ben yanlış okudum ya.....iki kere okudum dışardaydım.....Allah Allah.....:ok:
Printable View
Sayın Çıtak yazılarıma bakarsan hep uyarmaya çalıştım seni aklımızın erdiğince. Geçmiş olsun. Pahalıya büyük bir ders aldım diyeceksin.
909.425 şortları az önce emirleri yazdım aşağılara çekti şeref yoksunu spek.......neyse emirleri az sonra silecem......
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşçı, FOX TV’nin logo değişikliğine gittiğini, kanalın yeni adının bundan böyle Now TV olacağını duyurdu.
Ne bileyim ya öyle yazınca herhalde zarar çok dedim üzüldüm.Tek öyle olsun. Ama bunlar bu işin içinde var olur.
Volume üzerine DI +- at. RSI üzerine RSI 14 e göre düzeltilmiş Mav 9 at.
Mav 9 kırmızı olsun alttan kesince al üstten kesince sat olur. Bir de bu kırılımlarda bazen çok dik olur kırmızının açısının dikliğine göre de pozisyonda kalıp kalmamaya karar verirsin. Kızma kullandığın grafiklerin indikatörlerle sağlaması az.
Bir de tam böyle olmalı. Dün vermeyen bugün almayan pişman.
neeay
onları becerebilecek kafa var mı bende ? :oleyo:
onları zamanında bir büyüğümüz öğretti, kullanıp duruyom... yoksa matrikste çizgi çekmeyi bilmem
hele şu ''RSI üzerine RSI 14 e göre düzeltilmiş Mav 9''.. :kahkah: 100 sene uğraşayım, yapabilirsem ne oluyum :drunk:
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Gündemimizde' diyerek duyurdu! İran ile yeni sınır kapıları açılacak
Önce boş pencereye rsı aç son Mav seç açılan pencere periyod 9 22 renk her ikisi yeşil ilk oku tıkla orada rsı 14 var onu seç üssel çizgi ikinci yer kapanış basit çizgi sonra sağda bölge var ona rsı seç tamam de.
Bir de tablo var A diye tıklanana yer para girişi siz ona bakıyorsunuz ben hiç bakmam hiç önemi yok oradan kandırılmak kolay. DI +- göstergesini kimse kandıramaz. İşlemler fiktif mi yalan mı gerçek mi buradan anlaşılır.
O tablo zaten bizim için değil hakim güç için. Adam bakıyor hangi kurumlardaki kaç paralık işlemler kendisinin zaten biliyor gerisini ancak o çözümleyebilir.
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan F-16 açıklaması geldi. Açıklamada "Türkiye'nin F-16 filosunun modernleştirilmesini destekliyoruz ancak kongrenin oynayacağı kilit bir rolü olduğunu da kabul ediyoruz" ifadeleri kullanıldı
SOSYAL Medyada okudum: Türkiye'nin iç borcu 6.7 trilyon ile Zirve tazeledi
Bu borcun kapanabilmesi için yapılabilecek tek bir şey var o da TL'yi devalüe etmek
bu yanlış...................
Merkezi yönetim borç stoku 30 Kasım 2023 tarihi itibarıyla 6.573,2 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Borç stokunun 2.307,2 milyar TL tutarındaki kısmı Türk Lirası cinsi, 4.266 milyar TL tutarındaki kısmı döviz cinsi borçlardan oluşmaktadır.
gece gece altının ırzına geçmişler.....gümüş ons tam tersi primli......
XU030'da ve XU100'de, dipten başlayan itkisel görüntünün bir türlü tamamlanmayışı ve nispeten derin bir düzeltme gelmeyişi (A-B düzeltmesi), tersine itkisel yapının hala zorlaya zorlaya devam ediyor görünmesi mide bulandırıcı....
Pis bir ihtimal...bunun için mi tırmalıyor Pala, A=B hedefi 9007, ideal dalga yapısı regular flat sınırları dahilinde 9074....
Al verir indikatör ve osilatörlerin ortalamaların alayı....sonra da Tuttu Frutti Mucize-i Guyem..
Tamamen XBANK'a bağlı görünüyor senaryo...
Gelecek ön görülemez...Öte yandan 'Benim yarim gelişinden bellidir.'
XU030 Mart'a kadar verme senaryosu, Flat yapı 3-3-5
https://i.hizliresim.com/1f956kn.PNG
Niye veriyoruz marta kadar? Parasını mevduat yapanlar ya da şimdinin riskini alamayan uyanıklar daha ucuza mallanabilsin diye mi?
Hem martta ne var? Etkisi ne?
Kendisini çok uyanık sanan bir kaç patron ve bir kaç spekülatör var hele onların köşeli olan jetonları bir düşsün bakarsınız neler oluyor.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...47384&page=496
Çok değil bir sayfa okuyuverin. Zamanınız varsa +- 40-50 sayfa okuyun.
Bu işler öyle her zaman 2+2=4 eden işler değildir. Mesele 2+2=4 olmadığı zaman 2 mi olur 6 mı olur bunu bilmek mesele.
İbrahim Haskoloğlu:
SONDAKİKA |
ABD Biden yönetimi, ABD Kongresi'ne Türkiye'ye 50 milyar dolarlık F-16 uçağı satışının onaylanması çağrısında bulunan bir mektup gönderdi.
Kaç para bir uçak? 40 uçak alacaktık 500 uçağa mi çıktı.? Nasıl hesap bu?Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben size söyleyeyim f35 ler gelecek Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu üstteki yapı dolar bazlıda max 300 dolara tekabül ediyor, yani flat X yapmış oluyor.
