teşekkürler kardeşim
Printable View
Muhtemelen SPK halka açıklık oranı çok yüksek olduğu için kılı kırk yapıyordur. Umarım böyledir yani.
Düşünsenize şirket kuruyorsunuz. Yüzde 90 nını başkasına satıyorsunuz ama yüzde 10 ile şirketin tüm yönetimi sizde kalıyor
10 milyon sermaye artıracak diyorsun.
Sen 1 milyon diğer ortaklar 9 milyon koyuyor.
Ertesi gün siz yüzde 10 payla kasaya geçip 10 milyonu elinize yani kontrolünüze alıyorsunuz.
Ancak yüzde 90 ortak olup 9 milyonu koyanların en ufak söz hakkı olmuyor.
İmtiyazlı hisse böyle bir saçmalık işte.
Bence SPK yüzde 50 den fazla Halka açıklık oranına sahip şirketlere bedelli sermaye artırımı için farklı kriterler uygulamalı.
Mesela yüzde 50 den fazla halka açılamazsın diyebilir. Eğer yüzde 50 yi geçeceksen imtiyaz hakkından vazgeçmeliisn diyebilir.
[QUOTE=playmaker;4582873]Muhtemelen SPK halka açıklık oranı çok yüksek olduğu için kılı kırk yapıyordur. Umarım böyledir yani.
Düşünsenize şirket kuruyorsunuz. Yüzde 90 nını başkasına satıyorsunuz ama yüzde 10 ile şirketin tüm yönetimi sizde kalıyor
10 milyon sermaye artıracak diyorsun.
Sen 1 milyon diğer ortaklar 9 milyon koyuyor.
Ertesi gün siz yüzde 10 payla kasaya geçip 10 milyonu elinize yani kontrolünüze alıyorsunuz.
Ancak yüzde 90 ortak olup 9 milyonu koyanların en ufak söz hakkı olmuyor.
İmtiyazlı hisse böyle bir saçmalık işte.
Bence SPK yüzde 50 den fazla Halka açıklık oranına sahip şirketlere bedelli sermaye artırımı için farklı kriterler uygulamalı.
Mesela yüzde 50 den fazla halka açılamazsın diyebilir. Eğer yüzde 50 yi geçeceksen imtiyaz hakkından vazgeçmeliisn diyebilir.
haklısın kardeşim lakin bugün bir haber gelecek sanki olumlu olumsuz....gerçi ne olumlu ne olumsuz oda belli değil ..ikiside olumlu ikiside olumsuz ...gelecek olan olumlu ve olumsuz....
Bugün haber gelirse süper olacak bedelli haberi gıdaya yine hucum başladı ...sanırım bu kovid bela olmaya devam edecek...heber gecikti bayaa
bu haftada spk onayı yokkk....neredeyse 3 ay olacak.....
Bari onaylanmayacaksa,şu,şu sebeplerden dolayı onaylanmadı haberi yollasinlar.bu ne ya?
sanki muamma bişey var sonucunu bekledikleri spk nın ...öyle bir durumda yok.....ya evet ya hayır dersin ....evrak eksiğide yok...eğer uygun görmüyosanda gerekçelerini bildir...dünyanın hiç bir yerinde böyle çifte standart yok..sahibi israilli...ondan sonra diyoruz ki neden yatırım gelmiyor yabancı yatırım çekemiyoruz...adamlara resmen işkence yapıyoruz nasıl gelsin yabancı yatırımcı...
