peki anhayt aktif toplam 90 milyar kar 1.4 milyar ayni aktif toplam agesada 87 milyarken kar 800 kusur demekki agesa iyi yönetilmiyor
Printable View
Vereceği Temettü yerine hisse geri alımı yapsa daha iyi olurdu hisse üzerinde bilinçli şekilde baskı var bunun sebebi 40 ile 45 ten satılan hisseleri 20 li fiyatlardan yerine koymak akla mantığa uyar başka yolu yok
ANHYT beste 1.305.000 kişi varken, agesada 730 bin kişi var neredeyse 2 katı kadar... Anhyt 1.300 milyar kar etti sermayesi 430 milyon.... Agesa 875 milyon kar etti sermayesi 180 milyon... HBK oranında agesa daha iyi... Özsermaye karlılığında agesa daha iyi... 2023 yılında hisse başı karı 11 TL olabilir agesada....3 sene sonra agesa % 4000-5000 den fazla bedelsiz potansiyeline sahip olacak...bakalım sonumuz ne olacak
Hocam madem bukadar iyi şirket ama muamele olarak ihlas hisseleri ile aynı muameleyi görüyor ayrıca anhya fk olarak daha düşük kendime kızıyorum 20 tl den anhyt almayarak 42 telden agesa alarak
Sercan Bey, geçmişe bakarak keşke şöyle yapsaydım demek size bir fayda getirmez. Takmayın kafanıza. Herkesin böyle bir tecrübesi illa olmuştur.
42 tl den alırken ki senaryonuzda bir değişiklik yoksa, tutmaya devam edin. Alırken ki beklentiniz önemli olan. Fiyat aldatır!
Selamlar saygılar.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bunun derdi ne?
750 bin $ maksimum deprem zararı açıklamış. Yıllık karın yaninda deve de kulak
Depremin tam tersi etkisi olması beklenir
İnsanların ilk aklına gelen hemen sigorta yaptırmak.
Hayat sigortası şirketleri bu sene yeni uye rekoru kırarlar
Ayrıca, Portföyün %10 u getirisi düşük devlet tahvillerinde duruyordu şimdi borsaya aktarıldı.
F/k=2-5 arasi sirketlerden toplarsa, bu da büyük kar olur uzun vadede..
Ben biraz alim yapip boş tahtada destek attım
10 yil once 750 milyon $ a halka arz et
Şirketin degeri 250 milyon $ a düşsün
Yıllık 50 milyon $ kar et
Geri alım yapma..
50000 lotla hisse senedin taban tavan olsun
15 milyon $ bütçe ile %5 geri alim aciklamak bu kadar zor mu?
Şaka gibiler.
Iyi niyetli olsalar gostermelik de olsa bir alım açıklarlardi.
Kaynak egm bes,
Son 1 haftada 2000 kişi daha agesa bese gecmiş...
Borsada uzun yıllar yatay giden şirketler, oyle bir yıl geçirirki tüm yılların acısını cıkartır... Bistte cokca örnek var boyle... Evet agesa uzun yıllardır yatırımcısını güldürmeyen bir şirket.. Ama ben agesanın potansiyelini biliyorum.... 3 yıl once 1 yılda ürettiği primi bu sene ilk ayda üretmiş...evet borsaya başladığı ilk gün cok yüksek fiyattan girdi bunu inkar eden yok.... Ben şahsen ilk çeyrekte yüksek bir kar bekliyorum...İlk çeyrekte 500 milyon kar gelse ki oyle tahmin ediyorum senelik 2 milyar eder... 2 milyar kar eden şirketin piyasa degeri ne olur sizce.... Ben beklemeye devam edicem... 2 sene içinde 4-5 milyar kar ederse önünde kimse duramaz diye düşünüyorum.... Agesanın bedelsiz potansiyelini bir cok yatırımcı göz ardı ediyor.... Ansızın yüksek Bi bedelsiz verebilir ilerde... Hakkımızda hayırlısı
Gecen sene 200 milyon prim acıklamıştı agesa... Ve bir onceki senenin ocak ayına göre artış oranı %80 idi.... Bu sene ise 500 milyon acıkladı artış oranı %150 muazzam Bi artış oranı.... Gecen sene 640 bin kişi besteydi...bu sene ise 17 şubat tarihine göre bu sayı 730 bin kişi... 90 bin kişi gelmiş... 2 senedir yıllık karari yüzde 100 artış ile yükseliyor... Bu senede yüzde 10ü artış gösterse neredeyse hisse başı 10 TL olan bir şirket olacak... Ben bedavadan az pahalı bir şirkete ortağım beklemeye bu yüzden göze aldım... Su akar yolunu bulur
Bence yapılması gereken genel kurulda hisse geri alım yapılması kararı aldırmak için baskı kurmak
Bariz bir manipülasyon yapılıyor. Şirketin bu işten çıkarı yoksa buna çoktan müdahale etmesi gerekiyordu
Bir email hazırladım, eğer sosyal medyada küçük yatırımcılara ulaşabilirsek belki yönetim sessiz kalamaz .
