Pasta rica edebilirmiyim lütfen
Printable View
Pasta rica edebilirmiyim lütfen
Ak yatırım satmamış almış şaşıtıcı noldu acaba
8.80 iken bir düşünmüştüm alayım diye
Büyük hata oldu almamak.
Her % 20 de de rakam büyüyor......
bunun haftası ne olur acaba...5 tavan dahamı....ak yatırım neden satmadı.....çok karıştı ortalık...
Tavanda kaç alıcı var görebilen yazabilir mi acaba? Bir Lot bile gelmiyor alamıyoruz.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
Takas lütfen. Tşk
Ekonomi
Kalkınma Bankası lokomotif rol üstlensin, KOBİ’ler şaha kalksın
İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kasımoğlu, Kalkınma Bankası’nın Türkiye’nin “Global Yatırım Bankası” olması gerektiğini söyledi. Kasımoğlu, KOBİ’lerin sermaye piyasası imkânlarından yararlandırılmasında en önemli aracın Kalkınma Bankası olabileceğini kaydetti.
2018-10-05 15:00:00
Kalkınma Bankası lokomotif rol üstlensin, KOBİ’ler şaha kalksın
MEHMET CANITATLI
Ekonomiye katma değer üreten KOBİ’lerin finansal yönden desteklenmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Murat Kasımoğlu, Yeni Akit’e yaptığı açıklamada bu işin nasıl olacağının reçetesini de sundu.
Şirket kapanması kayıptır
“Bir şirketin kapanması, iflas etmesi ekonomi için büyük bir kayıptır, bunu kim ister?’’ diyen Kasımoğlu, “Her alanda oluşturduğu fırsat maliyeti çok yüksek olan bu durumun önlenmesi, makro ekonominin rekabet gücü açısından büyük bir değer taşıyor. Hem ekonomik hem de sosyolojik sonucu olan şirketlerin başarısızlıklarının önüne geçmek her zaman mümkün. Türkiye’de şirketlerin iyi yönetilmediğine dair çok somut bilgiler var. Özellikle günümüz koşullarında şirketlerin yönetimi çok daha zorlu bir süreçten geçiyor. Bu dönemde yöneticilerin ve şirket sahiplerinin ellerinde yeni fırsatları doğuracak araçların olmasına daha çok ihtiyaç duyuluyor. Patronlar, işin finansal ayağı ile mevcut potansiyeli kullanabilme becerisini ahenkli şekilde yönetmek zorundalar. Bu noktada Kalkınma Bankası’nın büyük bir rol üstlenebileceğini düşünüyorum” dedi.
KOSGEB yeniden yapılandırılmalı
KOSGEB’in yapılanmasının gözden geçirilmesi gerektiğini savunan Kasımoğlu, şu tespitlerde bulundu: KOSGEB’in özellikle izleme ve raporlama altyapısının güçlendirilmesi gerekiyor. Teşvikler çok çeşitli kurumların sorumluluğunda olduğu için oldukça dağınık bir yapı arz ediyor, bu da verimliliği ve etkinliği büyük ölçüde azaltıyor. Tüm teşviklerin yönetiminin bir bakanlık altında toplanmasını öneriyorum. Bu noktada başarılı ülke modelleri örnek alınarak yeniden yapılandırılma sürecine girilmeli.
Global yatırım bankası
Kalkınma Bankası’na Türkiye’nin “Global Yatırım Bankası” olma niteliği kazandırılmalı ve KOBİ’lerin sermaye piyasası imkânlarından yararlandırılmasında en önemli banka durumunda olmalıdır. Ayrıca KOBİ Yatırım Ortaklıkları kurularak çok sayıda nitelikli KOBİ’nin tek şemsiye altında toplanması sağlanmalıdır. En önemlisi de KOBİ’lerin sermaye piyasası imkânlarından yararlanmalarına imkân sağlayacak açılımlara ihtiyaç var.
Çok yoğun yazışmaların olduğu başka bir sitede konu kalkınma bankası.çok hoş bir paylaşım yapıldı burada paylaşmak istedim.kişi espirili bir biçimde şu paylaşımı yaptım)))))
"Torunlarıma dedem bi hisse almış düşer diye satmış, satmasaydı buralar bizimdi dedirtmem..."
