Türk savunna şirketi Pakistan'la teknoloji transferi ve ortak üretim yapmak üzere anlaşma imzalamış...
https://www.trhaber.com/savunma/kard...k-h889108.html
Printable View
Türk savunna şirketi Pakistan'la teknoloji transferi ve ortak üretim yapmak üzere anlaşma imzalamış...
https://www.trhaber.com/savunma/kard...k-h889108.html
Üç günde 76 milyon lot aldı, büyük para. Koç ykb satışı loading yine galiba...Bu sefer millet ihtiyatlıdır, o yüzden insider sağlam olmalı yoksa bu kadar para sokmazlardı bence.
Bu arada havacılık hakkında ne diyorsun, pegi yabancıya hisse satışı vs neyse de...thy niye debeleniyor. Aralıkta ralli olacaksa thy ba aktörlerden olmalı görüşüme katılır mısın?
ortadoğuda kartlar hergün yeni baştan dağıtılıyor.. pandemi zamanı bay kemal muhteşem bi açılım getirmişti, hatırlar herkes- virüsün bulaşma tehlikesine karşı kahvehane oyunlarında her el yeni deste açılmasını önermişti, bunu bile akıl edemeyen iktidara verip veriştirmişti
israil- hizbullah ateşkese varıldı, nato başkanı önce abd'ye gitti yetkisiz trump'la görüştü, ordan doğruca ankara'ya geldi, akşamına amerikalılar 5 senedir süren askeri blokajı kaldırdılar "tamam ya, s-400 falan önemli değil, size f-35 satalım".. ertesi gün suriye muhalifleri halep'e doğru fetih harekatı başlattı, abd/isr kontrolündeki htş (nusra) ve tr kontrolündeki öso grupları ortak bi saldırı başlattı, mit'in organize ettiği bölgedeki arap aşiretler de katıldı.. esed soluğu anında moskova'da aldı, n'olur yetişin demek için.. halbuki reis elini uzatmıştı esed'e son zaman, esed işin oluruna gelmemişti bi türlü, ama işte reisin elini sıkmayanın eli kırılır
rejimin destekçisi rusya/iran/hizbullah üçü de en zayıf anlarında yakalanmış durumda, ne ölçüde müdahale edebilecekler göreceğiz.. bizim borsa için önemli olan türk- amerikan askeri ilişkilerinin hızla düzelmekte oluşu.. pentagon'dan yeşil ışık yanması, batılı fon yöneticileri nezdinde en büyük sinyaldir, yok dezenflasyon programı yok yapısal reform yok hukuk guguk bunlar boş laf, bunlar işin latifesi.. türkiye- batı ilişkileri biraz daha düzelsin, yağmur gibi para yağdırırlar
caatsa- asels hikayesini de hep hatırda tutmak lazım
.
https://i.hizliresim.com/myg2100.png
ykbnk 20.kasım kapanışı 26.26, bugün 30.92 bir haftada %17 yaptı, 21-28 kasım ykbnk spot ve vadeli tahtalarının işlem netleri yukarıda, bir haftada 130 mn lot almış bofa, 4 milyar TL.. satan tarafta info var 58 mn lot ama bunun 21 mn lotunu vadeli longla hedge etmiş, hsbc de aynı spot satmış vadeli almış, en büyük satıcı iş yat- 16 spot satmış 29 vadeli satmış.. kısacası, bofa aldığı 130 milyon lotun 80 milyonu iş-info ikilisinden gelmiş, bunlar büyük ölçüde karşılıklı olabilir
pegasus ve thy değerleme olarak gayet cazip gözüküyor tabii ki, ama daha uzun süre cazip gözükmeye devam edebilir, yani temel analiz trade ufkuna dair bi şey vadetmez.. öte yandan pgsus blok satış pozitif de olabilir, negatif de.. mesela ykbnk geçen sene 11 TL blok satış olmuştu sonrası ralli, yani tahtayı yapacak oyunculara blok mal verip yukarı sürme oyununu başlatmıştı.. ama sonraki pek çok blok satışta -ulan bu fiyatı bi daha bulamam, nakiti çekeyim' demiş olan bissürü patron gördük.. ali hangi tip patron bilemiyorum
thyao sadece bir tahta değil, 30-endeksin ağır topu, tek başına 10+ ağırlığı var, endekse dahil 11 kağıdın toplamından daha fazla, thyao endeks mühendisliğinin kilit taşı.. diğer gruba bankaları ve banka bağlantılı sahol/kchol koyarsak, thyao-bimas-tcell karşı denge.. thyao 2022-2023 rallisinde endeksi üçe katlamış %220 overperform etmiş, son bi yıldır ise %15 under-perform.. banka endeksi ise 2023 ortasına kadar endekse paralel gitti sıfıra sıfır, son bi yıldır ise %55 over-perform
https://i.hizliresim.com/rpk9xxe.png
önümüzdeki ajanda- faiz indirim döngüsü + banka satış söylentileri..
