- 65.181.000 zarar gelmiş bilanço görüşleriniz nedir ? :plc:
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...rik-uretim-a-s
Printable View
- 65.181.000 zarar gelmiş bilanço görüşleriniz nedir ? :plc:
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...rik-uretim-a-s
Sanki iyi bilanço gelecekmiş gibi nasıl da 2-3 kuruşluk kademelere oynadılar yine.
Bence bu açıklanan zarar az bile sayın CahilCuhela.
9 aylık zarar 65 milyon, 3 aylık zarar 132 milyon. İlk altı ayda yapıldığı iddia edilen karı 3 ayda nasıl da tüketti.
Bu şirketin bilançosunda ilk baktığım yer kısa, uzun ve orta dönem yükümlülükler.
Oradaki mükemmel artışı görmek bile insanı nasıl keyiflendiriyor anlatamam.
Dokuz ayda toplam yükümlülük / borç 4,6 milyar TL artmış...
Peruklu yalayıcı tipler bakalım ne geveleyecek. Aman efendim şu kadar kişiye istihdam, aman efendim bilmem ne.
Peruklu senden benden çalarak yapıyor bunu. Hala mı anlamadın?
Bilanço vs hikaye sayın Val
Peruklu Vesbe ve Vestl de olduğu gibi Zoren'i ucurmak istiyor mu istemiyor mu önemli olan bu.
Ben çözemedim , peruklu Zoren'i 0.7-1liradan alıp 2 den bosaltıyorsa her seferinde uzun vade bir cacık olmaz bundan bu aralıkta gider gelir :whistling: .
Bunca sene yatırım yapmışsa yatırımların meyve vermesi gerek , meyveyi peruklu verir mi bilmem :) ...
Yenilenebilir enerjideki oranı ile rakiplerinden ayrışıyor bu kötü zamanda , fiyat olarak bir ayrışma yok ...
İyi gelen bilançoyu hiç ediyorlar :notr: , kötü bilançoyu ise sonuna kadar kullanıyorlar ...
Kupon ve borç ödemek için kotta hissesini tutuyorsa bu peruklu , 1 liradan alınıp 2 liradan verilecek bir hisse benim gözümde bu.
Her şeyi düzgün işleten karakterli bir patron olsa başında geleceği çok parlak ve dolar bazlı bakarsanız su an sudan ucuz , ama :oleyo: ...
beyler takas varmı
vay be zoren bu ne hal
anlaşıldı vestel gibi 70 krşa indireceksin hisseyi
sana olan inancım kırıldı.
hakikaten çok pis bir durum.
sanki iştirak satışı bu bilanço için ortaya koymuşlar gibi..
yazık ettin kendine..
şubata kadar indirir toplayacağını toplar
karı patlatır parsayı toplarsın.
unutma ahmet nazif zorlu
izafi olarak kazanmış görürsün belki ama
bu miletin ahını aldığın paranın hayrını göremezsin bunu bilesin..
yazık etme kendine
kazan kazandır
mutlu et mutlu ol
yoksa çok paran olsa bile haysiyet onur ve güven sıkıntısı yaşarsın
bak ülkere bitti
oysa sabri ülker baba adamdı.
patron ve patron gibilerle hasbihaldir
ytd değildir..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Zoren komple satılabilir. Yakında satış haberi düşerse sasirmam. Başka türlü bu şirket adam olmaz. Sadece bir tahmin ve öngörü benimkisi. Bu arada 2006 'dan beri alıp satarım bu kağıdı...
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zorlu Enerji (ZOREN, Sınırlı Pozitif):Şirket 2018 yılı üçüncü çeyrek ana ortaklık net dönem zararı 107,2mn TL olarak gerçekleşmiş ve piyasanın 134mn TL'lik zarar beklentisinden altta kalmıştır. Geçen yılın aynı döneminde ise şirket 10mn TL kar açıklamıştı. Satış gelirleri 3. çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %49,2 oranında artarak 1.872mn TL olmuştur. Satışların maliyeti %30,7 oranında artmış ve böylelikle brüt karı %135,3 oranında artarak 522,6mn TL olmuştur. Operasyonel giderler %17,5 oranında artmış ve diğer faaliyetlerden net 7,4mn TL gelir yazılmıştır. Böylelikle 481,8mn TL faaliyet karı gerçekleşmiştir. Finansman tarafında ise 691,1mn TL gider yazılmış ve bu durum zarar açıklanmasında ana etken olmuştur. 7,3mn TL vergi gideri sonrası 3. Çeyrek ana ortaklık net dönem zararı 107,2mn TL olmuştur. Üçüncü çeyrek zararı ile birlikte Şirket'in 2018 yılının ilk 9 ayındaki ana ortaklık net dönem zararı 29,9mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 43,2mn TL ana ortaklık net dönem karı elde etmişti.
