Toplantıdan açıklama gelmediğine göre gece 12 de açıklama ilan edilir mi :notr:
Printable View
Toplantıdan açıklama gelmediğine göre gece 12 de açıklama ilan edilir mi :notr:
15 ile sattığı parayı %22 ile piyasadan almaya çalışana ne denir?
Ne toplantısı?
https://twitter.com/gazetesozcu/stat...539170822?s=21
İngilterede omicron varyantı tespit edilen 1 kişi ölmüş.
moratoryum
1.
ECO.
bir ülkede, savaş durumu ya da benzeri olağanüstü dönemlerde, devletin ödeme süresi gelmiş borçlarını yasayla ertelemesi.
2.
TİCARET TERİMİ
borçlunun, borcunu ödeyemeyecek durumda olduğunu bildirerek, alacaklıya ödeme planı önermesi.
Bugün yapılan toplantının işlerin onlar için beklenenden daha kötü gittiğini anlamalarının göstergesi olduğunu düşünüyorum. Büyük ihtimalle dolar için 12.5 - 13.5 aralığı kabul edilebilir seviyeydi. Bir anda 14.75lere çıkınca "ne oluyor" dediler.
Kontrollerinde olduğunu sandıkları kriz kontrollerinde değil. Eğer dolar böyle giderse nereye kadar gider diye birbirlerine soruyorlar artık sanırım.
Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını da içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu -AA
Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını da içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu
- Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara, 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek - Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na aykırı fiillerden dolayı haklarında kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunanlara, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında lisans verilmeyecek
TBMM (AA) - Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara, 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek.
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ile AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
Teklife göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri neticesinde imzalanan 49 yıldan az süreli sözleşme süreleri; başvuru gerçekleştirilmesi ve sözleşmeden kaynaklanan tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile davalardan vazgeçilmesi halinde 49 yıla kadar uzatılacak.
Süre uzatımına karar verilmesi halinde taraflar arasında ek sözleşme düzenlenecek ve sözleşme bedeli Sermaye Piyasası Kanunu'na göre değerleme yapmaya yetkili en az iki kuruluş tarafından belirlenecek.
- LPG depolamanın kapsamı genişletilecek
Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da yer alan "depolama" tanımının kapsamı genişletilecek. Tanımdaki "LPG dağıtıcıları" ibaresi; "piyasa faaliyetinde bulunanlar" şeklinde değiştirilecek, böylece diğer lisans sahipleri de kapsama dahil edilecek. Rafinerilerin, rafineri sahası dışında LPG depolama ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla "depolama" tanımına rafinericiler de eklenecek.
Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na aykırı fiillerden dolayı haklarında kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunanlara, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında lisans verilmeyecek.
Lisans sahibinin tüzel kişi olması durumunda söz konusu tüzel kişilikte suçun işlendiği tarih itibarıyla yüzde 10'dan fazla paya sahip ortaklar ile görevden ayrılmış olan veya halen görevde bulunan yönetim kurulu başkan ve üyelerine, temsil ve ilzama yetkili olanlara lisans verilmeyecek ve bu kişiler lisans başvurusu yapan tüzel kişiliklerde doğrudan pay sahibi olamayacak.
- Yenilenebilir enerjide yerli üretim desteği
Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun kapsamında, 30 Haziran 2021'den sonra işletmeye girecek kapasite artışları, işletmeye giriş tarihinden itibaren yerli katkı fiyatından yararlanacak.
Kapatılan ETİBANK ve Türkiye Elektrik Kurumu ile Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ve özelleştirilen elektrik dağıtım şirketleri adına tapuda tescil edilen ve bu tescil sırasında geçmişte harç, döner sermaye gibi hizmet bedelleri ödenmiş olan mülkiyet ve mülkiyetten gayri ayni hakların (tesislerin), faaliyet alanlarına göre TEİAŞ veya Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'ye (TEDAŞ) devri; mükerrer harç, döner sermaye gibi hizmet bedeli ödenmeden sağlanacak.
Tescil işlemlerine ilişkin devir ve tashih işlemleri her türlü harç ve döner sermaye hizmet bedelinden muaf olacak.
- Stokçuluğa karşı caydırıcılık artırılacak
Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un "ceza hükümleri" başlıklı maddesinde değişiklik yapılacak.
Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara uygulanan idari para cezasının alt ve üst sınırı yeniden belirlenecek.
Caydırıcılığın artırılması amacıyla 50 bin lira olan alt sınır 100 bin liraya, 500 bin lira olan üst sınır ise 2 milyon liraya çıkarılacak. Düzenleme 1 Ocak 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.
Kaynak : Anadolu Ajansı
ekşi de değinilmiş:
ne kadar vergi kesildiğinden haberi olmadığı halde lozan'ın gizli maddelerini bilen halk !! diye..
çok doğru tabi.. ilgili topikte ben de yazdım ama orada hala millet sgk kesintilerinin fahiş seviyesinin farkında değil, emeklilik yaşı tartışıyorlar..oysa emeklilik kesintisi tercihli olmalı, bunlara hazır para verirsen harcarlar sonuçta.. toplamda bizden %37.5 sgk'ya kesiliyor.. %30 civarı gelir vergisi var ortalamada.. %18 kdv.. %100 ötv filan..
herhalde 100 tl nin 80'i akape tarafından elimizden alınıyor..
