Hazineye ait 12% civarı hisse halka arz edilmeden önce de imtiyazlı hisseler ve kurucu hisseler vardı diye biliyorum ama ben?
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Hazineye ait 12% civarı hisse halka arz edilmeden önce de imtiyazlı hisseler ve kurucu hisseler vardı diye biliyorum ama ben?
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3200 de 46 lot alışta bekliyor.
3300 ile kapattı pazartesi inşallah tavan yine.herkese iyi hafta sonları.
3300 den de vermedi ilginç... bazen parayla değil sırayla.
yazmayacaktım ama merak ettim ne vermedi elinize?yalan konuşuyorsunuz.nereden belli değil mi.
saat:17,55 3205 de 64 lot geçti
saat:18,05 3300 de 15 lot geçti ama kademe de 10 lot kaldı.
saat:18,08 3300 e 38 lot yazıldı kademe 10 lot alındı 28 lot alışta kapattı.:
şimdi ne istemiştiniz de vermedi elinize? isteseydiniz 18,05 de 3300 den bal gibi alırdınız.
KAranlık odadayken ziraat yatırımdan,18:06 da 3200 den 3300 düzeltme yaptım gene vermedi mail atın portföy atayım .
28 lot lot alışta bekleyenlerden biri olma olasılığını hiç mi düşünmüyorsun. Ayrıca C grubunda kim önce alış emri girmişse öncellik ondadır.
bilmeden itham ediyorsun sizi terbiyeye davet ediyorum.
"İş Bankası'nın Munzam Sandık Vakfı hisseleri de Hazine'ye geçecek mi?"
Ekonomist Yalçın Karatepe: Munzam Sandık Vakfı hisseleri ve CHP'nin yönettiği hisselerin devri ile İş Bankası'nın ve dolayısıyla bağlı şirketlerinin tamamının kontrolü Hazine'ye geçmiş olur.
Cumhurbaşkanı'nın 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunun geçici 20. Maddesi ile İş Bankası Munzam Sandık Vakfı'na ait yüzde 40,12’lik hissenin SGK'ya devri konusunda yetkisi bulunduğunu hatırlayan Karatepe, "Eğer böyle bir devir gerçekleşirse İş Bankası'nın yüzde 40,12’si de Hazine'ye geçmiş olur. Kanun ile Hazineye aktarılacağı söylenen ve halen CHP’nin temsil ettiği yüzde 28,09’luk “Atatürk Hisseleri†ile birlikte Hazinenin kontrolüne geçecek toplam hisse oranı yüzde 68,21’e ulaşır. Böylelikle İş Bankası'nın ve dolayısıyla bağlı şirketlerinin tamamının kontrolü Hazine'ye geçmiş olur. Acaba asıl amaç bu mudur?" ifadelerini kullandı.
Kurucu hisseler üzerinde 1991 yılında yapılan genel kurul kararı ile değişim yaparak temettüyü kısıtlayarak şark kurnazlığı yapmaya çalışan o zamanki yönetim kurulu bence TDK ve TTK ya giden temettüyü kısıtlayarak Atatürk' ün vasiyetini açıkça görmezden gelmişler ve paranın bankada kalmasını sağlamışlar. Ayrıca elinde hisse olanların ve bu hisselere miras yolu ile sahip olan kurucuların haklarını sadece genel kurul kararı ile kısıtlamışlar, şimdide yok miras hukuku yok Atatürk'ün vasiyeti diye bağırıyorlar. Şark kurnazlığı yaparak bu hakları kısıtlarken aklınızdan ne geçiyordu. Kurucu hisseye verilen %10 temettüyü değiştirdiğiniz an başkasının hakkını ve Atatürk'ün vasiyetiyle TDK ve TTK ya giden kurucu hisse temettülerini er geç geri düzeltecek ve kurucu hisselerin hakkı olan %10 temettüyü ödeyeceksiniz. Atatürk'ün vasiyeti yerine gelmiş olacak böylelikle
Munzam sandık sahip olduğu hisseleri nasıl elde etmiş bilgisi olan var mı ?
Emekli sandığı / SGK munzam sandık yönetimine müdahil olabilirmi ?
