Endeks düşerken düşüyor, çıkarken düşüyor ve sabitken düşüyor. Kısacası hep düşüyor.
Düşerken saliseler içinde -%2 yiyor, çıkarken %0.20 çıkana kadar kafasına hunharca satış yiyor.
Printable View
Endeks düşerken düşüyor, çıkarken düşüyor ve sabitken düşüyor. Kısacası hep düşüyor.
Düşerken saliseler içinde -%2 yiyor, çıkarken %0.20 çıkana kadar kafasına hunharca satış yiyor.
Senin gibi tahtanın Allah belasını versin. Doğru düzgün alıcı bile yok, insanları öyle bir bezdirmişsiniz ki dönüp bakmıyorlar bile.
Merhaba arkadaslar bu kagitta ky yokmu acaba forum cok sessiz fk orani dusuk karliligi iyi gibi duruyor fakat pek bir hareket yok ustune 2 haftadirda dususte sebebi nedir acaba.
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
13 TL üzerinden ky eline verdiler 8,86 ya kadar da bastılar hisseden kaçan kaçtı ky kalmadı.Borsaya yeni giren ky ları da pişman ettiler.Yerli yatırımcı sabırsız hemen kazanıyım ister beklemeye gelmez kol kesen kesti, bacak kesen kesti kaçtı veya başka hisseye geçti bu konjektürde zaten borsanın tadı kaçtı....
sanki milleti dolandırmak için borsaya arz etmişler ...tamam sende kazan patron ama sen eşşeğin am.na su kaçırdın...endeks nerede sen neredesin...kagıdını kendin bile almıyorsundur sanırım ...bir geri alım açıkla yok...halen bilmem kaç milyon dolara yabancı şirket satın almışssın cuma günü KAp a düştü para kaçırmanın en güzel yolu herhalde ...yolun açık olsun patron millete kagıdı saglam iteledin... spk uyumaya devam et.
güven vermiyen bu tarzda firmalarda zorunlu kalanlar her yükselişi kaçış olarak değerlendirecektir bence...patronda bunu biliyor ve alış yapmıyor...bu patronun, sende bende kalan kagıdı zaten almak istediğini sanmıyorum...çünkü o paralarıyla firma satın almış:vk:
al-sat değildir.
Hissedeki grup oyuncuları malı 13' e kadar yatırım fonları ve emeklilik fonlarına verip tahtadan çekildi...o yüzden hiç alıcı yok 1000 lot bile yok kademelerde...
Akıbeti bu fonların ne yapacağına bağlı...yaklaşık (6,5 - 7) milyon lot mal oldu ellerinde...
Altay hocam selamlar. Dgate mi indes mi mantıklı sizce veya başka hangi bilişim firması karakterli ve potansiyelli , gözünüze takılan var mıdır ? Şimdiden teşekkürler
hepsi indes in iştiraki bildigim kadarıyla
adam canı sıkıldıkça firma açmış borsaya kote etmiş sanırım, memlekette keriz çok benim gibi...indeste %30 zarardayım.:vk:
şimdiki aklım olsa bu kagıda bulaşmam düşün daha %30 verecekte zarardan kurtulacaz :vk:...adam halen aşagıda alıcı varsa verecek ...elinden mal çıkmaya çalışıyor bence...:plc:
paralarımıza belli bir süre el konulmuştur hayırlısı olsun.. adam yeni mekan almış.. ş.sizler.
her -kagıt her zaman yükselmiyecek herzaman uçmayacak; ama ben böyle düşürülen kagıdın taaa alnına koyayım...%3 düş %7 düş %30 nedir lan.
al-sat değildir.
Tessekkurler Altay kardes
Ben tercihimi indes 'ten yana kullandım...sebebine gelince index gurubun amiral gemisi indes tir...dgate in % 60 ı indese ait zaten...diğer iştiraklerde var teklos artim vs...değerli şirketler...dgate ve indes arasında bir tercih yapacaksam her zaman indesi seçerim...
karakter konusuna gelince...indes kanser eder adamı...uzun vadeli temettü ve yatırım hissesidir...bu tür hisseler yavaştır tahtası sığ dır...bilişim sektörü % 5 artı yaparken sıfır çekebilir...sinir olursun...başka bir gün sektör % 2 aşağı yaparken indes % 5 düşer...kafayı yersin...
sinirlerin sağlamsa ve psikolojin demir gibiyse ve yaşın gençse, indes 'te taş gibi bir hissedir...
Her yukselis kacis firsati olarak gorulmelidir bence...ucacak kacacak cilar artti sosyal medyada yine demekki buradan bile ...bu kadar dusmusken bile ...birilerinin uzerine mal birakilacak..gozu halen topraga bakiyor alana istedigi kadar vereceklerdir emin olabilirsiniz ucan kacan yok bence
Al-sat degildir
bence bıktırma politikası gibi..güya güvenli limandı bu kağıt bir zamanlar..şimdi patron yok fener yok çiçek böcek peşinde, hiç umurunda bile değil sanki kağıdın durumu..
fonlara kaptırdıkları mallları yerine koymak için uğraşıyorlar ama başaramayacaklar...son mallarını da kaptıracaklar....
