl iyi mi? böyle. Bıkmadın bu oyundan. Kaç kez denedin satan falan yok. Vallaha bizim için hava hoş, Özdemir Uçar ve sen düşün tahtacı. Bizde 1 varsa, sizde 1000 var.
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İBB ONAYLANAN 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANLARI belediyemize ulaştı ,10 gün den beri askı sürecini bekliyoruz,neden askıya çıkmadı,ivedi olarak askıya çıksın lütfen ve kamuoyu aydınlatılsın,10 gün önce imar müd.telefonla aradım,elimize ulaştıgında 1 hafta için de askıya çıkılacak dendi fakat 12 gün geçmesine rağmen askıya çıkmadı,gerekenin yapılarak ivedi olarak askıya cıksın lütfen .Geregini rica ederim.
KARTAL İSTANBUL
Çareyi yazılı olarak dile getirdim bakalım ne cevap gelecek,internet sitesinden sizlerde yazabilirsiniz.
Bugün de planlar askıya çıkmadı yarın ve oburgun de askıya çıkmazsa ayın 13 ve 14 u de piyasalar açık ama belediye kapalı olduğu için aski işlemi gerçekleşmeyecek ve bayram sonrasına kalacak gibi. Universitedeyken bir kalkınma projesi icin ilçe imar müdürüyle görüşmem gerekiyordu . Imar muduru 20 yıllık bir imar müdürü olmasına rağmen hiçbir teknik ve istatistiki bilgiye sahip değildi 1 saat planladığım görüşmeyi verimli cevaplar alamadığım için uzatma gereği görmeyip yarım saatte sonlandirdim. Bu yarım saatlik süre zarfında memurlar gayet rahat yetistirmeleri gereken bir iş yokmuş gibi sohbetlerini ediyor çaylarını iciyorlardi hatta birara börek getirtip börek yemeye başladılar ve müdür beyide böreği davet ettiler tuhafıma giden daha saat henüz 11 di ve bence işleriyle meşgul olmaliydilar . Bu imar planlarını bekleyen sadece bizim gibi borsa yatırımcıları değil o bölgede arazi yatırımı yapmış olan onlarca yatırımcı var ve hepside yeni tapularini bekliyor. Sürecin bitmesiyle birlikte o bölgede milyarlarca dolarlık yatırım kararları alınacak ve büyük bir ekonomi doğacak burada meydana gelen 3 haftalık ekonomik kayıp bile kimsenin tahmin edemeyeceği kadar büyük bir tutarı bulur. Daha fazla uzatmayayim çünkü tatsız şeyler yazacagim aradan 30 yıl geçmesine rağmen düzende bir değişiklik görünmüyor. Y.T.D
Perşembe günü aski da diyorlar bilginize arayıp teyit edebilirsiniz.
Son 10 günde öğrendiklerimiz
Piyasada alıcı yok
Turgg taşıyan paydaşlar nakit alan satan takimi krediyle işi gücü yok
Son piyasa dalgalanmaları olası portföylerinde risk taşımayan varlıklar taşıyorlar ve öz kaynak açığına düşmeyen yatırımcılar
Patron oralı bile değil
Spek suyu bulandırma derdinde pirana gibi avını bekliyor
Paydaşlar sinirler gergin aski sürecinin başlayıp bitmesine odaklanmış durumda
Spek son bir hamleyle aski haberini nasıl pas geçiririm dusunsecisine doğru planlar yapıyor herhalde sesiz derinden onuda yakında göreceğiz.