Çocuk yaşta devletin emrine girmiş ve 27 yıl boyunca bu işten ekmek yemiş olmama rağmen BES'teki yatırımımın total portföyün % 15-20 aralığında seyretmesinin arkasındaki sübut gerçek de bu güvensizliktir esasında...Şahsen ilk başlarda ben de buradaki bir çok arkadaşım gibi verilen bu % 25 katkı payının hikayeden ibaret olduğunu, oluşturulan bu sistemin sürdürülebilir olmadığını düşünmekteydim...Ve sistemde geçecek olan 10 yılımın 5 yılı bu güvensizlik nedeniyle hiç de istediğim şekilde geçmedi...Tüm yıllarda maksimum katkı alacak şekilde prim ödemesi yapabilecek gücüm vardı yani...Biraz da siyasi bir olay diyelim oraya girmiyorum...Gelinen noktada bu düşüncemin ne kadar aptalca olduğunu da tecrübelemiş oldum, bu yaşta...
Ha, fon alıp satma, fon içerikleri, konjonktürel anlamda fonlardaki getiri potansiyeli ve bunların trade edilmesi vb konularda yaşadığım tecrübesizliğin de etkisi var bunda gayet tabiki...Bunca piyasa tecrübesi çöpmüş kısacası...Buna rağmen geçenlerde gayet şeffaf bir şekilde açıkladığım gibi elde etmiş olduğum % 75 oranındaki getiriyi de önemsiz görmemekteyim...Ki bir çok arkadaşım benden çok daha fazla kazandılar bu sistemde ve bütün bunları açık ve şeffaf bir şekilde kamuoyuna sundular hiç bir mecburiyetleri olmaksızın...
Her zaman diyorum abi, ben şapşalın tekiyim, kafam ancak bu kadar bastı...Sonuçta kader, nasip denen bir şey var inancıma göre...Bana bunca şeyi veren rabbime, daha az verdiği ya da verdiklerini geri aldığı için isyan edecek de değilim...