Berat Albayrak banka hakkında açıklama yaptığında hisse 7 tl idi,dedim 3 tl den geldi beklenti buydu adamlar topladı dönebilir diye almaya cesaret edemedim asıl o zamanlar adamlar toplamış demekki anca izleriz bakalım bomba nerede patlayacak kimse almıyordur anca bakıyordur alanda zaten beklemez 1-2 tavanda satardı
Sn.tiger bey, luk luk rumuzlu öyle uçuk rakamlar yazıyor 1000 Lot olan 800.000 TL yapar demiş.
ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
https://pbs.twimg.com/media/Do0tQi3X0AAosr0.jpg:large
luk luk hedefleri uzaya çıkarmış, GARANTİ 25.Milyar USD görmüş, bulunmaz hint kumaşı KLNMA zamanla 66.Milyar USD görecek ve uzaya çıkacakmış:kahkah::kahkah::kahkah:
ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Hisse az düşmeye başlasın ilk satan luk luk olur. Başka hisselerden biliyorum kendisini.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostum bilemeyiz belki tavanlar devam edebilir ama tabanlamaya başlarsa o zaman duruma bakmak gerek riski alan ya kazanır ya kaybeder şahsen ben o riski almayım
Alana satana bol şans yalnız şunuda ekleyelim taban olduğunda kimse ağlamasın
Valla bende merak ediyorum nerde basmaya başlayacaklar ve nerde yataya saracak bu hisse 29320 tl tavan kapadı p.tesi 35180 tl tavan bakalım devammı
Banka daha önce defalarca bedelli sermaye arttırımı yapmış. Bedelsiz sermaye arttırımı ise hiç yok. Bedelli sermaye arttırımı yapması halinde hisse nereye gider? Yorumu olan var mı?
Altına hucum .Alaskada ya altın yok ise.
Saadet zinciri.
Çiftlik bank.
ve son film ağlama duvarı.
Önümüzdeki bir hafta ongünlük sürede komisyondan meclis genel kuruluna gelmesi burada ilave eklemelerek yapılarak kabul edilmesi .başkanın onayından geçip resmi gazetede yayınlanması.hepsi hisse için bir aksiyon nedeni.kalkınma bankasına tbmm tarafından sağlanacak bu imtiyazlar kiiii !!!!!! asıl aksiyon muhtemel yakın zamanda yapılacak genel kurulda hangi kararlar alınacağıdır.işte asıl mevzu buuuu.burada alınacak kararlar hisseyi uçuk fiyatlara taşıyabilir.
Daha ne beklentisi bu. Hissenin piyasa değeri dev bankalarla yarışır duruma gelmiş. Tam saatli bomba olmuş.
Haa daha da gider mi ? Tamamen piyasanın bilecegi iş ama eninde sonunda ederine gelir.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sevgili kardeşlerim.90 lı yıllardan beri bu eski adı ile tkbnk yeni adı ile klnma hisse senedini takip ederim.o yıllarda çok kısa bir sürede hisseyi 5 tl. Den 60 küsur tl ye yükselttiler.o gün de bu günkü durumun aynısı vardı.yani devlet yatırımlarını bu banka üzerinden artırmak için gerekli tedbirleri alacağız.demişti ve kağıt her gün açılışta tavan olup 11 kat gidene kadar da alım fırsatı vermedi.benim yaşımda olan borsa mesaisi yapanlar hatırlar.şimdi ise aynı dalga geliyor gibi.ben emekliyim zaman geçirmek ve bir uğraşım olsun diye çok küçük bir miktarla kağıda girdim.söylemesi ayıp olmasın 1000 lot. Tarih tekerrür ederse sıfıra yakın bir araba parası çıkarmak gönlümden geçen.bu sayfayı okuyanlar bilsin istedim.amacım kimseyi etkilemek değil.benim ki nasrettin hocanın ya tutarsa fıkrası gibi.tebessüm ettiniz ise ne mutlu....iyi hafta sonları olsun hepimize....
Selam piton dediğin kağıdı aldınmı?
TBMM’de Kalkınma Bankası ve İçtüzük değişikliği mesaisi
TBMM Genel Kurulu mesaisini Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Anonim Şirketinin yeniden yapılandırılması ve TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair teklifin kanunlaşması için harcayacak.
07.10.2018 Pazar Güncelleme : 07.10.2018-12:15 Pazar
AA
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Anonim Şirketi'nin yeniden yapılandırılması teklifine göre, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Anonim Şirketinin merkezi, amacı, kaynakları, sermaye yapısı, organları, hesapları, faaliyet konuları ile karının dağıtımına ilişkin hususlar, esas sözleşmesinde belirlenecek.
