ULUSE Konsolide 2017/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 9.127.461 Yıllık Değ%:194
Printable View
ULUSE Konsolide 2017/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 9.127.461 Yıllık Değ%:194
Sayin mefe arkadaslar gayet guzel aciklamis 2016 /1. Gore kiyaslama yapmaniz dogru olacaktir.
dunkin donuts
şimdi şöyle diyelim ARGE indirimini kullanırsa ne olur VERGİ KALEMİ DÜŞER, görünmeyen 8 milyonluk bir artışI EKLERSENİZ ELDE EDECEĞİNİZ RAKAM BUDUR.İNCELEYİNİZ BİLANÇOYU KARŞINIZA BU RAKAM ÇIKACAK.
SONUÇTA BİLANÇO BİR KALEM ....... SANATIDIR.
///////////31ARALIK 2016 ////////// // 31 MART 2017
Nakit ve Nakit Benzerleri 13.762.110 ///////21.673.181 = + 7.911.071
Ticari Alacaklar 73.947.452 //////////// / 61.782.331 = -12.165.121
Diğer Alacaklar 387.780 //////////////////1.305.975 = + 918.195
Stoklar 27.121.964 ////////////////7////38.601.424 = +11.479.460
---------------------------------------------------------------------------------------------------
SORU ŞU BU PARA NEREDEN GELDİ////////////////FARK + 8.143.605 TL
hayırlı ugurlu olur İNŞAALLAH hepinize saygılar sevgiler ***
“Firmaların geleceği sadece bilançolarıdan okunabilseydi, matematikçiler ve de muhasebeciler dünyanın en zengin insanları olurdu…” peter lynch
2016 1.çeyrek kıyasladığın zaman çok güzel yol uzun artarak üstüne koyarak gidecektir en azından 2017 12 aylık bilanço görülmeli
Ortaklarım birbirimizi kırmayalım incitici cümleler kurmayalım Pazartesi satacaklar satsın beğenmeyenler ortaklığı bıraksın hangi kademelere satış koyarsa paylaşsın aracı kurumlara lot kaptırmayalım buyurun burdan ortaklar.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Pazartesi günü piyasa gereken tepkiyi olumlu/olumsuz verir bizde görürüz:) bencede mükemmel olmasada güzel bir bilanço 2016/1 e göre gayet güzel diye düşünüyorum.
Bilanço ayrintilarinda esas faaliyetlerden diğer gelirlerin ayrıntısını göremiyorum siz gorduyseniz aciklayabilirmisiniz gelirin nedeni ney.kur farkından mı gelmiş kar
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
elinde olanları tebrik ederim...gayet güzel bi bilanço... gözü daha yükseklerde....
halka arz ın temelinde olan bilanço , buna göre ederi 9.17 $ tek fab. tek bayi
Dönem 31.12.2013 DÖNEN VARLIKLAR 113.958.985 Nakit ve Nakit Benzerleri 45.760.964
Ticari Alacaklar 53.373.519 Stoklar 8.959.518 DURAN VARLIKLAR 42.362.300
Ö Z K A Y N A K L A R 117.775.110
Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler 4.798.581 Geçmiş Yıllar Karları/Zararları -76.270
Net Dönem Karı/Zararı 70.945.237 TOPLAM KAYNAKLAR 156.321.285
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bu da 2017 3 aylık
Dönen Varlıklar 127.344.171 (14.000.000 artmış) Nakit ve Nakit Benzerleri 21.673.181 (24.000.000 azalmış)
Ticari Alacaklar 61.782.331 (8.500.000 artmış ) Stoklar 38.601.424 ( 30.000.000 artmış )
Özkaynaklar 144.552.014 (27.000.000 artmış) Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler 16.209.982 (11.400.000 artmış )
TOPLAM KAYNAKLAR 199.373.728 (43.000.000 artmış )
Geçmiş Yıllar Karları 77.784.993 (78.000.000 artmış )
1 fabrika olmuş 3 fabrika , bayilikler, arge mer., onlar kadar değerli yeni ürünler İŞYATIRIM A SORMAK LAZIM HALA HALKA ARZ FİYATI OLARAK BELİRLEDİĞİNİZ 9 .17 $ IN ARKASINDAMISINIZ YOKSA .................lafım diğer 18 aracı kuruma aynı zamanda .
Geçen sene aynı döneme göre karını,yaklaşık iki katına çıkarmış bir bilanço geldi.
