Yok koc 13 ocakta gelecek 3. Ucak. Bidahada yok gelecek dolar ne yazik ki[emoji2]SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yok koc 13 ocakta gelecek 3. Ucak. Bidahada yok gelecek dolar ne yazik ki[emoji2]SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yaşanacak bir yer değil ki, ben daha önce gittim denedim. olmuyor.
Market yok, istediğini alamıyorsun
Alo diyip evine dominos bizza çağıramıyorsun
Köyde biraz dolaşalım desen yol yok, her taraf çamur
Ayasofya abinin dediği gibi, kuşlar böcekler inekler falan filan göründüğü gibi kolay işler değil
Aslında üüüle bir köy olmalı ki,
hem şehir hayatından ödün vermiycek hemde inek, tavuk ve balkonda domatis yetiştirecen, bak şahit abinin purojesi fena sayılmaz, asdass
boş konuşur ama kafası çalışır :he:
Bu ay sonuna üretim için %50 doğalgaz, %130 elektrik, %50 asgari ücretin illaki bir maliyete yansıması olacak sopayla da girişsen artık yansır.
Talimat! İhracat bedelinin yüzde 25'i MB'ye satılacak
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), yayımladığı uygulama talimatına göre, döviz alım belgesine bağlanan ihracat bedelinin yüzde 25'i düzenlendiği tarihteki işlem kuru üzerinden TCMB'ye satılmak üzere belgeyi düzenleyen bankaya satılacak.
TCMB talimatının kapsamını ihracat genelgesine göre dolar, euro ve sterlini cinsinden İharacat Bedeli Kabul Belgesi veya Döviz Alım-Satım Belgesi'ne bağlanan ihracat bedeli dövizler olarak belirledi.
Banka nezdinde Merkez Bankası adına dolar, euro ve sterlin hesaplar açılacak ve bankanın bu Uygulama Talimatı kapsamında satın aldığı dövizler saat 17:00'ye kadar TCMB'ye bildirilerek toplu bir şekilde söz konusu hesaplara aktarılacak.
Banka tarafından Merkez Bankası'nın hesabına aktarılan dövizler, TCMB işlem kuru üzerinden satın alınacak.
ZORUNLU KARŞILIK HESABINA AKTARILACAK
Döviz alış işlemleri karşılığı TL tutarları TCMB tarafından bankanın EFT merkezine masrafsız olarak gönderilir. Saat 17.30'a kadar sonuçlandırılamayan işlemler için ise TL tutarlar bankanın TCMB nezdindeki zorunlu karşılık hesabına aktarılacak.
BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Uygulama talimatı bugün yürürlüğe girdi. Uygulama talimatını TCMB Başkanı yürütecek.
https://m.patronlardunyasi.com/haber...tilacak/259125
İyi de ihracatçı aynı zamanda ithalatçı; sattığımızdan fazlasını ithal ediyoruz...
Açığı ne yapacak adam; gidip serbest piyasadan alacak o zaman.... Piyasa fiyatları yukselince MB yine mecburen $ satacak...
Dalga boyunu arttırmaktan başka neye yarıyor bu genelge ben pek anlamadım... Ama zaten ben bugun pek bir şey anlamıyorum, sorun bende heralde....
Bu topikte hiç görmediğimiz şahısları görüyoruz:he:...Trol olmadıkça sorun yok,zaten onların şu sıralar yazacak halleri yok,neyi savunacaklar yılbaşı gecesi %50,150 zamımı savunacaklar,yoksa %65-70 olacak enflasyonu 36'mı savunacak,şu sıralar kabuklarına çekilmiş durumundalar.
Dövize ne kadar müdahale edildi acep,12.80 görmüştüm birara,enflasyon 36 olmuş bunların neyin havasında,sanırım ireis 16 balkon konuşması yapacak,ona hazırlıkmı acep,gece herşey anlaşılır.
zam diye bişey yok asla ve asla onun ismi zam değil...
yeni tarifede halka olunan destek miktarı azaltıldı gibi janjanlı cümle kullanıyorlar...
https://i.hizliresim.com/m0iuzzm.jpg
TUIK bazı ürünlerin fiyatlarını belli mevsimlerde güncelliyor olabilir.
Hac ücreti, Umre ücreti, özel okul ücreti, yurt içi tatil, rakı, bira, elektirk, telefon görüşme, sağlık sigortası vs bir çok kalem 3 aydır zam görmemiş.
Noter, TUVTURK muayene, vs çok kalem de ocak ayında güncelleniyor!
Sigorta, TUVTURK, elektrik, ilaç, kira vs bir çok kalemde tüketicinin ödediği tutar kuruşa kadar biliniyor. Ürünlerin ağırlıklarını toplam harcama bilindiği için güncellemeleri lazım.
