KAP :
KRDMA.E Pay Başına Brüt Temettü: 0,1315789 TL Teorik Fiyat: 2,078 TL
KRDMB.E Pay Başına Brüt Temettü: 0.1315789 TL Teorik Fiyat: 2,078 TL
KRDMD.E Pay Başına Brüt Temettü: 0,1315789 TL Teorik Fiyat: 2,178 TL
Printable View
KAP :
KRDMA.E Pay Başına Brüt Temettü: 0,1315789 TL Teorik Fiyat: 2,078 TL
KRDMB.E Pay Başına Brüt Temettü: 0.1315789 TL Teorik Fiyat: 2,078 TL
KRDMD.E Pay Başına Brüt Temettü: 0,1315789 TL Teorik Fiyat: 2,178 TL
KRDMA Konsolide 2019/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 170159626 Yıllık Değ%:-61 Ana Ortaklık Payları: 170159724 Yıllık Değ%:-61
https://resmim.net/f/upEqq5.png
günlük kardemir A grafiği 1 ay içinde 193 / 200 / 12 iş günü oyalanmış buralardan alınmayan hisseyi 225 / 229 aralığından
500 bin lot alınması kuşku yaratıyor o zaman alınan hisseler mi pazarlanıyor diye herkesin aklına geliyor madem öyle bugün de alın inadına dün alınanlar dah fazlası ile geri veriliyor .
yatırım tavsiyesi değildir
Kardemir ilk tren tekerleği siparişini almış.Vagon imalatçısı özel bir firma 50 tren tekerleği siparişi vermiş.
Halen deneme üretimi yapılıyormuş. Seri üretime sene sonunda başlanacak deniliyor...
Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (KARDEMİR), kent içi hafif raylı sistemlerde kullanılan ve tamamı ithalatla karşılanan R260 ve R220 kalite 60 R1 ve 60 R2 rayları üreterek ticari pazara sunduğu bildirildi.
KARDEMİR'den yapılan açıklamada, şirketin metro, hafif raylı sistem, konvansiyonel ve yüksek hızlı tren hatlarında kullanılan farklı tip ve kalitelerdeki demir yolu raylarının Türkiye ve bölge ülkeler arasındaki tek üreticisi olduğu belirtildi.
Açıklamada, "Şirketimiz, özellikle kent içi hafif raylı sistemlerde kullanılan ve tamamı ithalatla karşılanan R260 ve R220 kalite 60 R1 ve 60 R2 rayları da üreterek ticari pazara sunmuştur." denildi.
Şirketin ray üretim tesislerini, yüzey sertleştirme işlemlerini yapabilen yeni sistemlerle geliştirdiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Şirketimiz, karşılıklı işletilebilirlik standardı sertifikasıyla raylı sistemler sektöründe en önemli otoritelerden biri olan Alman Devlet Demiryolları Deutsche Bahn tarafından verilen ve Avrupa'da sadece birkaç ray üreticisinde bulunan HPQ belgesine de sahiptir."
Türkiye'deki demir yollarının son 16 yıldaki hızlı gelişimine tek yerli ray üreticisi olarak önemli katkılar sunan şirketin, deneme üretimleri devam eden demir yolu tekeri ile bu katkıyı daha da artıracağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Şirketimizin üretim portföyüne eklediği yeni ray tip ve kaliteleri özellikle İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Kayseri, Eskişehir, Adana, Gaziantep, Antalya, Samsun ve Kocaeli'de hizmet veren kent içi raylı ulaşım sistemlerinde kullanılabilecek. Kent içi raylı sistem projelerini uygulamaya hazırlanan diğer belediyelerimiz için de tek yerli kaynak olacaktır."
Ipekyolu projesinde...kademirin payi buyuk olacak
Raylı sistemmiş... tamamı ithalatla karşılananmış...
KRDMA Konsolide 2019/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 209277547 Yıllık Değ%:-57 Ana Ortaklık Payları: 209277723 Yıllık Değ%:-57
#KRDMA Temel ve Teknik analizinde şirketin satışları - maliyetleri - Net Esas Faaliyet karı arasındaki ilişkiye dikkat edin.
https://www.youtube.com/watch?v=x9IgNpdNeG4
https://www.karabuknethaber.com/kard...yor-77463.html
KARDEMİR A.Şâ€™nin geçtiğimiz aylarda yapılan yönetim kurulu toplantısında, şirketin üretimden, satışa kadar ve diğer tüm hareketlerin sürecini elektronik ortamda takip eden SAP adında bilgisayar program sisteminin yeni versiyonunu güncellemek için bir karar alınmıştı.
20 Milyon TL’ye yakın tutan SAP Programı lisans bedeli ve danışmanlık hizmetinin alınmasına oy birliği ile yönetim kurulu karar vermişti.
Kamil Güleç’in Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde, imza altına alınan yönetim kurulu karar defterinin toplantıdan bir kaç gün sonra KARDEMİR A.Şâ€™den çıkartılarak, kendi şirketi olan Çağ Çelik’e getirttiği ve attığı imzanın altına SAP Programının alınmaması için hazırlanan tavsiye mektubunun ekte olduğunu belirten şerh notu eklediği belirtiliyor.
