Sayın Hellistheothers, fazla vaktinizi almadan AFS fonu ile ilgili görüşlerinizi öğrenebilir miyim? selamlar...
Printable View
Sayın Hellistheothers, fazla vaktinizi almadan AFS fonu ile ilgili görüşlerinizi öğrenebilir miyim? selamlar...
Haklısınız hocam, bende de yüklü miktarda GBC var ve ekside olan tek fonum da bu. Gerçi 95 gündür taşıyorum, çok uzun bir zaman sayılmaz ama gerçekten sağlam zarar yazdı. Sayın Hellistheothers üstadımızın çok sevdiği bir fon olduğunu biliyorum ve uzun vadeli düşündüğüm için çok da üzülmüyorum. Ama parça parça ekleme yapmak da hiç içimden gelmiyor artık. Altının düşüşünden çok etkilendi maalesef.
GBC beni de üzdü. Portföydeki tek eksi olan fonum o. Portföyleri ilgili hem telefon ile hem de yazılı olarak yaptığım tüm görüşmelerde ısrarla altında ciddi potansiyel görüyoruz dediler. Kurların aşağı gelmesiyle fon bir türlü toparlayamadı. Ama elbet dövizin enflasyon kadar yükseliş yapacağı dönem olacaktır. Kurların düşük seyri de bizim gibi ülkeler için handikap. İhracatçılar 7.50 kurun altında zorlanırlar. TL olan girdileri ciddi artış yaparken düşen kurda zarar yazarlar.
Er yada geç kurun enflasyon kadar fiyatlanacağını düşünüyorum ama gbc nin içeriğindeki etf ler ne olur onu kestirmek zor şuan için.
Yine yan tahta hareketi. Şişen fonlar hareketten nasiplenmekte zorlanabilir.
22 ekimden beridir, eurobond ve altın türevi fonlarını almıyordum.
geçen hafta dolar artabilir borsa düşebilir diye altın fonu ve yurtdışı teknoloji fonu aldım, dolar yükselirse hegde amaçlı diye.
altın fonlarından bir getiri alamadım neyse ki nasd**... iyi gitti %4 üzeri getiri getirdi. Altın fonları ile vedalaştım geçen hafta yine.
diyeceğim o ki ben altında ve dolarda fazla hareket beklemediğimden boşuna aylarca bu fonlarda paramı tutacaktım.
onun yerine parayı tl varlıklarında değerlendirip güzel bir kazanç sağladım.
tamam uzun vadede kazandırabilir ama bile bile de zararına o fonda durmak ne kadar doğrudur bilemedim.
bol kazançlar herkese...
halbuki hep şu söylenir: geçtiğimiz yılki yükselişler, hep yan kâğıtlarla oluştu ve işlem hacimleri sığ olan bu senertlerde çok astronomik yükselişler yaşandı. bundan sonra olası yükselişler ise özellikle bankacılık ve bist30 önderliğinde yaşanacak. ama bu alemde hiç bir zaman olmadığı gibi herkesin söyledikleri olmuyor. herkesin bildiği bir sistemde de para kazanılmaz zaten. ama gözü kapalı da yan tahtalara atlamaya da yürek ister. burası borsa, belki geçen yıldan da fazla çıkartırlar diye gireriz, bir anda mal kucağımızda yıllarca da kalabilir. işin özeti bu yıl işimiz, harbiden zor olacak. faizlerin de cazip olduğu ortamda iyice kaygan zeminde dans etmektense temkinli ve dikkatli hareket etmek en iyisi gibi. asla ytd
475bp faiz artıiından sonra borsadaki yabancı payı tekrar %50yi geçmişti. Bugün tarihli İş Yatırım raporunda ise %47'lerde görünüyor. Gelen sıcak para çabuk tüymüş, veya faize geçmiş.
Linkteki habere göre ise reuters yabancı girişlerinin 2 katına çıkabileceğini belirtmiş, ama gelseler bile görünen o ki faize gelecekler. Son paragraftaki yorum da dikkat çekici...
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...dahafazlahaber
Garanti Bankasi hesabimdan Kare Portfoy KUB fonu almak isterken hata aliyorum sabahtan itibaren. Kare Portfoy’e ulastim, operator degisikligi yapmislar ve Garantinin sistemlerinde guncelleme yapmasi gerekiyormus.
4-5 musteri temsilcisiyle gorustum ancak islemi bilen, anlayan cikmadi. Garanti Portfoy de kendi fonu olmadigindan ilgilenmiyor. Var mi acaba burayi takip eden bir banka calisani?
Bundan iki ay önce ben de alamamıştım sonra vazgeçmiştim demek hala değişen bir durum yok ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
25 Ocak Pazartesi günü, kesin olmayan getiri oranımız:
NNF +0,01%
Bist100 -0,14%
mac bugün ne kapattı ?
eib (+) 0.09%
mac (-) 0.44%
Elz + 0.08
Tca % -0.18
Zpf % -0.20
Zpe % +0.46
Forumseverler USD/TRY paritesini en iyi yansıtan fon olarak neyi önersiniz?
Yani çalışmalarınızda benchmark olarak hangisini kullanıyorsunuz?
Sorumun cevabi ZPF midir baska öneri var mi
Biden 27 ocak'ta yeşil enerji politikasını açıklayacakmış.
ECB yeşil tahvil alacakmış
https://www.haberturk.com/avrupa-mer...949822-ekonomi
Yarın altın kontratlarının son günü.
