https://s17.directupload.net/images/190309/yqvjqrgx.jpg
Printable View
Hadi bakalım yeni hafta yeni heyecan
31 Mart Yerel Seçimlerin de hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz? adlı anketimize bakmadan ve oy kullanmadan geçmeyin derim
Çok ilginç sonuçlar var...
Oy sayımız da baya arttı hani....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...27#post3252127
saygılar/başarılar
Rekabet İhlallerine İlişkin Süreç
4054 sayılı Kanun uyarınca rekabet ihlallerine ilişkin işletilen süreçte öne çıkan usul kurallarına aşağıda yer verilmektedir:
Tüketiciler ve şirketler, rekabet ortamını bozduğuna inandıkları teşebbüs faaliyetlerine ilişkin ihbar veya şikâyette bulunma hakkına sahiptirler. Yapılan ihbar veya şikâyetler ciddi görülmezse Rekabet Kurulu’nca açıkça reddedilmekte veya 60 gün içerisinde cevap verilmeyerek reddedilmiş sayılmaktadır. Öte yandan Kurul, edindiği bilgiler ve yapılan araştırmaları değerlendirerek re'sen de bir inceleme başlatabilmektedir.
Rekabet Kurulu’nca ciddi görülen iddialar hakkında Kurul tarafından önaraştırma ya da doğrudan soruşturma kararı alınabilmektedir. Önaraştırma kararı verilmesi durumunda önaraştırma raporu 30 gün içerisinde hazırlanarak Rekabet Kurulu’na sunulur. Kurul 10 gün içerisinde raporu değerlendirerek soruşturma açılmasına gerek olup olmadığına karar verir. Soruşturma açılması kararının alınması halinde 6 aylık soruşturma süreci başlamış olur.
Öncelikle soruşturma açılması kararı, verildiği tarihten itibaren 15 gün içinde taraflara bildirilir ve tarafların ilk yazılı savunmalarını 30 gün içinde göndermeleri istenir. Ayrıca varsa ihbar veya şikâyet edenlerin, soruşturma açılması kararı hakkında bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan bildirim yazıları ilgili taraflara tebliğ edilir. Birinci yazılı savunmanın ardından 4054 sayılı Kanun’un 14. ve 15. maddeleri çerçevesinde yapılan bilgi isteme ve yerinde incelemelerle elde edilen tüm deliller değerlendirilerek soruşturma raporu hazırlanır ve Kurul’a ve taraflara tebliğ edilir. Böylece soruşturma süreci tamamlanmış olur. Soruşturma süresi gereklilik halinde 6 aylık süre bir defaya mahsus olmak üzere en çok 1 katına kadar uzatılabilir.
Rekabet Kurulu’na ve taraflara tebliğ edilen soruşturma raporuna karşı taraflar 30 gün içerisinde ikinci yazılı savunmalarını gönderirler. İkinci yazılı savunmaların intikalinden sonra soruşturma heyeti, 15 gün içinde ek görüşünü hazırlar. Ek görüşe karşı yapılan üçüncü yazılı savunmadan sonra tarafların talebi veya Kurul tarafından gerekli görülmesi halinde re’sen karar alınmak suretiyle sözlü savunma toplantısı düzenlenebilir. Sözlü savunma toplantısı yapıldıktan sonra aynı gün, bu mümkün olmazsa gerekçesi ile birlikte 15 gün içinde Rekabet Kurulu tarafından nihai karar verilir. Sözlü savunma toplantısının yapılmadığı halde, nihai karar soruşturma safhasının bitiminden itibaren 30 gün içinde verilir.
https://www.rekabet.gov.tr/tr/Sayfa/...-iliskin-surec
bazı arkadaşlar geçmiş sayfalarda beni sormuşlar...geçmişte aldığım her hisseyi muhakak takip ederim...banvit ile ilgili ise bilançolarının son çeyrekte biraz toparlandığı görülüyor...yem fiyatları bu aralar yatayda...önceki çeyreklerde çok yükselmişlerdi son zamanlarda biraz indiler ve yataya girdiler...dolar da maliyetlerde etkilidir çünkü yem dolar bazlı alınıyor...
dolar eğer düşecekse bilançolar daha da güzelleşebilir...fakat bu sektör hakkında en doğru tahmini yapacak olan sayın ssregitos arkadaşımızdır ..çünkü kendisi bizzat çiftlik sahibidir...kendisinin görüşleri ise geçmiş sayfalarda var...kendisi de maliyetlerin düştüğünü dolayısı ile 2019 ilk çeyrekte süpriz bir karın gelebileceğini söylüyor...
yanlız rekabet kurulunun da soruşturma süreci tamamlanmak vede karar verilmek üzeredir...bu bir risktir...artık karar ne olur bilinmez..belki de buna istinaden hisse son bir aydır çakılı durup aşağı da iniyor olabilir..yani kötü beklenti satın alınmış da olabilir..
