Bilanço 80-90 milyon kar açiklarsa ben görürüm bakim
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bilanço 80-90 milyon kar açiklarsa ben görürüm bakim
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pala dan cevap geldi 31 lot satışla
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Pes ettim ben almaktan yoruldum 31 31 31 pala içimizden gecen duygularımızı anladı
[emoji3][emoji3][emoji3]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen [emoji3][emoji3][emoji3]
.
Gömlekciler istinye'de devam ediyor mu ?
Enir verilirken avantajli durumları devam ediyor mu ?
.
Kanyondayız buyur gel çay içelim
Gömlek sevmem Bermuda giyerim. Şehremininide eskiden çok severdim ama şimdi hep Arap kahvesi dolmuş. Nargile yerine tercihim puro oyuzden kanyon daha iyi geliyor bana ....tövbe tövbe illa son tücüye bağlıya aksın beni [emoji3][emoji23]
Buarada 0,66 da kapanışa hazırlık var. Pis adamlar
hızlı çıkıp sert ineceğine, biraz buralarda nefeslensin,
aşağı salmazsa çıkışın daha sağlıklı olacağına işarettir bence
Butz kardeş oynayan aynı adam canımı sıkan o. Yoksa eywallah dinlensin ama niyet farklı tek adam yıkmanın peşinde yorulmuş artık taşımaktan. Yoksa at hırsızı ayni kontrollü olsa dediğine amenna. Kapiş [emoji12]
At hırsızı AVNİ düzeltmedir [emoji40]
https://www.youtube.com/watch?v=CLcKDVUDWbE tahtayla oynayan çavuş bu elemandan farksız
[emoji3][emoji3]investor O çavuşu tokatlamış zaten hali harap çünkü kanımca avniden bagimsiz artistlik yapmanın peşinde girmiş 1-2 yıl önce yada avni ile harbiden at koşturdular geriye doğru [emoji3][emoji3]
kim la o marmara metal mi
arşive baktım, 2015 de değer artışlarından bir 300-400 milyon hesaplamışım, o aralar yine hiç bir yerde kayıtlı olmadığını söylediğim bir başka ataşehir arsası vardı, hatta gundik o arsayı nereden buldun diye özelden sormuştu. ve şirkete telefon edip deftere geçiremedik vs vs diye kıvırdıklarını söylemişti sonradan. bu arsa 45 milyon usdye 2016da satılmıştı, ama bilançolarda hiç etkisini görememiştik, sonradan bilançolarda borç olarak göründüğünü oradan düşüldüğünü söylemişlerdi, değer artışlarıyla 2 milyonun üzerine çıkması gereken aktifler de çıkmamıştı. o zaman 1-2 eleman da aynı hesaplara varmıştı. bilançoda borç olarak görünen bir arsa nasıl defterde görünmez? sen yanıltıcı beyan vermiyor musun?
kurula giderseniz bunları da sorun. :)
Şirketin geçmiş yıllar faaliyet raporlarını ve yaptığı projeleri geniş şekilde inceledim.Hisse fiyatının bulunduğu seviyelere bakarak söyleyeceğim bu şirkette bir polinler döndüğü kesin.
2007 yılında elinde doğru dürüst bir proje yokken hisse başı 1 usd değerle halka açmışlar (piyasa tecrübeme göre malın tümünü
yatırımcıya satamamışlar,büyük kısmını kendileri yan hesaplara almışlar gib) Bir süre 1 usd üzerinde tutmuşlar.2007 sonundan itibaren borsa düşmeye başlayınca saldım çayıra misali aşağı bırakmışlar soluğu 15 cent de almış.2009 da buradan söndürerek 2011 ağustos ayına kadar 80 cent ile 1 usd aralığında asıl halka arzı yapmışlar ve hisseyi kendi haline bırakmışlar.
2007 yılında 1 usd halka arz,2017 yılında hisse fiyatı 17 cent değerinde...Kısacası patron yatırımcının üzerine resmen beton dökmüş.
Bu şirketin patronu ya gerçekten çok artniyetli yada şirketin finans-mali işler departmanı çok beceriksiz.
