Dostum Biden diyerek kurtarabilecekmi acaba .........
Beraber çay içmişliğimiz var sonuçta ....... :oleyo:
Printable View
Dostum Biden diyerek kurtarabilecekmi acaba .........
Beraber çay içmişliğimiz var sonuçta ....... :oleyo:
aylar öncesi yazmıştım, elit kesim denen dünyanın ekonomisini elinde bulunduran bu küreselciler, laboratuvar ortamında bu virüsün mutasyonlarını vs. hepsini hazırladılar..zamanı geldikçe ekeleyecekler yukardan..amaç nedir..ülkelerin ya da ulusalcıların aşı çalışmalarını boşa çıkarmak..
ve nihayetinde kendilerine mecbur etmek..Biden da küreselcidir..Trump kim oluyor da kafa tutuyor bu süper güçlerin yanında..
diye de seçimden evvel yazmış idik..
Yarın bidonun gelişini maraşta piknik yaparak kutlayacağız. Ekonomi mokonomi önemli değil.
Haniymiş benim muhafazakar milliyetçi devletçilerim. Siz varken ben hep iktidar
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Badem adam bir gün betonun yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak ........ :kahkah:
merkez bankası başkan değişikliği ile Biden taraftarlarına ya da küreselcilere ilk mesaj gitti ; SİZE FAİZ YOK ..
ABD nüfus yoğunluk haritası.
https://www.visualcapitalist.com/wp-...y-map-full.jpg
https://i.hizliresim.com/sRY6w5.jpg
ptesi eksi gap mi olur yoksa artı gap mi bilemem..AMA SERT HAREKET YAKIN
Ekim toplantisinda hemen hemen tüm piyasalar faiz arttırımı beklerken merkez in boş geçmesi ve geçen hafta yaptıkları sunumda da dolar hakkında bir öngörümüz yok dolar için hedef fiyat beklentimiz yok gibisinden açıklamalar merkez bankası için hoş olmadi.
Dolar için öngörüyü ben mi koyacam? Tabiki merkez in işi bu.
Dolayısıyla bu durumlar merkez in inandirilicigini ve merkeze olan güveni zedeledi bu çok açık.
Haliyle bu aşama da artık tek yapılması gereken kan degisikligi idi merkez bankasi başkanı görevden alindi çok doğal olarak.
Aslında bu gelişme piyasada sınırlı pozitif bir etki bile yapmasi gerekir sonuçta taze kan. Bir değişiklik.
Yeni atanan başkanın merkez bankası deneyimii olmayabilir ama ekonominin içinden geliyor ve işi bildiği düşünülüyor olsa gerek ki seçiliyor.
Dediğim gibi bu durumun pazartesi "sınırlı pozitif" algılaması gerekir pazartesi.
Ama tabi biden sıkıntısı hemen pazartesi fiyatlanirsa ona yapacak bi şey yok. Sonuçta s400 ler suriye koridoru dogu akdeniz filan derken bazi sıkıntılar kapımızda.
Ama içimden bir ses birden biden sıkıntısının hemen fiyatlanmayacagini söylüyor..
Hayırlısı Artık bakalım...
Onun olma ihtimali olmama ihtimaline göre çok az
Pala enayi mi , banka kâğıtlarını iyice toplamadan faiz artsın
Ky yerine ben (pala yani) kazaniyim demez mi?
eeeeyy chp, biz mesaj vermesini sizden öğrenecek değiliz..:oleyo:
Suçlu zaten eğitimsiz Biatçı insanlar çoğunlukta oldumu kurunun yanında bizde yanıyoruz
Örneğin siz şişe cam aldınız aylardır ne durumdasınız oysa tuvalet kağıdı hisseler almış başını gitmiş fark bu işte siz okumuş kültürlü iyi niyetli olması gerekene yatırım yapan ama 5 kuruş kazanamayan diğer taraftan batık şirketler ile hırsız vicdansız biatcı milyonerler
Olması gereken ülkenin şok geçirmesi anca böyle düzelir
Başkan yardımcısı Harris 2024 de başkan olacak demiş dayısı (anne tarafından Hindistan kökenliymiş yanlış anlamadıysam)
https://zeenews.india.com/india/kama...e-2323245.html
Kamala Harris will be the US President in 2024, says her uncle
Kamala Harris is set to become the first woman, the first black person and the first person of Indian descent to be elected as the US Vice Presidential.
....
Dolari ve bizi geçici olarak damadın gitmesi rahatlatır. Öbürü gelenin işine karışırmi oda gelecek seyrini gösterir. Sonuçta adam gitmek istemez. Zaten alacağıni aldi. Belki egosundan vazgeçer. Ama eski tas eski hamam olurmu onuda zaman gösterir. Dünyada sıfır faiz varken bizdeki biraz faiz oranları onlar için cazip olabilir mi
Bunların ağır salak olduğu teyitlendi
Daha 2020 nin başkanı belirsizken
2024 u netlestiriyorlar
Yarın çıkıp damat da beni aldattı der görevden alırsa. Yerine Ersin özince gibi birini getirirse. Ölünceye kadar kalır.
Matriks filminde tren istasyonunda bilgisayar programcısı hintli adamın kızının ismi de kamalaydi
Küresel Tayfası tahmin ötesi güçlü galiba
Gerci güç yürekten gelir
Instagram da incicaps paylaşmış aşağıdaki videoyu.
Linkini veriyorum. Son yıllarda gördüğüm en müthiş video.
