Yıllık bilanço göndermiş. Finasal olarak iyi durumda ama sermayeye göre karı sadece 12 milyon.
Hisse defter değeri 1.20 civarı, işlem fiyatı 4.72
Özsermaye 150 milyon, piyasa değeri ise 600 milyon civarı.
Printable View
Yıllık bilanço göndermiş. Finasal olarak iyi durumda ama sermayeye göre karı sadece 12 milyon.
Hisse defter değeri 1.20 civarı, işlem fiyatı 4.72
Özsermaye 150 milyon, piyasa değeri ise 600 milyon civarı.
Teknik olarak düşeni kırdın onayı aldın.Bilancon güzel.Uzun vade icin güzel haberlerde geldi.Tahtaci Bey daha kaçacak yerinde kalmadı.Ver coşkuyu haydin..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Vijdansız tahtacı amacın ney gözünü 4.7x seviyelerindeki gapamı diktin.Doymadın mı toplamaya..
Teknik olarak kendimce 5.00 alti kapanis stop
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Hisse yıldız pazara geçecek hayırlı olsun benim bu hissede beklentim çok iyi olacağı yönünde gerek yıldız pazar gerek patent li ürünleri gelecek vaad ediyor
https://www.tradingview.com/x/N88OEjgz/
günlük
5.32 direncini zorluyor..
üzerinde kapanışlar 5.58 direncine götürecektir.
göstergelerde hareketi desdekliyor
hadi bakalım ne olacak
5.19 uzerinde kalmasi önemli yoksa tahtacinin gözü gapinde..
4.86 direnç
https://www.tradingview.com/x/Wj5Z3Q7d/
günlük...dolar
birazdaha zorlasa dolar bazlı tarihi dibine inecek
https://www.tradingview.com/x/Btj9m7Rb/
günlük
bu kanaldan çıkmadıkca bize huzur yok
2 senedir piyasaya cikmis ve 2 kere bolunmus .. soru isareti uyandirdi
bir ara piyasanın en büyük aliminyumcusu feniş aliminyum borsadaydı
bendede yüklü vardı.hemen hemen her sene karını bedelsiz olarak verirdi
%10-15 gibi
sonra bir sabah borsaya geldikki feniş üretimi durdurmuş.
sebep alacaklarını alamamakmış vs.vs.
ama işin garibi feniş aliminyumun feniş holdingden bundan 5-6 yıl önce
100 mly alacağı vardı.yani holding aliminyumun parasını ödememiş
aliminyumda üretim yapamadığından batmış
ne kadarını yerseniz tabi
yaklaşık olay böyle gerçekleşti..
aslında arkadaşın fenişden haberi varmı bilmiyorum ama süreci ona benzetmiş..yada ben benzettim
umarım sonları aynı olmaz..
tabi bence.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9cf41af505.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
onaya gelmek istermi
Soran bi kardeşimiz olmuş
F/K çarpanı 51 (((
Hd/Dd oranı da yaklaşık 4.5
Bildiğim bi şirket değil
Ayrıca bu konjukturde, 20 F/K üstü şirketleri analiz etmiyorum
20 F/K altı olsa bi nebze bakabilirdim.
Borcu harcı var mı, döviz durumu nedir onlara bakın..
Saygılar
Yatırım tavsiyesi değildir.
Al/Sat/Tut tavsiyesi değildir.
Güzel bilanço beklentisi var. Yakında buralar şenlenir.
enteresan çins bir kağıt dikkatimi cekti ama ne yapmaya çalışıyor anlayamadım. fikri olan varmı acaba
şirkete helal olsun
Net Karda %585 Artış
2021 yılının 1. Çeyreğinde, 2020 yılının 1. Çeyreğine nazaran Şirketimizin Net Karı yaklaşık 2,0
Milyon TL’den yaklaşık 13,7 Milyon TL’ye ulaşarak %585 civarında artmıştır. Böylece
Şirketimizin Net Karı 2021 yılı 1. Çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine nazaran yaklaşık
6,9 katına ulaşmıştır.
2020 yılının 4. Çeyreğinde başlayan Net Kardaki artış, 2021 yılının 1. Çeyreğinde satış
gelirlerindeki artışın da olumlu etkisiyle pozitif yönde gelişmiştir. Net kardaki olumlu artışın
başlıca nedenleri: (1) Şirketin rakiplerine nazaran tedarik zinciri yönetimindeki başarısı; (2)
artan şube ve istihdam sayısı; (3) yeni geliştirilen ürünlerin etkisi ve (4) artan pazar payı olarak
özetlenebilir.
Şirketin 2020 yılı 1. Çeyreğinde % 4,7’ye gerilemiş olan Net Kar Marjı, 2021 yılı 1. Çeyreğinde
% 15,5 seviyesine kadar yükselmiştir. Net Kar Marjındaki bu artışta yukarıda sıralanan
gelişmelerin yanı sıra, küresel çelik fiyatlarındaki artışın olumlu etkisi olmuştur.
FAVÖKte %189 Artış
Her ne kadar döviz kurlarında yaşanan artış, Şirketimizin maliyetlerinde artışa neden olsa da,
2021 yılının 1. Çeyreğinde FAVÖK, 2020 yılının 1. Çeyreğine nazaran %189 artarak 4,7 Milyon
TL’den 13,5 Milyon TL’ye ulaşmıştır. Böylece nominal FAVÖK tutarımız 2021/1. Çeyrek’te bir
önceki yılın aynı dönemine nazaran yaklaşık 3 katına çıkmıştır.
2020 yılının birinci çeyreğinde %11,0 olan FAVÖK marjı ise, 2021 yılının birinci çeyreğinde
%15,3’e yükselmiştir.