Temel analiz bilgisi olanlar zaten yorumlacaklardir.
Şurası bir gerçek ki,üstüne koyarak büyüme devam ediyor.
Arkadaşlarımızın bahsettiği gibi Endonezya satışları başlayalı henüz tek çeyrek oldu.
Takip edilmeye ve toplanmaya devam düşüncesindeyim.
Zaman herşeyi gösterir.
Bilançodan memnun olmayanlarada saygı duyuyorum. Sonuçta herkes kendi bacağından asılır.
Pazartesi günü satmak isteyenler bizimle vedalasabilir.
Kendilerine bol şans diliyorum.
Yola devam etmek isteyenlerle bizler buradayız.
Katkı sağlayan paydaşları selamlıyorum. :):)
https://i.hizliresim.com/nR3930.png
BU VERİLER IŞIĞINDA BAZI SORULARA CEVAP ARAMAYA ÇALIŞCAĞIM !!!
sn deeplara68 iyi niyetli paylaşımlarınızdan ötürü teşekkür ederim. Fakat böyle bir bilanço okuma şekli yok.
Gelir tablosu ile mali durum tablosunu(bilanço) birbirine karıştırmayın.
Şirketin varlıkları 117 milyondan 127 milyona çıkmış. yaklaşık yüzde 8,50 lik bir artış söz konusu bu olumlu.Ticari alacakların bir kısmı tahsil edilip nakde dönmüş bir kısmı da stok olarak yarı mamül ya da mamüle dönmüş.( Ben öyle tahmine diyorum)
Şirkete sorulması gereken sorular:
1) 2016/12 döneminde 27.121.964 TL olan stok neden 11.479.460 Tl artışla 38.601.424 e çıktı. Finansal rapor detayında tatmin edici bir bilgi bulamadım.
2)201612 döneminde %38,3 olan brüt kar marjı neden tekrar %22 civarına düştü ? Üretilen malların teknik özellikleriyle ilgili bir şey mi? Yani yoğun işçilik gerektiren ara mallar mı? (Bu sorunun cevabını geçen dönemlerdeki ki faaliyet raporlarını okuyarak bulmaya çalışacağım. Tatmin edici bir bilgi bulursam burada paylaşacağım !
Eğer geçen dönem ki brüt karlılık yakalansaydı 25 milyon civarı brüt karı olacaktı! Bu da hisseyi uçurmaya yeter de artardı!
3) Şirket iki önemli rakibin piyasadan çekildiğini söylüyordu, kara ve satışlara yansıması bu düzeyde mi olacak? 2023 yılı 1 milyar dolar ciro hedefine şu an için ne kadar yakınlar? Eğer bilmediğimiz özel bir şey yok ise şu an çok uzak!
Benim görüşüme gelince: durum, 2016/12 ye göre kötü; 2016/3 e göre gayet iyi . Geçmiş yıllara bakıldığında karda ve satışlarda dönemsellik göze çarpıyor! Muhtemelen özel sipariş ya da alınan büyük enerji dağıtım ihaleleriyle ilgili olabilir?
Portföyümün %50 olan kısmını %25 e düşürüp kalanlarla bir sonraki çeyreği görmek istiyorum.
Şirket sağlam mali yapısı ve iş yaptığı sektörün büyüklüğü ile hala cazibesini koruyor !
Kaptanoğlu teşekkürler paylaşımlar için...
Rica ederim sn enigma.
Daha bilgili arkadaşlardan da katkı bekliyorum.
Fakat sn deeplara68 gibi hisseyle alakası olan/olmayan her şeyi değil.
Pazartesi yatırımcı ilişkileri ile görüşeceğim.Hatta şirketi ziyaret etmeyi çok istiyorum fakat zamanım çok sınırlı. Kayda değer tatmin bir bilgi edinirsem burada mutlaka paylaşırım.
Bu şirketten hala ümitliyim. Bir çeyrek daha görmeliyiz!
http://www.ulusoyelektrik.com.tr/Upl...-mart-2017.pdf
Bu da yatırımcı sunumu. Okumayan varsa ortaklara fikir vermesi açısından paylaştım.
Şirkete sorulacak sorular:
4) Yatırımcı sunumunda hedef yıllık 2500 trafo üretimi diye beyan verilmiş!