Kasa her zaman kazanır...
yaw siyaset olacak ama gerçek olan bu değil mi ?
bu chp den millete ne zaman bir hayır gelmiş Allah aşkına !
adamların tek politikası bu millet kazanmasın, batsın sürünsün, ülkede kaos çıksın, ekonomik ve siyasi krizler çıksın, tank, uçak, iha yapmasın,3 köprüyü yapmasın, havaalını yapmasın, yoli hastane yapmasın, dolar 10.000 olsun enflasyon %80 olsun, faşz %150 olsun, pkk-pyd ye operasyon yapmasın, asker doğuda operasyon yapmasın, elbab ve afrina girmesin, seçimlerde pkk lıları ve akrabalarını millet vekili yaptıktan sonra şimdi de pkklıları-hdp lileri belediye başkanı yapacaklar, vatan hainleri pkk lıların cenazelerinde en önde gidiyorlar, chp nin atatürkle alakası kaldımı arkadaşlar, bugün atatürkçüler ve ulusalcılar partiden dışlandı görmüyormusunuz, daha ne Atatürkün partisinden söz ediyorlar.
Atatürk iş bankasının gelirinin %10 u işkura verilecek demiş, isa ve isb ye temettüler gerçek değerinden verilecek demiş onlar ne yapmışlar vasiyete uymuşlar mı ki şimdi Atatürkün mirasından bahsediyorlar !
chp ye hdp-pkk virüsü bulaştı, inşallah gerçek Atatürkçüler, Atatürk milliyetçileri ulusalcılar parti yönetimi tez elden ele geçirir.
siyasi polemik için yazmadım , lütfen hemen siyasi savunma ve saldırıya geçmeyelim. erşey ortada değil mi ?
bütün yazdıklarımdan Ak Parti suçsuz günahsız mükemmel demiyorum onuda söyleyim.
bunlar kendi düşüncelerim.
iş bankası hisse devri ile ilgili haberler kesildiği gibi hülümet tarafındanda çıt yok, devir için kanun hazırlıyacaklar ne oldu ? hiç haber yok. haber kanallarına bakıyorum bu konuyla ilgili belli kişilerin 3-5 makalesi var o kadar.
hükümet ne zaman adım atacak acaba ?
ilginç bir sessizlik hakim değil mi sizcede ?
GER,YE DOĞRU ARKADAŞLARIN MESAJLARINDAN DERLEDİM;
….. adet İŞKUR – YÜKSEK ORANDA TEMETTÜ HAKKI VAR
1000 adet İSATR - İŞ BABNKASININ YÖNETİM HAKKINDA SÖZ SAHİBİ
29000 adet İSBTR - İŞ BABNKASININ YÖNETİM HAKKINDA SÖZ SAHİBİ
yönetim hakkı 1 adet İSATR = 20 adet İSBTR
Bu hisselerde çoğunluğu alacak şekilde yüksek fiyatlar oluşabilir
Ancak yönetim kurucu (İŞKUR) hisselerine ilişkin 250.000 TL ilk üst limiti kaldırınca İŞKUR hisseleri muazzam temettü alabilecek...
Dolayısıyla temettü kralı olacak hisse İŞKUR,
yönetimde söz sahibi olacak şekilde alınması amacıyla yüksek adette hisse sahiplerine cazip fiyat teklifleri getirecek hisselerse İSATR ve İSBTR.
--------------------------
CHP %28 HİSSESİ
604 adet İŞKUR
280 adet İSATR
8120 adet İSBTR
------------------------------
2012 sonu Sayıştay raporundaki Vakfılar Genel Md. Envanterindeki ;
4 Adet Kurucu Hisse
1 Adet A Grubu Hisse
912621,91 Adet C Grubu Hisse
19.10.2018 CUMA GÜNÜ KAPANIŞ FİYATLARI
İŞKUR - 50.000 TL
İSATR - 34.500 TL
İSBTR - 3.300 TL
Bir çoğumuz yıllardır bu hisseleri saklamaktayız. Ufak beklentilerimiz de yoktur.
İş Bankası A hissesini benden 100,000 TL + den aşağı ALAMAZSINIZ !
İş Bankası B hissesini Benden 10,000 TL + den aşağı ALAMAZSINIZ !
İş Bankası Kurucu Hissesini ise HİÇ ALAMAZSINIZ !
-------------------------------------
Bu kağıt Şubat 2010 da 1950 USD idi. Dolayısıyla 11500 TL olmalı ki eski değerine ulaşsın.Üstüne yeni konjonktör değişiminin getireceği artıları da eklersek daha gidecek çok yolu olduğu görülür
------------------------------------
Ülke tv de konu tartışılıyor şu an
Bu kadar dağınık C grubunu toplayamazsınız ama az sayıda ki A ve B grubunu toplamak çok basit zaten çoğu İşbankasında...
Yani dolaşımda çok az lot var...
Esas düğüm A ve B grubunda çözülecek sanki...
Şimdi beyler bi sorum olacak.iş bankası kurnazlıkla temettüyü 250 bin ile sınırlamadan önce işbankasının karının %10 nunu sadece iskur mu alır yoksa yüzde 5 iskur %2.5 is a %2.5 is b mi alır? Bunu bilen var mı?