Tam gaz düşmeye devam ediyoruz, artık bist yeşilken bile düşüyoruz.
Len kan emici vampirler bu hareketleri bir gün yapamaz duruma düşersin iz
Tekniği para çizer bir gün biri çıkar size güzel bir ders verir
Umarım ne dur bu yaptığınız
Şirketimiz battı .kahretsin sizin gibi vampir kılıklı karı
Nokta.ytd.
İndes amiral gemisiymiş..bu mu yoksa dgate mi amiral anlamadım..
Bugün resmen iş yatırımın katkılarıyla ele verdiler.
Hep aynı taktik, sabah yukarı sür ele ver. Sonra aşağıya doğru ele vererek devam et.
Tam olarak ele vermeye başladıkları tarih "07.02.2020" endeks "-1,04%" düşerken, indes "3,70%" arttı.
Biz de atladık, sonrası zaten uçurum.
yahu benim anlamadığım dgate iyi haberle çıkıyorda İndes bundan kazanmıyor mu sanki..bir dümen çeviriyorlar ama hayırlısı..
indes -% 4
dgate -%4,25
despc -%7,02
Şubat ayındaki yabancı yerli aracı kurumlar aracıgı ile kagıttan kaçan oran toplam ne %15 hisse ne kadar düşmüş ?????:vk:
indeks bilgisayarın web sitesinden firmalarına ve patronuna bakın sizce ? :vk:
11,60 grafikteki ana stop tu...bu saatten sonra 11,60 altında kalanlar daha dogrusu stop çalıştırmayanlar benim gibi yaş tahtaya bastı ski tuttuk...:plc:
alım yapanlarda yapmak isteyenlerde 11,60 ve üzeri min 1 hafta kapanış yapmadıgı sürece uzak durmalı bence...bu saatten sonra 11,60 altında güven vermiyor. :vk: bence 11,60 altı yolu yurdu nereye gidecegi belirsiz bir kafa da sakıncalı zarar verici duruyor.
al-sat değildir.
hadi bi tavan yap'ta KY dişini kırsın...
Endeks -0.14%, biz ise -2.82%
Hedef endeks düşüsü x 20, yavrum benim. Bu karlılığa ve temettüye rağmen her gün kendini geliştiriyor.
haklı çıkmak istemezdim çünkü hergün zararım büyüyor ...biriktirdiğim paramın hergün ekranda azalması kıt kanaat zorluklarla kazandıgımı asgari ücretin biraz üzerindeki aylıgımla , mevduat düşük borsada değerlendirelim düşüncesi beni yaktı en az 1 yıllık asgari ücretin biraz üzerindeki paramı kaybettim şu anda...hızlı para kazanma hırsı değil bu yaptıgım, sadece parayı koruma enflasyona ezilmesin diye...ama kimin kucagına düşmüsüz ...firmanın kagıdı nefes aldırtmadan düştü ve patronu bile kendi kagıdını almıyor sanırım...bilişim sektörü kendimce ucacak kaçacak saglam diye düşünüyordum aman aman teknoloji ve bu hisse alakası yok uzak durmak lazım...11,60 larda ve üzerinde kalmadıgı sürece kimse almamalı bence...
patronuda tanınan bir sima bravo ne diyelim...patron hep kazanacak.
DÜZEN DEĞİŞİR DÜZÜLEN DEĞİŞMEZ.
al-sat değildir.
Ekranda takip ettiğim ve en yüklü girdiğim hisse bu. En çok düşen de hep bu.
Erol, Erol. Çaktın bize Erol.
Yine dağıtıyorlar malı, yine. Önceden garanti girerdi toplardı arada. Şimdi her gelene mal var.
Altay kardeş bu indekste
Bir filim var hakkımızda hayırlısı
Ben yine iyi bir bilanço bekliyorum senin görüşün nasıl bilanço konusunda.iyi akşamlar eski dost
Bende iyi bir bilanço bekliyorum...
ciro, faliyet karı ve esas faliyet karında geçen seneye göre üzerine koymuştur diye düşünüyorum...
karlılık da iyi olacaktır...
Burada şöyle bir durum var....
gayrimenkul projesinden bu sene bilançoya giren bir gelir yok ise, çıplak olarak şirketin kendi işinden kazandığı parayı göreceğiz...
bu durumda benim beklentim...minumum 80 milyon tl kar beklerim...
eğer ki gayrimenkul işinden bir şeyler gelirse çok daha iyi bir kar açıklayabilir....
indes değerli bir şirket... yatırım ve temettü hissesi...her sene üzerine koyarak büyüyor...
olması gereken , hakettiği gerçek fiyatı 30 TL civarıdır...
eğer ki bir spek bu hisseyi sahiplenir ve operasyon yaparsa 60 - 70 TL ye kadar potansiyeli vardır...
bu sene yada önümüzdeki sene bedelsiz sermaye arttırımına gitmesi büyük olasılık...
inşallah birgün hakettiği değere ulaşır...