YÖNETİM KURULU KARARI DAHA SONRA HABERSİZCE DEĞİŞTİRİLMİŞ
KARDEMİR A.Şâ€™nin 11 Yönetim Kurulu Üyesinin imza altına aldığı karar defterinin diğer kurul üyelerinin haberi olmadan bir kaç gün sonra şerh notu yazılıp, tavsiye mektubu eklenmesi yönetim kurulu kararının tahribata yada değişikliğe uğratma yönünde ilgili yasa ve yönetmeliklere aykırı hareket olarak nitelendiriliyor.
İmzaların atıldığı Yönetim Kurulu Toplantısından birkaç gün sonra gizlice yapılan bu değişiklik ile ilgili olaya kimi uzmanlar “Yapılan ciddi bir suçtur†olarak yorumlanıyor.
BAŞTA BAĞIMSIZLAR OLMAK ÜZERE, KURUL ÜYELERİ BU SUÇA SEYİRCİ KALIYORLAR
Kamil Güleç’in Yönetim Kurulu Başkanlık dönemi olan, geçtiğimiz Eylül ayındaki yaşanan bu usulsüzlüğün ve hatta kimi uzmanlara göre işlenen suçun, başta SPK’yı temsilen atanan bağımsızlar olmak üzere, diğer yönetim kurulu üyelerinin sessiz ve seyirci kalmasının işlenen suça ortak olmaları olarak belirtiliyor.
ACİLEN SPK’YA VE YARGIYA KONU İNTİKAL ETTİRİLMELİ
Yaklaşık üç ay önce imzalanan Yönetim Kurulu Karar Defterinin gizlice şirket dışına çıkarılması ve karar defterine sonrada şerh notu yazılarak, tavsiye mektubu eklenmesinin bir usulsüz hareket olduğu ve hatta suç işlendiği yönünde uzman görüşleri varken, bağımsız yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere, değişiklik yapılan kararda imzası bulunan diğer tüm kurul üyelerinin SPK’ya durumu bildirmeleri ve hatta yargıya intikal ettirmeleri gerektiğinin de altı çiziliyor.
SAP PROGRAMININ ÖNEMİ NE?
KARDEMİR’de cevherin alınmasından, üretime girmesine, stoklanmasından, kalite kontrolüne ve satışına kadar tüm sürecin elektronik ortamda kayıt altına alındığı SAP Programı sisteminin şirkette uygulanmaya başlandığı zaman, birçok ürünün birinci sınıf kalitede olmasına rağmen, ikinci sınıf kalite fiyatından satışı da ortadan kalkmış olacak.
Bu ve buna benzer yanlış uygulamaları ortadan kaldıracak olan SAP Elektronik takip sisteminin çok yakında KARDEMİR’de devreye girmesi de bekleniyor.
SAP PROGRAMININ ÖNEMİ NE?
KARDEMİRde cevherin alınmasından, üretime girmesine, stoklanmasından, kalite kontrolüne ve satışına kadar tüm sürecin elektronik ortamda kayıt altına alındığı SAP Programı sisteminin şirkette uygulanmaya başlandığı zaman, birçok ürünün birinci sınıf kalitede olmasına rağmen, ikinci sınıf kalite fiyatından satışı da ortadan kalkmış olacak.
Bu ve buna benzer yanlış uygulamaları ortadan kaldıracak olan SAP Elektronik takip sisteminin çok yakında KARDEMİRde devreye girmesi de bekleniyor.
https://resmim.net/f/fq5OGn.jpg
aylık takas
Bir şirketin YK başkanı kendi şirketinin lehine olacak SAP programının kurulmasına ayak diriyorsa orada bir menfaat yada çıkarlar çatışması olabilir. Belli ölçüde kayda alınmadan yapılan işlemlerin de kayda girecek olması belli çevreleri rahatsız etmiş yada edeceğe benziyor...
Bu hareketin A ve B grubunda başlaması yönetimi ele geçirme niyetini akla getiriyor. A ve B grubunun %50'sini ele geçiren 11 kişilik yönetim kuruluna 6 kişi ile girer ve şirket yönetimini ele geçirir.
A ve B grubunda toplam 360 milyon hisse var, %50'si 180 milyon eder. Bu günkü fiyatla A ve B ortalaması 2.65 TL desek 477 milyon TL, yani yaklaşık 67 Milyon $. Hadi diyelim %50'sini toplamak için ortalama fiyat 3 misline çıktı. 200 Milyon $'a yılda 3.5 Milyon Ton üretimi olan şirketi ele geçirebiliyorlar. Parası olan için komik bir bedel.
A da var bir durum 6 milyon alıcı bekliyor
bu kağıt dün dördüncü tavanını çekti, nasıl bir hisse bu takipçisi neredeyse hiç yok
Sabah Tavan, Akşam Taban olmuş kağıtta,Sevinen de , ağlayan da kimse yok.Hayret.!.