İsterseniz buradan paylaşırım
Email atılabilecek kişiler
Zeliha Ersen Altınok
Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
Zeliha.Altinok@agesa.com.tr
Tuğrul Gemici
Hazine ve Fon Yönetimi Grup Müdürü - Yatırımcı İlişkileri
Tugrul.Gemici@agesa.com.tr
Selin Özkırım
Genel Sekreter
selin.ozkirim@agesa.com.tr
Sayın Agesa Hayat ve Emeklilik A.Ş Yönetim Kurulu Üyeleri
Bildiğiniz üzere şirketimiz 2014 yılının Kasım ayında AvivaSA Emeklilik ve Hayat A.Ş ismi altında yaklaşık 750 milyon $ piyasa değerlemesi ile halka arz edilmişti. Aradan geçen 9 yılın ardından 24 Şubat 2023 kapanışı 247 milyon $ lık bir değer ifade ediyor. Bu değer halka arz fiyatına göre %66 lık bir değer kaybı anlamına geliyor
Ayrıca 31 aralık 2022 kapanış piyasa değerinin 400 milyon $ olduğu düşünüldüğünde de kısa sürede büyük bir zarar oluştuğu da gözükmektedir. 2023 yılında oluşan yaklaşık %40 lık değer kaybının olağan bir hareket olmadığı açıktır. Ülkemizin yaşamış olduğu 11 ili kapsayan deprem felaketinin akabinde hisse senetlerinde manipulatif işlemler yapıldığı da tespit edilmiş ve Bist yönetimi tarafından önce bazı işlemler iptal edilmiş sonrasında da şirketlerin kendi hisselerini geri almalarına teşvik edici bir çok yasal düzenleme yapılmıştı.Bu kararların alındığı günden bugune bir çok halka açık şirket geri alım programı açıklamış durumdadır.
Yaklaşık 4 milyar dolarlık bir fonu yöneten ve yıllık karı yaklaşık 50 milyon $ olan şirketimizin bu konuda sessiz kalması çok manidardır. 2022 Yıllık karının sadece %30 una tekabül edecek 15 milyon$ lık bir geri alım programı açıklanmış olsa tahtadaki manipulatif işlemler anında kesilecektir
2023 yılının şubat ayı itibari ile 730 bin kişi faliyetlerine AGESA ismi ile devam etmekte olan şirketimizi seçmişlerdir. Bireysel emeklilik şirketleri seçiminde güven en önemli kriterlerden biridir. 730 bin kişi 4 milyar $ larını AGESA ya emanet etmiş iken , daha kendi şirketinin değerini bile koruyamayan bir şirket konumuna düşmek büyük bir itibar kaybı anlamına da gelebilir.
Deprem sonrası oluşan spekülatif ve manipulatif değer kaybının ve itibar kaybının önlenmesi için Genel kurul gündemine hisse senedi geri alım programı açıklanması için gündem maddesi eklenmesini talep ediyorum.