Anti tezi de şöyle görünüyor, yani XBANK dolar bazlıda ED görüntüsünü yukarıya doğru zorlaya zorlaya devam ederse/çökmezse;
XU030 bu anlamda XU100 den farklı formasyonda yani; (genişleyen flat X ideal mesafelerde, belki çalışabilir bu anlamda, ikli zigzag için aslında biraz fazla bu X boyca, flat gibi nerdeyse)
XU030-USD
https://i.hizliresim.com/6bjorow.PNG
100 f35 alacaktık.. 100 milyon olsa 10 milyar, 5 milyar falan da F16 ve modernizasyon olsa. yol masrafı, komisyon, kaynağı belirsiz harcamalar dersek onlar da 35 milyar olsa hesap tamamdır. Ben mutmain oldum.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Achiles esas direnç 300 USD değil. 329 küsür USD Orası geçilebilirse de ATH yapmadan geri dönmez.Esas borsa bu 329 küsür USD den sonra.140-150 USD den gelip onu tek seferde kolay geçmesi zaten mümkün değildi.
Ben bist100 USD endeksinden bahsediyorum.
Bunun içinde bana göre banka kamu sanayii ve enerji şirketleri katkısı lazım.
Denizbank raporlar geldi..
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani burada tartışılacak bir şey yok, şimdiye kadar gelişen kalıplarla, daha üst seviyedeki kalıpları resmetmeye çalışıyorum, iyi ve kötü senaryolar şeklinde. Bu bir fraktalı tanımaya çalışma gayreti. Olasılıklar var, yeni gelişmelerle bu olasılıklar azalıyor, en nihayetinde tek olasılık kalıyor.
Gelecek ön görülemez, benim temel felsefem bu. Bir anda biri kalkıyor olumsuz rapor yazıyor, bir anda stratejik olarak çok olumlu/olumsuz şeyler olur, bir bakmışsınız İran'a dalmışlar, ya da bir bakmışsınız Fırat doğusuna dalmışız herkesle papaz olmuşuz, bir anda 20-50 milyar dolarlık yabancı gelmiş v.s.
Kesinlik yok. Sadece bazen bir kalıp beliriyor, büyük ihtimalle bu kalıbın tamamlanmasına oynuyoruz. Eylül zirvesini de bu şekilde tahmin ettik, hem de noktasal, hatta daha oluşmadan. Mucizevi bir şey yok, sadece sürekli yapıyı tanımlamaya çalışma gayreti.
Saygılar
Sayın Achiles Estağfurullah sizin ki Elliot size şerh düşmek için yazmadım o yorumu. Fikrimi paylaştım. Saygılarımla.
Ben bunları 130-140 USD endekste dile getirdiğimde çok dalga geçenlerde oldu. Benim geçmiş tecrübelerime göre eğer bu endeks bir şekilde 329 Küsür USD deyi geçmeyi başarabilirse dünya savaşı çıksa peşine de uzaylı istilası olsa o ATH yi yine yapar.
Demek istediğim teknik bunu yapabilirse onu destekleyecek gelişmeler daha henüz bizim bilmediğimiz peşine mutlaka geliyor. Yoksa tabii ki bunlar garanti değil. Ama eğer inanılmıyorsa böyle bir yükseliş olursa içinde kalmak çok zor oluyor.
Bu tezi de şu yüzden savunuyorum AYLIk bist 100 USD grafik 2007-2010-2013 500 usd leri 3 kez görmüş 3 er yıl ara ile bu 11 . yılımız.Bir de 140-150 USD lerde 5 li hatta 6 lı dip olmuş. Hakim Güç bu ATH olmadan parasını cebine koyabilecek ortamı bulamaz.
Not: 329 değil 324.06 USD. Aklımda yanlış kalmış. 29 OCAk 2018 de gördüğü zirve.
Yunus Paksoy:
Çok hareketli bir gece oldu.
Basitçe birkaç soruya cevap
Soru: Biden’ın mektubu ne oluyor?
Cevap: TBMM oylaması üzerine eş zamanlı bir “güven tesis edici” adım
Soru: Peki bu beklediğimiz resmi bildirim mi?
Cevap: Hayır
Soru: ABD daha neyi bekliyor?
Cevap: Türkiye’nin onay sürecini resmen tamamlayıp belgeleri yollamasını
Soru: 50 milyar $ mı, 20 milyar $ mı
Cevap: 20 milyar $
Sayın ZdxLunar Soul,
Özet geçeyim, XU100 de orta vade görünüm şu dolar bazlı; (Benim yukarıda verdiğim grafik XU030 grafiği idi);
https://i.hizliresim.com/gv0uztb.PNG
Bunun da üst boyutunda, çok uzun vadede görüntü şu olmalı, yani tümden gelim yapıyoruz, sadece her şeyden bağımsız son dipten itibaren saymıyorum;
Büyük bir resim içinde, alt resimler gibi. Bistte uzun yıllardır devam eden düzeltme bitmiş olmalı, yaz aylarında beklenen yabancı gelirse ve seçimlerden sonra USDTRY kısmen devalüe edilirse şöyle olmalı;
Yani 1 nci dalgayı örtecek olmalıyız. Üstteki yapıyı büyük resimde yerine koyunca.
https://i.hizliresim.com/adaj8gf.PNG
Büyük resmin bir diğer alternatifi de şu, biraz daha derin bir 2 olabilir, bu da tamamen USDTRY nin adil baskılanmamış, serbest değeriyle alakalı görünüyor, yani yabancıya dolar bazında iyice orta yapma diyebiliriz.
Genişleyen üçgen sorunlu bir yapı zaten nadir bir formasyon ve pandemi rallisinin tarihiyle pek uyuşmuyor bu yapı. Ama olabilir tabi.
https://i.hizliresim.com/mqfq0ra.PNG