Aft ve yay cılar üzülüyor ama
#402 ..... bir zamanlar bu fonu foruma margarinlemiştim ... 2019 da iyi idi....
https://www.hisse.net/topluluk/showt...15#post3380115
vay be .. bir deyim var , şahtı şahbaz oldu diye ...
ne yapmaya çalıştığını da anlasak papatya gibi fonu çeiştlendirdin de ne oldu arkadaş ?
not OKT fonunu demiyorum...
İmam Hatib ve sela dışındakiler doğru bu arada...
Aşı bulunmuş
Bugünde bulundu hamdolsun
İyi haberler arka arkaya geliyor
İlk olarak dun syn albayrakin acikladigi kdv indirimleri haberi
Simdi de bu haber
Hadi hayirli olsun
http://m.patronlardunyasi.com/defaul...haberid=238600
Bu hayatta en zor sey cahille ugrasmaktir
Esed boyle bir bok yerse
Koronadan beter etki eder
https://www.haberler.com/amp/esed-re...mpression=true
Daha ne yapayim
Sizlere bilgimi tecrubemi sundugum gibi anlik haberleri de yorumlayarak sunuyorum
Arada bir indirim linkleri atarak amme destegi de veriyorum
Daha ne yapayim...
Yaranamiyoruz
Aşı tamam da önce fonları ayarlayayım sonra açıklayacağız ki biz de nemalanalım.:)
İşin şakası bir yana aşı işi ciddiye bindi İngilterede tek dozla koruma sağlayan aşı bulunmuş.Ekimde insanlar üzerinde uygulanmaya başlayacakmış.TV'de haber kanalları bugün baya bir haberini yaptılar.
Üstat bunlar yerli midir yabancı mı?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar yıl sonu beklentim 6.60 ! :)
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Herkese iyi bayramlar. Bu virüs olayı dünyada ilk duyulduğunda büyük panik ve korku yarattı. Her ülke kendi şartlarına göre tedbir aldı. Kimi erken kimi geç. Hayatın akışı değişti. Bu durum ekonomileri ciddi şekilde olumsuz etkiledi. Ancak bir müddet sonra insanlar bu virüsle savaşmayı ve yaşamayı öğrendi. Aslında bugün için vaka sayıları aynı gibi. Ama insanlarda bir panik havası görüyor musunuz? Tam tersine gayet rahat ve bir çok insanın tedbirlere uymadığını görüyoruz. Yani insanlar artık alıştı. Geriye dönüş olmaz diye düşünüyorum. Bu bağlamda borsa da ilk zamanda olduğu gibi ciddi satışlar gelmez bir geri iki ileri yoluna devam eder. Evet bu dönemde işsiz kalan insanlar oldu. Çünkü bu duruma herhes hazırlıksız yakalandı. Ama şimdi şartlar farklı. Çarklar dönüyor. Bir esnafa iş yaptıracağim adam vakit bulup bir türlü gelemiyor. Sonuç fazla karamsar olmamak lazım. Ben umutluyum ve ona göre hareket ediyorum.
Perşembeye kadar gram altın dayanırsa, Perşembe günü 50 gram fişekliyorum. 🚀🚀🚀 ons tahminim 3000 dolar. dolar 7,5 TL
Gram altın kaç para olursa olsun, ilave yapacağım. Sebeplerini yazıyorum;
*TCMB rezervleri düşüyor
*Yabancı sermaye girişi yok aksine çıkış var
*Swap dediler, sadece katar ile anlaşma oldu
*Parasal genişleme dolayısıyla dolar arzı arttı
*Dolar arzı artışı ons'u yükseltti
*Bunun yanında doların destek vermesi gram altına yarıyor.
*Olası ABD yaptırımları ve Biden'in seçimi kazanması TL'yi olumsuz etkileyecek.
*Bir de ucuz krediler, düşük faiz ve kdv indirimleri TL aleyhine çalışıyor.
(Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yine de alım yaparken kademeli hareket ediyorum. AFT fonuna da ufak ufak ilave yapıyorum.)
Evet FIB var, gram altın da var. Ben çıkmadım ama param az olduğu için az kazandım. Bu parasal genişleme borsalara kayıyor, ayrıca kur artışı AFT'ye de yarıyor. Burdan girilir mi derseniz, belki kademeli giriş denenebilir. ABD'deki ekonomik durum da gelen haberlere göre çok iyi değil, işsizlik artmış. Burda FED faiz artırımı, sıkı para politikası vs. uygulamayacağı için ons düşmez diye düşünüyorum. Bu arada vergiye rağmen gram altın almak uzun vadede daha mantıklı ama artık altın fonu aldığım için onu da bozmuyorum. 😂
Benim kar %10'u geçti.
0.1*0.1=0.01.
Kar yüzde 10'u geçerse direkt gram almak lazım.
Yüklü vergi çıkıyor.
Canım sıkıldı fonda.
Ben şöyle düşünüyorum:
Yeşil soğan teperse ABD tahvil fonunda olayım.
Teperse CDS'ler yükselecek zaten oradan yavaş yavaş Türk tahviline girerim.
Kazanç iyi olur belki.
Tepmezse Aralığa kadar bekleriz artık.