Üstat 25.inde 13. moldova seferim başlıyor.Gel seni de götüreyim..Bir haftada TL-dolar,bist..vb hepsini unutursun...
Printable View
Haddim olmayarak
Bugün Dolar alırsanız seneye bugün dolar 5.70 olursa kurtarırsın
5.70 üstü olursa tl mevduatı yenmişsindir
5.70 altındaki her rakamda zararın var denektir.
Hele selka nın dediği gibi dolar düşerse hem tl faiz zararın hemde değer kaybından zarar edip çifte zarar edersin
Bu vakıfbank özel bankacılıkta hesap açtırmak için ne yapıyoruz herhangi bir şubeye gidip açabiliyor muyuz acaba? oranlar butik bankalardan bile iyi görünüyor.
O yüzden dalgalanmalarda Dudu abimin dediği gibi panikleyip başı kesilmiş horoz gibi sağa sola koşmayacaksın.. İllaki durulacak ve en geride kim kalmış bakılacak.. Yeniden durum değerlendirmesi yapılacak.. Ha dalgalanma başladığında pozisyonun olumsuz kısımda kalabilir ama stres yok uzun vadede hepsi birbirini yakalar..
Yatırım tavsiyesi değildir...
Berat Albayrak pazartesi günü Londra'ya gidecekmiş diye konuşuluyor. Bilginize...
Burgan günluk %16.25
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günlukte turuncu ve teb kampanyalarini kullandim. Daha iyi bir oran bulabilir miyim?
Hocam ben sanırım bir yıldır Vakıfbank ile çalışıyorum, biraz amatörler ama bu sizin işinize daha çok yarıyor, özel bankacılığa falan gerek yok, normal şubeler bile iyi oran veriyor. 2 hafta önce 1M+ için 19.30 ile bağladım. Ayrıca yanına bir de ARI hesap açıp ücretsiz EFT hakkı kazanıyorsunuz, limit şubeden başvurarak 1M TL'ye kadar artırılabiliyor. Çıkmak isteyince parayı ARI hesaba aktarıp oradan EFT yapınca ücret ödemiyorsunuz. Kendim yaptım, bu sistem çalışıyor.
2001 senesinden beri borsa oynamıyordum, Türkiye'de borsa konusuna pek inanmıyor, Aselsan halka arzı sırasında satış yapamadığı için müşteri temsilcim rica etti, sırf kırmamak için 8bin TL'lik almıştım, bir ayda 2400TL getirdi :) Internet sayfalarında yatırım kısmı biraz garip çalışıyor, ama birçok işlem yapabiliyorsunuz.
"Uzun vadede hepsi birbirini yakalar" diyoruz ya
Bir taraftan da TL'de kalanın zararını hesaplıyoruz sürekli
Bu zarar artıyor şu anda ama bu her an farkın kapanmaya başlayacağına dair hisleri kuvvetlendiriyor ve dolara girişte tereddüt yaratıyor bende
Sadece Bu Şubelerden Açabilirsiniz.
https://www.vakifbank.com.tr/hizmet-...spx?pageID=746
evet devamli tl mevduatcinin zarari konusuluyor.
Son 5 yilda ortalama % 20 lik bir zarar soz konusu.
Ancak belki cogu kisi bana karsi cikacak fakat; saat basi dolara bakmak,gece yatarken sabaha kalktigimda dolar dusmus olacak mi acaba diye uyumak.Bunlar benim icin % 20 den cok daha fazla degerli..
Ben saf ve bakir bi anadolu cocugu olarak Tfx nedir bilmem.
Para hesaba gecince girerim banka internet sitesine alirim dolari sonra da TEB'de gunluk faize koyarim 3.5% dan.
Kredi karti gelince bozarim 1-2 bin dolar, elektrik parasi gelince bozarim 50 dolar oderim.
Biktim artik bu islerden.
Biraz kafa dinlemek istiyorum.
Syg,
:kmk: :kmk:
Sayın Dudu TFXTARGET Türkiye Finans Bankasına Bağlı Zaten Attığın USD Yada TL VS. Vadesiz Hesapta Oluyor Yani 100K Devlet Güvencesi Her Bankada Olduğu Gibi Var İlk Vadesiz Hesap Açıyorsunuz.
