burda yararlı bilgi paylaşmışsın ne güzel .bizde okuyor yaralanıyoruz ..saygılar
Printable View
bi alt gönderide yazdım oku anla öyle gel ayrıca ben kime nasıl hitap edeceğimi biliyorum merakt etme benim derdim var diyorum bu 2 çakma hüstadla zaten anlamak bu kadar zor olmamalı değil mi ? bende gerekli açıklamalarla fomoya sokmaya çalıştıklarını söylüyorum zaten arsa fiyatı ile fk pd dd ile kıyaslayınca ne oluyor anlatın da dinleyelim yok sanfm a bak bize bak yahu kardeşim adam tekniği çalıştırdı ürün gamını arttırdı arkasına bir hikaye aldı bunları da şeffaf konuşun da samimiyetinize inanalım olur mu ?
Sn Agresifyatırımcı, bak yine aynı şeyi yapıyorsun. Emir kipiyle konuşuyorsun, dozunu azaltsan da kibir, küstah ve kabalığa devam ediyorsun. Yazdıklarınla kimsenin bir derdi yok, dert üslubun. Kaba olunca daha mı okunur ve gerçekçi olduğunu düşünüyorsun yazdıklarının. Tüm yazılanlar kıymetli ama kişi kıymetini kendinden bilmeli kıymetini. Tabii ki herkes herkesi eleştirin, humor yapsın, hatta ti'ye alsın sorun yok ama sizde biraz fazla oluyor, sakin hocam, daha sakin. Paylaşımlarınız değerli ve takip ediyoruz.
SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar vaktinde çoban kıtliginin olduğu bir vakitte bizim amcalarin köyüne bir çoban lazım olmuş..belli bir araştırmadan sonra zar zor bir çoban adayı bulmuşlar..artık köy meclisi toplanacak ,herkes fikrini söyleyip bir karar verilecekmis..
Meclis toplandığında biri bu çoban biraz sekiyor çobanlık yapamaz demiş...başka biri bu çobanın bir gözü şaşıdir iyi çoban olamaz demiş..bir başkası üstü başı çok pasaklı bize yakışmaz demiş..bir başkası da bu çoban konuşmasını bilmiyor ,iletişimi zayıf diyor köylüler ile geçinemez diyor...
Sonunda köyün ileri gelen birisi patlıyor yahu kalkıp da size şeyh hafzullah (bölgenin en itibarlı,en zengin,en güçlü şahsı) size çobanlik yapacak hali yok...zaten ancak şu anda bulduğumuz böyle birisi gelip bize çobanlık yapar demiş...sonunda o çoban adayını tutmaya karar vermişler..
Arkadaşlar bu olayı bizim berkosana uyarlayacak olursak , son gelen bilancolarda (benim kabaca yaptığım istatistiğe göre) 10 tane şirketten 6 tanesinin zarar ettiği...1 tanesinin geçen yıldan az kar ettiği...3 tanesinin işe enflasyon muhasebesi sayesinde kar ettiği (bu kara ne kadar güvenilir bilemem) bir ortamda berkosan geçen yıla göre cirosunu %35 artırırken...karını 3.5 kat artırmış iken,brüt kar marjini %35 ...net karı %15 yapmış iken berkosani begenmiyorsunuz..
Bir şirketi değerlendirirken bulunduğu ortamı vede benzer şirketlere göre degerlemek gerekiyor...sanfm berkosan kadar kar etmemisken piyasa değeri iki kat fazladır...
Yatırımcı stumtech olmadı avrupanin büyük bir şirketini almasını ,cirosunu iki kat ,karını 10 kat artırmasını ve piyasa değerinin de 1 milyar olmasını istiyor...böyle bir dünya yok arkadaşlar...böyle bir hisseyi kimse size altın tepside al kazan diye sunmaz...
