Dostum 620 de grafik nasıl bir hal almış olur? Ya da döviz bazlı haftalik bir grafik cizdirebilirmisin? Benim sadece suan temel haricinde görebildiğim. 669 daki gap boşluğu? Yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
Endex 70 binlerde iken kordsa cuma günkü kapanış fiyatında altında seyrediyor.
benin göstermek istedigim şey kordsa nın endex karşısındaki deger kaybi
31.05.2017 endex :97541 kordsa :9,04
10.11.2017 endex :108949 kordsa :6.95
endex : %11 yükselmiş
kordsa: %30 düşmüş.
Yılbaşından bugüne.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...16658f7248.jpg
Asıl sorun Petrol fiyatındaki artış, 65 den dönmesi beklentim tabi. Satışlarını %30 civarında arttırmış olmasına rağmen hammadde fiyatındaki artış yüzünden net karını %15 arttirabilmis. Kar çoğunluğunu lastik sektöründen elde ediyor ki brısanın 2018 deki yeni fabrika açılışı ekstra katkı sağlayacaktır ve Petrol fiyat artışını absorme edebilir ayrıca abd de hammadde şirketi aldığını okumuştum ama katkısı yansımadı mi ne henüz, inşaat sektöründe yeni ürünleri kullanılmaya başlandı bilançoda gözgezdirdim yavuzsultanselim köprüsünde kullanılmış ve kanalprojesinde deniz suyuna dayanıklı olması sebebiylede kullanılacaktır belki. Kompozit ürünler önem arz ediyor ve geniş bir yelpazeye sahip spor ekipman mlz, savunma sanayi, rüzgar trubunleri ve özellikle elektrikli araç geçişinde büyük markalarca kompozit kaportaya geçişin kabulü ilerisi icin çok güzel olabilir. bilançoda borç yükümlülüğü artmis fakat stoklarda artmis, doviz açık pozisyonu artmis fakat gelirleri döviz. Geçen dönem bilançosunda amerikadaki şirketten negatif lik söz konusuydu bu dönem duzelmis. Pek fazla teknik bilgim yok. 2.5 yıla girdik bakalım izliyoruz. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir ..
İşte bu süre yanş mayıs tan bu yana petrolde yaklaşık %25-30 yükselmiş özellikle brent tarafı..aslında kordsa yı taşıyan bir yatırımcı kendini endeksle değil brent kontratında uzun poziyon açarak hedge edebilir..ytdeğildir
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
teknik analiz yapacak arkadaşlar var mi? en sonunda kordsa beni biktiracak. Ben de aselsana gececem.Ne olacak bu hissenin hali???
HTC One A9 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Artik yukariya hizli bir tepki zamani geldi diye dusunuyorum. Tahta sahibi izin verirmi i dont know.
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enerjisa halka arzindan para da gelecek fazlaca..artik bu tahtayi tirtiklamalarina gerek kalmadi..petrolde zirveden dondu..buranin artik ucmasi lazim..cok net..ytdegildir
Bu kagidin dimi var mi ??
Petrolun yükselmesi kısa vadede kar marjını olumsuz etkiliyor maliyet artışından ötürü..öte yandan talep sağlamsa ve rekabet izin veriyorsa ürün fiyatlarına yansıtabiliyorlar...şirketin şu an ki fiyatı uzun vadede gerçekten çok cazip..ytdeğildir
Değerli ortaklar, petrol fiyatlarındaki artış kesinlikle olumsuz etkiliyor ancak ürün fiyatlarına yansıtma bir iki çeyrek sonrasında karlılığa etkisini gösterecektir.
Petrol
Ek 10935
Kords
Ek 10936
Yukarıda korelasyonu görebilirsiniz.
Bunun dışında ABD'deki Invista'nın alımı da bir yatırım olarak düşünüldüğünde karlılığa etkisi geçtiğimiz dönemde olumsuz olmuştur. Ancak zamanla buradaki yatırımın getirisi olacaktır.
Bunun dışında, şirketin Kompozit Teknolojileri ve İnşaat Güçlendirme ürünlerinden büyümeye katkı bekliyorum. Ancak büyük anlaşmalar olursa daha keyifli olur.