Alım Satım Talimat Makas Oranı Vs. Daha Kolay Fiziki Şubeden Çekimde Var,TL EFT Ücretsiz
Ancak Yinede TEB'e Komisyon Yedireceğim Diyorsanız Tabiki:)
Dolara Faiz Dolaylı Yoldan Veriyor Örnek USD Aldıktan Sonra Katılım Hesabı Vs. Normal Mobil Bankacılıktan Atarsanız Faiz Alırsınız.
http://www.tfxtarget.com.tr
https://www.turkiyefinans.com.tr/tr-...-makinesi.aspx
Cuma cikisi pazari bi teftis ettim her cuma oldugu gibi.
Gulpembe gecen haftaki gibi yine 8.00 TL idi.
Ancak kotu gelisme kirmizi Canakkale tarla domatesi dedikleri cesit de 7 TL olmus. :(
Meyveler sanki 1 tik ucuzlamis gibi geldi.
Mesela seftali biraz daha irisi bu hafta yine 5 TL ve en ucuz meyve.
Anjelik erik 10 TL, cilek 10 TL, nektarin 7 TL, cekirdeksiz uzum 7 TL, incir 10 TL, kiraz 10 TL sekerpare kayisi 10 TL idi.
Tercihimi ucuz olan seftaliden yana kullandim.
Gulpembeden de 10 TL lik aldim.
Yesillikler biraz daha ucuzlamisti bu hafta.
Kivircik 4 TL, maydanoz ve roka ise 1.5 TL idiler.
Iki roka iki maydanoz bir kivircik aldim 10 TL verdim.
10 TL lik gulpembe aldim.
10 TL de iki kg seftali ile toplamda 30 TL biraktim.
Temmuz ayinda hala bu fiyatlar ben artik domatesin ucuzlayacagindan umudumu kestim.
Syg,
Dolarda cok alim satim yapsam tamam da ben gariban bi emekli adamim.
TFX'e girdim baktim. Sistem guzel gorunuyor. Alim satim yapanlar icin cok faydali olabilir.
Alirim dolari veya TL yi duruma gore artik, aylik giderim kadarini vadesizde tutarim.
Gerisini de 1 ay vadeli yaparim.
Odemeler geldikce ufak ufak bozarim.
Borsa cok duserse daha, temettu gelirse doner biraz daha kagit alirim.
Sade ve basit bir sistem kurmam lazim.
Karmasik seyleri sevmiyorum, kafam almiyor.
Aklima yatmiyorsa zaten iskilleniyorum birisi beni duduklemek istiyor diyorum ve oradan uzuyorum.
Syg,
Anladım Uzun Vadeli İse Şöyle Bir şey Öneririm Tfxden Doları Alıp Daha Sonra Şubeden Fiziki Doları Çekip İstediğiniz Bankaya Atın Buradaki Amaç Makas Oranını Düşürmek Alırken.
Şimdi Baktım Faiz Veriyormuş Mobilden Vadeliye Atınca
https://www.turkiyefinans.com.tr/tr-...-makinesi.aspx
Syg.
Benim de varliklarimin buyuk kismi bistte.
Daha alim yapacak param yok.
Satmam da almam da.
Ben boyle kabine gormedim hayatimda.
Bunlardan teknokrat bir kabine bekliyordum cok cok safmisim.
Bu kabine is yapmaz.
Cari acik azalmaz.
Reis dusuk kamu borcu/GSMH oranina guveniyor sanirim.
Yerel secimlere kadar devam eder bu gevsek para politikasi dengeler daha da bozulur.
Sonra bir gun bankalarin uzerin yikilir bu yuk.
Oradan da hazinenin ve dolayisi ile halkin.
Yani eninde sonunda fatiurayi sen ben oderiz Selka kardesim.
Bu Amerikda'da da boyledir boyle oldu.
Turkiye'de de boyledir boyle oldu boyle de olacak.
Ona gore herkes hesabini kitabini iyi yapsin fazla acilmasin.
Syg,
50 yaşına geldik,
iyi kötü bir kişiyi dinlerken bir kanaat edinebiliyoruz.
bir erkek konuşurken eli kolu çok oynarsa, ağızını yüzünü sevimli tatlı gözükmek uğruna eğip bükerse
gözleri fırıl dönerse
bilin ki iç dünyasında büyük sıkıntılar vardır
Adam dediğinde bunlar olmaz,
Dil dökmeye gideceğin adamlar da bunu biliyor
şöyle bir kaba çalışma yaptım 2 yıllıklarla ilgili... (lütfen kimse yatırım tavsiyesi olarak düşünmesin ve uygulamasın yatırım kararlarında.) %32-38 aralığı 6 ay ila 1,5 sene içinde görülecek diye düşünüyorum.
YTD