ben bu gündemle thyao alacağıma banka alırım, rüzgar o taraftan esiyor
Suriye ordusu'nun Halep'ten çekildiği yönünde iddialar var....
barış soydan isminde bir zibidi, ykbnk satışı için koç'unn katarlı qnb ile masaya oturduğunu iddia etmiş fondaş gazetelerde, sonra aniden yağmur gibi satış, devre kesici ve seans kapandıktan sonra koç holding açıklama yollamış ve yalanlamış.. açık ki, koç açıklamasından önce insider satışı olmuş, normal bir ülkede ali koç'un bu akşam tutuklanması gerekir
ykbnk manipülasyonu hisse vadelilerin aysonu eşlemesine denk geldi, ve kaşla göz arasında hafta başından beri takip ettiğimiz 10.540 boşluğu kapanmış oldu, haftanın en yükseklerine yaklaştıktan sonra 200 puan satış ve boşluk kapandıktan sonra 100 puan kadar toparlayarak kapanış yaptı endeks.. aralık için pozitif beklentimi koruyorum, bozulan eden bi şey yok
https://i.hizliresim.com/69byr63.png
borsa şirketlerin ortaklık paylarının alınıp satıldığı arena, borsada oluşan fiyatlar için birincil belirleyici dinamik bu şirketin reelde kaç para etmesi gerektiği- bunun temelinde de o şirketin ne kadar kar ürettiği, ne kadar nakit akışı yarattığı belirleyicidir.. şirketin üzerine kayıtlı duran varlık, gayrimenkul vs bile ikincil plandadır
2021 sonrası ekonomik ortamda- pazar payı olan, fiyat belirleme gücüne sahip olan herkesin kazancını arttırdığı (serbest meslek, esnaf, işinin ehli ustalar, ve şirketler) buna mukabil ücretli kesimin relatif geri gittiği, alım gücünün yıprandığı bir ortamdan geçtik.. sürecin en büyük kazananlarının başında şirketler kesimi geliyor, ve oluşan enflasyonun birincil müsebbibi şirketlerin kar hırsı, 'ne fiyat versek gidiyor birader, niye zam yapmayayım' mantığı içinde sürekli kar marjlarını yükselttiler
hal böyleyken, enflasyon muhasebesi diye bi şey icat ettiler, herşey aynı faaliyetler aynı tamamen aynı şirkete farklı bir numaralı gözlükle bakıyorsun ve zarar gösteriyor bilanço.. yani enflasyonun birincil derecede sorumlusu olan şirketler (çoğu sektör oligopol yapı) bu muhasebe tekniği sayesinde ödüllendirilmiş oldu ayrıca.. kar göstermedikleri için vergi de vermiyorlar, patronlar mutlu çünkü aynı nakit akışını sürdürüyor şirket ve üstüne vergi de vermiyor artık
jon dowes üstad bugün tcmb raporundan alıntılamış, orada gördüm.. şirketler kesiminin kar marjları
https://i.hizliresim.com/i9b00e7.png
Foruma yazmayı özlemişim, burada arada karalarım bir şeyler.