Şirketin 30.06.2018 tarihli net borç durumu : 10.3 milyar TL
Şirketin 30.09.2018 tarihli net borç durumu : 12.4 milyar TL
Şirketin 2017 3.çeyrek FAVÖK rakamı : 288 milyon TL
Şirketin 2018 3.çeyrek FAVÖK rakamı : 658 milyon TL
Şirket bugün olumlu fiyatlama yapacaktır. YTD.
sayın acosar423 yukarıdaki bildirimine göre
30.06.2018 net borç 10.3 milyar tl (dolar kuru 4.58 tl.)----2.25 milyar dolar
30.09.2018 net borç 12.4 milyar tl (dolar kuru 6.05 tl.)----2.05 milyar dolar
borçta artma yok.kurdan dolayı tl olarak artmış gözüksede döviz bazında azalma var..zorlayarak iyi bir şey görmek istiyorum sanki
Yine bir faiz ödemesi, yine bir peruklu klasiği.
Peruklum işini bilir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/719876
3.çeyrek bilançosu bence çok iyi.Şu doğalgaz dağıtımları da satsalar hem borç azalacak hemde bu şirketlerin sürekli yapması gereken yatırımlardan kurtulunalacak.Ben bugün portföye ekledim.Bu favöklerle bu seviyelerde duramaz.
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anapara / Vadesonu Ödeme Tutarı
12.520.000 22.02.2019
ne planlar yapar acaba
0.7 sonra 2.5 tl yapar mı
4ç18 karı o gün 1 milyar der mi?
ki iyice evlatlarım der mi
ytd dir
Aynen öyle dostum
USD borç durumu 30.06.2018'de 1,67 milyar USD
USD borç durumu 30.09.2018'de 1,61 milyar USD
EUR borç durumu 30.06.2018'de 178 milyon EURO
EUR borç durumu 30.09.2018'de 168 milyon EURO
TL borç durumu 30.06.2018'de 1,88 MİLYAR TL
TL borç durumu 30.09.2018'de 1,67 MİLYAR TL
ZOREN 3Ç18 Finansal Sonuçları
Zorlu Enerji 3Ç18’de artan finansman giderleri ve TL’nin değer kaybetmesinden dolayı 107 milyon TL net zarar açıkladı. Geçen senenin aynı döneminde ise 10 milyon TL net kar açıklamıştı. Açıklanan rakam piyasa beklentisi olan 134 milyon TL’den daha iyi gerçekleşti. Konsolide satışlar 3Ç18’de yıllık bazda %49 artarak 1.87 milyar TL olarak gerçekleşti. 3Ç18’de FAVÖK ise %31 FAVÖK marjı ile 587 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu da yıllık bazda %126.5 oranında artışa tekabül ediyor. Yılın ilk dokuz ayında FAVÖK’ün %64’ü yabancı para bazında ve şirketin açık pozisyonuna karşı doğal koruma sağlıyor. Şirketin Eylül sonu itibariyle 2.07 milyar dolar net borç pozisyonu bulunuyor. Piyasanın sonuçlara olumlu tepki vermesini bekliyoruz.
Geçen yıl 9 aylık kur kapanışı 3.56 iken bu yıl 5.99 oldu.Yani yüzde 68 lik bir artış var.Yani toplamda 1.2 milyar tl kur zararı var iken bile 29 milyon tl zarar açıkladı.Bunun da en büyük nedeni yenilenebilir santrallerin düşük maliyetle ürettiği elektrik satışından elde edilen yüksek favök rakamı.
Bence bilanço bir enerji şirketi için iyi hatta çok iyi.
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Peruklum işini bilir...
