Pşşşşt, ben de buradayım ses etme :)
Endeks rekor kırarken para kazanamayan mahçup delikanlı olaraktan :)
Printable View
2017 Yılı 6 Aylık Dönem Karı 24.318 TL Geçen yılki dönem 18.977 TL olduğuna göre % 28 civarında bir kar artışı var. Çok ayrıntılı bakamadım ama geçen yıla göre brüt hasılat artışı bu oranda değil, giderleri azalmış görünüyor.
Ben bilançoyu beğendim. Yıllık bazda ümit vadediyor. Ama hisse bazlı değil :) Zaten müşterisi azalmış görünüyor burada....
EGSER Solo 2017/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 24318164 Yıllık Değ%:28
Ege Seramik bilanço analizi (Deniz Yatırım)
Ege Seramik'in operasyonel performansındaki iyileşme devam ediyor
Ege Seramik, 1Ç17'de yakaladığı yüksek operasyonel marjları 2Ç17'de de korumayı başardı. Cirosunu 2Ç16'ya göre %14 artıran Ege Seramik'in aynı dönemde %16'dan %22'ye çıkan FAVÖK marjı sayesinde 22 mln TL ile FAVÖK'ünü %55 yükseltti. Çeyreksel bazda ise, sezonsallığın etkisiyle ciro %12, FAVÖK ise %13 büyüdü. Net kar ise diğer giderlerdeki ve vergi giderlerindeki artış nedeniyle FAVÖK büyümesine göre daha mütevazı olan %27 artış gösterdi. 12 mln TL'ye ulaşan net kar, bir önceki çeyreğe göre yatay kaldı. 2Ç17 gerçekleşmesi ile beraber, Ege Seramik 2016 yılının tamanında yaptığı 29 mln TL net kar rakamına, 2017'nin ilk yarısında 24 mln TL'ye ulaşarak neredeyse yaklaşmış oldu.
31 Mayıs'ta paylaştığımız bilgilendirme notunda belirttiğimiz gibi operasyonel iyileşmenin devam etmesi umut verici. Birinci yarı yıldaki performansın yılın ikinci yarısında da devam etmesi senaryosunda, Ege Seramik 4.3 FD/FAVÖK ve 7.4 F/K gibi düşük çarpanlarda işlem görmektedir.
Sonuçların hisse üzerinde olumlu etki yapmasını bekliyoruz. (Kaynak: KAP)
Deniz Yatırım
www.denizyatirim.com.tr
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Şu bilançoya bak bi de tahtaya bak!!! Başka hisse olsa tavan açardı..Son derece İstikrarlı bir bilanço var borç yok daha ne olsun..
Kar % 28 değil % 280 artsa ne olacak ? Gözünü toprağa dikti gene, gene baskı gene baskı.....
Zararını önceki döneme göre % 10 azaltan hisseler bile kuş olup uçtu.
Bir şey değil de bir çok hisse kaçtı senin yüzünden adi kağıt. Şirket iyi olsa ne yazar ? Hissen beş para etmedikten sonra... Hakikaten ya bi 5 TL yi bile bize göstermedi namussuz :(
Bence bilerek yaptı..Millet dökülsün diye.Bu fiyatlar hakikaten ucuz...
Efe78 arkadaşımızın dediği de doğru. Uzun vade elinde tutan geçen sene satmamışsa şimdi 5 den niye satsın ?
Maalesef bi ASELSAN gibi olmadın EGSER, evladiyelik tutan para kazandı o hissede, sen ne yaptın ?
Ege Cansen'in son sözü gibi olacak ama " Bizim borsada uzun vadeci değil kısa vadeciler kazanır. "
Ek 7238
#EGSER çok iyi
https://twitter.com/mehmetakifozen/s...14941133422592
5 ve üzeri kapatırmıyız...Çokmu istiyorum acaba :)
seramik sektörü 3 çeyrek ve yıl sonundada iyi kar beklentisi içinde olacak .....brv doğrusu ......
10 ağustos para girişi
https://i.hizliresim.com/Akr6pQ.png
10 ağustos para çıkışı
https://i.hizliresim.com/zBolbg.png
Yıllara göre şirketin kar rakamları :
https://i.hizliresim.com/OL4AO5.jpg
Deniz yatırım ;
Ege Seramik’in operasyonel performansındaki iyileşme devam ediyor. Ege Seramik, 1Ç17’de yakaladığı yüksek operasyonel marjları 2Ç17’de de korumayı başardı. Cirosunu 2Ç16’ya göre %14 artıran Ege Seramik’in aynı dönemde %16’dan %22’ye çıkan FAVÖK marjı sayesinde 22 mln TL ile FAVÖK’ünü %55 yükseltti. Çeyreksel bazda ise, sezonsallığın etkisiyle ciro %12, FAVÖK ise %13 büyüdü. Net kar ise diğer giderlerdeki ve vergi giderlerindeki artış nedeniyle FAVÖK büyümesine göre daha mütevazı olan %27 artış gösterdi. 12 mln TL’ye ulaşan net kar, bir önceki çeyreğe göre yatay kaldı. 2Ç17 gerçekleşmesi ile beraber, Ege Seramik 2016 yılının tamanında yaptığı 29 mln TL net kar rakamına, 2017’nin ilk yarısında 24 mln TL’ye ulaşarak neredeyse yaklaşmış oldu. 31 Mayıs’ta paylaştığımız bilgilendirme notunda belirttiğimiz gibi operasyonel iyileşmenin devam etmesi umut verici. Birinci yarı yıldaki performansın yılın ikinci yarısında da devam etmesi senaryosunda, Ege Seramik 4.3 FD/FAVÖK ve 7.4 F/K gibi düşük çarpanlarda işlem görmektedir. Sonuçların hisse üzerinde olumlu etki yapmasını bekliyoruz
ZİRAAT YATIRIM – EGSER Hisse Analiz 2Ç17 – 10.08.2017
Ege Seramik (EGSER, Pozitif): Şirket’in net dönem karı 2Ç2017’de bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %26,9 artarak 12,2mn TL olmuştur. Brüt kar ise aynı dönemler itibariyle %40,2 artarak ikinci çeyrekte 32,6mn TL olarak gerçekleşmiştir. İkinci çeyrek kar rakamı ile birlikte 2017 yılı 6 aylık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %28,1 oranında artarak 24,3mn TL’ye yükselmiştir.
