Sende olduğunu biliyorum.4 kişi satmıştım dolar 8.3 kırıldığında..
[QUOTE=sindoma53;5547540]M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Sende olduğunu biliyorum.4 kişi satmıştım dolar 8.3 kırıldığında..
[QUOTE=sindoma53;5547540]M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][QUOTE=şahit;5547553]M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=şahit;5547568]
ABD 10 yıllık 1.58 attığı için mi diye düşünürken ,
Bizimle aynı ligde olan para birimlerinde bir hareket yok ,
bu yüzden teknik bir hareket olabilir dedim , yukardan mal vermecede olabilir ,
görünen bir haberde yok , badem spor biliyorsa ayrı .
[QUOTE=oyunagelenadam;5547572]Sende olduğunu biliyorum.4 kişi satmıştım dolar 8.3 kırıldığında..
Ben jas ta dolar 8.25 lere gelecek diyip , bazı olaylardan dolayı maliyeti daha yukardan mal taşıyanlardanım 8.50 maliyet sabah burada anlattığımız seneryolara göre pozisyon kapatabilirz duruma göre hedge amaçlı yürüyoruz dolarda.
Toaso shortcu ve longcu doğrama ya devam ediyor..
50.8xx lerde almak gerekirdi..
Shorttan kazandım diyen yalan eder
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolarize olan çok kişi varsa ne mutlu..
Tadı yok borsanın..
Özellikle tahta da patron hareketleri bunu net gösteriyor..
Qua da adam aldı ..
Qua saldı[QUOTE=sindoma53;5547593]M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar tl 8,9717 ile tüm zamanların rekorunu kırdı.
teşekkürler merkez bankası ve siyasi iktidar...
hayatımda ilk defa coin analezi yapacam.
abi ikili depede tırpanı sallayacak gibi.
Hoşgeldin [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Buraya coinden kazanç resmi atan ilk kişiyim [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
amerika borç tavanı,
bi de vergrande var çinden,
bir de petrol zammının enflazyona etkisi,
dırdıklamış olabilir.
Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senator Menendez;
"Türkiye'ye silah satışı yok, S400e sahip oldukça."
Biden,F16 satışı ve modernizasyona evet dese bile, Kongreden ONAY söz konusu değil.
doların ateşini çıkaran haber bu olabilir.
Bide bu var.
https://www.reuters.com/world/middle...ay-2021-10-08/
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
düzelteyim ben coin alıp satmam abi.
bana göre iyi ama çökmüş bir düşünce deneyidir.
Çünkü ilk baştaki en önemli doktrinleri dağıtık olması ve takip edilememesi idi.
Şimdi herkes aracı kurumdan oynuyor.
devlet bir saatte kim oynamış ne oynamış çıkartır. Sistem merkezileşti ve gayet de takip edilebilir halde.
fakat bu kadar işlem yapıldı sistem cortlamadı bu saygıyı hak ediyor.
bir diğer saygı hak eden konusu güvenliği. Rahmetlik Dan Kaminsky bu sistem ön yüzden poh gibi ama arkası baya sağlam açık yok demişti.
Dan dünyanın en iyi hackerlarından biriydi.
Leş noktalarından biri de enerji tüketimi.
diğer leş noktalarından biri sulandırılmış olması adam köpek fotosu atıyor yüzde 30 yükseleni var falan.
bunların olduğu yere 5 TL yatırmam.
Erdoğan , mevut MB başkanından da soğumuş. Ülkenin tam anlamıyla batırılmasına ramak kalmış.. yazıklar olsun..
Ah şahit ah...
Ayrı düştük görüşemez olduk, yaz arada...
Sebebine gelince sorunun , aşağıda;
ÖZEL HABER-Erdoğan son TCMB başkanından da soğuyor-kaynaklar - Reuters News
08-Oct-2021 10:30:01
To view this story on Refinitiv Workspace, click here
Orhan Coskun / Nevzat Devranoglu
ANKARA, 8 Ekim (Reuters) - Kaynaklar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sadece yedi ay önce göreve getirdiği Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'a güvenini kaybetme aşamasına geldiğini, son haftalarda iletişiminin de belirgin şekilde azaldığını söylediler.
Reuters'a bilgi veren üç kaynaktan ikisi daha erken sürede daha düşük enflasyon ve daha düşük faiz politikası uygulanabileceğinin Erdoğan'a geçmişte söylendiğini, ancak gerçekleşmenin Eylül itibarıyla buna yakın bile olmadığına dikkat çektiler.
Reuters kendisine bilgi veren kaynaklardan oluşan memnuniyetsizliğin Erdoğan'ın Kavcıoğlu'nun görevine son verme ile sonuçlanıp sonuçlanmayacağı hakkında fikir sahibi olamadı.
Konunun hassasiyeti nedeniyle ismini vermek istemeyen kaynaklara göre, Erdoğan daha önce beklediği faiz indirimlerinin geçtiğimiz aya kadar yapılamamış olmasından hayal kırıklığı yaşadı.