Resmen bayıldım.
https://www.instagram.com/p/CHTIuX2p...d=s8x7ddh5oz43
2023 e kadar genel seçim olmaması, AKP nin işine gelir..mesela erken seçim olsa, Trump- Biden sonucu bizde de yaşanır diye düşünüyorum..Türkiye, ekonomik etkenlerle, daha doğrusu yüksek dolarla 2023 den evvel erken seçime zorlanacak mı..
mesela 2021 de dolar 12-15 tl olsa erken seçim olur mu..ben bu yolun deneneceğini düşünüyorum..
Maraş ta Piknik yapacağız demiş. MB başkanıni görevden aldı orda yanlış bir şey var onun sevmediği yada başarısız bulduğu. Maraş ile belki muradına ulaşır. Şu ambargo yada yaptırım gelirde rahatlar.
Faiz artınca borsanın düşmesi gerekir iken herkes borsanın yükselmesi için faiz artışını bekliyor.
Kavramlar çok mu karıştı ne birbirine?
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Gorunen o ki 2021de erken secim var. Buyuk ihtimal ilkbaharda olur.
Erken secim bu kasimda olsaydi reis yine secilebilirdi. Ancak onumuzdeki aylarda buyuk bir ekonomik firtina olacak gibi duruyor. Eger muhalefet adam gibi bir aday cikarirsa erken secimi alir gibime geliyor.
Muhalefetin yapacagi ilk is Kilicdaroglu, Kaftancioglu gibi ucubelerden kurtulmak olmali ve ana muhalefetin basina muhalif secmene guven verecek biri gelmeli. Bu Imamoglu olabilir veya Yavas olabilir.
Bazı dönemler varki doların çıkışını faiz arttırarak önleyemezsiniz.
2000 de bu olmuştu.faizler %1000 lere vurmuştu bir kaç gün.
Sonra faizleri bıraktılar,dolarıda bıraktılar.
Gitti 1.74 e kadar.
Ama sonradan alınan tedbirlerle düştü1.1 e kadar.
Şimdi de böyle yapıyorlar
Bırakacaklar doları gittiği yere kadar.
Boşuna faiz vermeyecekler
Ben bunu anladım.
Yat dolara formasyonu yani
Biden 290 delege ile seçimi kazanır demiştik..
Virüs 2021 bahar sonu yaz başı rafa kaldırılır..
Bizde erken seçim gündeme gelecektir..RTE 5 seneyi garanti altına almak ister ama bu ekonomi ile de mümkün değil..
Önce doların ateşini düşürmek zorunda diye düşünüyorum..
Tabi Biden in tam kontrole geçmeden ve bizim muhalefeti desteklemeye başlamadan bir baskın seçim yapmalı..
Bugün MB başkanının görevden alınmasını da böyle okumak durumundayız diye düşünüyorum..
Kartlarımızı doğru oynarsak kazançlı çıkarız Biden ile..
Yok hala dediğim dedik çaldığım düdük modunda ilerlersek Biden Trump a benzemez..
Çünkü Hem meclis hem kongre de demokratlarda sanırım..
Erken seçimde TRUMP un başına gelen RTE nin başına da gelebilir mi..?
Gelirse ne olur..?
Birde bu sorular var tabi..
Biden a rağmen bizim hükümet erken seçimden kurtulabilecek mi..bütün mesele bu..
olay burda düğümlenir..
Kılıçdaroğlu, Biden ı tebrik etmiş..Reisten önce hemde..:)
2001 krizinden sonra, başörtüsü olayları vardı..siyaset bu olayları oya çevirdi..başörtüsü çözülmesi gereken sorunlardandı, potansiyel bir sorundu yani, belki kullanıldı ama çözüldü..çözüldükten sonra milliyetçilik çizgisine geçildi sanki..o zamanlar İstanbul belediye başkanlığı önemliydi..şimdi de önemli..
Cuma günü dolar dünya da düşerken biz de yükseldi
MB başkanının alınacağı önceden bilindiği görünüyor
ancak bist neden yukarı tepki verdi düşüşe marj için mi,
yoksa döviz bazında diplerde olduğu için düşecek yeri kalmadığından mı
belki açılışta önemli bir eksi yapar sonra toparlar önemli olan
artı açarsa ne zaman üzerimize yıkacaklar diye beklemek.
Doları nereye bırakıyorsun koççç..
10 tl üzerinde moratoryuma gideriz..
Yabancı panikler..
Şirketler dolar borçlusu..Cari açığın var..
Kış geliyor botaş doğalgazı neyle ödeyecek TL ile mi?
Sendikasyonlar orada duruyor..
Batık krediler almış yürümüş..
12 13 tl lerde ilaç ve gıda malzemesinde sıkıntı yaşamaya başlarız..
CEM TOKER
@tokcem
Cümbüş başlıyor..
İyi eğlenceler..
-Biden: Yunanistan’ı tahrik etmemesi için Türkiye’ye baskı yapılmasını istedi.
-Biden: Türkiye Azerbaycan Ermenistan çatışmasına karışmamalı.
-Biden: Ermeni soykırımını tanıyacağını söyledi.
-Biden “ömrümüz bağımsız Kürdistan’ı görmeye yetecek.”
12:22 · 8 Kas 2020
https://twitter.com/tokcem/status/1325186995140747265
Biden ciddi bir başağrısı olacak gibi.
Moratoryum olmaz, dış borç kadar döviz mevduat var.. hepsine el koydum, son gun TCMB kapanış kurundan TL'ye çevirdim der, verir TL'leri alır dövizleri yine öderler... o açıdan sorun yaşamayız...
ha, sonrasında döviz fırlar, bir daha kimse güvenip döviz mevduat yapmaz vs vs vs.. bunlar ayrı... ama moratoryum olmaz yani dolar 10 da olsa 11-12 de...