Bugün tüik geçinme endeksi aylık veri açıklandı. Son 10 yılın en düşük kasım ayı verisi. İTO verisi gibi bu da az çok öncü sinyal oluyor. Ptesi İTO verisi de %2 altında gelirse, tüik enf. %2 altı cepte demektir. %2 altı bir veri aralık faiz indirimini garantiler. Yok salı günü %1,5 civarı bir artış gelirse, seri indirimler başlıyor çoşkusu ile kuvvetli bir yükseliş görebiliriz
türk-iş enflasyonunda son 10 yılın en düşük kasım verisi.. iyiymiş
tüik 2013-2019 kasım ortalaması 0.3%, 2020-2023 ortalaması 3.0%, geçen sene 3.3%.. okumuş ocukların beklentisi 2.0% imiş, beklenenden iyi geleceği artık kesin gibi, aralık faiz indirimi garantilenmiş olur
ben en çok konaklama enflasyonunu merak ediyorum, oteller avro bazında fiyat veriyor, avro/lira %2-3 kadar düştü kasımda pariteden dolayı
Ruslar Esad/Esed’i satmış gibi görünüyor.
Ruslar Esad/Esed’e kara kaşı için mi destek veriyor? Rusya için önemli olan Lazkiye’deki limanı. Esad/Esed yönetimi sallantıda. İran’ın sağladığı milisler ile ayakta duruyor. Esad/Esed yönetimi devrilirse Ruslar’a “Lazkiye’de senin ne işin var?” diye sorarlar. Rusya’nın Lazkiye’deki varlığı için hiçbir hukuki dayanağı kalmaz. Eğer Ruslar muhaliflerden liman konusunda garanti aldılarsa “Esad/Esed’e “ne halin varsa gör” demiş olabilirler.
Esad/Esed güçleri ile abd ve İsrail destekli ypg/pkk omuz omuza, muhaliflere karşı çatışıyor...
Abd’nin silahlandırdığı ypg/pkk’lılar rejim ordusuna mı yazıldı acaba?
Arada yazin ozletmeyin kendinizi :)
Forumun sizlere ihtiyaci var
Ozan Erol daha once viop basliginda yaziyordu ama artik oda yazmiyor
Sahsen ben yazilarini severek okuyorum
Sn.Ozan Erol 1-2 ay gibi bir zaman araliginda %20-25 lik bir mini ralli beklentiniz varmi ?
Ben artık X te yazıyorum genelde. Forum yönetiminin eskiden beri burada olan tecrübeli arkadaşları koruması lazım. Deva hisse balığında yazıyordum en son, 1-2 dallama geldi başlıkta salça oldu paylaşım yapanlara..forum yönetimi de seyretti sadece...ben neden o tiplerle muhatap olayım. X te tipini beğenmediğim adamı engelliyorum, büyük rahatlık.
Bu arada bu forum 98 de kuruldu, 99 dan bu yana aynı isimle buradayım ben..bu dönemde 10 kere gidip, 11 kez gelenler oldu...hatta aktif balık viop ta yazanların ortalama nick değiştirme sayısı 5-6 dır...isim değişikliği bu alemde geçmişi bir şekilde resetleme ihtiyacı sonucu oluşuyor.
Bu arada başlık sahibi Ozan Erol un da 5. nicki sanırım, en azından benim bildiğim 4. Başkaları da vardır:)
Ama hakkını teslim edeyim. Şu piyasalarda tandığım en donanımlı 5-10 kiişden biridir. Forumda da ilk3 e girer.
Forumun kullanici sayisi dustu
Sonucta burasida bir isletme kullanici sayisinin daha fazla dusmemesi icin olmuyacak konusmalara goz yumuyor yonetim
Kalite dustukce kullanici sayisi dahada dusecek gidenlerde geri gelmiyecek
o yuzden ozletmeyin ara sira yazin dedim :)
kaliteleri okumak her zaman tad veriyor
Bazen Viop da pozisyon acinca bu basliga gelip bakiyorum acaba basliga terstemiyim diye .
Ozan Erol tabiri caiz ise kivirmadan kisa ve net yaziyor ve beklentilerinin gerceklesme oranida cok yuksek :)
Afd iktidar olmaları halinde euro’ya tekme vurup mark’a dönüş yapma, nükleere dönüş ve boru hatları ile Rus gazı alma vaadlerinde bulunmuş....
