Merhaba. Formül değil ama
Matriks üzerinden excele otomatik bilanço çekmek mümkün müdür?
Matriks içerisinde yer alan stockkeys üzerinden bu iş yapılabilir mi?
Syg
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Merhaba. Formül değil ama
Matriks üzerinden excele otomatik bilanço çekmek mümkün müdür?
Matriks içerisinde yer alan stockkeys üzerinden bu iş yapılabilir mi?
Syg
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
slm ustam. matriks icin, ichimoku indikatörü al verdiğinde hacim de son 5gunun ortalamasının üzerine çıktığında,hisseye al verdiren sinyal formülü yazabilirmisiniz.
ÖÖ 9:00
Cross(c ,SenkouSpanB(9,26,26,52,26)) and v> MOV(VOL(),5,S))
parantez hatası veriyor. duzeltebilir misiniz
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba Arkadaşlar,
Matriks kullanmıyorum, investing sitesinde formül yazmak mümkünmü? Kullanan arkadaşlar varsa yardımınızı rica ederim.
merhaba şöyle bir formül yazmam gerekiyor.
işlemler sırası ile uyumlu olacak.
mesela rsi 50 yi yukarı kırmış olacak ardından momentum 100 ü yukarı kırmış olacak. ancak rsi 50 yi yukarı kırdıktan sonra momentumun yukarı 100 ü kırmasını bekleyecek ve sırası uyumlu olacak yani önce rsi kırması gerekiyor.
metastockta vardı bir kod ama matrikste çalışmıyordu x şarta kadar bekle diye.
Ben tam anlayamadım ama Sayın pazartesi görürse yanıtlayacaktır diye düşünüyorum. Bir gün önce (DÜN) RSI 50'yi yukarı kırmış olsa bugün de MOMENTUM 100'ü yukarı kırsa sizin için yeterli mi? Eğer yeterli derseniz Matriks değil ama MetaStock formülü denenebilir.
yanıt için tşk hocam. güne göre değil 5 dklık grafikte olabilir.
1. şart rsi 50 seviesini yukarı kırmış olacak. sonra momentum 100 seviyesini yukarı kırmış olacak. momentum ilk önce kırar ise 100 ve ardından rsi kırarsa bunu kabul etmeyecek . önce rsi sonra momentum kırılımı olcak. sırasi ile yani.
şartlı olan tarafı ben yaptım ama sırası ile olmadı. aşşğı kırsada bukez sinyal üretiyor. ikisininde yukarı kırılımında sırası ile olması gerekiyor.
rsi yukarı 50 seviyesini kırdı diyelim bu şart 1 olacak sonra momentum 100 seviyesni ne zaman kırarsa ikinci şart gerçekleşmiş olacak ozaman sinyal üretecek.
al:=cross(x,x);
sat:=cross(x,x);
durum:=if(al,1,if(sat,0,prev));
al2:=cross(x,x);
sat2:=cross(x,x);
durum2:=if(al2,1,if(sat2,0,prev));
finalal:=durum=1 and durum2=1;
finalsat:=durum=0 and durum2=0;
finaldurum:=if(finalal,1,if(finalsat,0,prev));
finaldurum
geçmiş topicde böyle birşey buldum ancak bu sıralamaya dikkat etmiyor. yada ben hata yapıyorum.