Olağan üstü yedeklerde biriken hisseleri isc olarak tahsisli sermaye artırımı ile is a ve is b sahiplerine verip iskur is a ve is b yi hak ettikleri değerde infal etsinler. Herkes TDK ve TTK dahil hep temettüleri alsın.
%10 kurucu hisselere
1 isc 1 oy 1 is b 4 oy 1 is a 20 hakka sahipse is a ve is b ye sermaye sabit tutularak kağıt iç edilmiş vaziyette. Bu işde başka bi iş var. Sadece oy hakkı değil bence. Bir tarafta 4 milyar 499 milyon 970 bin lot luk isc diğer tarafta 29 binlik is b ve binlik is a. İlk başa sermaye 1 milyon ise 30 bini is a ve b idi.150 bin kat sermaye artırımından mahrum kalmış bir is a ve is b ile karşı karşıyayız diyemez miyiz?
A ve B hisselerine bölünmelerde C hissesinden verilmiş. Şuan 1 adet A hissesi olanın çok miktarda C hissesi olması lazım bankanın kuruluşundan beri elinde varsa eğer. C lerinde kendi içinde bölünmesi ve Temettüleriylede C hissesi aldığını varsayarsak. (Tam doğru olurmu bilmiyorum ama Vakıflar genel müdürlüğünde 1 adet A hissesi var, ama 912.621 adet C hissesi var. ) Vakıflar genel müdürlüğünde kimse hisse alayım satayım diye işlem yapamayacağına göre bu hisse bankanın ilk kurulduğu zamanlardan olabilir. Tekrar ediyorum. Sadece tahmin ve yorum. Vakıflardaki hisseden yola çıkarak.
Tabi bu noktada ne zamanki is a ve is b hissesi elinde olan miktar kadar verilen bedelli veya bedelsiz hisseler infal edilmeli. Ortada büyük bir haksızlık var belli. Adamların işine gelmiş sanki. Ve iş a ve iş b sanki şişe holding milli resunans iş finansal grubu vs. Baya bi söz hakkı var. Bu iş burda kalmaz. Ama kimse tam birşey bilmiyor sanki, benim gibi. Çünkü olay arap saçına dönmüş.
Beyler iskuru anladık dağıtılabilir karın %10 unu alamıyorlar. Peki is a ve is b? Mesela 1960 yılında dağıtılabilirin karın ne kadarını alıyordu? Veya genel kurulda bişeye karar vermek için çok mu üstün oy hakkı var? Varsa ne kadar? İs a ve is b nin gerçek mağdurluğu ne? Yıllarca alamadıkları isc tertipler midir ? Öyleyse 1 lot başı almaları gereken nedir lot başı? Şimdi 4 lot b 20 lot a tertip alabilir ama ilk başta zaten kurulurken sermaye 1 milyon iken 970 bin c tertip var. Benim dedemin 1 lot is b si var 100 tl olsun. Senin deden bu 100 tl ile 200 lot isc almışsa daha ilk sermaye 10 milyona çıktığında benim dedemde 40 lot isc + 1 lot isb olurken senin dedende 2000 lot isc oluyor. Körüklü kazık baştan girmiş a ve b tertip hissesine diyemez miyiz? Bundan başka farkı ne? İmtiyazı ne bu a ve b nin?
Sermaye 4500 milyon olunca benim dedede azıcuk aldığı isclerini saymayayım 18 bin isc + 1 lot isb oluyor, senin dedende 90 bin isc! Kim daha karlı?
sizde işbtr var mı?
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
düzeltme tek taban ile oldu umarım hak ettikleri yerlere gelirler tavan tavan değilde %5 yapsa hergün yeter
Sayin mavideniz sizin degerleri konusunda bir ongorunuz var mi
HTC_M9pw cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tarihi zirve 4500 dolar aylık
isctr hariç zayıf hacimli olunca düzeltme sonucu rsi hemen soğuyor sonra alım geliyor artık gerçek değerine gitmeli
Kurucu senetler iskur is a ve is b ise imtiyazlı hisseler. Bir yerde dağıtılabilir karın %2.5 i is a %2.5 i is b %5 ini iskur alır gibi bi muhabbet geçmişti. İskur kurucu bizde mi kurucuyuz ki %2.5 pay alma hakkı var? Ve %2.5 pay alma nerden çıktı ben hiç bir yerde göremedim. Sadece iskur %10 alıyor biz ise sermaye aryırılmayarak sadece mağdur edilmişiz. Başka bir hikaye yok gibi.