İyi teknikçi milleti kazıklamaz diye bir kural yok. Hele yanıldım diyemiyorsa... Suç aslında onun da değil, bedava peynir peşinde olanın...
Printable View
İyi teknikçi milleti kazıklamaz diye bir kural yok. Hele yanıldım diyemiyorsa... Suç aslında onun da değil, bedava peynir peşinde olanın...
bulut boşver başka köydekileri...
it ürür kervan yürür...
burası dışında bir köye yok benim için...
yazıyorsa gelsin burda yazsın...
o tür kişilere cevap vermek onları yüceltir...
hiç bişey yazmıcaksınki kudursun...
Konya 14 bin yazan kimmiş onu nerede yazmışlar zahmet olmazsa yazarsanız bir inceleyeyim. Ben de 15 ile 22 bin gibi görür diye düşünüyordum. Enteresan geldi benim gibi uçuk düşünen biri.
Not: Ben de konya yok.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dipten güçlü bir alım geldi...
bunun devamı gelecekmi önemli olan o...
geçen hafta çarşamba günü 5700 den 6000 e kadar alıp herkese ertesi gün için pembe hayaller kurdurmuştu...
perşembede tekrar 5800 çakmışdı...
dikkatli olmak gerekir...
akçay ,
bana özelden takipçilerim paylaştı olayı bende baktım harbiden sallıyor , oraya 2 kere kamikaze dalışı yaptım ama yönetici nasıl oluyor engelliyor.Lavuk çalı arkasından burayı okuyor sabah akşam geldiği zaman eli boş dönmesin diye yazıyorum :)
bu tipler algı işini seviyorlar bulutun yazdığı çizdiği orada arkadaşlar , ama yazdığımızı çizdiğimizi anlamak önemli KUZU bile anlamış çünkü badem sistemini burada kendisinin topiği olduğundan beri yorumladım , sonuç olarak sistemle ilgili öngörümüz tuttu .O da şimdi takdir etmiş ama her zaman söylediğim gibi insanlar bu arenada olacaksa gerek temel gerek teknik veya diğer ensrümanları kullanmayı öğrenmesi gerekiyor.Sonra devamında iyi veya kötü teknikçi temelci olup olmadığın ortaya çıkıyor .
Sacroyu bende hissenetten tanırım ve tanıdığım en iyi teknikçilerden.Konyayı 1300 den itibaren söyledi ve hatta 1 ay o civarlarda takıldıktan sonra 3000 lere gitti.Birşey söyleyecekseniz de tam doğrusunu söyleyin.Ha onun da hataları var tabi ve %100 bilecek diye birşey yok ama söylediği hisseler genellikle gider kısa vadede olmasa bile. Boş atmaz yani.Aynı şey bu forumda dudu için de yapılıyor zaman zaman. Verdikleri hisselerin,söyledikleri sözlerin anında olmasını beklemek hayalcilik sadece…
Hayırlı akşamlar güzel bir hafta olsun diyelim.
Arkadaşım değil KONYA en kötü hisse bile zaten 5-10 kat gitti.Kişilerin maharetinden değildi.
Öncesini bilemem.Sonuçta KONYA 3.700 İKEN 14.00 HEDEF VERDİ..VE ONUN İÇİN TAVAN AÇTI..Yani millet net alışa geçti..4.000 den alan da var ama şimdi 2560
da..
Milletle uğraşmam ama bu kadar iddialı ve kesin konuşup TERS HAREKET olursa aklıma her şey gelir...Şimdi sen 4.000 den KONYA alana sor bakayım ..ne hissediyor..Ne kadar bekleyecek..peki-ENDEKSİN DÜŞMESİ İMKANSIZMIŞ - ama oldu ya endeks %20-30 düştü...KONYA 1.500 oldu...o zaman ne olacak?
evet 7-8 hisse yazdı ama KONYA hakkında analiz yapıldı..ben bile 4.000 den alacaktım
Burdan #roket heryer #endeks kapanış artı ( + ) diyorum.
#konya direk 4000 üstü diyorum :)))
Falan filan :D
Burdan ne alırsan roket :)))
ÖÖ 11:56 · 9 Oca 2023
·
253 B
Görüntülenme
Mesele bu arkadaş değildir.Şahsi bir meselem yok..ama dolar bazlı en zirvedeki hisseye 4 kat daha yüksek hedef verince...bir durmak lazım.....Mesela GARAN deseydi..gıkım çıkmazdı...tüm tarihi dibi 0.8 dolar zaten...ve dikkatte çekmezdi..SANSASYONEL OLMAZDI.