Muhtemelen Afd iktidar ortağı olacak ama hiçbir parti afd ile ortaklığa girmek istemiyor. O zaman da geniş tabanlı koalisyona ihtiyaç ortaya çıkar. Bu durumda afd ana muhalet parti olur ki bir sonraki seçimlerde doğru mesajlar verip, yanlış işler yapmazlarsa Almanya’nın en büyük partisi haline gelme şansları doğar.
Tabi anayasayı koruma mekanizması, Alman derin devleti devreye girmezsa...
suriyenin savaş öncesi nüfus yapısına bakıyorum- 22 milyon nüfusun %60 sünni arap %10 nusayri arap %10 sünni kürt ve %20 türkmen hristiyan dürzü vs.. ülkeyi on yıllrdır nusayri azınlık yönetiyor, iç savaşın temel sebebi nusayri baas rejiminin iktidarı paylaşmak istememesiydi, çoğunluğa sahip sünniler savaşın kaybedeni oldu, yurtdışına göçen 6 milyon ezici çoğunluğu sünniler, ayrıca idlibe sıkıştırılan 3-4 milyon da yine sünniler.. htş ve smo bu halk çoğunluğunu temsil eden askeri oluşumlar ve halep sünnilerin başkenti.. türkiye mülteci akını devam etmesin diye oluşturdu o tampon bölgeyi
anladığım kadarıyla zaten son aylarda rejim oraya saldırmak istiyor, bunlar da karşı savaşa hazırlanıyordu, bölgenin hamisi olarak mit izin vermiyordu, bi çözüm bulmak için türkiye defalarca çağrı yaptı ama rejim çözüme yanaşmadı, sonunda izin verdi mit.. htş denen yapı cia etkisi altında mit'le alakası yok, zaten halepte htş kürtlere bi şey yapmıyor, barış önerdi onlara.. smo içinde bazı gruplar direkt mite bağlı, ve o gruplar tel-rifat denen ypg kontrolündeki bölgeyi ele geçirdi, güneyle bağlantısını kesti
rejimin büyük hamisi rusya idi, bi kaç gündür sosyal medyada rusçu hesaplar türkiyeye öfke kusuyor bu yüzden.. neticede tr batı kampının yanında yer aldı, yeni abd yönetimiyle yeni bi sayfa açma niyetini beyan etmiş oldu.. bu da bist için çok pozitif orta vadede
Reisin aklı yerinde mi Acaba? Olan/bitenlerden ne anlıyor? Bizim bidenın geri plana çekildiğini uzun zamandır biliyoruz..
Karar vericiler kim, bilmiyorum. Reisin adı var, kendi yok gibi Bi durum ortada zaten..
Asıl konu, bizim borsa için dışardan beklediğimiz paranın asla gelmeyeceği.. Bu şartlar altında, başta islamcı reis olduğu sürece 20 senedir sürekli çıkış yapan parayı, üstelik sanayisi irtifa kaybeden bir ülkeye radikal bir dönüşle ihya olacağımızı hayal etmek bu sabahın fantazisi olsa gerek..
Sürekli yurtdışına para çıkarıp, indiren milyar dolarlık bademspordan başka bir esaslı oyuncu/yatırımcı olmayacak. Sahip çıkalım [emoji846]
Söz konusu olan finansal piyasalar, özellikle de hisse piyasası ise(spot+viob) ise babamın oğlunu tanımam. Kolay kolay kimseyi beğenmem, kendimi de baya beğenirim:) Bu konuda yazdıklarım abartı değil, hak ediyorsun.
20 yıl öncesini de net hatırlıyorum, KMX, Tedcen(necdet ti ismi her halde) gibi çok kalite isimler vardı. Hatta, 10 yıl önce buralarda moderasyon yapan, temel analiz bölümünde yazan Jondowes vardı, şimdi X de e507 ismiyle yazıyor ve fintweet camiasının en çok takdir gören 3-5 isminden biridir.
Bir de xtraderx gibi adam yerine koymadığım, ama kendisini dev ynasında görenler vardı. Şimdi aparatv de üstadlık oynuyor, ama aynı şişinme, aynı dünyaları biliyorum, bu işin kralı benim pozları devam ediyor.