şu anda burada yorum yazmam bu hisseye girdiğim anlamı çıkarılmamalı...kimseyi bu konuda olumlu veya olumsuz etkilemek istemem...karar görüldüğü kadarıyla bu gün veya önümüzdeki bir kaç gün içinde çıkabilir görünüyor...topikte sanırım 14 gün önce sözlü savunmaları alındı bilgisi var..eğer o doğru ise o vakit kararın çıkması an meselesidir..buda ciddi bir risktir..herkes bu riski alamaz...ama bu risk nedeniyle de bu hisse son bir aydır endeksin çıkışına kayıtsız kalmış da olabilir..yani kötü beklenti satın alınmış olabilir..
Abalıoğluna ceza çıkmamış.
RK: Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı
Rekabet Kurumu internet sitesinde yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil A.Ş.'nin 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.
13.03.2019 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil A.Ş.'nin 4054 sayılı Kanun'u ihlal etmediğine, dolayısıyla aynı Kanun'un 16. maddesi uyarınca adı geçen teşebbüse idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verildi.
Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil A.Ş. hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı 28 Şubat 2019 tarihinde yapılacak.
Piliç Eti Üretiminde Faaliyet Gösteren 19 Teşebbüs İle Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Hakkında Yürütülen Soruşturmanın Sözlü Savunma Toplantısı 27 Şubat 2019 Tarihinde Yapılacak
Abalıoğlunun ayrı bir soruşturması varmış. Sözlü savunmayı bir gün sonra vermiş ama karar bugün açıklandı. Muhtemelen diğer sektör şirketlerinin soruşturması da bugün veya yarın tamamlanır.
Tavukzede arkadaşlar bugünkü pastayı paylaşan olursa teşekkürler.
bu haber bence ilk etapta olumlu bir haberdir...psikolojik olarak öncü bir haberdir..bu kriz ortamında yatırımcıya kesilecek cezalar pek de hoş değil...bu şirketler zarar görürse türkiyenin ihracatı da etkilenir işsizlik de artar...şu anda türkiyenin yatırımcıyı küstürecek bir lüksü yoktur diye düşünüyorum ...benim ilk düşüncem budur ama yine de belli olmayabilir...
abalıoğlu sözlü savunmayı en son ne zaman vermişti acaba ?? banvitin de büyük ihtimal yarın açıklanması gerekiyor diye düşünüyorum..
Rekabet Kurulunda sözlü savunma
FİNANS HABERLERİ
| 28.02.2019 12:01 |
Son Güncelleme
28 Şubat 2019
Rekabet Kurulunda sözlü savunma
YORUM YAP0
Rekabet Kurulunca, hakkında soruşturma yürütülen Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil AŞ'nin sözlü savunmasına başvuruldu.
Rekabet Kurumu'ndaki toplantı, Kurul Başkanı Ömer Torlak başkanlığında yapıldı.
Torlak, toplantının açılışında, Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil AŞ hakkında rekabeti ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik soruşturma açıldığını hatırlatarak, sözü soruşturma heyetine bıraktı.
Heyet temsilcisi, soruşturma sonucunda şirketin rekabeti ihlal ettiğine ilişkin bir bilgiye ulaşılmadığını, dolaysıyla teşebbüs hakkında idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığı görüşünün oluştuğunu söyledi.
Şirket yetkilileri de söz konusu iddialara ilişkin savunma yaptı.
Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 15 Mart'ta açıklayacak. Kararın daha erken alınması durumunda Rekabet Kurumunun internet sitesinden duyurulacak.
28 şubatta sözlü savunma vermiş abalıoğlu...banvit ve diğerleri ise 27 şubatta ifade vermişler..normalde açıklanması lazım...
