Faiz artırışı zaman kazandırır bahsedilen yapısal reformların yapılmaması uğruna mı arttırılacak?
Faiz artırışı zaman kazandırır bahsedilen yapısal reformların yapılmaması uğruna mı arttırılacak?
İNG'den hesap açar açmaz %15 aldığını söyleyen arkadaş var ama bankanın sitesinde şöyle bir bilgi var:
"Turuncu Ekstra ile %2 ek faiz fırsatı!
ING Mobil'den programa katılarak Turuncu Ekstra'lı olun,
Banka kartınızla alışveriş yaparak veya vadesiz hesabınızdan fatura ödeyerek aylık minimum 750 TL'ye ulaşın,
Bir sonraki ay e-Turuncu Hesaplarınızda %2 ek faiz kazanın! "
Nedir bu işin tam doğrusu?
Arkadaşlar 426 gündür beklemekte olan nzor bono %18 faizle. Stopaj %10. Bozup alsam bugünkü %16.50 faizle kârda mi olurum zararda mı?
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada İNG ile görüştüm, bir bilgi daha paylaşayım
her ay verecekleri kart üzerinden bu 750 TL'lik harcamanın yapılması gerekiyormuş (kamu harcamaları hariçmiş), bir ay bu harcamayı yapmadığında bir sonraki ay faiz %13'e düşüyormuş, sonraki ay yapıldığında tekrar bir sonraki ay %15'e çıkarmış 1 yıl içerisinde, neden insanları illa her ay harcama yapmaya zorluyorsunuz ki zaten size bir mevduat getiriyor bu adam, alın bir tarafınıza sokun demeye getirdim ve kapadım teli, durum budur
Faiz artacak beklentisi olanlar dikkatle okusunlar.
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/743979.aspx
Faiz artışından ne anlaşıldığı da önemli.
Önümüzdeki 8 iş günü AOFM 14,75'e yakinsayacagini varsayarsak. Su an için 450bps altında bir hamle aslında arttırım falan olmayacaktır. Eylül PPK da olduğu gibi.
Direksiyondakiler enflasyona karşı büyümeyi tercih ettiklerini defalarca söylediler.
Bir faiz artışı olacaktır ama o orta vadede pozitif reel faiz olmayacaktır.
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alındı. Merkez Bankası Başkanlığı'na eski Maliye Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atandı.
Ayrıntılar geliyor...
Merkez Bankası başkanı Murat Uysal görevden alınmış yerine Naci Ağbal atanmış
Bı operasyon var yıne haydı hayırlısı
Faiz artışını bırak düşer de bu gidişle..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ah üstat ah niye paranızı heba ettiniz mevduatta :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de ne zamandır öyle bir değişiklik yapmayı düşünüyorum ama şu an hepsi çok yükseldi gibi geliyor onun için bir türlü cesaret edemiyorum, gerçi çok yükseldi dedikçe daha da yükseliyorlar ya neyse, portföyün %60 kadarı hâla mevduatta ona da yazık oluyor. Düşüşlerde yavaş yavaş mı girmeli yoksa gözü karartıp buradan tamamını fonlara mı paylaştırmalı karar veremedim gitti bir türlü.
kafana göre merkez bankası başkanını değiştir.
sonra bizim merkez bankası bağımsız ilan et...
kargalar bile güler buna..
peki kim inanır
kadir...
Titanic batarken birileri hala keman çalıyor Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben akli selim davranicaklarini faizi 15-16 yapacaklarini tahmin ediyirum.piyasayla zitlasamazsiniz...
Ne güldüm sabah sabah. "Dolar benim için önemli değil" diyen halâ oturuyor.
"TL çok değersiz" diyeni görevden alıyorlar. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar işte.