Garanti BBVA bankası, tüm personeline yüzde 47 zam yaptı. Personeller, ocak ayından itibaren brüt 7 bin lira maaş alacaklar.
https://tele1.com.tr/garanti-bbvadan...uk-zam-525194/
Bugünkü toplantı ne toplantısıydı?
-Onların doları varsa bizim Allah'ımız var.
-Dıjjj güççlerr
-Cari fazla vereceğiz
-Şahlanıyoruz
-Yastık altındaki dolarlarınızı bize verin yatırım yapacağız.
-Dolar alan yaya kalır.
Toplantılarından birisi olabilir...
Halbuki Cümle şöyle olsa:
- Faiz indirim döngüsünü sonlandırdık.
-Perşembe günü MB ülkemiz için en doğru kararı alacaktır.
Doları 10'un bile altına getirirdi hem de hiç rezerv harcamadan...
Ama bunlarn niyet başka bunlar dolar ile değil TL ile savaş yapıyorlar. Yunanistan'dan MB başkanı getirsek bundan daha beterini yapamazdı herhalde.
işbank akbank ykbnk siolarını çağır ağam.
kamu banka müdürlerini zaten sen atadın. yanlarına tonla yalAK atadın. yetmedi yalAK trolleri her yere saldın.
çağırdın da ne oldu? dostluk maçı mı oynadınız?
onlar vasıfsızdır, sureti haktan görünürler.
not negatifliğini duyunca pazartesi lonk açarım saat 10.00 öncesi demiştim. tahlil verip geldiğimde 230.000 olmuştu bile...tabi oradan sonra yersen muhabbeti ve pasifte bekledik.
seansı teorik fiyatın %1.12 üstünde kapayan palacan eğer Tom emmi 35.500 ü kırıp düşüşünü hızlandırmazsa teorik fiyatı akşam seansını kaparken %2 nin üstüne atmaya çalışacaktır diye düşünmekteyim. peki aksiyon alır mıyım muamma...bol şanslar...
temel hata eğer piyasalara bir denge getirilmek isteniyorsa ne yapıp yapıp TL ye güveni sağlayıcı hamleler yapılmalı,...
faiz indirimi ile bu sağlanamaz, TL de pozisyon almış etliye sütlüye karışmayan ülkesine güvenen mevduat sahibini oradan kovar, onları dolar almaya zorlar,..bu zahmetin karşılığıysa iç piyasayı canlı tutabilmek,..geçici olan bu canlılığı bir yerden sonra USD deki yükseliş yine öldürecek,..öyleyse TL ye güvenenleri cezalandırmak niye,..
bu sürecin adı celladına aşık olmak,..bu cellad USD ise siz USD ye aşıksınız,..
öte yandan FED bir süredir ertelediği faiz artırım kararını almaya başlarsa şayet, senin bu faiz indirimin daha öncekilerde olduğu gibi yine anında duvara toslayacak,..çünkü hala serbest kur politikasını savunuyorsun, DALGALANAN KUR FAİZİ HİSSETTİĞİNDE ve SEN FAİZ KLARŞITI OLARAK BUNU VERMEDİĞİNDE BÖYLESİ BİR KURUN SANA NASIL DAVRANMASI GEREKTİĞİNİ BEKLİYORSUN
öyleyse garanti bbva ile anlaşılan ve garanti hissesine 12.XX basılarak başlatılan, yeni ekonomik model olarak yutturulmak istenen bu süreç, tirajı komik her zamanki gibi borsa ve dolar vurgunundan öte geçemiyor,..
kalpazanlık yapmayın, aynısını 2018 de de yaptınız,..
bir şey yapacaksanız şayet TL ye güveni sağlamakla işe başlayın, bu ülkenin insanlarının devletine güvenmesi çokmu zor,..
bakalım 2120 ustunu gorecek mı bakalım daha ne kadar yolu kaldı....teknık ıslemıo ama benım hedef burası ıdı....son tepenın yuzde 30 35 ustu
sevgili dalgacı,
mantık basit gibi...burada yazıldı çizildi hatta enflasyon artıyor her şeyin fiyatı artıyor o fiyatı artan mal ve hizmetlerin bir kısmını borsamızdaki şirketler üretiyor...mal sahipleri de her şeyin fiyatı artarsa o zaman onu üreten şirketlerin de fiyatı artmalı mantığı ile yukarı sürüyorlar...nereye kadar gider böyle valla bilinmez...enflasyon artmaya devam ederse bu hisselerde devam eder gibi...vaktiyle hep Venezuela konuşuldu burada...sanki biz de ona benzer şeyler yaşıyoruz...bilemiyorum...
inşallah daha zor günler görmeden işler düzelir...