15 Mart Cuma 14:49 REKABET KURULU BANVİT DAHİL 9 KANATLI ÜRETİCİSİNE PARA CEZASI VERDİ
Rekabet Kurulu: Piliç Eti Üretiminde Faaliyet Gösteren 19 Teşebbüs ile Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Hakkında Yürütülen Soruşturma Sonuçlandı
Rekabet Kurulu (RK) internet sitesinde yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
Piliç eti üretiminde faaliyet gösteren teşebbüslerin 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma sonucunda; toplanan tüm delil, bilgi ve belgeler, düzenlenen rapor, yazılı savunmalar ve sözlü savunma toplantısında yapılan açıklamalar değerlendirilerek, 13.03.2019 tarihinde yapılan Rekabet Kurulu toplantısında 19-12/155-70 sayı ile aşağıdaki nihai karar alınmıştır:
1. a)
ï€* Abalıoğlu Yem-Soya ve Tekstil Sanayi A.Ş.,
ï€* Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi A.Ş.,
ï€* Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Paz. San. ve Tic. A.Ş.,
ï€* CP Standart Gıda San. ve Tic. A.Ş.,
ï€* Ege-Tav Ege Tarım Hayvancılık Yat. Tic. ve San. A.Ş.,
ï€* Er Piliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. A.Ş.,
ï€* Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Tic. San. A.Ş.,
ï€* Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşl. San. Tic. A.Ş.
ï€* Şenpiliç Gıda San. A.Ş.'nin
fiyat düzeyini birlikte belirlemek ve/veya Ege Bölgesinde arzın kontrolüne yönelik bilgi paylaşımında bulunmak suretiyle 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiğine oyçokluğu ve Kurul Üyesi Hasan Hüseyin ÜNLÜ'nün farklı gerekçesi ile,
b) Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneğinin, rekabeti kısıtlayıcı davranışları kolaylaştırıcı eylemleri ile 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiğine oyçokluğu ile
2. Bu nedenle, 4054 sayılı Kanun'un 16. maddesinin üçüncü fıkrası ve "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar ile Hakim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik"in
a) 5. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi, ikinci fıkrası ve üçüncü fıkrasının (a) bendi uyarınca 2018 yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirlerinin takdiren %0,75'i oranında olmak üzere,
ï€* Ege-Tav Ege Tarım Hayvancılık Yat. Tic. ve San. A.Ş.'ye
ï€* Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Tic. San. A.Ş.'ye
ï€* Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlıık İşl. San. Tic. A.Ş.'ye
ï€* Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneğine
b) 5. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi, ikinci fıkrası, üçüncü fıkrasının (a) bendi ve 6. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca 2018 yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirlerinin takdiren %1,125'i oranında olmak üzere,
ï€* Abalıoğlu Yem-Soya ve Tekstil Sanayi A.Ş.'ye
ï€* Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi A.Ş.'ye
ï€* Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Paz. San. ve Tic. A.Ş.'ye
ï€* CP Standart Gıda San. ve Tic. A.Ş.'ye
ï€* Er Piliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. A.Ş.'ye
ï€* Şenpiliç Gıda San. A.Ş.'ye
idari para cezası verilmesine oyçokluğu ile,
(Tüm teşebbüslere verilen idari para cezasının toplam tutarı 156.703.143,74 TL'dir.)
3.
a) Ak Piliç Tic. Ltd. Şti.'nin 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal etmediğine, dolayısıyla adı geçen teşebbüse idari para cezası verilmesine yer olmadığına oyçokluğu ile,
b)
ï€* As Tavukçuluk Tarım İşl. SSan. ve Tic. Ltd. Şti.,
ï€* Bakpiliç Entegre Tavukçuluk A.Ş.,
ï€* Bupiliç Entegre Gıda San. Tic. A.Ş.,
ï€* Garip Tavukçuluk Gıda ve Yem San Tic. A.Ş.,
ï€* Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş.,
ï€* Pilyem Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.,
ï€* Şahin Tavukçuluk Yem Gıda İnşaat San. ve Tic. A.Ş.,
ï€* Tad Piliç Fenni Yem San. ve Tic. Ltd. Şti.,
ï€* Yemsel Tavukçuluk Hayvancılık Yem Hammaddeleri San. ve Tic. A.Ş.'nin
4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal etmediklerine, dolayısıyla adı geçen teşebbüslere idari para cezası verilmesine yer olmadığına oybirliği ile,
4. Bakpiliç Entegre Tavukçuluk A.Ş.'nin soruşturma kapsamında talep edilen bilgileri temin etmemesi nedeniyle anılan teşebbüse 4054 sayılı Kanun'un 16. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca 2018 yılı gayri safi gelirlerinin binde biri oranında idari para cezası verilmesine oybirliği ile,
5. Tad Piliç Fenni Yem San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin soruşturma kapsamında yanlış ve yanıltıcı bilgi vermesi nedeniyle anılan teeşebbüse 4054 sayılı Kanun'un 16. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca 2018 yılı gayri safi gelirlerinin binde biri oranında idari para cezası verilmesine oybirliği ile
gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere, karar verilmiştir.
