Tacirleri fulledi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...85ce17a7b3.jpg
Printable View
Tacirleri fulledi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...85ce17a7b3.jpg
Yabancılar birçok hissede yoğun satışta hiç iyiye gitmiyoruz dayanmaya çalışıyoruz çıkamıyoruz da sadece izliyoruz
Bu virüs konusunda düşüncelerim şu şekilde;
2008 mortgage krizinde batık krediler nedeniyle birçok kurum iflas aşamasına geldi, hatta iflas edenler oldu. Finansal sistem tıkandı. Bu durumun giderilmesi için kredi muslukları açıldı. Para basıldı. Borçlar ertelendi vb çözümlerle finansal sistem istediğini aldı ve kriz çözüldü. Para el değiştirdi, birçok kişi işsiz kaldı, homeless durumuna düştü.
Şimdi ise birçok ülke ekonomisi 2 yıldır resesyon sinyalleri üretirken bu virüs de krizin adı oldu. Şuan sosyal medya da parlatılan korku ile %2-3 oranında ölüm riski taşıyan virüs nedenli korku dalgası tüketimi, seyahati vb birçok alanı felç etti. Tedarik zincirinin birçok halkası yara aldı. Herhangi bir ülkede nüfusun %3 nün sağlık sistemine başvurması o ülkeyi batırır. Karşılanamayacak sigorta giderleri yaratır. Herneyse bu virüs konusu 2-3 hafta daha bu hızda yayılır ve korku bu şekilde büyürse dünyada ciddi resesyon riski oluşur. Bu önümüzdeki süreçte başta mb ları olarak kredi muslukları açılacak, borçlar ertelenecek, finansal sisteme ve reel sektöre karşılıksız para dağıtılacak. Eğerki krizi yaratan sistem istediğini alırsa hava değişecek, virüs hakkında olumlu haberler vb gelmeye başlayacak. Şu bir gerçek ki virüs konusu tıbben ciddi olsa da finansal etkisi tıbbi etkisinden daha ağır olacaktır.
Önümüzdeki süreçte yukarıda bahsettiğim önlemlerin piyasa yapıcıları ne kadar tatmin edeceğini izliyor olacağız. Tüm bu finansal sürecin dışındaki bilim insanlarından da gelecek güzel haberleri de takip ediyor olacağız. Ama bu kriz şuan sadece bilim insanlarının çözeceği seviyeyi aşmış durumda.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vicdansızlar Bir destek atın 67 liradan aldık
Sayın pit yorumunuzun tamamına katılıyorum. Dünyadaki konjektüre bakıldığında endeksimizin de 86-87.000 seviyelerine gelme ihtimalimizin kuvvetli olduğu görülmektedir. Şu an için gelebilecek fiyatı zikretmek yanlış olacaktır. Ancak çok çok aşağılara gidebiliriz.
Şahsi görüşümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.
https://i.hizliresim.com/x0RT0P.png
DJIA aylık endeks
https://i.hizliresim.com/n4EN8w.png
endeks 100 dolar endeksi
amerika hiç düzeltme yapmadan devamlı yükselmiş virüsü bahane ederek düzeltme yapıyor 2000 yılında türk borsası çok pahalı olmuştu 2007 yılında da çok pahalanmıştı amerikada kulelere saldırı bahanesi ile amerika dünya borsaları ve türkiye çok düştü
bugün türkiye 2008 deki dolar seviyelerinde görünüyor 2000 ve 2008 deki dönemden bugüne türk borsasına kote olan şirketler artmıştır endeks bakımından değil ama değer ve büyüme bakımından değeri yükselmiştir şu an için ucuz kalmıştır .
şu an açığa satış yasak ama oyuncular elindeki hisseyi yukardan aktif satıyor hisse ve endeksi düşürüyor aşağıdan istediği yerden aktif alıyor borsayı yükseltiyor borsa genelinde böyle yapıyorlar karını cebe atıyor 100 bin ve civarına geline alıcı oluyorlar
dolar grafiğine bakmadan tl endeksine bakarak fikir yürütmek yanlış oluyor yatırımcı çok karamsar olur en dipten malını satar geri alamaz veya yüksekden alır
yatırım tavsiyesi değildir
https://i.hizliresim.com/wJhNDo.png
31 ocakda endeks en yüksek 120 317 / 119 140 kapanmış
https://www.borsagundem.com/haber/ay...smayin/1466954
fırsatçılara gün doğdu, satsınlar alsınlar kafalarına göre takılsınlar.
geri alım kararı vardı e buyursun 70 den 45 düştü daha nereye düşürmeyi planlıyorlar...
