pazarcıya kızmam lakin onun atmasyonlarını ciddiye alana kuşkuyla bakarım..!!
geçmişte yazdıklarını hatırlayanlar ağızlarıyla bile gülmüyorlar, ne dese boş sal gitsin..
Printable View
pazarcıya kızmam lakin onun atmasyonlarını ciddiye alana kuşkuyla bakarım..!!
geçmişte yazdıklarını hatırlayanlar ağızlarıyla bile gülmüyorlar, ne dese boş sal gitsin..
trend dip oluşumları 2-3 yıl sürer, tahminim 2019 sonbaharı dip oluşacak ve 4 yıl sürecek çıkış başlayacak ( bu etkisel dalga olur, az şiddetli olur) , yanı minimum 5 , yada 7 tl, bu yeni trendin zirvesi :)
tv ve gazeteler dolar gazoz fiyatına düştü dediği anda trend sonu kabul edilir yani haber ilerde anlamak mümkün, 1 galon benzin 1 litre süt dendiği gün hem tv hem gazetede o gün petrolün dip yaptığı gün idi
Başbakanlığa bağlı bir kaynak değil değil mi? :)
İnanın size kişisel bir garazım yok.
Sadece söyledikleriniz bana son derece anlamsız geliyor.
Belki de pozisyonumdandır.
Ya da ebedi kötümser ve muhalif olduğumdan.
Zaten dolar 2,70 lere indiğinde bir şeyler bozulacaktır...:)
Belki önce ekmek...
Hafızası iyi olanlar PazarcıŞükrü'nün eski forumda verdiği hedefleri ve bu hedefler gerçekleşmezse "foruma girmeyeceğim, nikimi komple sildireceğim" dediğini çok iyi hatırlar, bakın hiç bir öngörüsü gerçekleşmediği için foruma eski nikiyle girmiyor, yeni kullanıcı adıyla iddialı yorumlarına devam ediyor....
Özgür platform hisse.net herkese açık, atış serbest buyrun....:)
Atı alan Üsküdar'ı geçmiş..:)
Alıntı:
Dolar cinsinden borçlanma durdurulamıyor
ABD dışı ülkelerin dolar cinsinden borçlanması, 2017'nin ilk çeyreğinde 10,7 trilyon dolara ulaştı. Türkiye üçüncü sırada
http://fs5.directupload.net/images/170927/pvzh4j7i.jpg
http://www.businessht.com.tr/yorum/h...i-durduramiyor
2019 yılında USD 2.70 demek grafik olarak geçmiş yıllarda ki 1.15 USD değerinden daha alt bir değere denk geliyor. Kısacası imkansız. 1 yıl içinde olucak deseniz o zaman mantıklı görülebilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
acıbiber pazarcışükrü mü
adam gene pazardan bi nik seçmiş o :whistling::whistling:
umarım arkadan karpuzcu gelmez
Aslında kimin kim olduğu bizi ilgilendirmez demek istiyorum ama böyle iddialı sallama yorumları görünce herkesin haberi olsun diye yazdım, birde diğer kullanıcı adı değiştiren var işte arada uğrayıp suyu bulandırıp giden kişi...
"var olan grafiği dillendiren"leri gördüm de olmayan grafiği dillendirenini hiç görmemiştim. Ben aşağıdaki kadar çizebildim bir de sen çiz görelim şu 5 aşamalı mumu.
https://invst.ly/59srm
Bu da haftalık. Bu grafik de 2019'a kadar 4,30-4,60 çakabilirim diye göz kırpıyor bu arada.
https://invst.ly/59ss5
Haziran sonu 3.54 den aldığım dolarlar 3.58 den satılmıştır..
Alan da kazansın :oleyo:
Yüzde 33 dolar pozum devam ediyor
Tekrardan 3.50 lerin altını bekliyorum.
Geçen seneki dolar rallisi olacak izlenimi vermek hareketi olarak yorumluyorum bu hareketi de..
Faiz 22 olmamasını ilerde yaşayarak tecrübe edeceğiz, anlatsam anlayan çıkmaz, ben 2,7-2,90 için 3 yıl süre verdim, 3.94 ün görüldüğü günü baz alın 365x3 gün koyun, bu bandın üst kısmı, 3 ay sonra 2,90 görülürse bandın üst kısmı diye birşey kalmaz o gün sonlanır , bu arada faizde yanıldıö üyeliğimi silmek istiyorsa yönetim hemen silsin, benim yanılmam sizi mutlu edecekse yönetici yine silsin, tekrar dolara dönüyorum
dolar 1,80-1,90 ilken tv ve gazeteler dolar gazoz kapağı fiyatı olacak dedi, hedef önce 1,9 sonra 1,50 ve 1,1 dendi
Ben o gün bir yazı yazdım YALIN nikli bir arkadaşın topiğine , bu dolarda yeni trend başlayacak, ve o gün az alım yaptım, ona da az al demiştim, yok derse üyeliğimi silsinler, ocak 2013 , kesinlikle şuraya gider falan demedim, diyen yalan söyler, doların 3,0 üstü köpük, tüm EM lerde dolar sert düştü biizde sert çıktı , sizlere 3,84-3,94 iken 3 aydır gazete ve tv leede boy boy dolar reklamı yapılıyor Dikkat edin diye yazdım herkes o an kör olduğu için zaten o yazı anlamsız idi, okuyanda olmadı, herşey 10 katı artmış iken ben faiz 22 olacak demem kadar doğal hiç bir şey yoktur, hayat yaşanacak durumda değil, çok pahalı, o yüzden faize hatta 35 hatta 40 olacak da derim ,
Yatırım işi riskli sen beş olacak yedi olacak on olacak diye inancın varsa yarın ilk işin ne var ne yok dolar al ben zerre inanmıyorum
pazarcıdaki beyin hiç birimizde yok anlaşılan, anlatsa buradaki onlarca adam anlamazmış..?