34 Barlık ve günlük periyot için denedim bugün için hisse bulamadı...
If(Ref(ValueWhen(1,Cross(RSI(34),50),RSI(34)),-2)<50 AND Ref(ValueWhen(1,Cross(RSI(34),50),RSI(34)),-1)>50 AND ValueWhen(1,Cross(RSI(34),50),RSI(34))>50 AND Ref(ValueWhen(1,Cross(Mo(34),100),Mo(34)),-1)<100 AND ValueWhen(1,Cross(Mo(34),100),Mo(34))>100,0,1)
Bir de bunu denesene If(Ref(ValueWhen(1,Cross(50,(RSI(34))),RSI(34)),-2)<50 AND Ref(ValueWhen(1,Cross( RSI(34),50),RSI(34)),-1)>50 AND ValueWhen(1,Cross(RSI(34),50),RSI(34))>50 AND Ref(ValueWhen(1,Cross(100,Mo(34)),Mo(34)),-1)<100 AND ValueWhen(1,Cross(Mo(34),100),Mo(34))>100,0,1) olmazsa yarına bırakacağım :)
Emeği geçen arkadaşlar öncelikle kolay gelsin hepinize,
matrikste bugünki kapanış itibarı ile 26 gün önce chikouspan'ın o günki kapanışını kesenleri tarayan bir explore yi nasıl yazabilirim.
Cross(ChikouSpan(9,26,26,52,26),Ref(C,-26)) den bir sonuç alamıyorum.
cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar. Uzun süredir viop endeks kontratı için al sat sinyali üreten bir formül arıyorum. 60/120 dk gibi. Helak oldum ama bulamadım. Bulduklarım da testte hep zarar üretiyor. Bu arada Sihirli bir formül de aramıyorum. Yardımcı olabilecek varsa müteşekkir olurum.
İz süren stoploss'u kod olarak nasıl yazabiliriz ?
Matrikste Hullma nasıl ekleyebiliriz
Birde LRC eklemek istiyorum. Yardımcı olabilirmisiniz
Selam arkadaşlar herkeslere...bedelsiz sermaye artırımında temettü verilerek bölünme olunca süreç nasıl işliyor ve en önemlisi spk
Şartları nelerdir acaba biri bana yardımcı olabilirmi acaba ...benim için önemlide...saolun
" farklı bir örnek olmuş.. " derken: yani istediğinizi yapan başka bir yazım varsa paylaşın lütfen.
bu farklı değil, istediğinizi yapar.
farklısı varsa, paylaşın öğrenelim.....
neden böyle tepki verdiğinizi anlamadım sn ertpln.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...?t=505&page=26
gibi örneklerle sorun halloldu. amacımız zaten yeni birşeyler öğrenmek. saygılar.
Arkadaslar bir hissenin son kapanis fiyati; borsaya kote oldugundan bu gune kadar aldigi en yuksek degerinden fazlaysa bu hisseyi nasil buluruz.explore formulu yazilabilirmi.tesekkurler
paylaştığınız sayfada istediğinizi yapan bir çözüm göremedim.
alternatif neymiş paylaşırsanız sevinirim.
yoksa benim yazdığım tek çözüm.
daha iyisi ya da aynı işi yapan başka yazım varsa, ben de öğrenmek isterim....
Ertpin hocam tamamen yanlış anlaşılma var mazur görün
Sent from my phone
"Arkadaslar bir hissenin son kapanis fiyati; borsaya kote oldugundan bu gune kadar aldigi en yuksek degerinden fazlaysa bu hisseyi nasil buluruz.explore formulu yazilabilirmi.tesekkurler"
t:=barssince(cross(c,0.0000001));
c>ref(hhv(c,t),-1)
koşul kısmına yukarıdaki satırı yazıp deneyin.
Herkezin kararına saygı duymak lazım
Eyvallah
Sent from my phone
Çok garip bir dünya bende matriks yok ama metastockla da olsa yardım edebilirmiyim diye düşünmüş olmam...
Sağlık olsun
Sent from my phone
tesekkürler ama sonuçlar doğru değil.
özetle tarihinde en yüksek kapanış değerini alan hisse nasıl bulunur matrikste?
hhv(c,5000) veya hhv(c,10000) yazıyorum cok alakasız sonuçlar çıkıyor.yanlışmı yapıyorum bilemiyorum "5bin gün veya 10bin gunden beri en yuksek kapanış değeri" filtresi yanlış mı?
uufuk hocam yoksa matriksinde anlami yok artik.en iyisi investinge geri dönmek-
merhabalar, son bir ay içerisinde ard arda çift doji olanları bulmak istiyorum. nasıl formülleyebilirim?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler