Bir arkadaş bu hisseyi ve buna benzer hisseleri bana sordu.
Ben de ona dedim ki bu tür hisselere para yatırmak "soba borusunda para saklamak gibi bir şey"
Bilmem anladı mı?
Printable View
Bir arkadaş bu hisseyi ve buna benzer hisseleri bana sordu.
Ben de ona dedim ki bu tür hisselere para yatırmak "soba borusunda para saklamak gibi bir şey"
Bilmem anladı mı?
Ben şunu anladım usta y.kredi nin öptüğü tahtaya bulaşmayacaksın [emoji57]
buna benzer hisseler ..?aklımda olanlar
1.ersu,FİAT 6.54.... d.d 5.57
2.pınsu,FİAT 7.81... d.d 6.76
bu iki hisse neden bu kadar degerlendi zaten çözemeyizde..şuan bu iki hisse yerine illaki alacaksam krstl daha mantıklısı..?
krstl 1.90 d.d1.50
birçok hisse var neden uçuk kacık rakkamlarda dolaşıyor mesala BURVA ..? pd.dd 23 katından işlem görüyor fiat 20.12
veya THYAO ky yatırım yapabilirmi...? fiat 10.62 pd.dd 0.36 fk 3.23 sermaye 1.380 miyon kar 4.500 milyon tl
bakınca cok cazip fakat 10 tl param olsa 1 tl yatırmam nedenmi ..neyse onuda yazalımda düşünmeyin.?
bu şirketin tüm mal varlıgı 146 milyar tl toplam borç ise 106 milyar tl ...heryıl 5 milyar nakit kazansa ve borcunu kapatmak istese 21 yılda ancak sıfırlayacak şayet devlet şirketi olmasa iflas edecektir..
neyse size kolay gelsin herkesin düşüncesine saygım sonsuz :bol şanslar
YAZDIKLARIM KİŞİSEL GÖRÜŞLERİMDİR KİMSEYİ BAGLAMAZ VE YATIRIM TAVSİYESİ DEGİLDİR ..????
Sıkıntı olmaz koskoca şirket iki yatırımcı yüzünden gitmeyecekse gitmesin zaten..Şirkete borsada 2 yıl önce operasyon çekildi yavaş yavaş toparlanıyor ben 4 TL den alıp satmıştım sonra birden şelale
Bilançosu nasıl gelecek çok merak ediyorum
Gerçi korona nedeniyle çokta ümitli değilim ama neyse
Herkes küstü mü hisseye burada?
Ben geçen hafta çok yüklendim kendi çapımda tabi maliyeti 205 e kadar çektim ama hiç umut vermiyor gözü hep aşağıda..
https://invst.ly/qrkrm
şeytan ayrıntıda gizlidir..? günlük te bakınca herşeyi bozmuş fakat iş haftalık olunca tam tersi ..? bakalım cumaya kadar mum yeşil olacakmı..
https://invst.ly/qrksc
ve neden zorlandıgı alttaki resimde ..?
https://invst.ly/qrkt4
YATIRIM TAVSİYESİ DEGİLDİR : acemice cizimler ögrenmeye çalışıyoruz..:shh:
Sayın sulzer siz bu kağıdın eskilerindensinizz sizce endeksin bu kadar iyi olmasına rağmen neden tepki bile vermiyor
Büyük hacimle dar alanda gelgit yapıyor. Tahtadaki çekişme sıkıntı yaratıyor sanırım
https://invst.ly/qu4sf
buralarda bayagı gezdi bakalım sonu nasıl olacak..?
pazartesi veya çarşamba :
Uzun yıllardır doğru dütüst bir kar yapmadı. Yıllarca
Çaykurdan dünya kadar icetea ihalesi aldı, hepsi fiyasko. Boş yere fabrika makşbalarını eskitiyor. Hayrına mı üretip çaykura ve diğetlerine ürün sağlıyor sürekli?
https://i.hizliresim.com/y95Ozt.png
https://i.hizliresim.com/mXFUss.png
https://i.hizliresim.com/pCxZci.png
https://i.hizliresim.com/ZNZqDO.png
https://i.hizliresim.com/rEhGP1.png
bana göre şirket iyi durumda..? gözüme takılanları yukarıda sıraladım ..
kar 2019 /1 göre nerdeyse %200 yakın
merşubat kahve gibi su ve soda satışlarını yükseltip pazarlayabilirse durumu çok daha iyi olacaktır..
soguk çayda kar oranı çok düşük oda fason iş yapmasından ..
bol şanslar
tüm islam alami ve hissenet okuyucu ve yorumlayıcı arkadaşların RAMAZAN BAYRAMINI en içten duygularımla kutlarım ..
Büyük potansiyeli olduğu zaman yeterince satışlarını artıramayan şirketmiz bu kriz döneminde artırmış....
karınıda iki kat artırmış....
çok enteresan bir hisse bu bizimkisi :)
Kalan herkese bol kazançlar, zararı çıkardığımız gibi güzelde para kazandırdı. Bundan sonra kalmaya cesaret edemedim...
Demek hisseye twitter, telegram grupları girmeyince kağıt 3-5 kademede top çevirip duruyor. Hay senin gibi tahtacının.....YTD
günler sonrası nihayet 2.00 üzerinde kapattı.?
gıda hisselerinde trenin enarka vagonu gibi ..?
https://invst.ly/r42sa
destek noktasından dönüş olmuş..?
günlerce tahtayi izledim alıcı satıcı farkı sürekli alıcı lehine ama 2.27 yi hacimli gecemiyor. 2.27 yi geçse 2.47 ye uzanır hızlıca.
Sirketimiz yeniden A101 ve Nim mağazalarına soğuk çay üretmeye başlamış...
Bugün Kristal uretimi A101 markalı 2,5 litrelik soğuk çayı A101 ' de , 1 litrelik bin markali soğuk çayı da Bim de rastladım. Yaklaşık 18.000 markete üretim yapmak büyük olay. Bilançoya yansıması mutlaka olacaktır
Satışlar :
2019/3 : 31.120.864 tl
2020/3 : 38.970.072 tl
------------
İhracat :
2019/3: 3.768.385 tl
2020/3 : 4.492.746 tl
------------
Brüt Kar :
2019/3 : 3.398.975 tl
2020/3: 4.444.014 tl
------------
Net Kar :
2019/3 : 535.229 tl
2020/3: 1.492.981 tl
------------
Kısa vadeli borcu ( yani 1 yıl içinde ödenmesi gereken ) : 5.086.747....
Nakit ve benzeri varlıkları : 10.694.808....
yani nakit sıkıntısı olmayan.....
-----------
Mamul mal satısı toplam :
2019/3 : 20.144.268 litre....
2020/3 : 25.341.699 litre....
------------
artan satış grafiğine rağmen stok değerleri :
2019/3 : 21.238.712 tl....
2020/3 : 24.742.288 tl....
yine artmış.....
yani özetleyecek olursak yılın en az satış yapılan ilk 3 ayında.....
satışlarını , brüt karını net karını artırmış.....
nakit sorunu olmayan....
yeni döneme de bolca stok ile giren bir şirketten bahsediyoruz....
2.çeyrek pandemi sürecinin daha yoğun olduğu bir zaman dilimi. insanlar bütün yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını dışardan paketlı olarak karşıladılar. yani artan satış grafiğinin 2.çeyrektede devam ettiğini söylerdek yanlış olmaz....
Buna Çaykur , Bim , A101 ve diğer marketlerle yapılan meşrubat üretimlerinide dahil edersek şirketimizin potansiyeli daha iyi ortaya çıkar....
not : bilgiler Kapta yer alan bilanço ve faaliyet raporlarından derlenmiştir.
Seni sevdik sana doğru geldik sende uzaya doğru gider misin?
Arkadaşlar 2. çeyrek bilançosu ne zaman gelecek acaba, bilen var mı?
1,67 den çok güzel bir alım fırsatı verdi ama nakit yoktu elimde o an...
1,67-1,88 %12 civarı marj oldu aynı gün içinde. mevduaatan 1 günde kazanamayacağın parayı bir kaç saatte kazanabilirdin yani.
neyse ben orta ve uzn vadeciyim. bekliyorum. güzel bir düşüş olursa yinede lot sayımı artırabilirim.
Bilanço geldikten sonrada 2 gündür yaptığınız al gülüm ver gülüm hareketleri yapın göreyim sizi. :yes::yes:
Kristal Kolanın yatırımcı ilişkilerine bir süre önce bir mail attım.
Kristal Üretimi Didiye piyasada pek rastlamadığımı artık Didi üretmeyi mi bıraktınız diye sordum ;
Didi üretimimiz devam etmekte, bizim kapasitemizin dolu olduğu zamanlarada diğer üreticilerede çaykur fason yaptırmakta.
Saygılarımızla,
diye cevap geldi.... Dünde 500 ml lik Kristal üretimi Didilere rastladım markette. Hem şeftalili hemde bergamotlu. demek ki doğru söylüyorlar.
Onun dışında biraz piyasa araştırması yaptım.... Kristalin ürettiği ürünleri aradım....
-A101 marketlerinde 2,5 litrelik A101 markalı soğuk çay ve yine 2,5 litrelik A101 markalı limonataya rastladım....
-Bimlerde ise çok çeşitli ürünlere rastladım.
