3.dönem hastane ve eczanelerin açık olduğu dönem ...ciroya da katkısı olacak diye düşünüyorum.Esas düşündürende yaban
cı para pozisyonu ve dövizdeki artış...Bunuda ustune koyunca bakalım nasıl olacak..İnşallah ıyı olacak...
Printable View
3.dönem hastane ve eczanelerin açık olduğu dönem ...ciroya da katkısı olacak diye düşünüyorum.Esas düşündürende yaban
cı para pozisyonu ve dövizdeki artış...Bunuda ustune koyunca bakalım nasıl olacak..İnşallah ıyı olacak...
Sessizlik hakim.
Hissede son günlerde, gün içinde bir ileri bir geri , gün sonunda elde var sıfır ! Sizler ne dersiniz.Takaslar ne söyler.
Bana öyle geliyor ki oncelikle ECZYT da , PD/DD i 1 e gelinceye kadar bir hareket olabilir.Bu hareket le birlikte ECİLC da umarım ki değer kazanır.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
G3121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
22.2 tl eder. İlaç da nasiplenirse fiyat 9 u bulur. Ben de bir hareket bekliyorum Eczacılarda. Kartal arsa eli kulağında.
Merhabalar
Genel Kurul Tutanağı'nda şirketin bir soruyu cevaplamadığını gördüm.
Esan, Magnezyum fabrikasını sattığını soruyor bir yatırımcı, araştırdım lakin sitesinde de yer almıyor bilgisi olan var mıdır?
Teşekkür ederim şimdiden.
Syg.
https://i.hizliresim.com/XJl4q9.png
Esan'ın magnezyum tesisini devrettiğini burada hissenette okumuştuk. Şirketi yakından tanıyan bir forumcu yazmıştı. Doğan Sami Akçiçek adlı kişi her yıl bıkmadan usanmadan bu soruları soruyor, zapta geçiriyor ama şirket açıklamalardan bir şekilde imtina ediyor. Bu yıl da " soruların çok kapsamlı" oluşunu mazeret göstermişler.
Eczacı hakkındaki genel fikirlerimi belirtmek isterim.
Bildiğiniz gibi Eczacıbaşı Holding'te ortaklığımız %37'dir.
Finansal tablolarımızda 3.310.000 TL olarak kayıtlıdır.
2020 / 6 finansallarında COVİD 19 etkisinide hesaba katarak finansal varlıkların makul değer tespit çalışmasını güncellemiştir.
2019 / 12 ' de bu kalemimiz 3.352.000 TL idi. Bu güncelleme ile bizim dezavantajımıza olmuştur. Sene sonunda tekrar
güncelleyeceklerdir.
Toplam varlığımızın 5 milyar TL olduğunu düşünürsek varlığımızın %70 i Eczacı Holding'ten gelmektedir.
Net kar anlamında da bu durum daha iyi anlaşılmaktadır.
ECİLC :
2020 - 6 Vergi öncesi net kar 218 milyon TL. Kalemsel olarak oranlarsak ( % )
- Kendi faaliyetlerinden elde etmiş olduğu vergi öncesi net esas faaliyet karı 51 milyon TL(%23)
- Diğer esas faaliyet karından elde etmiş olduğu ( kur farkı ) vergi öncesi net kar 90 milyon TL(%43)
- Yatırım faaliyetlerinden elde etmiş olduğu vergi öncesi net kar 70 milyon TL(%34)
Yani bu şirket Eczacı Holding'teki payımızın değeri büyürse yükselecektir.
Yoksa kendi faaliyetlerinden elde ettiği karın bir önemi yoktur ya da kur farkından gelen gelirin.
Holding tarafında da yıllardır beklenti dahilinde olan gayrimenkul konusunda bir karar alınması muhtemel olabilir.
Konut faiz indirimleriyle GYO sektörü konut stokunu eritmek anlamında güzel bir son 3 ay getirmiştir.
Bu da İstanbul gibi illerde yeni konut projeleri için şirketlerin elinde atıl vaziyette duran arsalarını tekrar değerlendirmesine
yol açacaktır. Yoksa temel olarak ECİLC şu an kendi faaliyetlerinden bir beklentisi bulunmamaktadır.
Syg.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: İlaç endüstrisi savunma sanayisi kadar önemli
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Kovid-19 tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacının yerli sentezi olan Favicovir'in tüm Türkiye'de hastalara verildiğini belirterek,
"İlaç endüstrisinin savunma sanayisi kadar önemli olduğuna inanıyoruz." dedi.
|
13.09.2020
https://www.aa.com.tr/tr/koronavirus...nemli-/1971850
ECİLC ilaç üretmiyor...Sadece , pazarlamasını yaptığı ithal ilaçlar var. Sağlıktan gelen kar bilançosunun %8 'i bile değil..Kar rakamının çoğu gayrimenkul gelirlerinden gelir. Biraz da finansal gelir kaleminden ,gelen kar rakamı var.Seneler önce ilaç üreten birimi satıldı.
