Alıntı:
Saltuk Buğra Yurteri
@aylak_oblomov
·
4s
Dikkat edin diye anlatayım: Kilomun 2 katıyla deadlift yapabilecek kadar sağlıklıyken 2-3 hafta sonra tekerlekli sandalyede gezdirileceğimi tahmin edemezdim. Hayat çok kaotik. Ufak bir kas ağrısı gibi başlayan şey damar tıkanıklığı çıktı kendimi kalp damar cerrahisinde buldum.
Apar topar hastaneye yatırıldım. Doktor diyor ki böyle böyle ya ameliyat ya da tedaviyi reddedersen yayılır, pıhtı atar ölürsün :D gençsin, spor yapıyorsun, sigara bile içmiyorsun ama durum bu. Genetik olabilir başka bir etken olabilir, bilmiyoruz.
Önce anjiyo ile damarı açtılar. Ameliyat esnasında ve sonrasında kalbe ve beyne pıhtı atma ihtimalini azaltsın, pıhtıları kendine toplasın diye karnıma ufak bir filtre koydular. Ardından bacağıma diz arkasından girdiler ve yaklaşık bir su şişesinin yarısı kadar pıhtı çıkardılar
Alıntı:
Bir gün karnımda filtre ile yoğun bakımda yattım. Kritik zaman orasıymış. Ciğere pıhtı atar, bir süre nefes darlığı çekersin ama ilaçlarla onu açarız. Kalbe ve beyne pıhtı atarsa sıkıntı dediler. Ciğere bile pıhtı atmadan atlattık.
Benim atlattığım riski Selim Muran atlatamadı. 2-3 gün önce toprağa verildi gencecik adam. Siz de dikkat edin. Kas ağrısı değil damar problemi olduğu ultrasonda ortaya çıktı benim.
Dikkat edin diyebileceğim nokta şu: yayılan ve geçmeyen ağrıyı önemseyin. Onun haricinde yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Hayat tarzımda hiçbir sorun yok. Buna sebep olacak mantıklı bir şey bulamıyorlar. Ya genetik problem ya da biontech yan etkisi gibi şeyler
Alıntı:
Doktora ilk gittiğimde baldırda azıcık bir ağrıydı. O halde 2 antrenman yaptım ben. Adam krem verdi yolladı. Bir hafta sonra "bak bu yayılıyor, üst bacağa çıktı" dedim sallamadı. Tekrar gittiğimde beni ambulansla ameliyata yolluyordu telaşla :d gençsiniz diye umursamıyorlar
Aşı karşıtı tayfa direkt sorumluyu bulmuş gibi yüklenmiş ama arkadaşlar benim baba tarafı bayağı sıkıntılı kalp konusunda. Genetik de olabilir. Biontech de olabilir. Bilmiyoruz açıkçası. Tek tek cevap veremediğim herkese teşekkür ederim bu arada iyi dilekleri için.
Ferhat Arslan, Dr. Doç.