Kaldı ki böyle olsa bile ky bu kaliteli hisse bu kadar ucuz olamaz bu işte bir iş var deyip yine almaz...:kahkah:
Bizim için büyümenin devamı önemlidir...bu oluyorsa gerisi sorun değildir...sonunda fiyatın da temelin peşinden geleceğini biliyorum...
Buralara herkes birşeyler yazıyor ama kimsenin gelecek zamanda berkosanin fiyatının ne olacağını kapasitesinin fiyat olarak ne olacağını yazamıyor bunu yazacak cesareti olan varmı içinizde ben buraya hem tarih hemde ederini yazacağım fakat kimse yazdıklarımı yatırım tavsiyesi olarak algilamasin berkosanin 2025 in 4 üncü ayına kadar 113 TL olacak diyorum ve o tarihe kadar bir dahada hiç yazmiyacagim.
anca hikaye anlatıyor işte sonra da biz birşey yazınca suçlu oluyoruz gel işte yazdıklarıma cevap ver bilançolar kötü hepsi dedin bende sana rakamlarla yazdım isteyene link atayım dedim incelesin hala sanfm safkar karşılaştırması yapıyorlar bide habire gülen emoji atıyor sıkıntıları var bu kekonun işte neyse kendi sağlık sorunu tedavi olmasını temenni ederim
piyasa temeli iyiye vay arsası bu kadar x firma ile kıyaslayınca ucuz diye değer vermiyor evet büyüyen firma ama şuan duraksama döneminde çoğu şirket enflasyon muhasebesi olayına karşılık vergi vermemek için kötü bilanço açıklıyor bunlar bunun bile farkında değil :)
hadi gelin 2ç bilançolar için piyassa neye göre değer kazandıracak onu konuşalım enflasyon muhasebesi döneminde iyi bilanço geldi diye gündelik hareketlere gebe kalır hisse fiyatlaması bakınız bilanço ayağına 1 ayda topladığını kusan bofa gibi ona da inanmayanlar oluyor orasıda ayrı komedi de neyse
2023 yılı ilk çeyrekte 5.9 milyon kar yapmış berkosan...2024 yılı ilk çeyrekte ise 3.5 kat artırarak 19.4 milyon kar yapmış...
2023 yılınin tüm karı 70 milyon iken ,2024 yılında 3.5 kat kar ederse ?? Kabaca 225 milyon kar yapar...ama benim için 150 milyon da yeterdir...bu kara ortalama fk si 17 olarak uygularsak piyasa değeri 2.55 milyar eder..buda hisse başına 82 TL yi işaret eder...ben 2024 yılı verilerinin açıklanacağı 2025 yılı mart aylarina kadar 80_100 TL yi hedefliyorum...olursa ?? Öpüp başıma koyarım...maliyetim düşük iken enflasyonun çok çok üzerinde bir kar verirse sevinirim...olmazsa da sıkıntı olmaz benim için..
Yavrum benim, bu ne naiflik böyle...:) Yahu ben o skumtech rezaletinde ve sonrasında gelen yıllık bilançoda bile hisse ve yöneticileri hakkında tek kelime kötü laf etmemişken bütün müritlerini üzerime salıp günlerce hakaret ettirdin, bu manzaranın karşısına geçip ellerini ovuşturdun...
Sen hasta bir çocuksun bu net...Git tedavini yaptır ondan sonra yaz burada...Çok ciddiyim...
*
Bilanço ki, yıllık bilanço analizinde de aynısını ifade etmiştim; BRKSN'ın eski kimliğine gayet uygun vasat bir bilanço, kötü de değil öyle ballı kaymak da değil...Bundan sonra da ancak bu kadar olur herhangi bir stratejik vizyon değişikliği olmazsa eğer...
