4 büyük zincir uyarılmış.
Enerji piyasasından sonra bence marketler de kamu düzenlemesine tabi olacak gibi. Banka ve Sigorta zaten kontrol altında.
Printable View
4 büyük zincir uyarılmış.
Enerji piyasasından sonra bence marketler de kamu düzenlemesine tabi olacak gibi. Banka ve Sigorta zaten kontrol altında.
Son zamanlarda halka arzlar oldukça etkili.
PLTUR
Şirketin rasyoları sektörüne oranla %50 iskontolu denmişti ancak şimdiden %120 yapmış.
https://i.hizliresim.com/s0yejls.png
Yabancılar tatilde olduğundan ortalık traderlara kaldı, yıl sonu kapanışı en yüksekten olur bence.
Sene sonu, BROKER VE ARACI kurum işlemlerinde , limitlerin zorlanması , kota doldurma ve zorunlu fon alımları ky ve yeni gelenlerin etkisi, açıklanması beklenen müjdeler, putinin barışalım çağrısı , asgari ücret tüm konular aşırı iyimser ortam oluşturdu .
5900-6000 puan bist 100 kapanışı olacak mı gözlemlemek lazım.
herhalde müjdeyle enerji ve petrokimya koca oglan tavan olacak gibi...
alıştık gazla çalışmaya...
Cuma günü vaaz ediyorum.
Ben coşmuşum, cemaat coşmuş, uçuyorum. Birden birisi ayağa kalktı. Belli, akşamdan kalmış. İyi içmiş, daha kendine gelememiş, kafa yerinde değil. Kafa yerinde değil ama o da coşmuş. Gariban, meğer kendini meyhanede zannediyormuş.
Ayağa fırladı ve sallanarak bağırdı: "hocaaaam, bundan sonraki şarkı bana gelsin..." Cemaat tam adama abanıp döveceklerdi ki, "durun, ilişmeyin, ilişirseniz Cuma'nız yanar" dedim.
Napayım böyle demesem bırakmayacaklar.
Adam oturdu, ben de adama dönerek, "ulan bundan sonraki tüm şarkıları senin için söylüyorum be... Hepsi sana gelsin!" dedim; adamcağız o Cuma'dan sonra takım değiştirdi, bizim takıma geçti.
Abdülmetin Balkanlıoğlu
Piyasa geçen sefer gibi, sürpriz ayağına petkim ve tüpraş alıyor...petkim de yerli spek grupları poz almıştı, onun ayağına tüpraş da alıyorlar, ki tüpraş zaten en ucuz bist30 hissesi bana göre...akşama, olmadı yarına verirler özellikle petkim i, tüpraş belki ucuzluğu hatrına pek gevşemez.
favori enerji firmanız hangisi...
petrokimya değil...
enerji soruyorum...
açılışta petkm almaya çalıştım, vermediler benim fiyatlara
şimdi tuprs açığa verdim 514-515, allah affetsin artık
hafta komple yurtdışı kapalı mı? genele bakalım mı?
Avrupa borsalarının çoğunda ve ABD piyasalarında Pazartesi günü işlem yapılmayacak.. - İnvesting
https://i.hizliresim.com/bojw30c.png
geçen haftadan kalan portfoyle devam (ağırlıklı selocan petkm tkfen asels tavhl banka diğerleri) .. bugün bir miktar daha tavhl eregl ve banka ekledim daytradelik .. fazladan aldım ama belki taşırım .. dalga güzel bir perspektif sunuyor bana (bist tarihine geçecek haftalar yaşanabilir ) -risk gördüğüm an daytradelik kısımla vedelaşırım- .. bankalarda ufaktan bir baskı var gibi .. bakalım kısmet ..
gyo yok portfoyde oda eksik kalsın .. parada yok zaten ..
sasa-hektaş ikilisine veriyorlar yine(hektaş cuma kapanış sonrası sahibi olduğum bir şirketi arz edeceğim demesi sayesinde açılışta %5 kadar yukarı gitti vadelisi, buna rağmen eksiye döndü).
bu ikisi gevşerken diğerlerini ekstra alıyorlar, piyasanın biraz daha gideri var diyorum bu yüzden.
biraz önce peygamber vitesine attılar.
pazartesi geleneğine uygun olarak artı gap başladık, 5940- 5950 destek seviyesi tutup tutmadığı önemli ilk elde, buraların altına gitmeyeceğimizi düşünüyorum.. yukarıdaki direnç hedeflerine gitme potansiyeli devam ediyor, 4 gün kala 40 puan makas yukarı iştahı gösteriyor.. öncü gösterge vadeli olacak, bir dalış denemesi olursa 5980 civarı long açmak isterim herhald, vadeli endeks oynamak daha safe bu dakkadan sonra, zira tahtalarda günlük maliyetler oluştu- bir çoğunda alıcı gelse de, üstüne oynasak diye bekleşiyorlar
Ne alsan gidiyor. Vay arkadaş:oleyo:
Ereğli bile 1.5 yapmış.
küçük hesap 6010 ortalama maliyetle full longa geçtim.