%98 i halka açık mahalle bakkalı kadar cirosu olan şirketin bedellisini 4 gözle ne diye beklersiniz anlamadım. 4.40 lardan beri bedelli bedelli diye isteyenin eline veriyorlar işte. Doğru düzgün bi şirket olsa bu pazarda olmaz zaten
Geçen sene gözaltından çıkmak istediğinde onaylanmama sebebi dönen varlıklardaki şişkin stok rakamı (gerçek olmayabilir) rakamlar bence.şahsi görüşüm olup yt değildir. Spk denetçileri stokları kontrol etmez. Ellerindeki kağıt kürek evrak vs ye bakarak değerlendirme yapar. Gözaltı pazarındaki şirketler içerisinde 1 ufuk bir de selgd var . Sermayesinden fazla özsermayesi olan.gözaltına gitme sebebi 1 şirkette ilk kural sermayesinin özsermayesinden az olması 1/3 gibi.selgd nin sermaye 11 mio özsermaye 25 milyon tl. Bazı gmenkulleri de yat amaçlı g menkul vasfına getirdiler muhteremler.kısaca her sene 12 aylıkta gmenkul şirketleri gibi değerleme yapacak olup bu değerleme artışı da bilançoyu ister istemez artıracak olup 12 aylık bilançoda zarar göstermeyecektir. 2019 yılı 12 aylık bilançoya bakılırsa esas faaliyetlerden diğer gelirler kaleminde bu değer artışını görürsünüz.kısaca gmenkullerinden dolayı çoğu bist şirketinden daha iyi gibi görünüyor.onaylanmama veya bekletilme sebebi bedelli artırım süre sonunda satılamayan rüçhanları şirketin alma taahhüdü yok diye düşünüyorum ben.benim şahsi yorumum bu.başkaca bilgisi olan varsa yazsın bizde bilelim , öğrenelim.
Ilk kuralı ters yazmışım pardon arkadaşlar özsermayenin sermayenin üçte biri olması durumunda şirket uyarılıp sermaye artırımı yapması istenir.yani özsermaye eridiğinde ika edilir firma . Selgd kağıt üzerinde bilançoya göre sermaye erimemiş görünüyor. Sıkıntı dediğim gibi bence satılmayan rüçhanlara şirket alım garantisi vermemesi bence.ytd ytd şahsi görüştür ky fikirleridir.
cirosu çok az cirosu. mahalle bakkalı bile daha fazla ciro yapıyor. 2.çeyrekler açıklandığında eğer ciro yine düşük gelirse bilin ki iş anlaşması haberi yalan haberdir. o zaman bir büyük tehlike var demektir. benim elimde selgd yok, bir ara vardı iyi bir karla verdim hani şu yurtdışı iş bağl.haberinin oldugu sıralardı.
Bu hafta da bülten de yokuz :)
Nasıl imkansız bir şey istedilerse demek ki.
Bu SPK ne bedelliler onayladı oysa.
Mesela geçmişte, 12 yıl falan önce, şu anda devlet tarafından kayyum marifeti ile yönetilen bir şirketler grubu yüzde 200 gibi bedelli açıklamıştı.
Oysa Bu şirket her sene sermayesinden fazla kar ediyordu. Yatırımcısına temettünün zerresini vermişliği de yoktu.
Düşünsenize bir şirkete ortak oldunuz. Şirket her sene çok iyi kar ediyor. Ama hakim ortak size kasadaki paranın yüzünü dahi göstermediği gibi bir de sermaye artıracam diyerek sizden ilave sermaye koymanızı istiyor.
Buna bile spk onay veriyor.
Eee peki SELGD ne günah işledi ki aylardır bedellisi sürüncemede bekliyor.
Bence spk, selgd nin yurtdisi iş bağlantisi haberinin gercekligini gormek istiyor aciklanacak olan .çeyrek bilancosunda. Maximum 1 aya aciklanir. Patron sozunun erimiymiş gorelim bakalim
bu hisse bayrak falama grafiğini tamamladı aşırı alım bölgesi kırıldı...bugün direk tavan açar ..üzerine değişik bir haber gelir...3 ay toplandı zaten..bugün tavanla birlikte önümüzdeki perşembeye kadar 4,5 tl.olur ...grafik öyle diyor.yatırım tavsiyesi değildir.
penguen gıda bedelli karar alma tarihi :22 nisan 2020
penguen spkya sunma tarihi : 05 mayıs 2020
penguen spk onay tarihi : 16 temmuz 2020
SELÇUK GIDA KURUL KARARI : 14 NİSAN 2020
SELÇUK DIDA SPK YA SUNMA : 22 NİSAN 2020
SELÇUK GIDA SPK ONAY : HALA BEKLEMEDE
BU DURUMDA PENGUEN 12 GÜN SONRA MÜRACAT ETMESİNE RAĞMEN SPKYA MÜRAACATI SONUÇLANDI....SELÇUK GIDA HALA BEKLEMEDE..........NELER OLUYOR YAAAA..ACABA SELÇUK GIDA EVRAK EKSİK GÖNDERİP SONRADAN MI TAMAMLADI.....
