Nasıl yani kuruşu kuruşuna nereye para yatırdıkları belli?
Printable View
2.5 ayda %16'nin yillik getiri orani ne olur. ?
Hisse kar payi verdigi kadar hisse fiyati dusuyor, tamam.
0.96 dan aldin, 15 kurusu koydun cebine, 0.96 -0.15 = 0.81 'e dusmuyormu ortalama maaliyet ?
Ee cebine koydugun net kar payi cepte, 0.81 maaliyetli hisselerin de hesapta.
Nisan basi, 0.81 maaliyet, Agustos'ta, 0.96 yi gordu ( 2017 icinde ) 0.96 dan yeniden sat, 0.88 den yerine koy, Kalvin'in yaptigi gibi.
Bunlari yapamiyorsan, ya hisse verdigi kadar dusuyor dememek lazim, dusmuyor diyen yok zaten.
2.senenin sonu maaliyet 0.76, Subat 2018 de 1.10 dan sattiginda, 34 kurus net kazanilmiyor mu ?
Yillik kazanc 17 kurus olmuyor mu ?
Ee bu iki senede kar paylarini alip cebe koymadin miydi ?
Bu hesabi yapmak bu kadar mi zor ?
onu demiyorum yanlış anlamışsın .yani sizler bu kadar sene elinizde tutuyorsunuz kâğıdı temettü alıyorz diyorsunuz birinizde kardeşim kesin böyle oluyor diyemiyor.bense işini yapan horoz misali banane tavukmu yumurtadan çıkar yoksa yumurtamı tavuktan ben bana düşeni yaparım sonra keyfine bakarım .3 ay sonra temettüyü alır topuklarım . 3 ay içinde 2 kez daha düşerse alsata girer ballı kadayıf olur .üst bant 1,02 alt bant 87 .her halukarda 90 lardan tekrar koyarım yerine . :)
Ohoooo,
Bu hisse güvenli liman falan dendi. Daha önce de 2,5 ayda %16 kesin getiri var, bunu akıl edemeyip bu hisseyi almayanların zeka sorunu var dendi.
Şimdi de 96 dan sat, 88 den geri al, ordan şöyle yapıp biraz da dereotu katarsak Fenerbahçe şampiyon. :D
Ayrıca yıllık enflasyon şu anda 13,5. Hadi 12 diyelim. Aylık %1 den 2,5 ayda 96 kuruşa aldığım maliyet 98,4 kuruşa geliyor.
Öyle bir yazılıyor ki, sanki bugün alıcam, 2,5 ay sonra %16 kazanıcam. Ama yapmıyorum. Neden? Çünkü kafam basmıyor. 2,5 ayda net %16 yı beğenmiyor insanlar. Gidiyor 12 ay mevduatta %12 ye razı oluyorlar.
Hayır benim yazdığım hesap o değil.Sayın ctuğrulun öngörüsü oranında para ya 105 ya 109 bin olur dedim.Temettü sonrası da değişmez.Temettü oranında kağıt düşer total para miktarı değişmez.E 105 bin minimum olacaksa 96 000 maliyetli bir yatırıma enflasyondan arındırılmış 5600 lira net getiriyi siz de kabul ediyorsunuz demektir.3 ayda yaklaşık yüzde 6 net getiri.Bence çok iyi para.Sık al sat işini pek sevmem de beceremem de ben gelecek yıllarda bu hissenin gayrımenkule alternatif güzel bir yatırım olarak kabul edileceğini ve o.60 lardaki pay değerinin 1 lere yaklaşabileceğini düşünerek hep toplanması gereken bir hisse olacağını düşünüyorum.