Banvitin cezasını 32,5 milyon tl olarak hesapladım doğru mudur.
Sanki piyasa olumlu karsiladi gibi. Veya daha yuksek bekleniyodu. Veya beklenti bitti.
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5 aylık kar gitti. Sağlık olsun. Piyasa bunu fiyatlamıştı zaten. An kötü geride kaldı hesabı.
banvit en iyi kar yaptığı 2017 yılında ( 254 milyon ) çeyrek bazında yaptığı kar ve tüm kara çeyreksel bazdaki oranı şuydu :
1.çeyrek 32,8 mil (%13)....2.çeyrek 74 mil (29,3)......3.çeyrek 111 mil (%43 )......4.çeyrek 37 mil (14,5 )
2018 yılında son çeyrekte ise 25 milyon kar yapmış ve diğer çeyreklerden daha iyi kar açıklamış idi...bilançolarda bariz bir düzelme göze çarpıyordu...
eğer 2018 yılı son çeyrekteki 25 milyonluk karı ,2017 yılının %14,5 una oranlayacak olursak ,
25/ %14,5 = 172 milyon çıkar...yani diğer faktölerde (döviz ve yem fiyatları ) bir değişme olmadığı taktirde 2019 yılı tüm yılda 172 milyon tl kar yapma olasılığı doğuyor...ki sektörü tanıyan ssregitos dostumuz da 2019 yılının ilk çeyreğinde süpriz güzel bir bilançonun gelebileceğini söylüyordu...siparişlerin iyi olduğunu ve maliyetlerin nisbeten düştüğünü söylüyordu...
bakalım bu gerçekleşebilir mi ??
çeyreksel cirosu artık 800 milyonlara varan bir banvit piliç fiyatlarına %5 zam yapsa dahi ( bu şu anda 500-600 kuruş ) 40 milyon tl ekstra kar yapabilme potansiyeli doğar....
Vay be adamlar kriz miriz demedi. Çaktı. cezayı. 500 bin lotlu adi spekten de kurtulmamız lazım.
RTE tavuk etini ithal etmesin enflasyonu azdırmasınlar diye bu sefer de...Tanzimde ucuza tavuk satmasın sonra...
çeyrek cirosu 800 milyonlara varmış bir şirket ürünlerine %5 zam dahi yapsa 40 milyon ekstra kar edebilir...buna uygun piyasa vardır diye düşünüyorum..gerçekten de bir çok ürünün fiyatı çok aşırı çıktı..piliçin fiyatı üç yıldır yatay seyirdedir...
KAP *** BANVİT BANDIRMA VİTAMİNLİ YEM SANAYİİ A.Ş. *** BANVT *** Özel Durum Açıklaması (Genel)
, Rekabet Kurumu?nun beyaz et sektörü Soruşturması ile ilgili kararı
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi : 02.08.2017
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama
BANVİT BANDIRMA VİTAMİNLİ YEM SANAYİİ Anonim Şirketi ("Banvit" veya "Şirket"), Rekabet Kurumu (“RK”) tarafından
Türkiye’detavuk eti üretimi ile ilgili rekabet kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla Şirket hakkında bir soruşturma
(“Soruşturma”)başlatıldığına, bu Soruşturma kapsamında RK tarafından 14 Mart 2019 günü kısa kararın açıklandığına ve
Banvit’etoplam 30.518.617,48 TL tutarında idari para cezası verildiğine dair hissedarlarını ve kamuoyunu
bilgilendirmekamacıyla bu özel durum açıklamasını yapmıştır. Gerekçeli kararın 2019 yılı içinde açıklanması
beklenmektedir.Bu durumun bir sonucu olarak, Banvit (bu karar için yargı yolu açık olmakla birlikte) idari para
cezasınısüresi içinde ödeyecek olması sebebiyle, 2019 yılının ilk çeyreği için söz konusu tutarı kayıtlarına gider
olarakyansıtacaktır. Ödemenin, gerekçeli kararın tebliğ edilmesinden itibaren 30 gün içinde yapılması durumunda %25
indirimuygulanacak ve indirimden sonraki tutar gider olarak kaydedilecektir.Soruşturmaya konu olan dönemin büyük
kısmının,Banvit’in BRF tarafından satın alınmasından önce olduğu dikkate alınmalıdır.Banvit bu karara ilişkin yasal
haklarınıkullanacak ve yargı yoluna başvuracaktır. Ayrıca, bu açıklamada anılan Soruşturma ile ilgili önemli
gelişmelerihissedarları ve kamuoyu ile uygun ve gerekli şekilde paylaşacaktır.