mesai bitti...Yorulduk hepimiz...
Biraz eğlenmek bizim de hakkımız...:)
https://www.facebook.com/vecihi/vide...0522288515468/
Bu konuda haklı olabilir kendisinin bile anlam veremediği şeyleri sallıyor çünkü şimdiye kadar tek tutmuş sallama yorumu yok hala gelip sallıyor...
Millet burada yazan herkesi bir bok biliyor sanıyor şimdi bunu ciddiye alıp işlem yapmamak lazım...
Niye mi bu kadar sert yazıyorum çünkü hak ediyorda ondan...
FED ne dedi ,bilanço küçülecek faizlerde artacak...........Bu da dolar indexi yukarı taşır....Mevcut pozisyonlar faizleri içerse de bilanço küçülmeyi içermemektedir.........O da fiyatlanırsa bana göre Dolar/TL de en kötü senaryom 2 li tepedir.... Belki millete kitlemek için 4.0x leri gösterirler.............
topiğe yazmayacaktım.
*
ama görüyorum ki fikirsizlik var.
*
kur sabit tutuluyor. kimin tuttuğu önemli değil.
*
sabit tutulan kur dalgalı kur değildir. (anlayan anlasın marjda tutulma)
*
1 gecede farklı şeyler olabilir
*
dikkatli olun farklı olabilir bu sefer.
*
gören göz
*
kaldıraçlı ters pozda kumar oynayanlar için yazıyorum.
*
diğeri önemli değil zaten.
*
leblebi olmayın
bu devalüasyon beklentisi nereden geliyor?
sık duymaya başladım.
hayırlısı.
burda fikir telakki ediyoruz çoğu kişide değerli ve yüksek tahsil yapmış içinizde en cahiliniz belki benim, bu güne kadar tek bir kişinin kalbini kırmamaya özen gösteriyorum, çizgim değişmez, 7-9-10 a inanana saygı ne ise 2,7-2,9 a diyenede saygı olmalı ben grafikte gördüğümü yazdım sizler farklı görüyorsanız sizin kararınız olur , ben sürü ne yöne gidiyorsa o yönünün aksine gitmeyi doğru buluyorum, bu yanlış ise yanlış :)
dostum
*
kerkük musul u ülke topraklarına katıp petrol sahibi zorla olsakta şu an trollerin dillendirdiği şekilde ne olur ?
*
ambargo yersin o rakamlar mümkün değil.
*
ülke toprağını genişletmeden hazine mi bulacağız bütçe rakamları borç rakamları meydanda.
*
gökten melek hazine mi indirecek ?
*
bu kuru 3.53 indirebilmek için hem faiz hem vatandaş hem kurumlar hem devlet döviz alacaklarını tl ye çevirdi kamu kurumları ve şirketlere ellerindeki dövizi sattırdı. ihracatcıya 3.53 kur rakamından tl döviz kredisi ödeme getirdi.
*
şimdi reel analizi bir kenara koyup çizgi çekip ha 2.90 orda
*
malesef bu şekil katılamıyorum
*
üzgünüm.
ECB, ABD gibi ''taper'' yapmadıktan sonra bence 4'ü görmesi zor ama..
Bugün Trump vergi reformunu açıklayacaktı..şu ana kadar ses yok..olumlu karşılanır, hatta bir süre sonra yasalaşabilirse, şirketlere vergi indiriminden 2.5 trilyon dolar civarında bir miktarın ABD'ye dönmesi bekleniyor..buda DXY açısından olumlu ve henüz fiyatlarda yok sanırım..
cevap için teşekkür.
casaubon hocanın sistemini bilen vardır mutlaka.
haftalık grafiklerde 69 ho civarı genelde dip olmuş.
bazen biraz altına sarkmış.
şimdi 3.38 civarından geçiyor.
geçmişe göre dibe yakınız.
geleceği ise bekleyip göreceğiz. :)
Salınan vergiler ile bütçe açığı %3 ten %2 ye iniyor gibi gözüküyor. Şimdi bütçe açığının %2 ye düşmesi dolar için aslında frenleyici bir unsur olmaz mı?. Burada çelişkiye düştüm.
Tamam bugün açıklanan vergiler acı reçete ama acı reçeteyi içenler için acı, sonuçları açısından acaba o kadar kötü mü?