TACİRLER YATIRIM – EGSER Hisse Analiz 2Ç17 – 10.08.2017
Ege Seramik (AL, hedef fiyat: 6,00 TL) – İkinci çeyrekte 12 milyon TL net kar açıkladı. Açıklanan net kar rakamı, yıllık bazda yüzde %27 artarken, çeyreksel bazda ise sabit kaldı. Net satışlar 102 milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %14 yükseldi. Şirket, 2Ç17’de 22 milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %55 artış gösterdi. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 591 baz puan artarak %22,0 oldu. Şirketin net nakit pozisyonu çeyreksel bazda yüzde %41 azalarak 6 milyon TL olarak gerçekleşti. Net işletme sermayesi ise 123 milyon TL (2Ç16: 113 milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme sermayesinin satışlara oranı %35,2 (2Ç16: %33,5) olarak kaydedildi.
garanti ve iş de AL modunda idi ....
Konsensus ; AL , Hedef 6,00 tl civarında ......
hayırlısı olsun .....
başka ne denir ....
iyi seanslar
şimdi de borsada satışa denk geldik...
aslanlar gibi direnmiş bir egser .... brv doğrusu.....sen 6 tl nin üzerine layıksın..........
muğla ve gökova sallanmalarından en cok hasar alacak olan seramiklerdir ....değişmeli
suriye bölgesi ndeki bariş sonrası imar da gerekli olan çimento demir ve seramik ....
savaş yıkımında , afet yıkımında , kentsel dönüşümde , bireysel evlerin yenilenme süreçlerinde gerekli olanlardan biri de maalesef seramik .....
niye yazdım yaw ..... bunları okuyanlar zaten biliyor ....
kafa ütüledim ....
hep gıdım gıdım,hep milim milim...elalemin hisseleri günlerce %20 lerle gider,bzimki 5 kuruş yukarı 4 kuruş aşağı...hadi %20 den geçtik bari arada %5 yap...
Bu 18 hangi yıla ait? 2016/6=32M..
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
18.997 milyon 2016 yılı 6 aylık kar rakamı,evet bir yanlışlık yok...9 aylık ta 20 milyon gelmiş ve sonrasında 2.5 ları görmüştük...
azıcık satış görmesin borsada hemen düşenler kervanına katılıyor...sanki kozaa,ipeke,ihlas vb. gibi 10 kat artmış da...şuna bak meymenetsiz kağıt:hangi gün %3 arttın da hemen %3 düşüyorsun?
Allah belanı versin egser...borsada satış varsa sen niye önde koşuyorsun?? krdmd misin, asels misin,kozaa mısın,ipeke misin,ıhlgm misin,ıhlas mısın,thy mısın nesin...o senetler geçen yılki fiyatlarının %100-500 üzerinde..sen geçen yılki 4.98 i sadece 0.11 kuruş geçtin...tepe mi yaptın...rezil kağıt...5.5 olsaydın biliyordum ben ne yapacağımı ama..********in kağıdı...
Boşta bırakmaya da gelmiyor, 1 hafta tatil yapalım dedik, bu ara bizim kağıt 5 civarını destek yapar .......nerdeeeeee ? 4.85 i bile destek yapamamış. Geçenlerde sinyali cakmisti açılıştaki 4.25 rezaletinde. Bu mudur yani ? Her hissede psikolojik savaş vardır ama bizim patron speği tam psikopat çıktı. Neyse, ilk fırsatta satacağım alsın hissesini de münasip bir yerine sıkıştırsın.
GM Discovery II+ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...908#post822908
hisse yarışmasına katılmanızı tavsiye ederim arkadaşlar ,bağımlılık yapıyor...
yarışma kurallarına uygun hisse tahminlerinizi alalım.
Hisselerin reytingini artırması açısından iyi bir yarışma...ama bizimkisi nin beklentisi yok ki...
ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettü veren hisselerin f/k ları 20 lere dayandı,bizimki 9 aylıkta 10-12 milyon kar açıklasa f/k 6-7 civarına iner...neyse böyle yazınca da ******** bu kez kar açıklamıyor bilançoda...şanssızligimiz risk almayalım hesabi yaparken uyuz oyunculara ve adı patrona denk gelmemiz galiba...geçen yıldan bu yana resmen yerimde saydım...parayı bankaya yatırsam % 10 faiz alirdim hic olmazsa...
Ulan ********....her kimsen!
Anlaşıldı bu kağıt sahipsiz.Geçen sene yaptığı haltı tekrarlıyor.
GM Discovery II+ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.