#Trump seçim gününe kadar #COVID19 aşısının piyasaya çıkacağını açıkladı. En hakiki müjde seçime denk gelenidir.:)
Printable View
#Trump seçim gününe kadar #COVID19 aşısının piyasaya çıkacağını açıkladı. En hakiki müjde seçime denk gelenidir.:)
Macron dötü 18 uçak satar , Trump limanlara çöker aradaki fark bu herkez oyunun nasıl biteceğini biliyor , yalandan yere iç siyasete çata pat yapıyorlar.Basit yakın zamandan örnek vereyim IRAK VE SURİYE de kim kazandı .ABD ve RUSYA biz ne aldık , bir sürü mülteci ve kaos :)
Shortlar icin kotu bir hafta olacak
Egemen güç olmak böyle birşey onlar alacak biz Duygusal milletiz rasyonel düşünmeyi beceremiyoruz ABD natoda çatlak istemiyor macron bitirmiş kafada natoyu ABD ile masaya oturmak macrondan iyidir en azından ab üzerinden stres yaşamayız.Şuanda hiç ihtiyacımız olmayan şey gerilim iç siyaset için harcanmamali değerler.
Ben ciddi ciddi bu not indiriminin kasıtlı olarak öne çekildiğini düşünüyorum sanki danışıklı dovus anlaşmalı gibi doğu akdenizdeki gerilim ile bu not olayının bir ilişkisi var ama sonuçta siyasi ve diploması olarak rezalet bir dönemdeyiz ben bu saatten sonra olabilecek senaryoları merak ediyorum faiz arttırımı ve sonrası erken seçim gündeme gelecek gibi yarın dan sonraki olumlu havayı ne bozabilir bunun senaryosunu düşünüyorum şuan
Gökhan Uskuay
@guskuay
·
7s
Moody's ve diğer derecelendirme kuruluşları riskleri inceler. Citi, Jp Morgan gibi yatırım tavsiyesi vermezler. Kaldıki Türkiye'nin krizleri rekor büyüme sonraları gelmiştir. Moody's Türkiye büyümez demiyor böyle giderseniz duvara vuracaksınız diyor.
Moody's ne diyor?
Ülkenin kurumları (Hazine,MB,Maliye) ekonomik zorlukları çözme konusunda isteksiz ya da çözemiyor. Mevcut ekonomik koşullar kötüleşirken mali tamponlar zayıflamaya (cari açık, bütçe fazlası,mb rezervi) devam edecek. Sonuçta ödemeler krizine girilecek.
Akdeniz işi daha yeni başladı. Biz şimdilik geri çekildik arkamızda kimse yok GKR kesimine silah satışınn serbest bırakılması. Yunanistanın gerşlimden faydalanarak daha önce silahlandıramadığı adaları silahlandırması fransnın abd nin hatta ab nin tamamının yunanistan yanında olması 3-0 geriden sahaya/masaya çıkmamıza neden oldu. Her halükarda kaybımıx kazanımlarımızdan fazla olacak. 36 yıllık silah ambargosu bile delindi.
Ayhan başkan gibi eşi veya ailesinden bu coronaya yakalananlara Allah şifa versin .İnşallah en kısa zamanda sevdikleri ile kucaklaşırlar.
Herkese hayırlı akşamlar yarın yeni bir gün, yeni Badem sytle mücadelesi.:)
Ab sen kimsin
ABD sen kimsin
Fitch sen kimsin
Yunan sen kimsin
İmfye borç verdik
Arkadaşlar gemiyi geri çağırın
Ab yaptırımı anlaşılan hükümeti zora sokacak döviz eksiği zaten sıkıntıda 2. Bir yaptırım işi bitirecek farkına vardılar demekki geri adım attılar
Akdenizde çözülen bişey yok.
Şımarık yunan, hakkından fazlası için zorlayacak,
rüzgarı almış arkasına,
tezlerini kabul etmemiz mümkün değil.
yapılanlar ab toplantısını kazasız atlatmaya yönelik bence.
not indirimi ise daha kalıcı bir etkide bulunur gibi.
yabancılar satıyordu,
satmaya devam edecekler gibi duruyor.
yabancılar satışa geçerse, bizimkilerin borsayı tutacağını sanmıyorum.
çünkü sattıkları ile dolar alacaklar ve bu işi daha karışık bir hale getirecek.
spot açıldıktan sonra belli olur.
ben halen yarın için neden olumlu bi açılış ve kapanış hatta ralli beklendiğini çözemedim
ons ve paritenin çıkışı daha bitmedi.
bir tepeleri daha var.
parite 1.23 görmeli
ons 2140 a doğru
Herkes ters psikolojiden borsa yükselişi bekliyor sanırım..
robot/algoritmaların favori oyunlarından birisi Bollinger 1 veya 2 standard sapmadan satış yapıp artık stratejisine göre alttan 1 veya 2 standard sapmadan (veya hangi rakam uygunsa) tekrar yerine koymak.. elbette bunu hangi peryotta yaptığını bilmek de lazım..ama sık yapılan bir oyundur.. hele bazı önemli kagıtlarda resmen şiir gibi işliyorlar..