Bu yorumcuların bence en büyük hatası endeksi hesaba katmadan hisseye önem vermeleri.Endeks yatay-yukarı iken tamamen haklılar.O zaman'' hisseye bakarım,endeksten bana ne'' denilebilir.
Ama uzun vadeli yıllara bakınca endeksten bağımsız hisseye bakmak zarar ettirir.Üstelik bıst30/ xtumy en diplerde iken...
Mesela akp giderse bıst30 öncülünde(yabancı alışı) ile net endeks hareketi beklerim..2003-2006 ya bakmak lazım.
Hareket yabancı alışıyla olursa (beklentimdir) küçük hisseler uzun zaman nadasa kalır.
şöyle de bir durum var egeen 1300 tl altı dedimki seçim sonuna kadar taşırım.30 dk sürmedi sattım 8 tl iken elimde vardı bu pskoloji farklı oluyor herşey uçmuş 4000 tl den konya alan varsa kendinde aramalı ekdeks te 6000 beklentisi tavan yapmış hergün binlerce hesap açılmalar sonuç yuzde 85 her hisse alan tutan bu mutluluğu tatmadan sizce 600- 7000 görürmü tahta yapıcılar hazır müsteri varken vermezmi nitekim testereli günlerden geçme kaçınılmaz bu nokta da hadsiz olan herk birey m.kamar ın dediği gibi batacaktır.şahsen pıyasa hepimizden büyük ben dedim sen dedin aşağı çiz yukarı çiz kalp kırmalar çok gereksiz.saten işini doğru yapan kendini ödüllendiyor.
Mesele Erdoğanın gitmesi değil gelecek olan ondan dahamı iyi dahamı kötü??Dikkat edilmeli..7 li de kan uyuşmazlığı varken bir karar almak için 7 başın onayı kaç ayda gelir.?daha başkan secimi bile yapamadılar olay oldu..memleket için hangi projeleri var açıklasalarda millet itimat etse..ortak payda da olamaz bunlar.tek ortak nokta Erdoğanla tartışmak..Tv lerde başka konuşma yok..Bir ara kılıçdar dışardan para getircekti.başka yok..yahu o parayı kim ne karşığında verir? bedava mı verecek..zamanında imf için ne bedeller ödedi bu millet..Eskide 2 partili koalisyon olurdu sonrası malum erken seçimler..memleket hep kaybetti..şimdi 7 tane .bir tanesi masa altında..ne bu yaww..millet akmakmı??pkk yı donlarına koymuşlar yutturuyorlar bizde yedikk..Adam gibi Atatürkçü vatansever olun atın pkk yı..koltuk için rezil oldular.Millet aç gezer pkk ya oyunu vermez..mesele milletin bekası olursa gerisi teferruattır...
Akıma garip şeyler geliyor. Bu adamların niyeti dolara geçişi engellemek şimdi borsayı uçursalar buradan çıkan para borsaya gidecek bu kadar kazı yakaladılar borsada yükseltip buradan çıkarmazlar gibi sorular var kafamda. Zaten bankada doları olanlardan dolayı bankacılar dayak yiyor yastık altına hariç yol yok.
Bugün (Pazartesi ) borsa ne olur , a dostlar
Malum , son bir haftada kötü dayak yedik.
% 50 yukarı % 70 aşağı % 30 yatay... bi dakka olmadı o .... % 30 yukarı % 70 aşağı % 10 falan % 20 yatay
https://youtu.be/doSSiGvUyWY
Bence testere piyasası devam edecektir.. belirsizlikler netleşmeden büyük yatırımcıların kolay kolay yeni alım yapmasını beklemem.
1 geri 2 ileri ve 2 geri 1 ileri modda bir süre devam ederiz.
Bu arada faizlerin %30 ve üzeri çıkması söz konusu olursa yani bankalar arası faiz yarışı artarsa borsada satış baskısı artar endeks 5.000 in altına kayabilir.