4456 sayılı Türkiye Kalkınma Bankası Anonim Şirketinin Kuruluşu Hakkında Kanun ile kurulan Türkiye Kalkınma Bankası Anonim Şirketi, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihte Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Anonim Şirketi unvanıyla kalkınma ve yatırım bankası olarak hiçbir hukuki muameleye tabii olmaksızın faaliyetlerine devam edecek.
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Anonim Şirketi personeli, İş Kanunu hükümlerine göre iş sözleşmesi ile istihdam edilecek. Personelin aylık ücret ve diğer mali hakları Banka Genel Kurulunca tespit edilecek. Genel Kurul bu yetkilerini Yönetim Kuruluna devredebilecek. Personel istihdamına ilişkin diğer hususlarda karar almaya Yönetim Kurulu yetkili olacak.
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Anonim Şirketi ve iştirakleri, Harcırah Kanunu'na, Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanuna, Taşıt Kanunu'na, Türk Standartları Enstitüsü ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanuna, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Teşvik ve Muafiyetleri Kanunu'na tabi olmayacak.
İş Kanunu'na tabi çalışmak istemeyen personelin, Bankada çalışmaya devam ettirildikleri sürece mevcut statüleri ve unvanlarına ilişkin sosyal ve özlük haklarıyla istihdamlarına devam edilecek. Bu kapsamdaki personel ile devlet memurları için uygulanan yıllık artış oranları emsal alınmak suretiyle sözleşme yapılacak.
Uçuk ralamlar görülebilir derken.şu olasılık olma ihtimali varmıdır eger olursa demek istiyorum.eğer kalkınma bankasının halka açık olan 0.90 lık bölümü bir imtiyazlı ortak tıpkı iş bankasında olduğu gibi olma durumu
https://i.hizliresim.com/0z9vBo.png
Kasım Aralık 1999 da 0.50 den 5.13 e gelmiş, tabi grafik bölünmüş halini gösteriyor
Yatırım bankacılığını teşvik edici çalışmalar yapılıyor
BDDK’nın son dönemde üzerinde çalıştığı bir alanda yatırım bankacılığı. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, yatırım bankaları özelinde ‘teşvik edici’ bazı gelişmelerin olabileceğinin işaretini verdi. Akben, Türkiye’de yatırım bankası kurmak için yurtiçi grupların yanı sıra, Kuveyt, Çin, Katar, hatta Afrika’dan bile ilgi olduğu bilgisini paylaştı. Akben, Türkiye’ye doğrudan yatırımın artması için yatırım bankacılığının önemli bir kapı olduğunu vurguladı. Başkan Mehmet Ali Akben, Türk bankacılığına olan ilgiyi şöyle anlattı: “Türkiye’de alt yapı projelerini finanse etmek isteyen ve burada yatırım bankacılığı yapmak isteyen bir çok kurum var. Bizim için burada önemli olan gelecek grubun hikâyesi. Yerli gruplar, Kuveyt, Çin, Katar hatta ölçeği küçük olsa da Afrika’dan bile gruplar kapımızı çalıyorlar. Onlara öncelikli olarak burada ne yapmak istediklerini ve arkalarındaki hikâyeyi soruyoruz. Mesela Türk bankalarını sendikasyonlar ile finanse eden Çinliler, Türkiye’ye dolaylı yoldan kredi getiriyoruz. Fakat mevduat bankası yerine yatırım bankası kanalıyla giriş yapmak bizim için daha kolay olur’ diyorlar. Köprü, otoyol projelerini finanse etmek istiyoruz. Biz de proje istiyoruz. Zaten mevduat tarafında bir yarış var ve zaten az sayıdalar. Uzun bir süredir Türkiye’de yatırım bankası kurulmadı. Dünya ve Avrupa’da yatırım bankalarını yakından inceledik. Yatırım bankacılığını desteklemek istiyoruz.”
İşte kalkınma bankasının hikayesi burdan çıktı. Çin ve katar gibi ülkeler ülkemize kalkınma bankası üzerinden yani devletin garantörlüğünde yatırım yapmak istiyorlar. Bu röportaj mayıs ayında yapılmış bddk başkanı tarafından.
takas rica edebilirmiyim..lütfen
Evet takas gonderebilecek var mı?
Cart cart yazanlar yine suskun.ytd
ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.