çünkü
garan günlük macd al sinyalinde.:)
7.2 ye kadar götürür.
Götürebilir diyim.kesin olmasın
Not indiriminin etkisi yabancı fonlara bağlı.fonların iç tüzüklerinde hangi nota göre yatırım yapılacağı bellidir.olaki ülke notu fonun notunun altında kalır işte o zaman fon satar çıkar.riski seven fonlar gelir.ülke notuna ciddi özen gösterir fonlar .olay basit değil
Doğu Akdeniz'de 2,2 trilyon m3 doğalgaz bulundu diyorlar habertürk'te..
Ekim ayında açıklanacakmış.
Kaç tur daha petkim, tüpraş, aksen döndürecek bunlar?
https://twitter.com/HaberturkTV/stat...45466062393345
Yabancı kalmadı zaten 120 binden sattılar gittiler....Endişe etmene gerenk yok.Not indirimi konusu bizim borsamız için şu anda nötr durumunda. Neden dersen ????????????????????????? Yabancı Bist den not indirimlerinden veya Türkiyenin ekonomik göstergelerinden dolayı çıkmadı , Dow ve Avrupa her gün yeşilleri oynarken biz savaş , çatışma endişeleri ile ters koralasyona girdik.Önce Libya sonrasında Yunanistanlar olan jeopolitik gelişmeler tabiri caizsse Bisti nakavt (knock out) etti.Fakat son yaşanan gelişmeler ışığı altında Libya konusu sakin gidiyor Yunanistanla karşılıklı dialog ve görüşmeler şeklinde gelişmeler var.Biz bunları fiatlıycaz.
Bu not indirimi yanılmıyorsam normal takvimin dışında açıklandı.YTD
Forumda neden sadece pozitif reputasyon var? Negatif puan verme seçeneği de açılsa da ak koyun kara koyun belli olsa.
+1000 gap beklentimi + 1500 e cikardim
Delinin bir tanesi hafta sonu kuyuya Halifelik taşı attı bir sürü boş muhabbet oldu.
Diğer deli Moodys kuyuya taş attı yine burada boş muhabbet oldu , şimdi neden boş muhabbet diyecek buradaki cingözler .:)
Bu yabancı zaten aracı kurumları veya fonları üzerinden şirketlerle gerek tele konferans, direk kendi bağlantıları ile hep irtibat içinde olmuştur.Yabancı zaten bu derecelendir me kuruluşları , AB , ABD arasında süregelen sürtüşme ve sıkıntılarını bildiği için zaten aylardır başta bankalar olmak üzere satıyor , çoğu malınıda sattı Yonca dan örnek vereyim yabancı oranı %49 altının olacağı düşünmüyorum .
Bu adamlar bu hikayeleri bildiği için kustu , millet 1 senedir bu topiklerde yazıyor ya yabancı neden kaçıyor, dolar neden çıkıyor pasta büyük olunca jeopolitik hikayede büyük oluyor bir tarafta petrolde yaşadık , şimdi doğal gazda.Size 2013 den aşağıdaki örneği vereyim hatırlayanlar olacak bu meşhur moodys hareketini ve zihniyeti:)
Müthiş zamanlama - Sondakika Ekonomi Haberleri - Hürriyetwww.hurriyet.com.tr › Ekonomi
17 May 2013 - Moody's, Türkiye'nin notunu bir kademe artırarak yatırım yapılabilir seviyeye yükseltti. ... Barack Obama ile görüşmesinin hemen ardından Türkiye'nin devlet ... mevcut krılganlıkları zaman içinde azaltacağı beklentisini de gerekçe olarak gösterdi. ... Babacan, not artışı kararının yerinde ama gecikmiş bir karar ...
Bu hikaye 2013 Katar parası ile borsada zirve ile noktalanmıştı , Bülent arınç ın konuşmaları mevcut borsa ile ilgili. o zamandan buyana ne değişti çok şey Rus uçağının düşmesi ile Badem style sşistemi oluştu , Yüksek frekanslı argoritmik hareketler dahil edildi , sistem zamanla çeşitlenerek devam ediyor , bu sene sisteme yeni oyuncu ve Telegram grupları dahil edildi çok tahta nerden nerelere geldi , hemde para girişi olmadan makinalarla endekse o meşhur hacimlerinde yardım ederek .
Tamamen kontrollü bir borsaya sahip olduğumuzu düşünüyorum Rus uçağı düştüğünden beri buradada çok zamandır dile getirdim .
bol kazançlar.
Hakkat haa
dolar shortlanmaz.
zırnık koklatmazlar
Hazineye hortum dayayıp yandaşa aktarır, ülkenin tüm sermayesini 3-5 çakala aktarır, MBnin dibini deler, ekonomiyi bu kadar zayıflatırsan, siyasette her zaman geri adım atar, sonra Vahdettin haini gibi sadece İstanbul'un değil, tüm ülkenin anahtarını emperyalistlere törenle teslim edersin.
Kaç açarsa açsın 1108 Üstünde kapatalım da