2019/4. Çeyrek ve 2020/1. Çeyrek özelinde ‘Suriye Savaşı ve bölgesel jeopolitik risklerden’
olumsuz etkilenen FAVÖK Marjımız; ardından gelen ‘COVID-19 pandemisi ve salgın tedbirleri’
nedeniyle 2020 yılının 2. ve 3. Çeyreklerinde normalleşme fırsatını kaçırmıştır. 2020/4. Çeyreği
itibarıyla bahsi geçen olumsuzlukların göreceli olarak etkisinin azalmasıyla birlikte Şirketimizin
2020/4. Çeyrek ve ardından 2021/1. Çeyrek FAVÖK Marjlarında normalleşme ve olumlu yönde
artış başlamıştır.
Çelik sektöründe, küresel ekonomilerde veya ülkemiz ekonomisinde Şirketimizin faaliyetlerini
olumsuz yönde etkileyebilecek yeni bir kısım olayların yaşanmaması halinde; 2021 yılının 2. ve
3. Çeyreklerinde, FAVÖK Marjında, 2020 yılının aynı dönemlerine nazaran (aynı 2021 yılı 1.
Çeyreğinde olduğu gibi) kuvvetli artışlar meydana gelmesi beklenmektedir.
Tüm bunların yanı sıra, Şirketimiz ‘net kar odaklı’ bir şirket olup; FAVÖK Marjından daha çok
‘Net Kar artışına odaklanmıştır’. Bu kapsamda 2021 yılının genelinde öncelikle Net Karı arttırıcı
faaliyet ve tedbirlerin alınması üzerinde çalışma yapılmaktadır.
Satış Gelirlerinde %107 Artış
Şirketimizin satış gelirlerinde 2021 yılının birinci çeyreğinde, 2020 yılının birinci çeyreğine
nazaran gerçekleşen %107’lik artışla, satış gelirlerimiz 42,5 Milyon TL’den 88,0 Milyon TL’ye
yükselmiştir. Şirketimizin Pazar payındaki büyüme burada önemli bir etken olmuştur
güncel..
dar bir alanda destekler dirençler.. hayırlısı..
https://i.ibb.co/mtZrrmk/Capture2.jpg
haftalık görünüm..
daha net, orta uzun vade al biriktir şahsım için.. bir hedefim var, hayırlısı..
https://i.ibb.co/3TQPDDg/Capture2.jpg
Asıl hareket 6.00 zirvesi geçildikten sonra gelecek.
http://share.matriksdata.com/share.a...04292010385436
sayın sevenhill.grafik için teşekkürler.naçizane küçük bir yatırımcı olarak bende biriktiriyorum.grafikten anladığım kadarıyla yaklaşık 9 aydır yataydayız.yatay bantı yukarı kırarsak sert kırar diye düşünüyorum.acsel'in grafiğini anımsatıyor.acsel küçük yatırımcıyı (benim gibi) sevindirmişti.temennim yksln'de adına yaraşır şekilde yükselsin ve sevindirsin.başarılar ve hayırlı kazançlar.saygılarımla.
Kuşlu sitede paylaşılmaya başlandı. Temel teknik ne varsa içine edecekler yine. inşallah ky ye kitleme planı değildir bu...
SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayın andrei28 paylaştığınız takastan anladığım kadarıyla işyatırım globale satmış globalde doçhebanka göndermiş.garanti y.finansa satmış.yatırım finansta citybank yabancıya göndermiş.ziraat,vakıf,Qnb'nin satışlarını'da halk ve alnus karşılamış.yanılabilirim ancak sanki 6.2 'yi kırmanın hazırlığı gibi geldi.düşer çıkar tam olarak bilemem ancak mayıs ayında yksln'in adına yaraşır davranmasını temenni ediyorum.tabiki şahsi fikrimdir daha doğrusu temennidir.başarılar ve hayırlı kazançlar.saygılarımla.
sayın körhacı maalesef bu ihtimal her zaman var.sosyal medya bu amaçla maalesef kötüye kullanılıyor.o yüzden yatırım kararlarımızda şirketleri kendimizinde araştırması gerekiyor.yksln'de sağlam mali kaynak ve oranlara sahip.yatırımlarının %93 bitti.kasada para var.borcu çok az.20'sinin patenti kendine ait nitelikli çelik üretiyor.farklı sektörlere mal veriyor.en büyük rakibi olan ramatex metali satın almış.artık yatırımlarının meyvelerini toplama zamanı.yaklaşık 9 aydır(temmuz 2000'den beri)yatay hareket ediyor.şu an f.k olarak pahalı gözüksede güzel bilançolarla f.k makul seviyelere gelecek.3 aylık bilançoyla f.k 40'lardan 20'li seviyelere indi bile.borsa bu iner çıkar.önemli olan ederi olan kağıda yatırım yapmak.ben böyle şirketlere bebek şirketler diyorum.çünkü büyüme dönemindeler.üstelik şirket yönetimi en büyük rakibini satın alma becerisi göstermiş,arge'ye önem vererek 20cıvarında patent almış.bunlar benim bu şirkete bir küçük yatırımcı olarak yatırım yapma kararı vermeme neden oldu.mütavazi bir şekilde biriktiriyorum.9 aydır hisse fiyatının yatay gittiğini ,şirket yatırımlarının %93'nün bittiğini,ekonomik değerlerinin düzgünlüğünüde düşünürsek mayıs ve ilerki aylarda şirket hisselerinin değer kazanması benim için süpriz olmaz.hayırlısı.herşey nasip kısmet.başarılar ve hayırlı kazançlar.saygılarımla.