Avrupa konusundaki çıkarımların da yanlış çünkü an itibariyle adamlar enerji fiyatları (Ukrayna savaşı, Çin'in kuşak yol projesini engellemek üzere alevlendirilmiş olan Filistin meselesi vb) nedeniyle ciddi bir maliyet enflasyonu, yaratılan inanılmaz para akımları nedeniyle de talep enflasyonu ile karşı karşıyalar ve ECB'nin açıkladığı hedef enflasyonun çok üzerinde olmalarına rağmen faiz indirim kararı almak zorunda kaldılar çünkü tüm ekonomiler ciddi bir çıkmazda ve çoklu enflasyon olarak tanımlanan multiflasyon ile karşı karşıya...Tıpkı bizde olduğu gibi...TÜİK sanayi verisi ortada ve çarklar durmuş vaziyette, termik santraller üretime ara vermeye başladı çünkü ürettiği enerjiyi satacak yer yok...Devreye alınan onca yeni tesise rağmen tüketim miktarı geçen yılın Nisan ayına göre % 13.29 azalmış durumda...PTF ortalaması 1.764,04 TL/MWh'ye geriledi...
https://i.hizliresim.com/j426e3z.png
Neyin canlanmasından bahsediyorsun anlamadım...Kapasitenin kaldırmadığı şeyleri yazma buraya, burası Telegram daki, WhatsApp daki müritler topluluğuna benzemez, bir yere kadar sallarsın sonra ağzına küreği yersin...
Arkadaşlar ben bu yorumu cumartesi sabahı yapmıştım..en son kap verileri ise bildiginiz gibi gece 24:00 a kadar gelmişti...ben de telefon ekranima gelen verilerden geriye doğru 10 adetini sırası ile almış ve incelemiştim...gelen bilanço saatleri şu şekilde idi...
CELHA=23:48
ARDYZ=23:47
KGYO=23:40
ALMAD=23:36
MOBTL=23:25
BİOEN=23:18
IHEVA=23:11
IHLGM=23:09
IHYAY=23:07
GEREL=23:03
Görüldüğü gibi tamamen sırasına göre alınmış verilerdir bunlar...malum kişinin idia ettigi gibi seçmece yapmamışım...zaten bu 10 tanenin ardından yaklaşık bir o kadar daha yine sırası ile paylaştım...onların da ilk 10 taneden pek farkı görünmüyordu...ben kalkıp da tüm 550 hisseyi incelemiş değilim...piyasanin ortak düşüncesi bilancolarin genelinin çok kötü olduğudur...
Berkosanin durumu yurtiçi ve yurtdışı piyasaların en durgun olduğu dönemde vede döviz kurunun en çok baskilandigi bir ortamda çok iyidir...daha da iyi olacağına inanarak tutmaya devam ediyorum..herkesin kararı kendinedir...hikayeler de bu arada çok iyidir...o hikayelerden dersler çıkarılabilirse ?? Faydalıdır...hikaye ve ninniyi karistirmamak lazım...bir hissenin hikayesinin olması da şarttır...ben hep o tür hisselerde çok kazandım...:yes:
Piyasalar bu güne değil ,geleceğe bakar yavrucak...Avrupa merkez Bankası 0.25 baz faiz indirdi...FED de yılın kalan aylarında en az bir defa faiz indirecek...ülkemizde de Erdoğan daha bir kaç gün önce faiz indirme işaretleri verdi...bunlar ekonomilere can verecek..en kötü durumda berkosan bu bilançoları getiriyor..senin gibi önce övüp sonra yere batirmiyorum berkoyu...
Geçen yılın 3.5 katı kar var mı ?? Var..bu bana yeterdir..
senin tedavi olman gerektiğini düşünen birisinin daha olmasına sevindim keko :)
kalkıp bütün bilançolara bakmadan niye kafana göre yazıyorsun o zaman ben kaynağı belli tüm bilançoları incelemiş bir veri üzerinden kardan zarara geçen,kar eden,zarar açıklayan şirketleri sayısıyla yazdım piyasanın ortak düşüncesi diyip berkosan harici her bilanço çöp demeye getirmende ayrı bir komedi
hikaye ninni kısmına gelecek olursakta berkosanın şuan büyümeye çalışma dışında bir adımı yok hikaye yazacak ninni yi de müritlerinize dinletin !