O zaman her zorda kalınınca vergi salınacağı düşünülebilir..ancak bir noktada vergilerin büyümeyi frenlediğini düşünürsek..ciddi borç yükü yapan kesimlerin borçlarını ödeyememe sorunu çıkar?..yine büyüyemeyince vergi toplanamaz olur..bütçe açığı yine artar..bu durumda dolar ne olur..:)
Vergi artışı=biz yedik hesabı siz ödeyin demektir....
evet benimde bahsettiğim çelişki zaten bu
düşük büyüme
düşük bütçe açığı
sıkı para politikası
yüksek işsizlik
yüksek enflasyon
Yukarıdaki 5li içinde eğer para politikası enflasyon düşene kadar uygulanacak mantığından yola çıkarsak , yukarıdaki denklemde enflasyon ancak bir resesyon ile düşük çıkar. Yani bir resesyonu görmeden ön adım olarak faiz indirimi yapılamaz. Zira resesyona girmeden faiz indirimi yapmak 2015 te denendi ve daha maliyetli olduğu görüldü (dolardaki sıçrama)
Ancak burada yeni bir çelişki doğuyor. Tek basit çıkış yolu resesyona girmek ise bu basit yolu da Kasım 2019 seçimleri tıkıyor.
Belki fantazi bir seçenek olarak şu an salınan vergi artışları ile resesyonu 2018 yılına yaymak ve 2019 yılı başında resesyondan çıkarak büyüme yakalanmış bir ortamda seçimlere girmek düşünülebilir. Zira resesyon önceye alınmaz ise Kasım 2019 tarihine sarkma riski çok fazla.
Tüm bunların ötesinde geçmişte yapıldığı gibi gevşek para politikasının denenme şansının düşük olduğunu düşünüyorum. Zira bunun sonucunda oluşacak döviz artışı yukarıdaki senaryolardan çok daha tahrip edici olacaktır. Öyle ki böyle bir seçenek ile oluşacak resesyon çok daha yüksek ihtimalle kasım 2019 a sarkacaktır.
Yukarıdaki yazdıklarımı birleştirdiğimde, hükümetin 2017 sonu ve 2018 ortaları arasında kontrollü bir resesyon yaratacağı ve Ocak 2019 itibariyle bu süre zarfında topladığı güçle yine kontrollü olarak bu resesyondan çıkarak kasım 2019 tarihinin öncesinde sanal bir yüksek büyüme kurgulayacağını tahmin ediyorum. (tıpkı mart 2017-eylül 2017 arası kgf ile kurgulanan sanal büyüme gibi).
Bu bir 'örtülü' IMF programıdır .
Bence.
bu sözde OVP yani kümesteki kazlardan daha fazla tüy koparma işi bence Reis'in 2019 rüyasına BÜYÜK DARBE VURACAKTIR....
Hatırlarsınız Rahmetli Başbakan Ecevitin bir tane Zekeriya Temizel diye SÖZDE UYANIK Bir Maliye Bakanı vardı..
Bu maliye bakanın yaptığı saçma sapan VERGİ DÜMENLERİ Ecevit hükümetinin sonunu getirmişti...
Tarih tekerrüden ibarettir
Devlette eğer devamlılık esas ise sen zırt pırt vergilerle oynaymazsın adı ister REFORM olur OVP olur seni aşağı ettirir.
http://im.haberturk.com/2014/07/30/9...a6_640x640.jpg
Zekeriya Temizel tanklara yağ basmakla meşgul...
Bu reform -ovp emlak işinin idam fermanıdır...
o emlak / inşaat sektörü batmadan bu memlekete huzur yok.
umarım kısa sürede göçer gider.
Vergi artışı ferdi tüketimin azalması demektir.
Hele hele bizim gibi tasarruf oranının az olduğu bir toplumda.
Belki enflasyona ufak bir çare olabilir..:)
Vergiye gelince...
Apartman yönetimi mantığıyla çalışan yönetimlerde aidat (vergi) akla ilk gelendir...
İyi vergi, mükellefinin çok olduğu, kolay tahsil edilebilen vergidir...
Yani dolaylı vergiler.
Bunların kafası başka bir şeye işlemez.
Üretim, teknoloji laftadır...
Sosyal adalet falan dertleri değildir.
Sadaka vermeyi severler...
Zengine dokunamazlar.
Özene bezene zor yarattılar 15 senede...
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/upl....jpg?v=2027746
Maliye Bakanı Naci Ağbal Maliye Bakanı Ağbal acıttı mı diye tebessüm ediyor .
ama Erdoğan Reis'e müthiş oy kaybettireceğinin ayakkabısının altına muz kabuğunu kendi koyduğunun farkında bile değil...
Emlak fiyatlarındaki anormal artışarının sebebi zaten açık kapılardı ...şimdi çaktırmadan kira vergisine % 60 zam yaparsan emlak sahibinin kiradan elde ettiği kazancı kuşa çevirisen bu işin çekiciliği kalır mı ?
Bence Erdoğan Reis çok OY kaybeder...