Deutsche Bank: TCMB sonraki çeyrek 1000 baz puan faiz artırmak zorunda kalabilir https://tr.sputniknews.com/20211213/1051731138.html
sayın Lambent
bende de hedef 225.000 olarak gözükmekte...oralardan ciddi miktar cortlamayı düşünebilirdim piyasaların dış müdahaleye maruz kaldığını düşünmesem ve bu müdahale güdümünde bu seviyelerde dahi sıçrama ve tavan serilerinin gündeme gelebileceğini düşünmesem...paldır küldür yıkılma olasılığı ne kadarsa zinciri koparmama olasılığı da o kadar global bir çöküş gelmezse...bol şanslar...
aklıma bir şey geldi bugün... bunlar şimdi faizi düşük tutup doları saldılar...seçimler yaklaşırken çok sert faiz artışları ile doları tepe taklak edip gördünüz mü bakın doları nasıl indirdik,dış güçleri dize getirdik diyerek seçime girebilirler...
sokaktaki vatandaş MB faizinden falan ne anlar? baktığı şey dolar ve altın...olabilir mi acaba?
bu arada dolareste 1-2 aylığına dinlenecek gibi görünmekte 11.70 - 14.70 bandında...sonra 2x.xx lere atak yapmak üzere...ben bu dinlenmeyi 16 üstü görüldükten sonra beklemekte idim...eğer olurda gelirse 12.xx lere otobandan önce son çıkış TL den gözüyle bakarım bu seviyelere...
teoriği burda olan bir hissenin bu kadar yukarıda kapanması neyle izah olunur çözemedim...
https://i.hizliresim.com/vz450h9.jpg
cafe topiğinde Medwig paylaşmış...
Merkez Bankası'nın dördüncü müdahalesinin büyüklüğü yaklaşık 2,5 milyar dolar. - Bloomberg HT
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile kamu bankalarının yöneticileriyle görüştü.
5 SAAT SÜRDÜ
Üsküdar'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü'nde basına kapalı olarak saat 15.00'te başlayan toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.
NELER KONUŞULDU?
Toplantının gündeminde, para piyasalarındaki son gelişmeler ve yeni ekonomi programı çerçevesinde Merkez Bankası ile kamu bankalarının atacağı adımlar yer aldı. (DHA)
Borsada yabancı takasının haftalık aylık 3 aylık falan gören var mı? Eğer yabancı hala bu fiyatlardan hisse almıyorsa dolar daha gidecek demektir.
haftalık kapanıs barının altına gelmeden bar kesınlıkle sort denemeyın ...macera aramayın ...en yukardan sortlamayı dusunmeyın bence bırakın gıtsın
Persembe gunu MB toplantisinda faiz indirimi olasiligi bana gore %20 den daha az.......Buruna pudra cekerek karar vereceklerse o baska.
EKONOMİK OHAL
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...k-ohal-1887909
Biz bu sayfalarda geçtiğimiz ay bu konuya değinmiştik. :cool:
YTD
%10 daha gidebilir. Ama çok dikkatli olunmalı...Çünkü ansızın basabilirler. Ben bu günlerde net de geceye poz bırakmamaya çalışıyorum. Kazanan arkadaşları tebrik eder. Zarardakiler mermileri tüketmesinler.
Bol kazançlar. 1400 lar alınan 1950 longları kapattık. 1950 Al sat al sat yaptık. Şu an banka longladım. Endeks şortladım. Biraz bekleyeceğiz. 80 puan açıklık. Herkesin bir yoğurt yiyişi var.
İyi akşamlar.
Japon bankası beş tane seçenek ile seçime gideceğiz diye öngörmüş. En son ki seçenek ohal ile gireceğiz seçime. Herhangi bir olumsuzlukta akp için bir yıl seçim ertelenecek. Bunu japon bile öngörüyorsa hapı yuttuk.
şunu izleyince Allah kahretsin diyor daha başka bişey diyemiyor...
ülke ne hale geldi ya...
https://twitter.com/tele1comtr/statu...06353864773633
Kanırta kanırta gideceğiz. Öyle kaybettim yok.
Japonlar bile böyle bir tahminde bulunuyorsa bunun hiç bir iyi tarafı yok.
Japon dev danışmanlık şirketinin raporuna göre
- Ekonomik buhran bahane edilerek önümüzdeki günlerde OHAL ilan edilebilir
- Mali paket ve asgari ücrette büyük artış
- Faiz indirimi ve kredilerde büyüme
- Dolara MB müdahalesi
- Dış politika vakası
sanki ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Ne konuşulduğu ile ilgili bir açıklama yok. toplantı sonrası bu haber yayılıyorsa nabızmı yoklanıyor ?
Asgari ücreti de arada kaynattılar.
ekmek kuyrugunda cogunlukla yaşlı kişiler. allah yardım etsin.
Benim seçim öngörüm eğer ohal ile gideceksek seçime. Seçimde plan dahilinde seçimi iptal ettirecek bir maddi hata ile gireceğiz. Seçim istedikleri gibi olmazsa ohal de bir yıl ertelenebilir. O zamana kadar yavaş yavaş pılısını pırtısını toplar gider. Gitmeyecek bir fırsat kollar.