2017/3 trafo üretimi 173 adet. Aynı hızla üretim devam ederse 173*4=692 trafo yapar. Hedeflenen üretimin sadece % 27,68 i gerçekleşmiş olur?(2016/3 trafo üretimi 32 adet) geçen yıla göre üretim oldukça iyi.(2016/12 trafo üretimi 863 adet)
Şu an için hedefin çok uzağındayız. Acaba önümüzdeki çeyreklerde bir kıpırtı olacak mı?
Trafo anladığım kadarıyla karlı bir ürün. Tane satış fiyatı ortalama 15.500 TL civarında.
Sn kaptanoğlu teşekkür ederiz
Bu trafolari çoğu yerde görmeye başladım... eskiler elimsan marka yeniler ULUSE
Tesekkurler sn kaptanoglu, sizin gibi ayagi yere basan ve gercegi analiz edebilen kisilerin bu foruma katkida bulunmalarini dilerim.
yaklaşık 2 senedir bu hisedeyim ,5.XX dan beri ,herşey için teşekkürler ULUSE kalan arkadaşlara HAYIRLI BOL KAZANÇLAR ,UMARIM HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLUR
[QUOTE=enigma;362614]Bu trafolari çoğu yerde görmeye başladım... eskiler elimsan marka yeniler ULUSE[/QUOTE
Bugün bende bayağı kafa yorum trafo işine sn.enigma.
Enimsan en son bizim de katıldığımız Dubai deki metal clad hücre ayırıcı işini de aldı galiba. Dubai de çok etkinler.2022 de yapılacak Dünya kupası maçlarının oynanacağı stadların orta gerilim malzemeleri işlerini almışlar.
http://www.elimsan.com/haberler/
İç pazardaki en önemli yerli( %94 Suudi ortaklığı var) rakibimiz.
Fakat iç pazarda % 50 pay ile Ulusoy Elektrik pazar lideri.
2016 da Ulusoy elektrik Yavuz Sultan Selim köprüsü,Avrasya Tüneli, 3. hava alanına orta gerilim malzemeleri satmış.
Elimsan ise Osmangazi köprüsüne orta gerilim malzemeleri satmış.
Buna karşın önemli bir oyuncu olan Elko pazardan çekilmiş.Yaklaşık % 20 pazar payı vardı. (İki rakibimiz piyasadan çekildi demişlerdi, birini biliyoruz) Diğerinin kim olduğunu bilen varsa paylaşırsa çok makbule geçer.
2017/6 dönemi için Kosova ya yapılan satışlar, Finlandiya ya yapılan 500.000 euro luk satış, Ürdün Elektrik idaresine teslim edilecek metal clad hücreler var. Kosova işi bu dönem satışlara yansır mı bilmiyorum? Yatırımcı ilişkilerinden detaylı bilgi talep edeceğim.
Ayrıca Fransa daki Güneş Enerjisi santrali için anlaşması yapılan trafoların teslimat tarihi ile ilgili de bilgi talep edeceğim. Belkide haber eskidir ama yine de dikkate alınması gerekir !
2016/3 ile bu bilancoyu karsilastirip mukeel bilaco diyebilir fakat kusira bakmasinlar bu sacma bir karsilastirma olur...gecen sene 5 plan hisse simdi 11.30...
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu an benimşirkette gördüğüm ederi 360 milyon olan şirketi 2-3 senede 1 milyar edecek havasi veriliyor...ilerde eder mi etmez mi gorevez ama su anki ederi 10 fk ralami olan 360 milyon..hadi diyelim ki 12 aylikta 45 milyonvetsin hadi diyelim 450 milyon etsin...yani uzerine loymasi için senelik kar 45 milyon uzerinde olmasi gerekir.bu bilanço ile bu ne kadar mumkun hadi mumkun diyelim kac aciklar 70 diyen var...ama alti bos su an 70 diyen arkadas 3 aylikta 15 diyordu gerci o 18 acikladi bana göre diyorya haydi hayirlisi...ben vedalasacagim...su. An ederinde diye dusunuyorum...