10 yıl bu finans departmanın şirket hisselerinin performansı ile ilgili patrona hiç bir öneride bulunmadığı ve yol göstermediği görülüyor.Oysa ki bu finans departmanının işi...Finans-mali işler departmanı salla başı al maaşı sözünün gereğini çok iyi yerine getirmişler.
Şirketin genel yönetim giderleri bu ölçekte bir şirkete göre inanılmaz derecede yüksek.
Yine satışların maliyeti ve pazarlama giderleri benzeri gyo şirketlerine göre çok yüksek gösterilmiş.Şirkete gelecek kar bu kalemlerde tırtıklanmış gözüküyor.Yani özkaynak ve defter değerinin yıldan yıla artış hızına bu kalemlerle sekte vurulmuş.
Bu şirkette brüt kar marjı %23 civarında iken, benzeri gyo şirketlerinde %35-40 civarın da...
Oysa ki bu şirketin bir marka değeri var.Benzeri gyo şirketlerinin 2 ye sattığı aynı kalitede ki malı bu şirket 4 e satıyor.
O zaman nasıl oluyor da satışların maliyeti ve pazarlama giderleri bu kadar yüksek oluyor ve şirketin karı düşük geliyor.Burada bir polin var.Bu ölçekte bir şirkete 40 milyon genel yönetim gideri olmaz.
Hisselerin 10 yılda 1 usd değerinden 17 cent'e inecek yönetim olarak sizin kılınız kıpırdamadığı gibi bir de satışların maliyeti,pazarlama giderleri ve genel yönetim giderleri ile şirketin tüm karını götüreceksiniz.
O zaman yatırımcı da haklı olarak özel denetçi hakkını tabi ki kullanacak ve bu şirketi bu genel kuruldan itibaren özel denetçi hakkı ile denetletecek.
Şirketin değeri elinde ki projelerle bakıldığın da 250 milyon usd altı olmamalı.Şu anda hangi değer de? 112 milyon usd değerin de.
Hisse birim değeri ne 17 cent.İşte bu 2007 yılında 1 usd fiyat ile halka arz yapan patronun ayıbıdır.
Bu ayıp yüzlerine her daim vurulmalıdır.Eğer yine de ayıbı gidermezlerse tüm Türkiye ye bu ayıbı ifşa etmek yatırımcının görevi olmalıdır.
Çünkü bu ayıp 10 yıldır yatırımcının parasını pul etmiş,yatırımcının parası erimişde erimişdir.
Dileyelim ki 100 milyon tl,60 milyon lot hisse geri alımı bu ayıbı gidermenin ilk adımı olsun.Eğer ki hızla gerekli adımları atmıyorlarsa yatırımcı hem özel denetçi hakkının uygulanması için genel kurulda gereğini yapacak hem de bu ayıplarını tüm Türkiye ye ifşa edecektir.
Yatırımcının sesini duyuracağı mecralar vardır.İlk önce genel kurulda özel denetçi atanması için adım atılır.Ardından Cumhurbaşkanlığı,başbakanlık ve spk'ya müracatlar yapılır. Ardından sosyal medya ve basın aracılığı ile 10 yıldır yatırımcının nasıl söğüşlendiği ifşa edilir.
Elinde hisse olan ve zarar da olan arkadaşlar şimdiden şirketin yönetim kurulu başkanına hitaben saygı sınırlarını aşmadan 10 yıllık mağduriyetin giderilmesi için;
investorrelations@sinpasgyo.com.tr adresine mail atsın. Cevap gelse de,gelmese de bu mail elinizde bulunsun. İlerde bu işe yarayacak...
Şirketin 10 yıllık vurdumduymazlığına rağmen geldiğimiz son süreçde(grafik atamıyorum) hisse teknik olarak düşüşünü tamamlamış dipten dönüş yapıyor görüntüsü var..
Dileyelim ki yönetim 100 milyonl tl ile 60 milyon lotluk geri alım kararı ile tekniğe destek versin.Şirket haber desteği ile dipten dönüş yapan hisseyi desteklesin ki hisse yılların kayıplarını hızla geri alsın.
Dileyelim ve umalım ki şirket hisse için bir trader,bir market maker bulsun hissenin yükselişine destek olsun.