Bim markalı 1 litre soğuk çay
Bim markalı 1 litre limonata....
Bim markalı 200 ml limonata...
Bim markalı 250 ml enerji içeceğinde kristal üretimine rastladım.....
Şok marketlerde Kristal üretimi bir ürün bulamadım....
Carrefourda ve Migrosta ise Kristal üretimi Didiye rastladım....
Ben Karadeniz Bölgesinde olduğumdan Kristal markalı sulara rastlayamıyorum.... Marmara Bölgesinde olanlar rastlar sanırım...
Geçen yıllara göre daha fazla Kristl üretimi ürüne rastladığımı söyleyebilirim....
2.çeyrekte kısmen 3.çeyrekte ise daha yoğun olarak bikançoya yansıyacağını düşünüyorum
Bilanco güzel🧿🧿[emoji120]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sen yarın tavan olacağını veya artı mı olacağını zannediyorsun.thy açıkladığı zarara bak ve endeks yarın eksi kaç olacak o zaman diyoruz ki bu lanet hisse devre kesici olur.yani bügün nasıl endeks eksi birde iken devre kestiği gibi...ben aldım ve pişman oldum...neyüdü belli olmayan ne üretiyor ki.neyse bir an önce 210 olurda bana ders olur bir daha böyle kağıt almam...
Hocam öncelikle yorumumu alıntı yaparak yanıtladığınız için teşekkür ediyorum size. Ama inanın ben küçük yatırımcı dostu bir insanım. Bugün endeks yatay veya artı açsaydı krstl tavan olurdu sanırım. Piyasaları takip ediyorsanız görürsünüz bugün tüm dünya kırmızı ve bizim Bist endekside bir ara -2 ye kadar düştü ama krstl 2.01 leri de gördü. Yatırım tavsiyesi değildir.
bende diyorum ******** tahta yapıcısı var gider gibi yapıp satıyor...lanet bir kağıdı neden aldım diye düşündüm...endeks az eksi yapsın hemen 5 kademe düşüyor...eğer kar açıklamamış olsaydı şu an tabana yerleşirdi.haftaya endeks kötü olsun aşağılaraa gelir.iyice ezberledim...maliyete gelse vuracam...sidik üreten bir firma
Ek 25711
güzel çizilmiş bir grafik.
ytd değildir
Biraz pazar araştırması yaptım yine dün ,
Şirketmimiz Bim in private label markalı ürünleri için ,
1 litre şeftalili ve limonlu soğuk çay üretiyor ,
250 ml enerji içeceği üretiyor ,
200 ml plastik ambalajda limonata üretiyor ,
1 litrelik ambalajda limonata üretiyor ,
üsrekli üretim yapılıyor bu ürünler için ,
--------------
A101 için üretilen 2 ürüne rastladım....
2,5 litre limonlu ve şeftalili soğuk çay
2,5 litre limonata....
ama ürünler geldiğinde hemen bitiyor....
-------
fasonda olsa biri 8000 diğeri 9000 marketli iki zincire yapılan üretimin çzellikle 3.çeyrekte bilançoya daha fazla etki etmesini düşünüyorum...
bunun dışında ilk 2 çeyrekte pandemiye rağmen geçen yılın ihracat rakamları yakanlanmış. 3.çeyrekte bu ivmeninde devam edeceğini düşünüyorum....
Didi üretimin sormuştum. anlaşmanın devam ettiğini ancak diğer siparişler nedeniyle biraza azaldığını ama devam ettiğini söylemişlerdi. Yeni dönemde Kristal üretimi didilerede rastlamaya başladım.
ilk 2 çeyrekte azalan su ve maden suyu satışları konusu var. Pandemi nedeniyle su ve maden suyu fabrikaları belirli dönemler kapatılmıştı. 3.çeyrekte bu iki alanda da güzel satışların yapılacağını düşünüyorum. hatta stoklarında bayağı azalacağı konusunda umutluyum.
hava durumuna göe rekor sıcaklıklar yaşandı geçen ay. önümüzdeki 5-10 günlük dönemde de sıcaklıklar rekor kıracak. Buda su , maden suyu ve soğuk çay gibi ürünlere olan talebinde en yüksek seviyelere gelmesi demek.
ben ilk iki çeyrekten sonra 3. çeyrekten çok daha fazla umutluyum.
saygılarımla
Son 1 hafta ya da 10 gündür devam eden rekor sıcaklarda su, meşrubat ve maden suyu gibi içeceklerin tüketimide tavan yapmış durumda.... Muhtemelen üretim yapan firmalar siparişleri yetiştirmek için gece gündüz üretim yapıyorlardır....
bilançomuza ne derece etki ettiğini ya da edip etmediğini bir süre sonra hepimiz göreceğiz....