yukarı da arkadaş verilerle seni bir varlığın arka tarafına giriş çıkış yaptırmış rezil etmiş işte çok konuşma bence tüy dikiyorsunuz
kekonun şimdi elindeki hisslere benzer ifadeler kullandığını işine gelmeyince sattığı hissenin grubundan bir görüntü ile ispat edelimde burada bizi kötü bilenler kimlere hoca diyor görsünler :)
https://i.hizliresim.com/mhybm4p.jfif
https://i.hizliresim.com/5z0tpcc.jfif
arkadaş mehdi ya ona özel bilgiler geliyor değer biçiyorlar ve ne hikmetse satıyor ve dostu kazanckapısının aldığı berkosan alıyor vay analist vay ! :kahkah:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...?t=80&page=489
İyiken arşiv denilen bir şey var...:kahkah: yoksa geçmişte böyle dediğine kimseyi inandiramazdim...bu forumda yalanların ömrü çok kısa ...:yes:
Evet hissadarxd dostum faizler zaten Avrupa'da ilk defa 0.25 baz düştü..tebrikler 8 ay sonrasını tahmin ettin...piyasaların genisleyecegine ve berkosanin Avrupa ayağının daha da canlanacagi konusunda seninle hemfikirim..ama sakın 8 ay sonra hisseyi sattıktan sonra tersini söyleme...:kahkah:
https://i.hizliresim.com/3y02tmn.png
Dövizde stabil duruma rağmen ihracat beklentileri güçleniyor..
Döviz de yukarı yönlü ataklar da çok daha güçlü sonuçlar görüleceği kesin..
Nakit akışı bozulan şirketin de temettü ödemesi ne kadar da ilginç..!
7 ay önce benim için üstad diyen ve bunlar söyleyen adam bu gün bana hasta diyor...:kahkah: oysa ben hiç degismedim...ilk gün nasıl isem bu gün de aynıyım..berkosanin iyi günunde de kötü günde de hissemi terk etmedim...değişen ne oldu ?? Galiba birilerinin pozisyonu oldu...elindeyken farklı ,sattıktan sonra da tam tersini söyleyenler değişti...
Berkosanin iyi günunde acaba benim kötü günlerde sahiplenmem gibi onlar da gelip fikirlerini savunabilecekler mi ?? Yoksa seslerini kesip toz mu olacaklar ?? Hep birlikte göreceğiz..
Ben kimseye bana üstad deyin demedim..kendimi borsanin ancak yüzde 20 sini biliyor olarak görüyorum..ama çok şükür bu kadarcık bilgim ile de kendime yetecek kadar kazanıyorum...
Ama bana üstad denilmesi birilerinin çok zoruna gidiyor...:kahkah: o kişi merak etmesin birileri de onu paşa ,pardon üstad yapacak...
https://youtu.be/ac6jl5_-On8?feature=shared
keko 5 ay önce elinde atatp vardı resimleri attım onlara niye cevap veremiyorsun benzer cümleleler hep aynı sözler la olm bırakın şu algıyı malınızı aldıysanız bekleyin hergün hergün x'de burda paylaşa paylaşa bi hal oldunuz sizler böyle yaptıkça kağıdı sürmesi zaman alacak oyuncunun sonra 1-3 yıl sonra bebek yürüyecek diyorsun ama satma ha 70 e gelince atatp ye de böyle şeyler yazıp kaçtığın gibi
zekanla uyumlu bir video paylaşmışsın tşk ederiz abdülkadirrr keko :) buyur gel adres belli paşası
Yoksa keko üstad değil hakiki paşa ,pardon üstad ben miyim diyorsun :kahkah:
https://youtu.be/RyiuqLCDbMw?feature=shared
Neyse bu kadar kıskançlık yeter...paşalik da sizin olsun ,üstadlık da..ben sadece basit bir kekoyum...borsada yatirimi yapar gerisine tevekkül ederim... sabrımın yettiği kadar..