Kur farkı zararının bir kısmı özsermayeden götürüyor. Nedenini nasılını bilmiyorum, peruklu bu, işine akıl sır ermez.
Zorlu Enerji 2Ç18'de 338mn TL net finansal gider kaydederken şirket hedge muhasebesi ile Kızıldere II, Kızıldere III, Alaşehir I ve Rotor projelerinin proje finansman kredilerinden kaynaklanan kur farkı giderlerini sermayenin altına 686mn TL olarak kaydetti.
KAYNAK: https://rapor.garantiyatirim.com.tr/.../ZOREN2C18.pdf
Şirket 4Ç16'da 394mn TL kur farkı zararını özkaynaklar altında ertelemiştir. Zorlu Enerji aynı dönemde 95mn TL vergi geliri kaydetmiştir.
KAYNAK: https://rapor.garantiyatirim.com.tr/.../ZOREN4C16.pdf
Peruklunun tüm bilançoları illüzyondan ibarettir. İster kar gösterir, ister zarar.
https://i.hizliresim.com/5a9JGR.jpg
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-şimdi zoren aşşağı giderse aşşağı yönlü bir hareket olur yok efendim yukarı giderse yukarı yönlü bir hareket olur..yüzyılın temel analiz yorumu uhuhuhahahaha zuhahaha:kahkah::kahkah::kahkah
-yaş 35 yolun yarısı ve yaş 40 ise tam sevilme yaşı ..uhuhuhahahah))):kahkah::kahkah::kahkah::kahkah:
Biraz utanma olsa yazamazsın...
Buraların teknikçisinin(!) geçmişte yaptığı isabetli(!) yorumlar:
1. Zoren, dolar bazlı hedefine gidecek, 1,42 USD olacak yani... (GİTMEDİ)
2. (SONRA OLMAYINCA) Zoren, 2,06'dan sat verdi. Endeks düştü ben ne yapayım? (Düşünün 5-6 TL civarı defalarca hedef fiyat veriyorsunuz, sonra ne yapayım olmadı diyorsunuz)
3. Hisse tamamen çöp. 1'in altına iner artık (İNMEDİ).
4. 1,24'ün üzerine çıkarsa hareketine devam eder, çıkmadığı müddetçe düşüş trendi devam eder (BEKLİYORUZ).
5. Cuma günü papazı salarlarsa endeks 105-107 bine garan ve halk 9-10 aralığına gider. (BU EN BOMBASI, OLMADI)
Zaman daralıyor, haberi taze tutmakta fayda var :whistling:
Zorlu Holding Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, "Gaz dağıtım şirketlerimiz için yerli ve yabancı 12 nin üzerinde talip var" dedi
"Gaz dağıtım şirketlerimiz için yerli ve yabancı 12 nin üzerinde talip var. Bu taliplerin yarısı yerli, yarısı yabancı. Rüzgar enerjisi şirketlerine ise 10 talip var, bunların da üçte biri yabancı. Gaz ve rüzgar enerjisi şirketleri için talip olan şirketlerin biri hariç hepsi farklı şirketler. Rüzgar enerjisi şirketlerine talip olanlar arasında yabancı fon şirketleri de var. Kasım sonunda ilk teklifleri alacağız. Buna göre en iyi üçer teklifi seçeceğiz ve bir sonraki adıma geçeceğiz. Daha sonra da son teklifleri alıp satış sürecine gireceğiz.
http://www.borsagundem.com/haber/zor...n-ilgi/1356647
20 Kasım Salı 16:02 ZORLU ENERJİ: İSRAİL'DEKİ TAHKİM DAVASINDA UZLAŞMA SAĞLANDI
Zoren Satiliyor mu arkadaşlar varmi bilgisi olan?
Ben öyle bir duyum aldım. Bir hafta önce filan forma da yazdım. Şirket satmayı düşünüyormuş. Çoktandır konusuluyormus. Bakalım doğru çıkacak mi?