Her şey patronun elin de..İsterse şirketinin borsada ve yatırımcılar arasında yerlerde gezen itibarını kısa zamanda kurtarır. Nasıl ki düzgün şirket patronları bunu sağlıyor, dileyelim ki sinpaş patronu da o lige adım atsın.
Sinpaş'ın marka değeri ve şirketin projeleri bu yolda kendisine kat ve kat yardımcı olacaktır.
Ha bu arada genel kurula 6 arkadaşımla birlikte katılacağım.Genel kurula kadar hisse halka arz seviyelerine çıkmaz ise özel denetçi hakkımız mutlaka kullanılacaktır.Bu konuda zararda olan genel kurula gelebilecek veya elektronik ortamdan genel kurula katılacak arkadaşlar buraya da yazabilir,özelden bana da yazabilir.
Halka arz seviyesi 1-usd diyorsun hadi kuru 3 liradan alsan 3-tl yapar tarihinde görmemiş. Bana göre patron herşeyin farkında ve bilinçli olarak baskılıdırlar. Yakın zamanda da bu baskının kalkacağına inanmıyorum. Haaa kısa zamanda 1 lira olur mu? Olabilir ancak kafa nasıl içini boşaltırım cep e indiririm kafası. Umarım bu kafayı değiştirir ama zor insanoğlu SPK nın yardımı ile doyumsuz bir şekilde ilerler ilerler takii mezara kadar olanda bize olur.
837.557-0,67 / 0,68-342.305
1.367.717-0,67 / 0,68-830.154
Patronun baskı yapmasına gerek yok ki.
Şirket nasıl kâr açıklar ?
İmalatı hesaplı yaptırırsa.
Peki sngyo kime imalat yaptırıyor?
Hangi inşaat maliyetleriyle ?
İnsaatları açik ihale usulu ile versin baskalarına.
Kontrolorlugu de.
Bakın ne olur ?
.
Bugun sean sonu bilanco aciklanir heralde
Elephone P8000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 Mayıs a kadar vakti var, pek erken açıkladığını görmedim...
03.03.2017 ömer faruk çelik 39.461.749,56 6,58 6,58
27/04/2017 ömer faruk çelik 39.190.477,56 6,53 6,53
29/04/2017 ömer faruk çelik 38.940.477,56 6,49 6,49
02/05/2017 ömer faruk çelik 521.272 lot millete çakmış
başladılar yine aşağı basmaya
Altı yıl öncesinden yüksek maliyetle zararda ben de bekliyorum.
Özel denetçi fikrine
katılıyorum.Özel denetçi atanması için bana düşen ne ise katkı sunmaya hazırım.
Bunlar hem şirketi,hem yatırımcıyı zarar uğratarak
Kul hakkına girdiler.Borsa endeksi rekor üstüne rekor
kırarken,yıllar önce zarara uğrattığı yatırımcı patronun umurun da değil.Borsa rekor kırarken de ilgilenmezse
Yatırımcılara yaşattığı acıları,
Yatırımcıya yaptığı zulmü
Reisimize,başkanımıza direk
mektupla şikayet edeceğim.
geç kalmışın 6 yıldır. Hemen yaz
Yillardir zarar aciklar ilk ceyrekte iyi bir kar gelirse soyle tadindan yenmez zaten endekse gore ucuz kaldi gyo sektor ortalamasinin da altinda islem goruyor teknik olarakta al da bakalim bugun bir supriz yapar mi bilanco son gunu bugun yatirim tavsiyesi icermez
kar falan yazamaz, raporlarda görünen senede sattığı zaten toplam 100-200 tane daire on tane projede, yıllık ortalama 80 milyon lira sabit pazarlama gideri vırt cırt diye uçuruyor, satamadığı daireler var onlarca yüzlerce, bunların aidatlarını kendine ait site yönetim şirketine takır takır ödüyor.
yüksek kar gelirse büyük süpriz olur. 3 tane projesini teslime başlamış. ama kaçını sattığı muğlak.
sitesinde hala ataşehir projesi görünmüyor, spk tebliği değiştirdi, eskiden yıllık varlık ve gayrimenkul listesi yenilenirdi. düzgün gyolar hala sektörmeden eksiksiz yayınlıyor bunda tık yok.