sabrını biliriz senin kaçtığın atatp gibi :) mert adam yukarıda attığım fotolara gelir açıklama yapar görmezden gelmez sana hoca hüstad diyen kendinden şüphe etsin şirket bilgileri dışında elle tutulur bir done paylaşımın yok algıcı abdüllllkadirrrr yok faiz yok dolar elde başka birşey kalmadı tabi ha pardon dostun diyor ya pd 1 mr ya bedave bedave :)
https://youtube.com/shorts/IQnEsGlb-Mg?feature=shared
Elestrileri ile beni korkutuyorlar..
https://youtu.be/h5bdWRqFtK0?feature=shared
Hiç yumusamayacak sert adamlar var...anadan doğma sertler...elimizden bir şey gelmiyor..:kahkah:
https://i.hizliresim.com/pc3e7tf.jpeg
Dövizin stabil olması ana girdi maliyetlerinde artışı minimize ediyor..
Marjların korunmasının sebebi bu..
https://i.hizliresim.com/hmfueki.png
https://www.dailymotion.com/video/x4f8qgz
Arkadaş kimsenin parasını almadık...kimseye hisseyi yukarıdan da kitlemedik..bize illa ki ver paramızı mi diyorsunuz ?? :kahkah: nedir bizle olan meseleniz ??
Benim buradaki temel stratejim Skumtech satın alması ile ilgiliydi ve bunu en başından beri defalarca yazdım...Zaten o alıntıladın mesajın içeriğinde de var bu husus, okuduğunu anlamadığın için neyi alıntıladığını da bilmiyorsun...Avrupa'daki diğer oluşumlardan çok farklı bir stratejiydi çünkü hammadde temin edilen şirkete ortak olunacaktı...Ve çıkarımlarım da bu olası ortaklık üzerine kurulu idi...Olmayınca şirket bildiğin eski kimliğine dönüş yaptı, yazdığım da bu...
Diğer konu, benim zaten ne yöneticiler ne de şirket ile ilgili (senin tabirinle) yerin dibine batırma iması içeren tek bir mesajım yoktur bu forumda...Geçen aylarda da aynısını yazmıştın hatta o kıdemli müritin de yazdı, çıkarın bakalım şu yazımı dedim, hepiniz sus pus oldunuz...
Bak tekrar diyorum, şirketi kötülemekle ilgili tek bir mesajımı çıkar koy şuraya, bir daha burada asla yazmayacağım...Çıkarmazsan da müfterisin, sen ve o diğeri...
Senden alintiladiklarim herşeyi gözler önüne seriyor..fazlasına gerek yok...geçmişte usdat diyordun sonrasında neredeyse beni şeyh ilan edecekken bu gün bana hasta diyorsun...
Geçmişte merkez bankaları faiz indirme sürecine girmek üzere piyasa canlanacak diyordun bu gün ise tam tersini söylüyorsun ..
Geçmişte yolladığı bilancoyu yeterli görüyordum bu gün bir numara yok diyorsun...milletin aklı ile dalga geciyorsun..
kekocum yavrucum çakma analizci gel bana cevap versene yemiyor mu maçan
Yahu ben o mesajı yazalı 7 ay geçmiş ve bu süreçte ben ekonomistim diye hava atanlar faizleri % 8.5 seviyesinden % 50 lere çıkarmış...Tezgah altı faizler % 60 ları bulmuş.. GYO şirketlerinin satış ofisleri sinek avlarken; vatandaştan nefes alma vergisi alalım mı almayalım mı diye tartışıldığı, memleketin kasasının tam takır kuru bakır hale geldiği bir konjonktürde kim s.ker kentsel dönüşümü...Millet aç, gelmiş kentsel dönüşüm diyor...:kahkah:
Senin bunu bile OKUyacak kapasiten yokken gelmiş benimle aşık atmaya çalıyorsun...Senin bu söylemlerin ancak telegram müritlerine hitap eder, burası orası değil...Yanlış yerdesin...Daha fazla da kendini rezil etme bence...