Listede
Süt 8,96 TL iken beyaz peynir 37,90 TL denmiş
Keza Buğday Unu 8,95 TL iken, ekmek 10.76, makarna 9,25 şehriye 9,21 denmiş.
Bazı kalemlerde fiyat çelişkisi devam ediyor gibi.
Daha önce enflasyonu 2021'e hapsedip 2022'de yatay yapmaya çalışacaklar demiştim ama kontrol kaybedilmiş olabilir. Pancar, çay vs Türkiye'de toplandı mevsim geçti, gübreye zam geldi denip zamlanıyor yüksek fiyattan üretici değil satıcı faydalanıyor.
Elektrik zammı borsayı çarptı galiba , yönünü şaşırdı.
Sigaraya beş TL sapladılar.
Bence vatandaş dövizde bu günkü fiyatın tepkide tepe noktaları olduğunu düşündü ve döviz bozdurdu,muhtemelen dem hesaplarında bu gün önemli talep olmuştur.Zaten bu gün bozdurmayanlar da sonra ağlamasın...
Bankaların karı %90 belli olmuştur. Ne kadar karşılık ayıracaklarına v.s. karar verince netleşir diye tahmin ediyorum.
Gaz fren formasyonu ile devam ,
memed hafta sonu yazmışın bana msj ,
Ben ömrümün bu arenasında senin gibi batıklar çok gördüm , onlardan tek farkın acımadıki demiyorsun , canın bayağı yanmış belli ama canının yanmasını azaltmak için uygulayamadığın enstrümanlara bok atmakla gideremezsin.TEKNİK için 1-2 yancı bulup hep buraya gelip aynı hikayeleri anlatmakla , onlarında padişahım memed çok yaşa demesi ile ne tekniği kenara atarsın , nede acılarına pasuman yaparsın.Bu yüzden şöyle geriye dönüm gerçek anlamda nerede hata yaptığını sorgula , hala bulamamışsın bu benim teşhisim.
Gelen özel mesajlarınızı paylaşmayın bence. Özeller çünkü.
Covid in tavan yaptığı şu günlerde Thyao %6 yükseltiyo , ne dicenki şimdi bu bademspora...
Şeyde 13.10 altı saatlik barlar dikkat edilmeli.
kolay gelsin
Şey ve hisseler enflasyon canavarının gözlerindeki ışıltıyı yakından görene dek kardeş kardeş çıkacaklar gibi..%60şey %40 hisse..kıpraşmadan bekleyelim..
Bu zamlarla , artan maaşlarla ocak ayı enflasyonu ne olur acaba. tabi ki TUIK enflasyonunu soruyorum. resmi kurum varken özel şirket veya şahıs mı soracağız..
Gerçi Murat Muratoğluna sormak lazım. Aralık TUIK enflasyonunu tam rakam bildi adam..
Türk metal grev kararı vermek üzere ama borsamıza baktığım zaman ilgili ne kadar hisse var ise yukarılarda özellikle otomobil sektörü demir çelikler vb..
https://i.hizliresim.com/3rty4lr.png
kuş formasyonu bu,
21.35 üzerinde kalırsa hedef 21.70-75 bandı.
omıcrondan dolayı memed almıyor ama teknikçi graf olgunlaşıp kafayı yukarı çevirdinmi yakın stoploss lu oyuna giriyor:)
memed ve ekibide anlatsın dursun 30 sayfa hafta sonu:kahkah:
piyasaya dair nadir mesajlardan olduğu için dikkatimi çekti
20 günlük ortalama geçen 10 gün boyunca direnç olarak çalıştı hep, ve gelen satışlar çok derin oldu, en az 2 gün sürdü satışlar, sonra yine ortalamaya kısa bi atak, sonra gelene ver
https://i.hizliresim.com/66vs0mz.png
bakalım üstüne atarsa iş yapar..
neticede bi ay bitti, yeni ay başladı,
bi vade bitti, hem de ne bitti, yeni vade başladı
bi yıl bitti, yeni yıl başladı.. neticede açık zihinli olmak lazım
Taşınan Açıklar
https://i.hizliresim.com/9rnfi0m.PNG
Analez işte bu abi, tutar tutmaz bilemem. Haftasonu yazdık çızdık
Yok orda obo var, yok burda tobo var, yok burayı kırarsa buraya kadar çıkar, yok orayı kırarsa oraya kadar düşer.ıvır zıvır düşsede bildim çıksada bildim olayı yok. :drunk:
Bizde analez kesin
ya tutarsın ya batarsın. Nokta