Kavcıoğlu'nun Cumhurbaşkanının güvenine hala sahip olup olmadığı soruna haberin yazıldığı sırada Cumhurbaşkanlığı'ndan yanıt verilmedi.
dünkü çıkışın düzeltmesini tamamlamış olabilir vadeli 1500 itibariyle,
ama günün yükseğini aşabileceğini zannetmiyorum
Şu haberden sonra mallanmam..
Gerçi bir Naci etkisi göstermez ama mallanmam
Yav kavcıoğlu haberleri tamamen piyasayı sululaştırma haberleri.
bunlara inanmayın bu vatandaş bir ay önce çekirdek enflasyona bakıcaz dedi sırf minareye kılıf uydurmak için ,
çekirdek enflasyonda yukarı gidince , manşet enflasyonunu da takip ediyoruz dedi.:)
çıkıp deseki faiz indirimine başlamamız demek her toplantıda bu beklentiye gidilmesine anlamına gelmez dese
piyasada 15-20 kuruşluk aşağı hareket olur.Ama yapmıyorlar yüksek kurlarla büyüme seçildiğinden , bu zihniyette çok büyük dolar mevcut , tahtakalede geçen dolar bozduranlara bakın poşet poşet :)
:) o piyasada dostum çoktur piyasayı takip etmek önemli .
poşetle gelenlere soruyoruz adam sofu, yav ne bu gevur parası desen kızar :)
RTE faiz düşücek dediği için yukarı giden dolarda kar satışı yapıcam diyor vatandaş , bir nevi tredar olmuşlar.
bunlar piyasa için önemli notlardır , doların kimin elinde döndüğünü görürsün .
ben akçaydaki dolara bakmam :kahkah: o çöküşçü bademdeki dolara bakarım bak 2 haftada 5.400 milyar dolar sattılar bu ekip bir şekilde aşağıdan almayı bekleyecek.
Prof. Dr. Semih Tümen ismi geçiyor diyorlar başkanlık için.
Hatta tebrik bile eden olmuş..
Hafta sonu yine bir görevden alma mı görecez nedir..:oleyo:
1482 ve 1509 dan açılan LONG ları az bi karla kapadım..
Yukarı beklentim vardı ama MB söylentileri rahatsız etti beni..
Pazartesi bişi olmazsa yine açarız olmadı daha yukarıdan .
Prof mrof var başında..Karizma da duruyor..
https://i.hizliresim.com/f2tdy7o.jpg
Hani para ile ilgili bir iş yapıyor desen şaşırmayacağın bir tip..
Şaap da o tip yoktu mesela..Böyleee kabzımal ile taksici arası..
Arabanın Motordan ses geldiği için tamirciye getirdim :)
Bu sefer hepsine vurdum ki araba sağlam çıksa dahi yenisini alayım. 1500...
Batuhan Çakmak adlı kullanıcı beğendi
İris Cibre
@iriscibre
·
51d
Kavcioglu'nun gorevden alinacagi dedikodulari, dunku yatirimci toplantisinin ardindan ayyuka cikti.
TRY, Tarim disi istihdam oncesi, tum EM lerden daha fazla deger kaybederek negatif ayristi.
USDTRY 8.95 ile rekor tazeledi.
Gece resmi gazeteyi beklemek farz oldu
geçenlerde haberlerde vardı, mr erdoğan yatırımcılarla görüşmüş ve orada yatırımcılar merkez bankasının ingilizce problemini dile getimişlerdi, bunun üzerine mr erdoğan (güya) farkına varmış ingilizce bilmediğini merkez başkanının.. aynı görüşmede mr erdoğan'a yabancı yatırımcılarla mr kavcıoğlunun yardımcılarının iletişim kurduğu iletilmiş.. buradan onların ingilizce bildiği sonucunu çıkarıyoruz..
nitekim şimdi ismi geçen kişi LSE çıkışlı ve chicago doktoralı (ki çok prestijli bir üniversite)..
bu bağlamda bahsedilen senaryo olursa belki iletişim hamlesi olarak raflarda yerini alır tepki de sınırlı kalır zira onlarla her anlamda aynı dili konuşabilecek biri göreve gelir.. bilemiyorum..belki denge politikasını ve yabancı yatırımcılarla iletişimi daha iyi noktaya getirebilir..göreceğiz..
Nagehan alçı gibi birkaç kişi dışında hala kafaları basmadı. Sorun sistemde. Kim gelirse gelsin farketmez. Hiç bir şey düzelmez.
'Faiz sebep, enflasyon sonuç'
bu teoriyi savunduktan sonra isminin başında prof olmuş önemli değil.
sonuç olarak en tepedeki benim alanım ekonomi diyor ,
diplomasındada prof yazmıyor ama kararlar onun talimatı ile alınıyor.
bu yüzden isimlere takılmayın bu sistemde.