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
saygılı ol saygılı ol .sataşma dalaşma .git işkembe çorbanı iç sakinleş ..o kadar ceza yedin hala sataşıyorsun yahu yapılan tekniğe dayalı paylaşımlara bak ve incele TEKNİĞE DAYALI PAYLAŞIMLARA SAYGILI OL SAYGILI OL .FEYZ AL . benim öğretilerimle gitseydin 2.06 da zorenleri satıp 1.22 de alsaydın 2katı zoren sahibi olurdun şu aney allahın adamı .daralan üçgenci
1.)yükselen trend bozulmadan devam etseydi zoren de görülebilecek en üst sınır fibonanci hesaplamalarında görünen rakam 5-6 civarıdır..oda dolar bazlı zirvesine tekabül ediyordu PEKALA PERUKLU İSTESEYDİ ALIR GÖTÜRÜRDÜ.nitekim aynı peruklu aldı vesteli 2 lerden 18 lere götürdü ….fibonanci hesaplarını öğren .
https://i.hizliresim.com/ZX2ovA.jpg
bu hesap hala geçerliliğini koruyor …
al buda sana adese nin fibo hesabı nisan 2018 de adese forumunu aç yaptığım paylaşımı gör.adese 2.40 lara atak yapmıştı oradan 1.80 e kadar aşağı geldi oradan bir yürüdü 16 yı gördü ey allahın insanı
https://i.hizliresim.com/OvJ4YQ.jpg
kendi gözlerinle gör %261.8 fibonancide görünen rakama iyi bak 14.05 peee 2.40 lardayken görmüşüz bunu ve paylaşmışız
2.)yükselen trend devam etmedi .2.06 da yükselen kanalı aşşağı kırdığı için sat verdi teknik olarak .o yüzden satılması gerekiyordu .BU DURUMUDA BANGIR BANGIR GRAFİKLERLE PAYLAŞTIM .keşke sende satsaydın beni dinleyip BUYUR FORUMU AÇ 2 NİSANDAKİ PAYLAŞIMIM ..DEMOGOJİ YAPMA
https://i.hizliresim.com/r5Yov7.jpg
3)düşüş kanalında kalmaya devam etseydi.hisse çöp hisse olmaya adaydı .nominal değerinin altı 1 in altına inen hisseler çöp hisse diye adlandırılır.şu an itibarı ile düşüş kanalından çıktığı teyit ALDI çöp hisse olmaktan kurtuldu ..ama bu ileride çöp hisse olmayacağı anlamına gelmez .endekste 80 bin 70 binlere göçme olursa pekala yükseliş kanalını aşşağı kırıp 1 in altınada gelebilr
4) 1.22-1.24 ün yukarı kırılımı teyit aldı ..2.21 den itibaren 1.01 diple son bulan düşüş kanalını yukarı kırdı .yeni bir yükseliş kanalında şu an .bu kanalın aşşağı kırılmaması takip edilecek.1.22 altında 2 gün kapanış yapmamalı ..1.01 i dip kabulü yaparsak 2 li 3 lü dip yapmadan yukarı götürmeyebilirde pekala
5)ben dahil tüm teknikçiler papazın salınmasından sonra endeksin 500günlük hareketli ortalaması 100 binin yukarı kırılacağın bekliyorduk olmadı ne yapalım veya ben ne yapabilirim endekse ben yön vermiyorum sonuç olarak.ama görünen ve temennim 100 binin yukarı kırılması ve endeksin yükseliş kanalına girmesi
6)büyük demogojist ve aslında patronun has adamısın vesselam ..burda patrona yardırarak oluşabilecek büyük montanlı bir yükseliş veya düşüş öncesinde suyu bulandırmak görevin .büyük işkembeci vede çok kinci bir insansın demoğoji yaparak benim yaptığım tekniğe dayalı paylaşımlarla alay edip beni itibarsızlaştırmaya çalıştın ama başaramadın ve yaşın 40 uhuhuhhahaha)))) biliyorsun tam da hangi yaşında olduğunu …..ama sana şunu söyliyeyim beni dumur edemezsin burda alayını zı alıp sulu dereye götürür susuz getiririm ...senin cav cavlamaların bana sökmez peeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ..aklınızı alırım sesinizi soluğunuzu keserim
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-şimdi zoren aşşağı giderse aşşağı yönlü bir hareket olur yok efendim yukarı giderse yukarı yönlü bir hareket olur..yüzyılın temel analiz yorumu uhuhuhahahaha zuhahaha:kahkah(ustandan aldığını üslubu ustana satma kaba zurna )