Finansal piyasalar en boş adamların, en dolu adam, üstadı azam endamıyla ortaya çıktığı bir arena. Bu yüzden hak ettiğini düşündüğüm gerçekten iyi olduğuna kani olduğum kişileri de çekinmeden över, desteklerim. Yoksa, ortalık şarlatanlara kalıyor.
Hatta derim ki, finansal piyasalarda gerçekten iyi olanlar mütevazılık yapmasın, bir nevi kahinlik yapıyorusun. Buralar tasavvuf tekkesi değil, alçakgönüllülük vs, fazla tevazuya gerek yok. Alçakgönüllülük, tevazu vs bunları reel hayatınızda uygulayın, bir hırka bir lokma yaşayın, vs...ama piyasalarda bunu yapmanız hem doğru değil, hem mantıklı değil.
tabii ki reis tek başına karar vermiyor, 2016'dan beri derin devletle iktidarı paylaşıyor.. yani mit, genelkurmay, dışişleri bürokrasisi.. tek adam herşeye karar veriyo' gibi laflar ancak düşük zekalı malakların inanabileceği şeyler.. yeni sistemin şöyle bi farkı var- devletin muhtelif kurumları eskiden kendi içinde çatışırdı, yargı askeriyye polis mit vs hepsi kendi gündemlerine göre hareket ederdi, hepsi dış etkiye açıktı, şimdi devlet ilk defa yekpare hareket edebiliyor, uzun vadeli stratejik planlama yapılabiliyor, bu majör bi değişiklik..
borsaya dışardan beklediğimiz pararnın gelmesi için ilk defa ortam oluşuyo, o paranın gelmesi ekonomi yönetiminin kitap ne diyosa harfiyen onu yapmasına değil, türkiyenin batıyla birlkte hareket etmesine bağlı.. halep harekatıyla tr safını net olarak ilan etti, rusya-çin cephesi için hayal kırıklığı ama tr batıdan uzaklaştığında çin de hiç yardımcı olmamıştı, mesela 5 sene evvel çin merkez bankası 50 milyar bi swap hattı açmış olsaydı, o dolar yükselişi hiç bi şekilde yaşanmazdı
demokratlar gidip trump gelince türk devleti de tercihini açıklamış oldu
https://i.hizliresim.com/fk6qs54.png
destekten döndü gibi, zaten aşağı gidiceni hiç beklemiyodum, bu kadar eksi başlaamsı koç-ykbnk yalanlamasını yalandan fiyatlamasıymış gibi gözüküyor.. satılmıyomuş diye ykbnk daha aşağılara gitmesi hiç mantıklı gelmiyor- tamam satılmıyormuş, ama niye akbnk ve garan'dan daha düşük çarpanla fiyatlansın ki ? pd/dd çarpanları garan 1.65, akbnk 1.37, ykbnk 1.28, bu saçma çünkü ykbnk müşteri portföyünde ülkenin en büyük grubu var, en yüksek onun fiyatlanması lazım nşa
Bu konuda x te bir şeyler yazdım. Bence esad ve tr için win win ansı var..umarım değerledirir esad...ama rusya, iran vs ister mi? abd ve israil zaten çözüm istemez.
