Mevduat stopaj oranlarındaki indirim 30.04. 2024 de bitiyor mu?...
Yeni bir düzenleme gelir mi?...
Mevduat stopaj oranlarındaki indirim 30.04. 2024 de bitiyor mu?...
Yeni bir düzenleme gelir mi?...
yeni faiz oranı alan var mı ? onbank 32 gün %57 verdi.
Beyler Garan, qnb , odea neler var ? Güzel faiz var mı ?
Ne olacak bu doların hali?
Bir ay önce 32,48 aldığım dolar aynı fiyatta. Neyseki geçen p.tesi satıp perşembe yüzde 56 dan faize geçtim. Ancak 1 ay iyi zarar yazdı.
Hele Temmuz vadeli olan yüzde 35 faiz garantili 6 aylık DDKKM yi düşündükçe fena oluyorum.
Daha 3 ay var. 30 TL den DDKKM yapmışım. Şimdi bile 30 TL den bozsam 3 ayda yüzde 12 faizle zaten 33 yapıyor.
Tam zarar yatırım oluyor.
Bedavaya bankaya verdik.
Neyse ki ana paranın ancak yüzde 20 si dolarda...
Dolar bozup da tlye dönmeyenin 1 ay 3 ay gibi süreleri düşündüğünü hiç ama hiç sanmıyorum.
İflah olmaz bir mevduatçıydım kaç yıl önce... Kahve eşliğinde faiz pazarlığı, 0.25 0.50 oranlar için bankaları birbirine kırdırırdım. Ne günlerdi... Şimdi ne bende o hal var ne bankalarda. 1 birim tl birikimi ve yatırımıysa 3 birim döviz birikim ve yatırımı, 0.5 birim altın birikimi...
Bende 3-4 aydır euro biriktiriyordum geçen hafta kkm yaptım tl'ye gecip mevduatmı yapsam diye düşünmüyor değilim.Euro-usd parite bu yıl 1.12 ve üstü bekliyordum ama gelişmeler euronun güçlenmesi lehine olmayacak gibi duruyor dolar daha güçlü duruyor.Tl'ye geçsem 57-58 gibi bir oranla aylik getirisi 23-24 bin civarı oluyor bozdurmayıp beklesem öyle süt vermeyen inek gibi duruyor yerinde.
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Ekrem İmamoğlu İstanbul da döner kesti.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/a...kesti-42450335
Yaz ortasi ppfleri verip Bosponun hatiri icin dolara gececegim.
Bayramda yurtdisinda idim.
Bize gore bazi seyler daha ucuz gorundu gozume.
burgan bankası on hesap ile % 57 ile 32 gün bağladım.
750.000 - 999.999 TL arası ,70.000 TL boşta kalıyor.
normal faizi 48,00% extra faizi ise 54,00% ..
extra faizi % 54 verirken boşta kalan 70,000 tl yi de hesaplayınca faiz oranı kaça geliyor.
kaba hesap ile % 50,5 hesapladım , doğru mu ? ( ana parayı 999,000 tl olarak dikkate aldım.)
Bir Reuters yetkilisine göre ;
1 Mayıstan itibaren mevduat faiz geliri üzeriden alınan Gelir Vergisi (Tevkifat) stopajı % 5ten %15e yükselecek.
Diğer yatırım araçlarının stopaj oranı da değişecek.
eskiden (30.09.2020) %15 idi.30.04.2024de süre uzamazsa yine herkesi yolacaklar.
Sn forumdaşlar,
Mevduat stopaj oranı aylık vadede %5.Eğer bu oran 30 Nisana kadar uzatılmazsa vadesi 30 Nisan olan ve dönen bir mevduat aynı gün bağlanırsa stopaj oranı %5 mi yoksa %15 mi olur?
.
100 Puanlık uzman sorusuna müsait olan forumdaşlar cevap verirse memnun olurum.
.
Syg
Öyle bir şey olmaz hocam.Mevduat yaptığınız gün hesap bilgileriniz de zaten vade dönüşü alacağınız net faiz yazar.
Eğer stopajda süre uzatımı olmayacaksa 30 nisan da mevduat yapan arkadaşlar valör gününe dikkat etsinler.Eğer banka valörü aynı gün başlatmayıp 1 mayısa atarsa o zaman %15 stopaj kesintisi olur.
Vade dönüşü net faiz yazar evet ama vadeyi bozduğunuzda o net faizi alabilirmisimiz ? O sadece vade sonuna kadar beklediğinizde alacağınız faizin bilgisidir …Asıl soru şu Stopaj ne üzerinden hesaplanır faiz üzerinden hesaplanır faiz ne zaman tahakkuk eder vade sonunda ? Size itiraz etmiyorum benimki sadece bir görüş faiz tahakkuk etmeden stopaj hesaplanmaz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhabalar. KONYA da kamu bankasındayım. Mevduat fiyatlama için yardımcı olmak isterim.
enparada faizlerde küçük bir artış mı olmuş bana mı öyle geldi?
Kapalıçarşı 32,3500 32,3700
Ne olacak bu doların hali...
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...915667559?s=19
SM-A536E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bakalım faiz kararı ne çıkacak.. Gönlüm bir 5 puan daha diyor ama mantığım yapmazlar diyor.. Gerçi son 2 tahmini tutmamış biri olarak sabit tutacak diyorum.
Eğer stopajlar yükselecekse bugün 500 baz puan artış gelme ihtimali baya yüksek