Karlılığı olumsuz etkileyebilecek birimlerin de satışı ileride gündeme gelebilir.
Yıl başlarında açıklanan geleceğe yönelik beklentilerden ve mevcut hedeflerden bir sapma yok gibi görünüyor. Yıl kapanışına 1,5 ay kaldı.
2018 daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Saygılar
Bu sirketin ozelligi hareket frekansi dusuk ama oldugu zamanda guclu ve hizli oluyor..arkadasin analizine katiliyorum..esas meyvesini bu sene sonu ve 2018 ilk ceyrekte toplayacagiz gibi duruyor..ytdegildir
6.92 nin üstünde kapanış yapmalı ..yoksa düşüşe teyit olabilir..
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
6.66 degebilir
Tskler
Thank You MedwiG
Dostlar sormak istediğim ArGe'ye ciddi paralar akıtan bir şirket.
Ürün yelpazesi geniş ve hepsi özgün ürünler.
Peki neden bir türlü sıyrılamadı Kordsa..
Bunca emeğe karşılık neden istenilen karı yapamıyor..
Onca Arge boşuna mı?
Hasilat brut kar net kar buyusede marjlar onceki donemlere gore iyi gelmedi. Maliyet kalemlerinde artis vardi sanirim. Birde bu isler arge etkilesi daha yuksek satis geliri ve maliyet azaltmak icin yardimci oluyor. Kisaca zaman aliyor. Kendimce dusuncelerim. Ytd.
uzun vade hissem bu, kendilerine güvenim sonsuz biraz teknik düzeltme bekliyordum almak için yaptı düzeltmesini umarım bundan sonra hak ettiği yerlere gelecektir. Çocuğuma miras bırakacağım hisse olacak
Yılbaşından bugüne..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...406b887038.jpg
arkadaşlar merhabalar, hissede yeniyim, biraz araştırdım, ilginç olduğunu düşündüğüm bir konu gözüme takıldı, foruma biraz göz attım ilgili bir tartışma göremedim, hisseye hakim arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim.
geçen yıl 60 milyon tl temettü dağıtmış, aynı yıl sabancı üniversitesine 7,5 milyon tl ye yakın bağış yapmış. temettünün % 12,5 u sadece sabancı üniye bağış olmuş. (bilançoda 2016 daki araştırma ve geliştirme giderleri 3,75 milyon tl)
bu yıl 57,6 milyon tl temettü ödemiş, sabancı üniye ilk üç ayda yaptığı bağış 10,125 milyon tl. son çeyrek de aynı ivmeyle bağış yapılsa yıllık 13,5 milyon tl bağış olur, bu da temettünün %23,4 üne denk geliyor, başka hisselerde bu kadar bağış yok diye biliyorum. (bilançodan ilk üç aydaki araştırma geliştirme giderleri 4,84 milyon tl)
bu sabancı üniye yapılan yüklü bağışlar arge kapsamında mı yapılıyor? arge kapsamında yapılıyorsa bilançodaki arge giderleri neden bağışlardan daha düşük rakamlar?
yok eğer arge rakamı ayrı 2017 için 4,84 milyon tl ise bağış için ayrılan 13,5 milyon tl. çok fazla değil mi?
(yönetim raporları çok detaylı gibi duruyor bu yönü iyi ama ortada bir sasa gerçeği var, firma bunlardayken sallanmış, satıldığı zaman uçuşa geçti, belki bir kaynak israfından yada potansiyelin tam kullanılamamasından söz edilebilir)
mevcut karını kapasite arttırımında kullanmak varken yada yatırımcısına temettü olarak dağıtmak varken neden yüksek miktarda bağış yapılıyor, forumda bu konu hiç konuşuldu mu, yatırımcının tepkisi nedir?
bildiğiniz konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. duruma göre bu metni firmanın yatırımcı ilişkilerine sormak istiyorum.
brisanın bu yıl ilk üç çeyrekte yaptığı bağış sadece 245,000 tl bu arada, bunu da belirteyim. kordsanın bağış oranları -eğer ben konunu yanlış anlamıyorsam- çok ilginç duruyor.