-KAP-
Böylece banvitin ilk çeyreğini de pert ettiler diyebilir miyiz? 30 milyon az para değil sonuçta.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
%25 de indirim yapıldığında geriye 23 milyon kalıyor..bu miktarı ödeyecek...aşağı yukarı ilk çeyreğin karını götürecek bu ceza...ilk çeyrekte de aşağı yukarı o civarlarda kar edebilir banvit...ama asıl kar yapacağı çeyrek 2. ve 3. çeyreklerdir...
ama bu kötü beklenti zaten satın alınmış idi...o yüzden de dikkat ederseniz olumsuz etkilenmedi...hatta şu anda bu belirsizlik ortadan kalktığı için bir miktar artıdadır da...
teknik olarak da zaten rsi bu gün itibari ile dibi görmüştür ve bu gün yavaş yavaş dipten dönüş işaretleri vermektedir...banvit 2018 yılı boyunca en kötü bilançoda dahi 10,30 desteğini pek aşağı kırmamış idi...defalarca da bu dipten ta 14-15 tl lere kadar tepki de vermişti...sonuçta ky nın elinde 3-5 bin lot var ise by ların elinde milyon lotlar var...ve bu babaların da bir gideri var...onlar da muhakak kazanmaları gerekiyor..
yem fiyatları içinde uluslararası piyasalarda buğday ta 513 birimlerden şu anda 450 birimlere inmiştir...mısır ve soya fasulyesi ise önceki çeyreklerden daha ucuzdur ve şu anda yataydadır...yani maliyetler nisbeten düşmüştür....dolar ve yem yükselmediği taktirde bu şekli ile banvit güzel bilançolar ortaya koyabilir..tabi 2017 yılındakine yaklaşamaz ama 2018 yılından iyi olacağı aşikardır...
en kötü yılını 2018 yılında yaşadı banvit...dolar uçtu ,yem fiyatları uçtu...o yüzden de karı az geldi...bazı arkadaşlar hep tavuklar bir yıl kötü bir yılda iyi kar açıklıyor diyordu..eğer teorisi doğruysa !! bu yıl iyi bir bilanço açıklayabilir..
arkadaşlar banvitin tekniğini beğendim ayrıca temel yönden de 2018 yılından iyi olacağına inanıyorum...o yüzden de bu hissede pozisyon aldım...geçmişte her bu hisseye geldiğimde banvit şahlanmış ve bana hoş geldin demişti....geçmişimde bu hissede hiç kayıp etmedim...bakalım bu sefer banvit bizi sevecek mi ??
yalnız bu hisseye gelirken kazanma potansiyeli görüyorum...tabi bu hisseyi alırken aşık olmamayı da öğrendim...hisse sığdır çıkınca agresif çıkıyor...inince de yine agresif iniyor...tuturabilmek lazım...huyunu suyunu bilmek lazım...
10,45 ağırlıklı ortalama ,gördüğü en yüksek yer 10,53 , kapanış ise 10,51 oldu...bu gün için olumlu bir kapanış yaptı...zaten son günlerin neredeyse en iyi kapanışını yaptı...son günlerde hiç ağırlıklı ortalamasının üzerinde kaldığını hatırlamıyorum...işte bu gün bunu gerçekleştirdi..
bu gün kendince güzel bir dipten çıkış sinyali üretti...tahminime göre devamı gelecektir..
bu hisse elimde olsa da olmazsa da borsadaki ky arkadaşlara sırf desteğim olsun diye piliç alırken hep banviti tercih ediyorum...banvite vefa borcum var...geçmişte kazandığım bir hisseydi...şu anda marketlerdeki durumu nedir bilmiyorum..bim ,a101 ,şok gibi büyük perakendeciler ile satış sözleşmesi var mı bilmiyorum.. o tür perakendeciler satışta kar marjı az veriyor ama sürümün iyi olmasını sağlıyorlar...buda banvit şirketinin satış yapamama stresini gideriyor ve daha rahat piyasada hareket edebiliyor..
ama gerçekten de son üç yıldır satış fiyatları neredeyse yataydadır...devletin bu sektöre ceza kesmeyi bırakması lazım...katma değeri yüksek olan bir sektördür..desteklemesi lazım...binlerce yetiştirici ve vatandaş ya doğrudan yada dolaylı yönden bu sektörden ekmek yiyiyor..
İçimden küfrediyorum sadece.
Ben bu ekonomik ortamda ceza çıkmaz diye düşünmüştüm. Red Kid haklıymış.