https://x.com/cautionary53/status/1863103817530675626
evet xtraderx selçuk çok boş bi tipti, 2 tane çizgi çizip ahkam kesiyordu, karahan da öyle.. e507 piyasaların çalışma mekanizmalarına çok hakim olduğu açıktı, kalitesi belliydi, hala da öyle
borsanın çalışma dinamiği değişti, algoritma herşeye hakim, herşeyi biliyor, hatta aktif traderların hareket tarzını da analiz ediyor, nereye kadar giderse stop ettiririm, machine-learning ileri dzüeylere vardı.. değişen şartlara adapte olmak lazım, ona göre hareket tarzını değiştirmek lazım
malakların yazdığı şeylere bak
https://twitter.com/FarukBB44/status...73719975186609
İran'ın Erdoğan'a doğrudan tehdit mesajı göndererek, terörist grupların Halep'ten çekilmemesi halinde çeşitli gruplardan on binlerce savaşçının İsrail'e müdahale edeceğini, Halep, İdlib ve Türklerin işgal ettiği tüm köy, kasaba ve şehirlere ilerleyeceklerini, imzalanmış tüm ticaret anlaşmalarının iptal edileceğini bildirdiği, Türkiye ile İran arasındaki ticaretin 30 milyar dolar, Rusya ile Türkiye arasındaki ticaretin ise 40-45 milyar dolar civarında olduğu ve tüm bu ticaretin kesileceği belirtiliyo
iran türkiyeyi ticari bağlarını kesmekle tehdit etmiş, ayrıca türk askerinin bulunduğu şehirlere ilerleyecekmiş şii milisler.. bu askeri kısmını geçiyorum, buna kargalar bile gülmez, ama ticari tehdit nedir ya ?? iran komple sanction altında bi ülke, onla ticaret yapan herkes amerikan tehditi altında, sadece çin göze alabiliyor irandn petrol almaya, biz de doğalgaz alıyoruz çünkü boru hattı var, iran'ın bize doğalgaz satıyor olması onlar için bi nimet.. bi sanction tehdidi olacaksa bunu sadece tr yapabilir, almıyorum senden gaz maz dese iran kıch üstü oturur
exxon mobil artık doğu akdenizde kuyu açmaya başlayacağını açıklamıştı geçende, bunlar küresel siyasete yön veren şirketler, bunlar hareket geçiyorsa buralarda bi şeyler olacağı belli.. ortadoğu denince ilk iki başlık israil'in güvenliği ve enerjidir, israil'in yakın hedefi iran unsurlarının suriyeden tasfiyesi, böyle bi tasfiye türkiye'nin de işine gelir- iran her konuda her daim tr aleyhine bi siyaset izliyor on yıllardır, pkk'ya destek verir kürt sorununu kaşır, azeri-ermeni çatışmasında şiiliği bi tarafa bırakıp ermenilerin tarafındadır vs vs.. ama iran'ın suriyeden atılmasının (esed'in iranla bağlarını kesmesinin) bizim de işimize geliyor olması ortada bir türk-israil işbirliği var demek değildir
diğer konu suriyede bi kürt hakimiyet alanı olması- aslında hiç de önemli bi şey değil, öyle yada böyle bu olacak.. çünkü ruslar da buna destek veriyor, amerikalılar da avrupalılar da araplar da, suriye rejiminin kendisi de, buna karşı çıkan bizden başka kimse yok dünyada.. sorunu aşamıyorsan onu yönetmen gerekir, türk devleti bu bölgenin hamisi olmayı denemek zorunda.. bahçeli- apo çıkışı bununla bağlantılı gözüküyor, kardeşim ne istiyorsunuz siz? artık kart kurt muhabbeti yok, kürde kürt denilebiliyor, her tür vatandaşlık hakkına sahipler.. neymiş? yasal statü istiyorlar, anayasaya yazılacak türk ve kürt halkları falan gibi bi ifade konulacak, mevzu bundan ibaret.. yani meşhur ilk4 madde.. bunu da bırakalım cehape tartışsın, kabul edecekler mi ?? kürtlerin oyunu alıp belediye seçim kazanmasını biliyorlar, dağ kadrosuna belediyede iş veriyorlar madem, o zaman ilk4 maddeyi de nasıl değiştirecekler, ona karar versinler, kendi tabanlarına izah etsinler
Volkswagen’de toplu iş sözleşmesi krizi: Grevler büyüyor
https://www.arti49.com/volkswagende-...r-2392862h.htmAlıntı:
Volkswagen’de maaş kesintisi ve fabrikaların kapanması planları nedeniyle başlayan toplu iş sözleşmesi krizi, Almanya genelinde büyük uyarı grevlerine dönüştü. Şirket ve çalışanlar arasındaki gerilim tırmanıyor.
Baden-Württemberg'de otobüs ve trenlerde yeni uyarı grevleri
https://www.arti49.com/baden-wurttem...i-2392854h.htm
......
Bütün sektörlerde sıkıntı var. İflaslar grevler her geçen gün artıyor...
Şöyle bir iddia var....
https://www.navalnews.com/naval-news...-tartus-syria/
Esad/Esad güçleri silah ve mühimmat envanterlerini resmen muhaliflere virmanlıyor.