ARKADAŞLAR HER HALDE BEN ANLATAMIYORUM ; açıklayamadığımız 8.milyon üzerinde bir artış var, yanlışmıyım ? tek tek yazdım , itirazı olan var mı ? kanunlarımıza göre ARGE indiriminden daha FAYDALANILMADIĞIDA GERÇEK DEĞİL Mİ ? , BUDA VERGİDE İNDİRİM OLMAYACAK MI ? DAHA ÖNCE KANUNU DA PAYLAŞMIŞTIM , buna itirazı olan var mı ? patron salak mı da bunu kullanmayacak !
o 8 milyon , $ artışından geldiyse yıllıkda KAR olarak görünmeyecek mi ? yok mu sayacaksınız ? yok sayanlara da şaştım doğrusu, bu ARIZALI BİR DÜŞÜNCEDİR. BÜTÜN BUNLARI ALT ALT GETİRİPDE TOPLAYAMAYANLARA NE DEMELİ,
ARKADAŞ DİYOR ALAKALI ALAKASIZ HERŞEYİ PAYLAŞIYOR DİYOR
İLK OLARAK ŞİRKETİN YAPTIĞI İŞLERİ PAYLAŞTIM , SONRA PATRONLARIN GELECEKLE İLGİLİ PLANLARINI, EN SON OLARAK DA PİYASA İLE İLGİLİ DURUMUN ANLAŞILMASI İÇİN İHALE VE DİĞER ENERJİ ŞİRKETLERİNİN BEKLENTİLERİNİ PAYLAŞTIM .........
İLGİNÇ OLANI BUNULARIDA BU AMAÇLA YAZDIĞIMIDA YAZDIM,
AÇIKCASI SİZLER OKUMA VE ANLAMA KITLIĞI ÇEKİYORSANIZ , BEN NE DİYEYİM .
BUYRUN O ZAMAN BUNDAN SONRASINI SİZLER ARAŞTIRIP YAZIN .................................................. .............EL ELDEN ÜSTÜNDÜR LÜTFEN DEĞERLİ BİLGİLERİNİZİ VE ARAŞTIRMALARINIZI PAYLAŞIN , EH BİZLERDE BİRŞEYLER ÖĞRENMİŞ OLURUZ.SAĞLICAKLA KALIN.
SON OLARAK M.EFE YE O FK YI ASELSAN İÇİNDE YAPARMISINIZ, KIVIRMAK YOOOOOOOKKKKKKKK NEYDİ 750 .000.000 KAR P.DEĞERİ 21.000.000.000 ONA GÖRE 7.500.000.000 BİLE PAHALI , HANİ ASELSAN................
Hala ayni seyleri soyluyorsunuz. Anlatim tarziniz oldukca yorucu. Sirket orta gerilim dagiticilar ve trafolar uretiyor. Atla deve degil anlayin artik. Sektor bu sirket gibi nicelerini besleyen doyuran oldukca derin bir sektor. Sektorde yuksek gerilim orta gerilim ozel urunler ureten yerli firmalar,yabanci firmalar mevcut. Enerji sektorunde yatirimlar hiz kesmeden devam ediyor ayrica mevcut alt yapi yatirimlarida devam etmekte. Bunun da sirketin karliligini olumlu etkilemeye devam edecegi muhakkak. Ama sunu unutmayin piyasa miyoptur yani yakini gorur ve fiyatlar. Su an icin forumdaki bir arkadasin da deyimiyle mac uzatmaya gitti. Ucuk kacik hedefler vermeyin. Iyi niyetli olabilirsiniz ama bu hedeflerden olumsuz etkilenen insanlar olabilir. Yani siz satarken biri ya da birileri daha da gidecek diye alim yapabilir. Vebal altinda kalmayin. Paylasimlariniz icin bir kez daha tesekkur ediyorum.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son olarak Ulusoy Elektrik cok iyi bir sirket ama Aselsanla mukayese etmek cok yanlis. Biri bronz digeri altin.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
artık siz anlayın HEDEFLERİ KOYAN ENİS-SAİT ULUSOY VE YÖN.KUR.BAŞK., İLGİNÇ BEN HER ZAMAN KAYNAĞINIDA YAZMAYA ÇALIŞIYORUM, ÇOK İLGİNÇ ENİS DİYORUM ENERJİ HABER DERGİSİ DİYORUM ,SİZ KALKIP hedef koyma diyorsunuz.Bilanço ile ilgili dediğime itirazınız var mı ? söyleyeyim bende İKTİSAT MEZUNUYUM VE KALEM HAREKETLERİNİ İYİ BİLİRİM.
M.EFE DENEN KİŞİYE YAZDIĞIM O NUN KAFASI İLE ALAKALI FK, İLE İLGİLİ ALTIN GÜMÜŞ YADA BRONZ MESELESİ DEĞİL, DÜŞÜNCE YAPISI VE KENDİNİ KANDIRMASIYLA ALAKALI . fk ı 1 e 10 olana pahalı diyor , sonra aselsan diyor ASELSAN SA 1 e 28 , ANLAŞILMAYACAK BİRŞEY VAR MI ?
