Hakkınız da hayırlısı hocam.
Printable View
kanal istanbulla hem şehire hem ülkeye hem doğaya büyük zarar verilecek yazık gözümüzün önünde oluyor bir de
Parayi fena vurucaz hocam kanal istanbulla, bundan sonra her oy cumhur a [emoji3] Yemişim doğasini , ekonomisini istanbulunu. Hem kanal istanbulla konutlar da en az %100 prim yapar. Hani varya, metro gelince %50 zamlanir konutlar , o hesaptan kanal istanbul geldi, gemiler direk gececek [emoji6]
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir yakınım 6 ocakta bir arazi satıp 3+1 ev alacaktı, 2 eve baktı İstanbul'da fiyatları 1,5 M ve 1,75M olan. Arazi satılmadı. Şimdi yine satılma ihtimali doğmuş aynı fiyattan. Aynı evlere bakmış 1,5 olan 1,8M yapmış fiyatını, 1,75 olan da 2,1M yapmış fiyatı...
Yakınından kanal geçince tarlasının "konut alanı" olacağını düşünen köylüler neyse de,
hazır yapılmış olan evinin değerleneceğini zanneden kişi varsa, bence yanlış düşünüyordur.
-kanal, kara ulaşımını kısıtlayan bir şeydir (1 km ötedeki semte geçmek için 20 km ötedeki köprüye mecbur kalırsınız)
-kanal, deniz manzarası gibi bir sonuç doğurmaz
-kanal inşaatı, çok uzun ve çok gürültülü bir süreçtir. (bol miktarda patlayıcı kullanılır)
Hocam hic pazara çıkıyomusun bilmem, pazar esnafinin cogunlugu ile halkimizn iyi bir yüzdesi hala milyon birimiyle alişveris yapar. Kilo su 6 lira olan elma icn 6 milyon der ( bak bak alti ustu elma yaa 6 lira olmuş)..
Senin anlayacagin bizim halkimiz milyon dan cikamadan yeniden milyonla elmaya başlayacak , onun icin evin milyon olmasi bedava artik [emoji3]
evet arkadaşlar yükselen dolar sebepli bir tur zam geleceği garanti.
Yazında faizler düşer , bir tur da oradan zam.
e kriptoda dünyanın parası dönüyor, bir postada oradan.
mevlam verdikce veriyor.
Tabiki kardeşim, hatta bak fiyat artirimi soyle olmali konutta...
Merkez bankasi başkani degişirse %20, yeni başkan ilk toplantisinda faizler fazla derse bi %10 daha bide faizi indirirse yaz %10 daha.
Dolar cikti %10 daha, dolar cikinca altinda yukseldi yaz bi daha %10...
En önemlisi sonda bak. Dolar cikinca arabalarda artiyorya, yaz bi %25 de arac artisindan :))
Bunlar tam tersi olurken fiyat dusurmek yok. Bu sefer enflasyon var diye artiracaksin.
Sonra filmi başa saracaksin yeni tur bindirimlere başlayacaksin [emoji3]
Arabalarda bu muhabbetlerden sonra herkes düşmez düşmez moduna girince fiyatlar %20 kadar gevşedi. Konutta bakalım böyle olacak mı olursa kapatıp geçeceğim artık.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Araba ayri konut ayri. Konut düşmez...
Kafa, satilmayan eve zam yap, kafasi...
Faizler düşecek dendi bi kere. Siz o işi unutun. Bana kalirsa paraniz varsa hemen alin begendiginiz evi. Faizler düşerse hemen giydirin %50 yi satiliga cikarin..Mutlaka cikar bir ....... !.
Japon kardeşlerimiz o işi bir tur yaptı 30 yıldır iflah olmuyorlar ama dert etmesinler shitcoin piyasası var.
https://www.globalpropertyguide.com/...accelerate-755
Şimdi yandılar ama:)
ABD konut piyasasında yaklaşık 1 yılın en büyük düşüşü
https://www.borsagundem.com/haber/ab...dususu/1560242
Sanırım yanlış anlamışsınız, satış bekleyen ev adedinde düşüş var, yani ev stoğu azalmış.
Abd'de ev fiyatları tarihinde olmadığı şekilde 1 senede yüzde 15 arttı. Herkes COVID' yüzünden düşen üretimle enflasyon oluyor diye evlere yüklendi. FED ise diyorki bu durum geçici, dünyada her sektörde üretim fazlası var, 2023 gibi enflasyon rayına oturacak.
https://www.cnbc.com/2021/03/30/fede...ices-soar.html
Yoo yanliş anlamamiş.
Ev alacak olanlar icin , yandilar demiş işte :))
Artik artırim yapmak icin yeni bir kriter daha var. Abd de %15 artmiş... Giydir %15 de burdan konuta...Abd den kalir yanimiz ne bizim. Dünyada mekan ahirette iman :)
Aliyosun konutu,hem zekattanda kurtuluyosun bak :)
Gecenler de kayin peder diyorki zekatini ver bak eksik etme. Dedim sen verdinmi , 2 dükkan 4 5 daire, tarlalar falan var, emlağa düşmezmiş zekat :)
200k paran varsa vereceksin 40 da 1 ini.