Tam bir rant kavgasına dönen Kartal arazisine gelince; keşke satsa dediğim çok olmuştur.Ama satmanın pek de mümkünatı olmadığını öğrendim.Gelir paylaşımı modeli ile imzalanmış bir yapısı var.Devlet işin içinde ve tamamen Kentsel Dönüşümün Kartal merkezli bir odak noktası var.Yani orada devlet var...Hükümet politikası var...Anlayan anlamıştır yazmak istediklerimi.
Eczacıbaşı monrol üzerinden ilaç üretimi devam ediyor.Katma değeri yüksek tanı ve guatr ,böbrek kanseri ilaçları gibi ilaçlar üretiliyor.
eczacı yatırım günlük ortalama 4 5 gidiyor ama bizimki yerinde sayıyor
ytd !
Tüm yorumculara ve yorumlara saygı duyarım.Onemli olan doğru olanı paylaşmak.Ecz.yatirim ve ilaç sanki kendi değerlerini yeni yeni farkediyor.Kasadaki nakit ve +döviz pozisyonu +mal varlıkları zaten başlı başına bir değer.Kartal arazisi konusunda daha detay bilgiye sahip olan arkadaşlar yazarsa seviniriz.Surasi gercekki şehir içinde arazi artık mumla aranıyor.Bunlar yani yönetim burayı en verimli şekilde kullanacaktır.Kolonya+dezenfektan artık su gibi satılıyor.Doviz geçen döneme göre azımsanmayacak ölçüde arttı..Bugün gıda sağlık ve temizlik ürünleri firmalarinin nerelere geldiğini benim söylememe gerek yok.Kagitlar 10 ila 25arasinda değişiyor.Ecz ilaç da 7 olayimmi olmayayimmi diye düşünüyor...Bir örnek zarar açıklayan gıda sektöründen pinarsu bile 8/9lari gördü.Yorum sizin.iyi akşamlar.
hala eczyt ısrarla yukarı yine yüzde 5 ve ecilc eksi gerçekten yok böylre bir olay yani
ytd
Eczacı ilaç gelirleri sadece Kanyon �ş merkezi ve konut satışları ne Selin kolonyası ne peçete ne selpak hiçbir şey bu eczacı ilacın değil Eczacıbaşı yatırım dan da hiçbir şey gelmeyecek tamamen Eczacıbaşı yatırım ve Eczacı ilaç ayrı bu arsadan da hiç pay almayabilir çok şaşırtıcı ismi ilaç ama ilaç yok dezenfektan yok kolonya yok sadece kanyondan gelecek kira parası ve gayrimenkul satışı ot gibi bir şirket yani
Sn.Dandanakan aciklamalariniz için tşk.ler
Bilgi herzaman faydalıdır.Son Bilancoya baktimda nakitlerinde 1milyar TL ye yakın para var.tic.alacagi var, duran varlıkları var kira gelirleri var sattığı sağlık malzemeleri var ki Bilancoya bu rakamlar gelmiş.Dovizin hergun arttığı bir ortamda 600milyona yakin +döviz pozisyonu var.Fiyati 6,75..Eczacı yatırım 20ye dayandı.İntema zaten yukarıda...Deva 20lerde.Selcuk Ecza 9u geçti geçecek..Bu kadar finansal doluluga karşı hicmi umut yok bu tahtada.onbinlerce lotumuzu boşuna mı tutuyoruz.
Abdi ibrahim ykb barut: Onfarma'nın %28,5 hissesini yaklaşık 4,2 milyar tl'ye aldık - bloomberg ht
Eczacı ilacın günlük yüzde oranı % 20
Büyük bir kur farkı kârı tahminlerin üzerinde.. kanyondan gelecek kira geliri ile güldür yüzümüzü Eczacıbaşı
#ecilc
ECILC sağlam hisse.
Piyasa Değeri 4,5 milyar TL.
Kanyon AVM nin yarısı, 26 katlı Kanyon Plazanın tamamı, 77 bin m2 Ayazağa arsası. Sadece bu 3 kalem 4,5 milyar TL den fazla eder.
Peki Kartal arazisindeki yüzde 37,2 hissesi, holdingin tüm varlıklarının yüzde 37,2 si...
Teşekkürler.Sık sık paylaşabilirsiniz memnun oluruz.
G3121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hadi dostum buralar degil senin yerin 8 9 lar en kısa zamanda cift haneler artık
ytd
net döviz pozisyonu ne kadar acaba?
dinlenirken uyuyaka kaldı herhal :(
hiç yakısmıyor bu seviyler sana ytd
taharet tedarikçisinde ziyaretçide kalmamış BAPHOMET fırıldak peşinde helikopterde olaydın iyiydi
yakında yazmayı karneye bağlar bunlar sağıra çemkirirdik geldiğimiz hale bak ...:one:bir gazete adı ye. te. de.:hah:
#ecilc 6,72direnç -- 6,63 destek seviyesi...
grafikte bozulma yok kulp yapacağını düşünüyorum...
takaslar çok iyi. güzelce toplamaya devam ediyorlar...
Ecilc büyük bir fiyaskodur. Düpedüz iyi fiyatlanmasın diye mücadele eden ana ortak var. Şu hale bak. Hangi şirketler adam oldu, nasıl fiyatlanıyor. Bülentin gözü doymadı. Adam küçük ortakların varolan değerlerden pay almaması için yemin etmiş.