-yaş 35 yolun yarısı ve yaş 40 ise tam sevilme yaşı ..uhuhuhahahah)))
zoren görünen son durum
https://i.hizliresim.com/16jAnD.jpg
-2.06 da sat vermesiyle oluşan düşüş kanalı 1.01 dip yaparak .1.22-1.24 kanal üst bandının yukarı kırılımı ile AL vermiştir vatana millete ve tüm zoren cilere hayırlı olsun
-1.22 kilit önemde 1.22 ve altında günlük kapanışlar yapıp yapmaması takip edilecek
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-şimdi zoren aşşağı giderse aşşağı yönlü bir hareket olur yok efendim yukarı giderse yukarı yönlü bir hareket olur..yüzyılın temel analiz yorumu uhuhuhahahaha zuhahaha:kahkah(ustandan aldığını üslubu ustana satma kaba zurna )
-en son gerçekleşen dipve zirve noktalarına göre ;;;a:1.28 DİP b: 2.21 ZİRVE VE c:1.01 OLUŞAN EN SON DİP E GÖRE ŞU ANKİ YENİ BAŞLAYAN YÜKSELİŞ TRENDİNİN kırılma gerçekleşmezse GİDEBİLECEĞİ EN ÜST SEVİYE 3.44 GÖRÜNÜR..
https://i.hizliresim.com/bVQo3m.jpg
-FİBONANCİ HESABINDA GÖRÜNEN 3.44 RAKAMI EN ÜST SEVİYE RAKAMIDIR BU BEN ZOREN 3.44 E GİDACAHTİR diyorum anlamına gelmez demogojistler hemen çıkıp zoren guddupayusu zoren 3.44 e gidach dedi şeklinde paylaşım yapmaya başlarlar hemen ..peeeee
DESTEK 1.22-23
DİRENÇLER :1.36-1.47-1.58-1.94-......
--------------------------------------------------------------------------------
geçmişinde büyük yükselişler yapmış vede daha sonra düşerek uzun yıllar düşük değerlere tutularak beklenerek toplanmış hisseler mübarek hisselerdir.toplama işlemi bittikten sonra öyle bir yükseltiyorlarki eski zirvesinide geçiyor.mübarekler fibonanci hesaplarında GAYET NET GÖRÜNÜYOR GİDEBİLECEKLERİ YENİ ZİRVELERİ .bu mübarek hisselerden biriside adese idi uçtu gitti....
--------------------------------------------------------------------------------
Şu gözler batık ve ceza üstüne üstüne ceza alan spek Adese hissesi ile Zoren i kıyaslayanları da gördü ya, artık ümidim kalmadı.
Bazen bu foruma ayık kafayla yazmayan ya da ceviz içi kadar beyni olan insanların bilerek dadandığını düşünüyorum. Ya da algoritmik robotlar gibi düşünme yetisine sahip olmayan, sadece birşey yapmaya odaklanmış varlıklar da olabilir. Bilemedim.
Düşünen mantıklı bir insan bu kadar boş olamaz.
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-patronun has DEFTERDARIN MÜHÜRDARI GELMİŞ hemen ..
aşşağı giderse aşşağıolur yukarı giderse yukarı hareket olur .uhuhuhuhahahaha)))) aklıma geldikçe gülüyorum vallahi
gerçekten çok böyyük bir beyniniz var yauwww.
ama gerçekten büyük demogojistlersiniz vesselam
gözlerini iyi açıpta paylaşımları iyi anlayacak beyin kapasitesinde olsan adesenin menzilinin 14 zoren in ise 3.44 olduğunu görürsün kıyas bile edilemez …
ha keşke batık ve ceza üstüne ceza almış spek adese hissesinde olaydında servetine servet kataydın mübarek .amacın para kazanmak değilmi .dünya ya çile çekmeyemi geldin ne arıyon madem borsada
herkese hayırlı kazançlar...
bende zoren e yeni katılmak üzere olan biriyim..
çünkü satış işlemi ni görünce bir şey ler olacağını hissettim kağıtta..
bu kağıda belki yıllarınızı verdiniz..
onun için siz daha iyi bilirsiniz ,,
1-satış borçları kapamak için yapılıyor.. bunun zoren e faydası ne olur?