En dibi 31.500 görünüyor
İnşallah buraları görmeyiz 😡
Bu panik neden...Elinde Jantsa var...Arkana yaslan hiçbirşey olmaz...bu msj da unutma...Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zamanın birinde Egeen 50 den satanlar bilmiyorlardıki bir gün gelecek 51 milyar temettü verecek ...Egeen 2019 temettüsü 1000 lota 51 milyar...Ne kadar ücrete çalıştığını bilmiyom ama bir gün Jantsa 3000 lota 51 milyar temettü verecek ve o güne kadar herşeyi unut 3000 lot biriktirmeye çalış...51000/12=4250 TL gelirin olacak bugünün parasıyla...(Masal gibi ama yazdıklarımı not et şaşıracaksın)Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar 40 inerse tüm paramla alacağım yazıyorum hergün
Komik...msj kaydet ...borsa işte budur...Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/hD3cUD.png
2019 haziran da 28 00 civarında alıp satmaya başladım ozaman fiyatı ucuz du onun için aldım bugün de çok ucuz bugüne zarar etmedim sat al ile hisse çoğalttım birazda hisse değiştirerek alabilirim uzun vade beklemek üzerinde an az 2 sene duracak grafikde yüzde 50 düzeltme yeri 46 92 buranın üzeri kapanış iyidir ezbere rakam vermekle olmuyor senin benim şuraya buraya gelecek demekle gelmez ve gitmez
yatırım tavsiyesi değildir
Alış:48.86
Satış:49.00........yorumsuz...
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yaw 4 tl net temettusu var , hisse her yil kar etmis ve kazancini ortaklariyla max duzeyde bölüşmüş, bereket versin düşerse gene aliriz
Sayın kartopu
Daha önce 63.00 altı imkansız düşerse alırım demiştiniz ben 61.00 den aldım. 48.500’e kadar düşeriz dedim ve onun da altını gördük. Endeksimiz bana göre 80.000 seviyelerine düşecek. Hissemizin performansını bilemem. 31.00 elbette uçuk rakam olur. Amcam 39.00-40.00 fiyatlara gelirse tüm param ile alır hem maliyetimi düşürür hem de yüksek kar hedeflerim.
40 yazmaya devam dünya borsaları sıkıntılı bu bizimde etkilemeye devam edecek gibi duruyor
3130 hisse ile ayak diretiyoruz dayan JANTS :)
10 gun daha dırenın, genel kurul var... Bakın alkime.
AGS2-W09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Endeks %-7. ....DİREN JANTSA...kolay değil...karşında şelale var ve herkes şelaleden düşüyor Jantsa bir kayalığa tutunmuş olmasını dileyelim...ama kusursuz bir fırtına var buradan sağ çıkana karada ölüm yok...Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeks 86 bin oldu jantsa 46 çok sağlam duruş süper birileri toplamış belli
Destan yazıyor...inşallah piyasa dönünce devamı gelir...Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
70 tl den 44 düşmüş iyi bir düşüş bence
Çerçioğulları merhamet merhamet Patron biraz hissene destek at Allah rızası için perişan olduk maliyet 67
Virüsten dolayı ihracat ta yok. Eski karlar da olmayacak. Elimiz kolumuz da bağlı kaldı.
İşler durmuş patron eldeki parayla hisse mı alsın şirketin nakit akışını mı saglasin
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elinizde somut veriler veya açıklamalar olmadan ihracat yok veya işler durmuş gibi yorumlar yapmayalım lütfen. Ben yat. ilişk. servisini bu durumla ilgili bilgi almak için aradım, şimdilik açıklamayı gerektirecek bulgular oluşmadı, oluşursa açıklama yapılır zaten denildi. Nitekim mesela bugün Egeen'den kap'a açıklama yapıldı. Tabii ki jantsa da az veya çok bu durumdan olumsuz etkilenebilir. İnşallah tüm Dünya bu beladan en başta en az İnsan kaybıyla çıkmayı başarır ve güzel günlere çıkarız. Herkese sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim.
En son 30dan almıştı yapacak birşeyler
Zaten haberlerden dolayı yazdım avrupa ve Abd de otomotivciler üretimi durdurdular virüsten dolayı talebde daraldı umarım en kısa sürede virüs belasindan kurtuluruz
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.