normalde güniçi işlem yaptığım bir hesap. ama bu sefer orta vadeli bir poz açtım.
küçük yatırımcı genelde kerameti kendinden bilir ama büyük hareketler genelde büyük yatırımcıların birbiriyle savaşıdır.
bugüne kadar pala ile takasbank 'ın eşgüdümlü hareket ettiğine dair bir hipotezim vardı. Bu hipotezim güçlendi. Son teminat artışı gerçekten sıradışı. 7590 teminat demek aracı kurumların oranıyla birlikte bir poz 15.000 civarı teminat demek. Pala büyük bir balığı (balıkları) short yakalamış gibi. Ve yukarı sürüp canına okuyacakmış gibi bir his oluştu içimde. Çünkü daha önce de birçok kez böyle yaptığını gözlemledim. (margin call verilerinden teyitle)
teknik analize vs. inanmadığımı daha önce de söylemiştim. benim kafa da bu şekilde çalışıyor işte. :kahkah: işe yaradığı sürece sorun yok. madem filler tepişiyor, biz de fırtınadan faydalanıp cebimizi dolduralım biraz :cool:
geçen hafta dalış denemeleri vardı abi .. tamda dediğin gibi günlük maliyetlenenlerin üzerine oynadılar .. bu hafta tersi durum açıkçılara oynayabilir gibime geliyor .. bugün bankalarda açıkçı olduysa mesela ikindi - akşam vakti yukarı banka hareketi gelebilir sanki ..
Bide tavanı görsekSM-G991B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öğlen olmadan 51 milyar hacim oluştu bistte..
Düşüş imkansız..
Her gün bi müjde , bi beklenti ısıtılması , bi haber..
Şirket bazında zaten her gün haber pompasına devam..
Yeni halka arzlara trilyon dolar talep geliyor nerede ise..
Yılbaşından sonra bedelli/bedelsiz-temettü çılgınlığı başlayacak..
kebapçı nusret dünya kupası finalinde sahaya girip kupayla resim çektirdi diye kıskanılmaya devam ediyor, fifa başkanı kelfantino instada nusret'i takipten çıkmış, amerikan devleti de nusret'in us open cup turnuvasına seyirci olarak katılımını yasaklamış..
ne demişler, bi türk dünyaya bedel :cool:
Zorunlu Trafik Sigortası e-devletten fiyat tekliflerine bakıp,
2020 sonunda internet sayfasından Sompo'dan 500 TL'ye yaptırmıştım,
2021 sonunda internet sayfasından Türkiye Sigorta'dan 1100 TL'ye yaptırmıştım.
Sabah e-devletten teklifleri aldım ama bir çok sigorta şirketinde kendi sayfalarından teklifi kaldırmışlar acentaya veya Koolay, İyisigorta, Hepiyi vs yeni disital sigorta acenta sayfalarına yönlendiriyorlar. Sigortam.net de teklif göndermiş 3000 TL ama e-devlette 2630 TL.
Koolay.com'da sabah sadece HDI vardı 3000 TL olarak, sonradan Ankara Sigorta 2630 TL teklf girmiş onu satın aldım 3 taksit.
Zorunlu Trafik Sigortası'nda bu yıl gariplik va, şirketler teklif vermek istemiyor, fiyatlar geçen seneye göre %150 üzerinde artmış gibi.
Haftabaşı iyimserliği ile fiyatlar yüksek açıldı ama gerisi gelmedi gibi.
Bakalım nasip... Her zaman stop koyarım. (yazmaya korkuyorum pala yüzünden :kmk:) Orta vade diye geniş tuttum stopu. Patlarsam yazarım...
Bir de büyük hesap değil. Daha önce de yazmıştım zaten 4000 'ler görülmeden long, 7000 'ler görülmeden short olmam büyük hesaptan. Şu an uzayda gibiyiz. Yukarı da sürebilir, aşağıya da...
Bence yılı en tepeden kapatmaya çalışacaklar, 2023'de seçimlerden önce patronlar maksimum kar payını şirketlerden alıp şahsi olarak nakitte girmek isterler.
Şirketlere kredi bulunuyor ama şahsi yatırımlara kredi bulmak zor.
müjde saat kaçta acaba? kaç trilyon güp açıklayacaklar yav çok heyecanlıyım
Kişisel olarak işlem yapınca ister istemez az risk çok kar hedefleniyor.
Özel fonlar olmalı, sürümden kazanç sağlama amaçlı, görünmez el filan kafa karıştırıyor. Mesela aktife emir yazmak yerine pasife emir yazabilir.
TL nin sahibi TCMB ama borsadaki hisseler saldım çayıra mevlam kayıra durumu var, herif olmasa işler bu kadar canlı olmaz, ama onu tahmin etmek de zor.
5955,66@xu030 olarak güniçi düşük görülmüş olabilir tahminm .. kırmızı iki hisse paçasına yapıştı endeksin bırakmıyor . :28:
Cumhurbaşkanı programı, bence akşam borsa kapandıktan sonra müjde verilecek veya seans sonuna doğru.
https://i.hizliresim.com/ideuqco.jpg