2-satış yapınca şirket te küçülmüş olacak bunun zoren e zararı ne olur?
3-satıştan gelecek para ile borçlar kapatıldığında ve kur farkı zararları da azaldığında artık kar açıklayacağını düşünüyorum?
4-eğer şirketin satacağı doğalgaz dağıtım ve rüzgar santrallerine yüksek fiyat teklif edildiği açıklanırsa hisse yukarı zıplamaya başlar , ancak düşük fiyatlar teklif edilirse dibin sonu yok diye düşünüyorum,, çünkü bu borç satış hariç asla kapanamaz gibime geliyor..satış işi de fos çıkarsa firma batar .. diye düşünüyorum...
dünkü hissedeki hareketler dikkatimi çekti.. siz ne dersininiz?
herkese teşekkürler..
Sayın income expert,
Satışın da, kurun da, borcun da, bilançonun da hiçbir önemi yok.
Mesele peruklunun yeterince hisse toplamamış olması.
Ne zaman yeter derse adamlarına o zaman yukarıdan millete vermek için yükseltir (satış kademelerindeki o milyonlarca lotluk emirler bir anda kalkıverir ortadan niyeyse). Yoksa beklenir.
Bu hisseye yatırım yapıp yapmama kararı almak için bence tüm yıllara ait hareketlerini incele.
Göreceksin ki 4-4,5 yılda bir hisse coşuyor. Coşkun zamanına denk gelirsen ne ala.
Yoksa tepeden millete veriyor. Dibin dibine iniyor.
Dört yıllık zoren tecrübemle en kısa şekilde söyleyeceğim bu.
Yükselişe denk gelirsen çok iyi olur, terste kalırsan lanet okutur, süründürür.
ben umutluyum .. borsa düşüşüne tepki vermiyor...
kağıdın beklenti içinde olduğu belli.. stabil şu anda..
kasım sonunu bekliyor.. çünkü genel müdür kasım sonu açıklanacak bahabında bir açıklama yapmış yanlış hatırlamıyorsam...
"Gaz dağıtım şirketlerimiz için yerli ve yabancı 12'nin üzerinde talip var. Bu taliplerin yarısı yerli, yarısı yabancı. Rüzgar enerjisi şirketlerine ise 10 talip var, bunların da üçte biri yabancı. Gaz ve rüzgar enerjisi şirketleri için talip olan şirketlerin biri hariç hepsi farklı şirketler. Rüzgar enerjisi şirketlerine talip olanlar arasında yabancı fon şirketleri de var. Kasım sonunda ilk teklifleri alacağız. Buna göre en iyi üçer teklifi seçeceğiz ve bir sonraki adıma geçeceğiz. Daha sonra da son teklifleri alıp satış sürecine gireceğiz. 2019 Mart'ta bu satışların kapanacağını düşünüyorum. Buna stratejik bir karar olarak bakıyoruz. Bu dört varlığın tamamını da satmayabiliriz çünkü hepsini satmaya ihtiyacımız yok. Piyasada 'sıkışıklık sebebiyle satıyor' gibi bir algı oluşuyor. Piyasanın sıkışık olduğunu herkes biliyor ama bu satış bugünün sıkışıklığı değil. Bu satışlar tabii ki ciddi borç yükümüzü öder ama birine çok düşük bir fiyat geldi diyelim, satmayabiliriz. Çünkü kısa vadeli yükümlülüklerimizin tamamını ortadan kaldırmak için iki varlığı satmamız yetiyor."
kasım sonu ?????????
yatırım tavsiyesi asla değildir.. kendi kişisel hayallerimden ibarettir..
arkadaşlar forumda bulunan VAL nicki vede yelloz 71 nicki ile paylaşımlar yapan şahsiyetler zoren bünyesinde zoren in bigisi dahilinde paylaşımlarda bulunmaktadır.lütfen verdikleri mesajlara vee yaptıkları yönlendirmelere çeldirme türü yazılarına çok dikkat edelim özellikle yelloz71 tamamen zoren firması içinden faaliyet göstermektedir.çok tehlikeli yönlendirmeler yapmakta yapılan tekniğe dayalı paylaşımlara sürekli alaycı bir üslupla yaklaşarak teknik paylaşım yapanları itibarsızlaştırma VEDE ZOREN İLE İLGİLİ TEKNİK PAYLAŞIM YAPILMAMASI YÖNÜNDE ZOREN HİSSEDARLARININ AŞŞAĞI VE YUKARI YÖNE OLUŞABİLECEK FİYAT HAREKETLENMELERİ HAKINDA BİLGİ VE ÖNGÖRÜ SAHİBİ OLMAMASI YÖNÜNDE gayretleri mevcuttur.saygılarımla bilgilerinize ..