Şöyle: alakasız şeylerle kastedilen, şirketle direkt ilgili olmayan ama enerji sektörünü ilgilendiren haberler olabilir (sizin yazdığınız). Ki bunların bir kısmı hakkaten yeni bilgi değildi. Ha bilginin her türlüsü şahsım için malbuldür ama herkes böyle düşünmeyebilir. Birde şuna katılıyorum: anlatım tarzınız hakikaten gözü yoruyor. Özellikle büyük harf yazmayın bence, bağırma olarak algılanıyor. Birde o kadar alt çizgiye hiç gerek yok. Heryeri çiziyorsunuz. Elinizden kaçacak bizim de üstümüzü çizecekmişsiniz gibime geliyor. :)
Bugüne kadar herkes burda deeplara 68 e teşekkür ediyordu.bilancodan sonra ne oldu büyük harf şunu ifade ediyor falan demelere başladınız.madem rahatsız oluyorsunuz bu kadar niye beklediniz bunları söylemek icin.ikincidi bilanço olarak keşke erbosan risk alsaymisim
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Deeplara hala teşekkür ediyorum kendi adima...ben daha oncede patronlarin fazla pompaladigini dikkat edilmesi gerektigini pd nin 450 milyon bana pahali geldiğini fakat buvpompalamanin ne kadar dogru oldugunu bilancovile test etmek gerektigini soyledim ve 3 aylik bilancoda testi gecemedigini hissenin gitse bile bu bilanco ile sadece spekulatif gidecegini bu sene bu pd ile en az 45 milyon kar etmesi gerektigini daha da yuksekleri hak etmesi icin de 60 milyon kar etmesi gerektiği ni belirttim...ve satacagimi da söyledim...bana sataşanlar oldu neden sirketi kotuluyosun diye sirket larli borçsuz az da olsa temettu veriyor fakat pahali fk 12...daha dusuk fk ile calisan sirketlerde beklemek kendi adima daha uygun...brüt kar marji da 2016 yili bütünü ne göre 28 den 23 e düşmüş...diger handikap da bu...maliyet artmis urunlere zam yok...dengesiz bir satis politikalari var anlasilan...ciro artışı iyi...ayrıca döviz artisina rağmen gerekli yuksek marj yakalanmadi...2016 3 aylik ile bu 3 ayligi karşılaştırmak bu isi bipmemekten gecer...veya tecahuli arif yapmaktir...diyelimki 3 ayliklar hep dusuk gelir ustume koyar 2014 yilinda da tam tersi olmus 17 milyon ile basladigi yili 45 milyon ile kapatmış..17×4=68....yani cok dengesiz seneden seneye ceyrekten Ceyrege degisen bir satis ve kar marji var...onun için cok fazla öngörü de bulunmak dogru degil...satan satar kalan kalır...oyle begenmiyorsan sat gibi sacmaliklari da yazmayin..burasi babanizin çiftliği degil...sirketle ilgili bilgi paylaşım yeridir...isteyen altını doldurur over isteyen altını doldurur negatif yonlerini söyler...kar da 9.1 milyondur...oyle surdan sunu ekledim burdan bunu ekledim ile kar artmaz...o zaman ticari alacaklarini da ekleyelim bir kar marji koyup...kemal sunalin tavuğu izleyip hayali ekmek banmasi daha sonra lokantacinin para istemesi uzerine bandin say demesine benzer...sirket onu bakarsin 2 sene sonra kotu bir bilancoda vergi geliri diye ekler onu her bilancoda yok su kadar daha ekleyelim yok aslinda gercekte bu dur gibi hayali bilanco rakami uretmesek daha iyi olur desek kendi adima daha dogru bilgilendirme olur...
Niye birbirinizi uzuyor sunuz burası kavga yeri değil karı beğenen ler devam eder beğenmeyen ler satar gider herkez bir hedef koyar beklentisi gerçekleştiğinde satar ha benim hedefleri daha büyük diyen olursa da toplar yada elindeki ile yetindi dwvam eder blanco lardan sonra küçük kar marji yapmış şirketler adet mesala neler yapıyor veya diğerleri görmüyor musunuz kurmayı uz mein birbirinizi pazartesi ve diğer günler ve açılış ve kazanclar hepinize hayırlı olsun insallah
GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
11.28 acilista gitti kalanlara bol kazançlar...