Bu hissede en eski olanlardanım
Bazı bildiler paylaşayım
Halka açıklık oranı çok yüksek olduğundan dolayı SPK bedelliyi kabul etmiyor.ciro çok düşük,mahalle bakkalı gibi ..
Şirketin cirosunun büyümesi için öncelikle başka bir şirketle birleşmesi lazım ,bedelli yapmasına gerek yok .kredi çekip SGK borçlarını ödeyebilirdi.spk bu yüzden göz altı pazarından çıkarmadı
Yurt dışına ihracat işi traş çıkarsa iyice b.ka sararız
2,5 aydır iyice mallar toplandı son 3 gündür işlem hacmide bayağı arttı...haber grçekten eli kulağında galiba yaslanın ve keyfini çıkarın....sürüm sürüm sürünen ihracaat gıdasııı .....haydi bakalım görelim icraatlarıı....ytdeğildir...
haydi selçuğum sıra sende sen incir ve kayısıda ihracaatta sektör birincisisin KENT i yakalamalısın ...asla yatırım tavsiyesi değildir....
bugün spk dan bedelli onayı onayı gelirse borçlar bitecek..inşşaatların yapımı için sermaye olacak gözaltı pazarından çıkmak için hiçbir sebebi kalmayacak......sonra en az FRİGO fiyatı.....herkes pusuda sanki...ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR....BÜTÜN GIDALARI KAÇIRANLARA SON FIRSAT OLABİLİR...HAYDİ BAKALIM....
Zihnimi okumussun sanki :))) ben de bu beklentiler için bu hissedeyim 4 ay oldu gireli en az kottan çıkana kadar da hissede olucam zaten bedelli onaylanırsa kamu borcunu da ödeyecek ve kottan çıkmak için başvuru yapacak buraya atılma sebebi de bu borçtu zaten, hakkımızda hayırlısı olsun.
Yine bülten de yokuz.
boş ver elbet birkaç güne açıklanacak hisseyi toplamaya devam...alış fırsatı bunlar ahanda buraya yazıyorum....bu sefer asla hata yapmıcam bütün kayıpları 3-5 gün bekleyemediğimiz için yapıyoruz...beklerim FRİGO GİBİ KENT GİBİ KURU GİBİ ...PİŞMAN OLMAM....yatırım tavsiyesi değildir...bol kazançlar
Benim kanaatime göre halka açıklık oranı çok yüksek olması sebebi ile SPK zorluyor olabilir.
Sen yüzde 10 hisse ile 1 milyon bedelli ödeyeceksin yatırımcı 10 milyon bedelli ödeyecek.
SPK şu İmtiyazlı hisse meselesine çözüm bulmalı artık. Ben şimdi yüzde 50 hisseyi topladığımda yönetimde söz ve karar sahibi olabilmeliyim.
Ya da SPK imtiyazlı hisse olan şirketlerde halka açılma sınırını max yüde 50 olarak belirlemeli. Daha fazla halka açılmak isteniyorsa imtiyaz haklarından feragat etme zorunluluğu getirilmeli.
Arkadaşlar selçuk gıda yıllardır borsada hiç spekülatif manipilatif hareketler yapmadı borsada küçük yatırımcıyı soyma aracı olarak kullanmadı ve hep yağında kavruldu....namuslu ve dürüstler mevsimsel çalıştıkları içinde çok gelişemediler....lakin bedelliden gelen para gerçekten devlete ödenecek ve incir sezonu açılıyor sermaye olarak kullanacak artı gayrimenkul projesi için....SPK BİZİM ÇOK ADİL BİR KURUM...muhakkak bu ihracaat yapan şirketimize yardımcı olacak önünü açacaktır.....yatırım tavsiyesi değildir...
Eğer genel kurula gitseydim,şirket e güveniyorsanız, genel müdürümüz ve yönetim kurulunda olanlar hisse alımı yapsınlar diyecektim. Ellerini taşin altına daha fazla sokmuş olacaklarindan daha fazla çalışacaklardir. Maalesef gidemedim.yada spk ya yapılan bildirimde,bedellide kullanılmayan paylar,ortaklar tarafından alınıp, 5 sene satilmayacaktir ibaresi olsa ,bedelli hemen kabul edilirdi.neyse beklemeye devam.