Burada zoren hissesi sahibi olanlara umut vermek adına abuk-subuk fiyat vermek ve buna ben teknik yapıyorum demek, itibar almak (ne önemi varsa) kolay.
Hiçbir zaman kolayı seçmedim. Dört yıldır buraya uğrayan teknikçilerin hepsinin sonu hüsran oldu. En başta hepsiyle atıştık, sonra hak verdiler ve satıp gittiler. Eskiler buna şahittir.
Lakin ortada teknik filan yok.
Hisse teknik sebeple mi bu fiyatlarda yoksa satış yapacağını açıkladığı için mi hafif bir yükseliş oldu?
Ya da yakınlarda yine bir faiz ödemesi var da peruklu onu mu ödeyecek?
Ya da sorumu daha basit sorayım:
-Fiyat mı tekniği belirler, teknik mi fiyatı belirler? Yoksa fiyatı tek belirleyen şey yine fiyatın ta kendisi midir?
Bir hissede tekniğe (ve dolayısıyla göstergelere) yön veren hacim, en yüksek, en düşük, kapanış, açılış verileriyse ve bu verilerin kontrolü tek bir kişide yani perukludaysa bu hissede gerçekten teknik vardır denilebilir mi?
Birinin kontrolünde olan bir teknik. Peruklu ava çıkıyor ve avlıyor. AL verdiriyor, SAT verdiriyor. Bunların hepsini peruklu yapıyor. Bunu anlamamak için öngörüsüz bir insan olmak lazım.
Zoren gibi kontrolün bir kişiye ait olduğu hisselerde teknik vardır demek bana saçma geliyor.
Satış kademelerine milyonlarca lotu yığan KY'mi? Bizzat peruklu. Bıraksa gidecek hisse. E o zaman hani teknik? Adam bariyer koymuş. Varsa teknik uçsun hisse.
Gedik, alıyor,
1.28 finansman pusuda
zoren de teknik var vede tıkırtıkır işletiyorlar koç.sen rahat o hadi kulakların duymaz gözlerindemi görmez büyük işkembeci ..bollinger üst bandını yukarı herkırdıktan sonra içeri çekiliyor.bollinger alt bandını her aşşağı kırdıktan sonra yukarı hareketlenip bant içerisine giriyor.sadece bollinger bant indikatörü ile zoren taşısan 4 senede 150 kere trade yapar zorenleri bedavaya getirirdin ..mallık bir renk olsa gökkuşağı kesin sensin..zoren 2.5 dolara gidecek demedim o senin demogogluğun dünde14 felan adese görülebilecek üst rakamları karıştırdın büyük laf ebesi ve kafa karıştırıcı mixer sin vesselam ..haliyle sen ve mühürdarların aldığınız paraların hakkını vereceksiniz ..yatırımcının kafasını karıştırmak sizin vazifeniz.
-burda paylaşım yapmakiçin senden mazbata alacak değilim hiçbir yerede kaçıp gitmem ..senin cavlamaların bana sökmez ha bunuda bilesin ..sen git takaslarına bak zorende yönetim kurulundan ne karar çıkmış git onlara bak madem zorende teknik olduğuna inanmıyorsun benim yaptığım teknik paylaşımlara lafa atma kaba zurna .de get ülen ..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sn guddupayyusu,niçin birbirimizin fikirlerine saygılı olamıyoruz.Ben SN Val i bu forum da ove r 4 sene dir tanırım.
Bizleri sürekli doğru bilgilerle aydınlatma çabasındadır.
Acaba çok mu zor düzgün cümleler ile kendimizi ifade etsek (huhuhahahaha zuhahaha:kahkah) bence bu tür yanlış şeylerden kendimizi sakınıp,insanlara faydalı bilgiler aktaralım diye düşünürüm.
saygılar