Demek birileri altın ticaretinden daha cok vurgun yapmak istiyor. Birileri doları uçurdukça birilerine servet kazandırıyor. Daha uyanamadınız mi? Biz de öldük bittik mahvolduk diyoruz. Kimler en büyük manipulatör, piyasa yalanıyla dolandiriliyoruz.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
mevcut merkez bankası başkanı heralde artık dayanamıyoruz başkanım faiz arttırmamız lazım böyle olmayacak demeye başlamıştır, hemen ipini çekmişlerdir, ölse de geberse de, dolar 100 TL olsa da faiz arttırmamaya hatta inadına faiz indirmeye yemin etmiş bir düzen kurma derdindeler
Eski başkan tl degersiz dedi sanırım biden in secilmesi ile erken bir toplantı ile artis yapılacakti yoksa niye gorevden alındı zaten ondan önceki başkanin yerine getirilme sebebi belliykenRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne yapacaksınız ustadim bu rakamkardan insan cesaret edemiyor Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Batman
Yukarıda da dediğim gibi uzun zamandır yeni mevduat yapmıyordum zaten
Ve şunu gördüm mevduat dışında ne yaptıysam mevduatı 10’a katlamış
TL faizine odaklı olanlar dışında neredeyse tüm fonlar var
Her yüksek denilen seviyeden alınan fon kısa vadede eksiye düşsede engeç 15 günde toparlayıp geçmiş
Düşünün elimde ons 2070 dolarken aldığın altın fonu kısmım var ons şu an 1940 civarında o fon kısmı bile mevduatı ezip geçmiş
Tuhaf ama maalesef böyle
Benim üzüntüm eskiden kalan bir kısım TL için 23,75’te durmak oldu bugüne kadar
Son derece haklısınız başarılar diliyorum sn myfinans ustadimRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pazartesi nasil bir gun olacak bakalim bu haberden sonra...
Piyasa bu son haberi aman ne güzel olmus diye değerlendirilecek değildir herhalde...
Garantici mevduatcilarin artik alternatif aramaktan başka çaresi yok... Ama umarım alternatif aranırken bu piyasalardaki sayısız kurta yem olunmaz... Aç kurtlarin sirf gecen ay bile borsaya giren 182000 küçük yatırımcıyı öpmek için zaman kolladigini borsayi bilenler bilir... Kuslu site pazarlamaci kayniyor... Kili kirk yarıp alternatif seçilmeli...
Bu tarz diktelere ses çıkarmaya çıkarmaya bu hale geldik, adamlar ne dikte ederse kabul edecek hale getirildik, ben zaten adama bir mevduat getiriyorum, bi de bizden harcama yapacaksın diktesi neyin nesi? halk böyle böyle her türlü rezilliği kabullenir ve kanıksar hale geldi ya zaten, adamlar ne derse normalleştiriliyor
Eski hazine bakanı Ali Babacan, RTE ye giydirmis. Siz Birlesmis Milletler güvenlik kuruluna 5 ten büyüktür diyorsunuz ama Türkiye'nin 1 den büyük olduğunu bilmiyorsunuz gibi bişey demiş. Çok doğru bir söz
Elektrik doğalgaz telefon faturalarını ödesen olmadı markette de aldıklarını kartla ödesen yetiyor zaten benim için hiç bir önemi yok bu ayrıntının
M.uysalı olaganustu toplantı ıstedıgı ıcın almamıştır umarım yoksa selcuk ulkenın 1 numaralı ekonomıstı olur .
Biz faizleri artırsak bile siyasal istikrar güven ortamı lazım dediği için alındı..
Nokta..
pazartesi gününden itibaren atılacak adımlar belli eder mb başkanı görevden alındığına göre yeni mb başkanının mantıken öncekinin yaptıklarının tersini yapması lazım eğer aofm artışından rahatsızlarsa 10.25 ten fonlamaya geçerler selçuk geçer moduna geçeriz yok sadeleşme piyasa güveni için geldiyse politika faizi artılılır arkasından da aktif rasyonun kaldırılması gibi adımlar gelir artık bir şey yapılmadan 19 kasıma kadar beklemek çok daha zor bana göre