27 Ocak FED faiz kararı var.
Tüm bunları dikkate alıp hareket etmek lazım.
Goldman Sachs,
3 aylık dolar/TL beklentisini 7.5 den 7 ye,
6 aylık beklentisini 7.75 den 7 ye,
12 aylık beklentisini ise 8 den 7.50 ye düşürdü.
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...nini-acikladi/
Dövize dayalı fonlar için dikkate almak gerekebilir.
Katılım fonları ile ilgili konuşursam, Zpf dediğiniz gibi, nispeten kısa vade döviz sukuk taşıyor, ortalama vade 362 gün. Kupon ödemeleride şuan yıllık 2,5 ile 5,8 arası değişen, 7 adet hazine dolar sukuk taşıyor. Özel sektör sukuk yok.
Geçmiş Kısa vadede dolar/tl ile yüksek korelasyon, Geçmiş uzun vadede de dolar katılım/mevduat hesabı üzeri getiri sağladı.
Bir de qinvest Kıs döviz sukuk fonu var, içinde özel sektör kira sertifikası ve yabancı sukuk ağırlıklı, vade ve kupon ödemeleri zpf'ye göre daha yüksek. Buna paralel daha volatil. Özellikle 2020 ilk 6 ayında, sebebini bilmiyorum ama Zpf ile negatif ayrışmıştı.
bloomberg katılımcıları aynı fikirde degil ,
AOY için inceleme videosu yapılmış. http://y2u.be/smLw0q5FoeU
GZH de aynı kanaldan http://y2u.be/NvGouWQwmKk
Bu sene sozde birilerine gore gumus fon cesitliligini gorecegimiz bir yil olacakti ozde altin fonlarinin bile deger yitirdigi bir yil olabilir hsyfler,diger gruplarda ki stopaj muafiyetlerine ragmen hala yatirimci cekebiliyor.
Banka portfoy sirketleri ilerleyen surecte sektorde kacirdiklari buyuk baliklari gorunce vitrini yenileyip daha aktif bir goruntu cizebilirler.
Gop'lara para akarken yatirimcilar hsyflerde ki %40'lik getirileri elestiriyor.Spk'nin mudahaleci davranislari yilin ikinci yarisinda yumusarsa ve en son 2019 yilinda gordugumuz %20 marj sinirini pazara getirdiginde dinamizim artabilir.Bu surecte alt pazar gruplarindan yildiz ve ana pazara yatirimcilar kaymaya baslayacaktir.2021 yilinda o ralli gelecek :)
Saygılar,
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tümüyle katılıyorum.
Ben de iç piyasada en büyük sorunumuzun artık cılkı çıkmış müdahaleci uygulamalar olduğunu düşünüyorum. Brüt takas, tek fiyat, marj sınırları, devre kes devre aç, açığa satış yasakları gibi, kime ne faydası olduğu bilinmeyen uygulamalar son bulursa, iç piyasanın önünün çok açık olacağını düşünüyorum.
Zaten bunlar çok matah işler olsa, tüm dünya borsaları da bunları uygulardı. ( uygulayanlar oluyor zaman zaman ama çok kısıtlı zamanlarda ve çok özel hallerde)
Umarım yerli yatırımcı da artık serbest piyasanın mabedi borsalar için, sürekli müdahale istemekten vazgeçer.
Spk, bunlara değil, bütün medeni ülke piyasa düzenleyicileri gibi ''insider'' yani önceden ve içeriden haber alma gibi mevzulara yoğunlaşırsa , serbest piyasaya biraz huzur verir.
Ama tabi devre kesip açmak kolay, içeriden haber alanları bulmak zor ve meşakkatli iş.
Ktm %+0,358
mps %+1,303
opb %+0,071
sua %+0,120
Hocam aslında bilanço ve özellikle genel kurul öncesi bunu çok sık görüyoruz fakat yatırımcılar görmemek için adeta gözlerini bağlıyor.Bunu özellikle halka arz oranı çok yüksek olan ve sığ tahtalarda gözlemliyoruz.Şunu kastediyorum;siz %90'ı halka arz olmuş bir şirketi tespit ediyorsunuz yaklaşık 20-30 milyon civari bir paranız var sağlam lot toplamışsınız ve şirketi ele geçiriyorsunuz.Şirket içerisinden rahatlıkla bilgi almakla beraber bu tür önemli günler öncesi sert satış yaparak hem piyasanın dengesini alt üst ediyorlar hemde bir umut paydan satın almış olan küçük yatırımcı hayal kırıklığına uğruyor.
Beni kimin hayal kırıklığı yaşayıp yaşamadığı ilgilendirmiyor.Burada tamda bahsettiğiniz nokta dikkat çekiyor şirket içerisinden bilgi almak. Spk diyor ki x bey siz böyle böyle yapmışsınız alın size 1,5-2m ceza.Halbuki x bey bu payda yaptığı işlemlerden 10m civarı kar etmiş 5 tl den aldığı senedi 10 tl taşımış ortalama 7,80 ile satışını gerçekleştirmiş.X bey halinden memnun yeterki böyle cezalar versin diyebilir.
Düzenleyici kurumlar bu tür M.Ö. kalma yaptırımlarla hiçbir yere varamaz.Bunu kendide iyi biliyorda neyse...
Bu arada bugün aramıza İş Portföy Teknoloji Karma Fon (ITP) katılmış.Küresel teknoloji şirketlerine yatırım yapacağından bahsediyorlar.Aşağıda linki bırakıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=caYJ...ature=youtu.be
Saygılar,