Şirket ortaklarınızdan
İsim soyad
Borsanın gerçek ky dostu şirketleri koç ve işbankası grup hisseleri bu sabancı kadar ky ezen onun 3 kuruşuna göz diken şirket yok akbank trknosa carfursa hepsi inşallah ellerinden çıkar ky ettiklerinin bedelini Allah onlara tez zamanda cezasını çektirir
Bu numara direk yatırımcı ilişkilerini mi bağlıyor? Hisse geri alım için bastırmalıyız...bu kadar kar eden ve karı katlanacak olan bir şirletin düştüğü duruma bak... Az once finans ve sigorta sektörü %22 büyüme gösterdiği açıklandı... Ama fiyata bakarsan gözaltı pazarındaki şirlet gibi....
Hocam bunlar bizi salak zannediyor galiba... Agesanın ilk çeyrek karlarına bakarsanız ocak ayı priminin %20 fazlası gelmiş... Bu ocak ayı primi 500 milyon, eger bu oran devam ederse ilk çeyrek 600 milyon gelme ihtimali oldukça fazla.... Senelik 2.400 milyar eder...mayıs ayında herşey netleşir... Bu sene muhtemelen 9-10 milyar prim toplanır... Aslında bu şirket bir koç grubu olsaydı emin olun şuan fiyatı 200 lerde olurdu... Bekliyoruz bakalım
hocam ray sigortaya göre bilançosuna göre 100 tl olmalıydı fakat hisse 2020 pandemi fiyatı 15 ile 20 tl zaten 2020 yılına göre agesanın bilanço anlamında 5 kat 6 kat arttı 2023 yılı 2020 yılına göre belki 10 artacak ama hisse sende tarafında ky parasına göz diken çete var bunlar organize çete
Yönetimde uyuyor o cetelere canak tutuyor Malesef... Bir hisse geri alım acıklayarak bir nebze engelleyebilir... Hocam 3-4 sene sonra büyük ihtimalle yıllık 10 milyar kar edebilir... Böyle bir şirket bu agesa...potansiyelini bilmesem 2 dk durmam... Boru mu bu ya 100 milyarı kontrol edip yoneteceksin ama fiyat yerlerde sürünecek...
Gazlamak için yazmıyorum, geçmişteki kar oranına bakıp 3-4 sene sonraki karını bulmak tahmin etmek zor olmuyor... Yıllardır agesadayım, bundan sonra daha comert Temettü vereceğini ya da yüksek Bi bedelsiz yapacağını düşünüyorum her zaman boyle yatayda gitmez Bi hisse... Önünde sonunda ederini bulacaktır elbet
hocam direk bağlanıyorsun .malesef şirket iyi olabilir ama sorsan serbest piyasa derler isteyen alıp isteyen satabilir tabi bunlar hikaye yüzlerce sirket hisse geri alımı yaptı hemde 1.5 tl den 5 tl olan 10 tlden 40 tl olan şirketler bunlar haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlar
Allah'ım, Kâf-hâ-yâ-ayn-sâd hakkı için bize düşman korkusuna karşı yardım eyle. Onları helâk eyle, onları sevgili kullarına fedâ eyle, onları bugün ve yarın kısa zamanda belâlara uğrat. Allah'ım, birliklerini toz duman et. Allah'ım, topluluklarını dağıt aminn bu hisseyi kim bu duruma düşürdüyse duam onadır
Ben şikayetimi cimere yaptım şeriatın kestiği parmak acımaz devletime sonuna kadar güveniyorum Sayın SERCAN BAYDAR
İlgi:27.02.2023 Tarihli Başvurunuz
İlgi’de kayıtlı başvurunuz Kurulumuz kaydına alınmıştır.
Kurulumuza ulaşan ihbar ve şikâyetler, sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemler ve sermaye piyasası araçlarına ilişkin gelişmeler, 6362 sayılı Sermaye Piyasası (SPKn) Kanunu'nun 88 inci maddesi çerçevesinde değerlendirilerek gerekli görülen hallerde Kurulumuz tarafından ayrıntılı inceleme yapılmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırı bir durum tespit edilmesi halinde incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçları Kurulumuz Bültenleri aracılığıyla kamuya duyurulmaktadır.
Bilgilerinize sunulur.