Sana bol kazançlar dilerim...Allah gönlüne göre versin...
Hepimizin gönlüne göre versin tanrım
Çok teşekkür ederim kardeşim.
Halka arz olduğu 2004 yılından beri sıkı takip ettiğim hisselerden biri indes...Fırsat buldukça indes hakkında bilgi vermek istiyorum...Bundan sonra ara ara burada yazacağım...
En çok sorulan sorulardan biri , yazılım sektörüne girecek mi ? veya parakende satış yapacak mı ? şeklinde sorular geliyor...
Hemen bunun cevabını vereyim...
Erol Bilecik bir çok röportajın da aslında bu soruyu cevapladı...
Bu konuda hayal kurmayalım...indes bir distribütör ve toptancı....böyle bir yatırıma gitmeyi düşünmüyorlar...
Hiç mi yatırımı yok bu şirketin derseniz...evet var...kendi işlerine yatırım yapıyorlar...Artim, indes in % 100 iştiraki ve öncelikle azerbaycanda ve diğer türki cumhuriyetlerinde, aynı türkiye 'deki gibi dağıtım işine girdiler...önümüzdeki yıllarda buradan ciroya ve karlılığa önemli katkılar gelecektir...
Sn.Altay..
Şirket 2019 yılsonu vuk.açıklamasında cirosunu 3.864.024.ooo.tl.karını da 103.677.tl.olarak açıklamıştı.
2018.yılsonu cirosu 3.903.402.tl./o tarihteki karı da 121.648..tl. olduguna göre açıklanacak yılsonu bilançosunda ben
ciroda bu rakamların üzerini beklerim. 2019.daki piyasa bozulmasına ragmen bu ciroyu bulduysa konsolide bilançoda
daha yükseğini açıklamasını beklerim.
Ocak ayı şirket için iyi geçmiştir ancak şubatta virüs dolayısıyla dış piyasalar etkilendi. Çin.de fabrikalar 2 hafta kapandı.
Şimdiyse fabrikaların %.8O çalıştığını basından duyuyoruz.(Bu arada benım oglum branşında ihracatçıdır. Aldığı siparişi
10.gün sonra Çin.den fabrika çalışmaya başlayınca alabildiği için de biliyorum.) 2020.de karlılığı ne olur bilemem ama
ciro rakamının öncekilerin çok üzerinde olacağını düşünüyorum.
Bilançonun açıklanmasına sayılı günler kaldı. Açıklanınca gerçeği görebileceğiz. Gelecekte bol kazançlar dileğimle./ytd..
Yılsonu bilançosunda kar....92.401.507.Tl.olarak açıklandı.
Hissede sabredip bekleyenlere hayırlı olsun./ytd..
Sn.Altay.
Son dönem cirosunda takriben 2.milyara yakın artış var. Çok güzel rakam ama buna göre karıda biraz daha yuksek olsaydı
şu düşen piyasada moralimizi de arttırabilirdi./
Bu rakamlar halıyle yatırımcısına 2020 içinde umut veriyor. Hayırlısıyla diyelim./ytd..
Cok harika bilanco yarin 2 tavan bekliyorum erol !!!halbuki senden bir bk beklemiyom ..tsk geciyomm senin gibi yatirimcin ile tsk geciyorsun uc bes zibidi ile sanirim....bu tahtanin durumu nedir .
Milletin cengo ins gibi amk koydun Errol!?! Bitirdin beni
https://i.resimyukle.xyz/cNKT26.png
Net kar yanıltmasın Şirketin Esas Faaliyet karı önceki yıla göre 140 'dan 160'a çıkmış önceki 2 yılda Yatırım Faaliyetinden Gelirler
etkisi vardı...
2018 Bilançosunda Yatırım Faaliyetinden Gelirler 74.052.436
2017 Bilançosunda Yatırım Faaliyetinden Gelirler 109.273.498
Son çeyrekteki ciro artışı 1.960 ile en yüksek çeyreği yakalamış baskının sebebi bu olsa gerek ....coronavirüs bahanesi olmuş
https://i.hizliresim.com/VILcNE.png
--------------------------------------------------------------------
---Şirketin yılsonu karını 92.401.507.tl. olarak yazmıştım. Ancak bilançoyu inceleyince,
... şirket toplam karının..........................102.101.900.tl. olduğunu.
...Aradaki farkın ise kontrol gücü olmayan paylara ait olduğunu gördüm. Düzeltirim.
...Yani şirket brüt olarak yılsonunda 102.101.900.tl kar elde etmiştir.
Ayrıca..şirketin brüt karlılık oranlarıda bu yılsonunda yıl içindeki istikrarsız duruma rağmen azda olsa artış olmuştur. Bunlar...
Yıllar....................................2017.... ..............2018......................2019
Hasılat....................4.719.624.ooo.......... ..3.903.402.ooo...........5.028.329.ooo
Satışların maliyeti.... 4.533.260.ooo.............3.717.149.ooo..........4 .782.988.ooo
Brüt kar %.si.................3.948........................ .4.077......................4.088
Brüt kar miktarı .........186.364......................186.252..... ..............245.340.tl.