Bu , görüşlerden , dayağın devam edebileceğini anladım
Böyle giderse herkes borsadan kaçabilir
Kötü haberler üstüste gelmeye başladı
1 hafta önce kaçmak lazımmış
Şimdi, % 30 a yakını eriyen portföyümle nereye kaçacağım
Bekleyeceğim
Çoğu ky. nin yapacağı da , muhtemelen bu olacaktır.
İsveç'i bitirdik Fransa'ya daldık. Oradan yarın cevap gelir.
Finlller suyumuza gidiyorlarmış.
Doğrusu , ben ümitsizim
Yukarı açılış yapsa ve yukarı da devam etse , kapanışın düşüşle sonuçlanacağı gibi bir his var içimde.
Çok karamsar bir durumdayım
İnşallah , yarın korkularımı yersiz bırakacak , kara bulutları dağıtacak , güçlü bir yükseliş yaşarız.
Günaydin arkadaşlar
bir hafta kadar piyasalardan uzak kaldık
bugün tekrar başlangiç yapıyoruz
herkese bol kazançlar
Her defasında aynı şeyi yazıp dayak yiyiyoruz ama, bence bankalarla bir tepki vermesi lazım artık.
Yarın AKBNK'la banka bilançoları başlıyor.
Muazzam bir kar bekleniyor Akbank'ta.. Fitili o ateşleyebilir. Geçen hafta yabancının en çok sattığı hisse olmasına rağmen.
Cuma günü dipten 62 kuruş tepti (bir çok şirket gibi).
Gelecek bilançoyla 1,4 yıllık karına denk gelecek piyasa değeri. Banka böyle fiyatlanmaz.
Neyse, herkese bol kazançlı güzel bir hafta diliyorum.
Selamun Aleyküm
Pahalı ya da ucuz olan Endeks olduğuna inanmıyorum, hayat pahalı enflasyon düştü diye açıklama yapan maliye bakanımıza inat eder gibi ekmeğimiz 4 tl iken 5 tl oluyor bu ne demek otomatikman %25 !!
şöyle bir durum var endeks düşmeye ilk başlarda STOP yapamayan hisse yada ters pozda yakalanan bekleyemeyene ise çok pahalı.
Herkese keyifli bereketli hafta dilerim..
Günaydın.
3 gün tatil yapalım dedik bistin içinden geçmişsiniz. (Bozkurt abey sen mi sattın?)
Hazırsanız endeksi kaldırıyorum. Sıkı tutunun:)
Bu topik BIST on bin falan göremez. Adamakıllı ilk direncte millet yusuf yusuf oluyor. Silkinin, kendinize gelin. Viopcular için durum farklı doğrusu... Para yönetimini iyi yapmayanı oyun dışına alacaklar. Yüzde birini çeviren on binde birine döndürse iyi olur. Short long seçimi kişinin kendi sistemine bağlı.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konut fiyatı/kiralar 100/120 m2
Konut fiyatı olağan kazanç ile ulaşılamaz boyuta geldi.
1990 yılında . 60 bin $
1997 yılında 100 bin $
2023 yılında 600 bin $
Bu durumda maalesef Borsa enflasyona yenik düşmüş durumda
Genelleme yapacak olursak
Bizim gibi iş bilmezlerde yıllardır borsada üç kuruş kazanacağız diye debeleniyoruz.
Borsa enflasyona malesef yenik yine
ben hanımın sayesinde 2017 de başlamak kaydıyla 3 senede yapılan daire ve 2019 da başlamak kaydıyla şu an pencereleri takılma son aşamaya gelen 2 daire .
GÖRÜNEN o ki ! şayet ben borsada işleme devam etmiş olsaydım zararda olacakmışım
geleneksel pazartesi fışkırtması da olmadı.
testere devam.
(Hizar necmi)
vadeli 10 dakikalık peryot aşağı yönlü salınım peşimde
en küçüğünden en büyüğüne geri alımlar tam gaz. çoğu kişi adını bile duymamıştır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1105568
günlüklerde satış geliyor ama genel trend bozuldu mu? pek emin değilim. hatta yukarı ihtimali daha fazla gibi.
bilanço, gk haberlerine göre netleşebilir. bolca dalgalanma olabilir.
zor durumda kalmamak için öncesinde bir planınız olmalı ki son dakikada değişiklik yapma kaygısı olmasın
yatırım yaparken Genel anlamda kötü, orta ve iyi senaryo olarak bir tespitiniz olmalı