-----------------------------------------------------------------
Başvuru Sahibi: SERCAN BAYDAR
Başvuru Tipi: Görüş, öneri ve şikayet
Başvuru Tarihi: 27.02.2023 12:56:18
Başvuru Konusu: Borsa hakkında
Başvuru Sahibi E-Posta Adresi: Sercan2961@hotmail.com
Başvuru Sahibi Adresi: DEĞİRMENDERE MAH. LAVANTA SK. NO: 13 İÇ KAPI NO: 5 ORTAHİSAR / TRABZON
Başvuru İçeriği: Agesa kodu ile borsa İstanbulda işlem gören hisse 45 tl den 25 tl düştü üstelik hiç bir sebep yokken son 3 aylık takasta ciddi anlamda satıcıda yok amaç ky mağdur etme parasına çökme bu konu hakkında şikayetimi bildirmek istedim
45.90_45_44_43_42_41_40_39_38_37_36_35_34_33_32_31 _30_29_28_27_26_25.70,gördü benim maliyet 42 ama Ekim ocak arası 3 ay 40 ile 45 arası durdu bu kadar düşürerek insanların psikolojisini bozmaya üzmeye kimsenin hakkı yok helede bu düşüş için ortada bir sebep yok 10 tlden 50 tl olan hisse değil yada 2 tlden 10 tl böyle hisselerde bile bukadar düşüş olmadı
Önceki yıllar gibi %27 oranında temettü verseydi 1,30 brüt temettü vermesi gerekiyordu. Net 1.17 krş yapar. Olmadı agesa. Inşallah biran önce 35 üstüne giderse bi hayat öpücüğü vermiş olur. Ilkceyrek yukardaki arkadaşımızın dediği gibi kabaca 500 milyon gelir ve sürdürebilirse 55,60 tl ler kriz dip fiyatı olur. Bugün dayanamayıp 6 hisseyi birden satıp (inveo, bagfaş, klmsn,ktskr,edata,pnsut) 26,44 ört. full gırtlak agesa aldım. Bugünkü osmanlı menkulden alınan malların tamamı nerdeyse bana ait. Normalde tek hisseye yatırım yapmazdım lakin bu saçma salak fiyatlama eşyanın tabiatına aykırı. Yüzümüzü kara çıkarma agesa.. Az evvelde ktskr rekor bilanço açıkladı. İnşallah agesa ov dede aradaki makası kapatır. Bu fiyatlardan almayalımda taşmı olalım. Ben tamahkar bir insanım. Yıl sonu 60 üstü kapatsa benim için kafidir. Herkese sağlıklı bol kazançlar dilerim.
Öncelikle hayırlı olsun
Umarım, şirket yöneticileri biraz insafa gelir ve geri alım açıklarlar.
Sabanci holding bazi gunler 1 milyon sahol topluyor.
Sadece 1 günde topladığı sahol kadar bütçe ile agesa alım yapacam dese bu senet birilerinin oyuncagi olmaktan kurtulur.
Özür dilerim arkadaşlar bi düzeltme yapmak istiyorum. 2021 yılında 3 taksit halinde toplamda kârın %77 sini toplamda 1,21 tl brüt temettü vermiş. Busene kabaca 1 milyar kâr getirirse %50 dağıtsa dahi 2.77 brüt temettü verir. Seneye bu zamanlar bu fiyatlardan enaz %10 temettü verimliliği demek. %50 diyerek beklentiyide düşük tuttum. Fazlası bonusumuz olur.
Evet hep sahol alımı yaptı şirket. Alım değil sadece kap gönderse alım için şu aralıktan şu kadar kaynak ayırdık diye 1 haftada 35 üstüne oturturlar. Ama işte organize işler ne yazıkki elden bir şey gelmiyor. Tekrar dikkat ettimde 2019 yılındada 2 taksitle %50 oranında temettü vermiş. AGESA temettü verimliliği %50 diyebiliriz. Bu sene niye böyle yaptı ilginç gerçekten. Önümüzdeki zaman diliminde umarım yine minimum %50 dağıtırsa kabaca 3 tl temettü hiçte ütopik degil. Tabi bekleyebilene. Saygılar bol kazançlar dilerim