Geri çekilirken o silah ve mühimmatları niye imha etmiyorlar acaba?
Güney Kore cumhurbaşkanı sıkıyöentim ilan etti...
https://www.ntv.com.tr/dunya/kuzey-k...5Ue7MAkkyaHeeA
.....
Bu da yeni çıktı. G.Kore de mi karışacak?
G.Kore kaynamaya başladı....
Adam resmen darbe yaptı. Anayasayı askıya aldı. Siyasi faaliyetleri yasakladı.
Sivil mahkemelerin yetkisini askeri mahkemelere verdi.
Bütün beledyelere kayyum atadı.
Bakalım demokrasi şampiyonu batının iri devletleri ne diyecek bu işlere?
Almanya'da da böyle bir durum görülebilir....
Parlamento da sıkı yönetimi iptal etti. Asker kimi dinleyecek şimdi?
Bir kısmı parlamentoyu bir kısmı da cumhurbaşkanını seçerse işler iyice karışır...
Habertürk’ten M.Akif Ersoy olan bitenleri yorumlamak için hemen bir uzman bulmamız lazım dedi. :)
Kanallara acil uzman aranıyor...
bugün izlemedim piyasayı, şimdi baktım- sabah negatif enflasyon rakamına istinaden satışa gelen malları kaptı-kaçtı yapmış pala, ilk yarım saatte konu kapanmış, akşama kadar da geleni karşılamakla yetinmiş.. aracı kurumlar arası el değiştiren net işlem bir hayli yüksek, vadeli dağılımı da hakeza.. bbva 25 bin alışta, eğer bu alış short kapama ise satanların hepsi yeni short açmış demek olur, çünkü apd sıfır
hacim bankalarda dönüyor.. demek oluyor ki, ppk toplantısına kadar böyle, rate cut oyunu devam edecek.. bugünkü beklenenden yarım puan yüksek tüfe indirim beklentisini değiştirecek önemde değil, zaten negatif sürprizin kaynağı gıda fiyatları- yani para politikasının etki alanı dışındaki kalem
trump seçiminden mazbatayı almasına kadar geçecek süre tam bir alien evreni olarak devam ediyor, önce suriyede idlib sünni gruplar atağa kalktı bir günde halep düştü, arada tr güdümündeki milli ordu stratejik tel-rifat kasabasını ele geçirdi, esed rejiminin destekçileri iran hizbullah hatta ırak haşdi şabileri ortalıkta yok, hizbullahın zaten kolu kanadı kırık- nasrallah yok artık.. bakalım rusya ne yapacak ?? halep kalesine türk bayrağı çekilmesi heyecan yarattı akape tabanında ama aceleci olmamak lazım, neyin ne olacağı belirsiz, herşey çok taze, soğukkanlı olmak gerek
derken akşam saatlerinde güney korede cb darbe yapmış meclisi kapatmış.. daron, kapsayıcı kurumlar teorisine örnek ülke olarak g.kore'yi göstermişti, nobelli teori daha mürekkebi kurumadan çöp tenekesine gitmiş oldu, geçmiş olsun daron.. tabii kendi ülkesinde de lurumsallığa asla yakışmayacak işler oluyor- başkan biden suçlu oğluna af çıkardı (af çıkarmazsan seninle ilgili kitap yazarım diye tehdit etmiş oğul- o oğul ki, babasını 'pedo joe' diye kaydetmiş telefonuna).. yeni başkan ise damadı jared'in babasını yani dünürünü fransa büyükelçisi, diğer dünürünü ise ortadoğu başdanışmanı olarak atadı.. ne kurumsallık ama
https://i.hizliresim.com/ojqfi64.png
yatay başladı piyasa, 30-endeks için destek 10.750- 10.800 bölgesi, buranın tutması lazım, stop olarak izliyorum.. stop-loss nasıl oynanır ?? mesela 10.800 altına geliyor, kademeli maldan çıkmaya başlanır, 10750 altında sıfırlanır.. diyelim sonra geri döndü, 10750- 10800 tekrar yukarı geçiyor, malları yerine koymak gerekir