Ahu aldım, yani işlem tarihi bu gün satana kadar stopaj indirimi geçerli değil mi? NOT:2DK ÖNCE ALDIM
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Ahu +1 valorlu
Bugun alinan fonlar o stopaj
+1, valorden sikinti olurmu bilemem
Bilenler aciklarsa iyi olurM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben ahu almak icin baya ugrastim.hep pay yok dedi alamadim.
Ahu iyidir.hayirlisi olsun.
Sn myfinansdan bugunku alim valor durumunu ogrenirsin o biliyorM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Myfinans ustadin dedigi gibi ahu %10
Stopaja giriyor.13.30 dan sonra aldigin icinM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
azimut ppz Fon Toplam Değer (TL) 1.809.394.573,53 bugün tefaşda yazdığına göre. bakalım yarın ne olacak ne kadar para girişi oldu bugün.
Neticede cok giris ve getiri dusuklugu
Dun 19.41. Bugun 19.01 mk
2 milyar olmustur.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben yine de bu gece resmi gazetede yayınlanıp uzatılacağını düşünüyorum/umuyorum. Bürokratik anlamda mümkünmüş.
Hem dövizi altını satıp yerli ürünlere geçin söylemini kullanıp , hem de böylesi bir iklimde bu kadar çelişkili bir karar alınmayacağını düşünmek istiyorum.
Ppz ve diger pff lerde agirlikli ters repo var. Tlref le ters repo baglantilimidir.
Haftalik repo dun 19.95 diM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkez Kur % 0,00
Ppz bist kyd brut repo endeksi+aylik mevduat endeksine gore degerleniyormus.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dogru sebebi 2 Nisan ABD, ingiltere , almanya gibi borsalarin kapali olmasiymis.
https://tr.investing.com/holiday-calendar/
O kendine aldığı benchmark. Yani kıyas kriteri hocam. Ona göre değerlenmiyor, kendine yarışmak ve geçmek için baz aldığı finansal enstrümanlar onlar. İçeriği tefaşta var. (%80 civarı ters repo )
Sn. Matac'ın anlatmak istediği şu. Çok şişti performansı düşer tarzında fonlar değil para piyasası fonları. Bunun 50 misline çıksa portföyünün büyüklüğü yine zerre performansını etkilemez para piyasasında. Çok likit ve derindir. Hsyfler gibi şişince işlem yapması zorlaşan, manevra alanı daralan ve getirileri düşen ürünler değil. Çünkü yatırım yaptıkları alanların hacmi çok büyük.
ppz'nin diğer para piyasası fonlarına göre getirisinin iyi olmasının asıl nedeni , yönetim ücretinin muadillerine göre ciddi düşük olması. Bu alanda rekabetçi olması getirilerini yükseltiyor.
%91 oranında hisse senedi taşıyor şu an (çok uzun zamandır). Bildiğin hisse senedi fonunun stopaj vergisi kesilen hali yani :)
Keşke kendin de biraz araştırıp öyle girseydin bu işlere. Anladığım kadarıyla çok çok yenisin dolar, altın vs. dediğine göre. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/916059 buradan sayfanın üstünde ekli pdf dosyasından bakabilrisin TCD'nin neler taşıdığına. (nelere yatırım yaptığına)
Fon tarafındaki stopaj feragati o kadar fazla değil. Bir vergi düzenlemesiyle bizden geri alirlar fazlasıyla :) (bkz: ikinci elde binde5) Dolarizasyonu yavaslatmasi etkisi düşünülerek dolaylı faydası icin getirilmişti.
Hem dth çözülmedi ve galiba özellikle mevduat tarafında bankalar stopaji kendi hanesine yazdığı için kredi maliyetlerini düşmesine sebep oluyor. Bu da sıkı para politikasının etkisini azaltıyordu.
Ama su an merkezin/maliyenin politikası belirsiz olduğu için ne yapacaklarını kimse kestiremiyor.
Ne işbilmez adamlar, gelip bistte halka arz etseler en az hafta tavan garanti:)
Halka arzın ilk işlem gününde yüzde 30 düştü
https://www.borsagundem.com/haber/ha...-dustu/1560126
Ustad bilgi icin tesekkurler.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elz % + 0.22
Pdd % + 0.046
31 Mart Çarşamba günü, kesin olmayan getiri oranımız:
NNF +0,37%
Bist100 -0,29%
Yarından itibaren akşam yayınlamayabilirler artık, öyle demişlerdi...
Nnf tabloya uymuyor portföy dağılımı 1 ay öncesine ait değişiklikler olmuş sanırım iyi gidiyor.
Tca % - 0.02
Zpf % + 0.01
Zpe % + 0.31
Korkmayın.
TCD düzenli alımlarla BIST’ın 2 kat getiri elde eder. TCD gitmediyse bilin ki Borsa da gitmemiştir.
Düzenli yatırımcısı son 1 senede %150 kar elde etti.
TCD fonunu kötüleyenler %20 kar etmeyi amaçlarlar. Onun için de alim olmaya gerek yok zaten reel faiz o kadar.
Sözün özü BIST’e inanıyorsanız TCD’ye inanın. 6 ay sonra meyvesini görürsünüz. Hisse alım satım işiyle işi bilmiyorsanız uğraşmayın. Borsaya gireceğim diyorsanız TCD iyi bir tercihtir diğer hsyf’lere göre.
ytd.