200 dairen varsa onlar durabilir sorun yok :)
22 daireli apartman, merkezi sistem ısıtma, aidatlar toplanamamış, yönetici istifa etmiş, mahkeme aylık 1000tl bedelle profesyonel yönetim şirketi atamış, o da sorunu çözememiş:
https://www.mynet.com/ankara-da-yila...i-110106773620
Eski binalardan ev almak dert almak demek, bu tip eski binaların bir de su borularının patlaması var ki tam bir bela.
Ortak şeyler ne kadar fazlaysa o kadar çok sorun çıkar.
Herkesin ayrı kombisi ve ayrı doğalgaz aboneliği olmasından yanayım.
Merkezi ısıtmalı bir tek daire var şişlide. Onda da sorun yok çok şükür.
Aslında en sevdiğim şey az daireli küçük aile apartmanları.
Hiç bir yabancıyla muhatap değilsin. Herkes kardeşin anan baban. :)
Geç bunları anam, babam:)
Bizim insanımız uyumsuz, medeniyet olarak da şehir yaşımına adapte olamamış..zaten genlerimize göçebelik var...Komşu olarak üç nesil şehirde doğmuş büyümüş bir aile bulmak imkansıza yakın.
Yüksek yaparken bir hocamız şöyle demişti...Dedesini yer sofrasında, soğana vurup cücüğünü yerken gören çocuğun torunundan da kentlilik kültürü, şehir yaşamına tam adaptasyon bekleme.
Tamam, pangaltı hamam. :)
Ne güzeldi o yeşilçam filmlerinin dönemi.
Belki de o günlerin güzel komşuluklarını, ahşap evlerin üst üste değil de yan yana olmasına borçluyuzdur.
Apartmanca ortak çamaşır makinesi kullanan almanlar kadar uyumlu olmasak da, ortalarda falanızdır diye düşünüyorum.
Batı toplumlarındaki müstakil ev popülaritesinin altında da aynı uyumsuzluk yatıyor bence.
Mesela ingilterede apartmanlaşmanın çok az olduğunu, üst üste ev yapmaktansa 35-40 metrekarelik arsalara bile dar tripleksler yapıldığını duymuştum.
Amerkiada şehir dışı müstakil evler zaten meşhur.
Daha birçok ülke böyle.
Vardır bir bildikleri.
Mesela ingilizlerin bir atasözü vardır, "good fences make good neighbours" ("iyi çitler iyi komşular sağlar")
Ben bunu "komşulardan ne kadar izole olursanız o kadar az zarar görürsünüz" olarak yorumluyorum.
Çitlerin olmadığı, ortaklıkların çok olduğu komşuluklarda illa ki problemler çıkar.
Hafta içi çok beğendiğim bir daire için alım teklif verdim. Kiracı evi duman etmiş doğalgaz saatine kadar sökülmüş, eve polis eşliğinde girilmiş. Ev sahibi bu haliyle bile evi satmaya yanaşmadı. Ev boşalır boşalmaz yine kiralanması konusunda emlakçıyla anlaşmış. İnsanlar başlarına ne gelirse gelsin emlak'a sıkı sıkıya yapışmış durumdalar. Ama evin konumu çok güzeldi, her haline razıydım, amca çok üzdün beni :(
Ekonomik zorluklar arttıkça insanlarda tahammül haliyle hoşgörü kalmıyor, apartmanlarda millet birbirine sarmaya başlıyor. Buna bir de internetten elde edilen yarım yamalak bilgiler eklenince kafanıza her an "keser" yemeniz olası hale geliyor.
Adamın zamlı satma gibi bir niyetinin olduğunu sanmıyorum.
Çoluğu çocuğu varsa, uzun vadede onlara bırakabileceği güzel konumlu bir evi niye satsın ki?
Geçmiş sayfalarda kiralık ev için dalgasına "devir daim makinesi" denmişti.
Oysa ki kiralık ev gerçekten bir devir daim makinesidir. :)
Üzerinde meyve ağacı olan bir tarım arazisi gibi düşünün. Sürekli meyve yiyorsunuz. Toprağı da sonsuza kadar sizin.
Ha yıllar sonra ağaç kartlaşıp çürüdü mü? Yenisini dikme masrafı yediğiniz meyvelerin yanında gayet makul kalır.
Görür görmez Dikmen dedim ama değilmiş , Geçmişte oturduğum evde , 2-3 yıldır aidat vermeyen daireler vardı ,Isıtma merkezi olduğu için ondanda bir güzel yararlanıyorlardı...Nasıl bir insan hem aidat vermez hem de aidatını düzgün verenlerin hakkını yer ,düşünüyorum düşünüyorum hala çözemiyorum.
Ev kiraya vermenin normali, usulü bu şekildedir ama, sizin ev sahibi ilk defa mı ev kiraya veriyormuş acaba. Benim oturduğum sitede ben 2400 veriyorum, sitedeki aynı özellikteki daireye 1730 veren eski kiracı da var, 2800 veren yeni kiracı da, normali de bu. Her yıl enflasyon oranında artış yapılır 5 yıl dolunca çok ısrarcıysa kira düzeltme talebinde bulunur mahkemeden...