--ya sayı saymayı bilmiyor, ya da dayak yememiş...
Printable View
XELKT endeksine paralel hareket etseydi olması gereken fiyatı 105 tl çivarı olacaktı.
16 mayısta xelkt endeksi ile başlayan yolculuğu 10 Temmuz itibariyle bitmiş,uyumsuzluk olmuş.
ORTAK SATIŞI VE TAHSİSLİ SATIŞI İLE HİSSENİN GİTMESİNİ ENGELLEMİŞLER.
Çıkışta fibonaci altın oranlarını işletirse o dediğin fiyatlara gelebilir ama çok para dökmesi lazım .
https://i.hizliresim.com/dwv0cq8.PNG
* 205 milyon lot satış yapıldı ve tahsisli sonrasında piyasadaki hisse sayısında değişiklik olmayacak. Bu rakam fiili dolaşımdaki toplam lot sayısının (389.872.500 lot) % 50'sinden fazla. Bu, bana göre ciddi bir potansiyel enerjidir...
marmarada balık kalmadı... biz yeni çaparı takımları hazırlıyoruz..:kahkah: 10 Temmuzden beri uykuda olan bir indikatör kırmızı barda sinyal gönderdi... daha yüzünü bile yıkamadı bu yüzden göndermedim... roza üzerinde 2 kapanış kabul etmeme rağmen, malsız çulsuz izlemede...
https://i.hizliresim.com/398vdtj.png
esozcan
marmarada balık kalmadı... biz yeni çaparı takımları hazırlıyoruz...
Doğru söylüyorsun, Marmara'da balık kalmadı.Birkaç tane iskorpit kaldı.
Onlar da yanlış bir hamlede zehirini bırakır dikenli iğnelerinden.
Bu da öyle bir şey olsa gerek.
1 Eylül de palamut sezonu açılıyor.Vira vira diyecek tekneler.
Konuyla ne alakalı diyeceksiniz ama öylesine aklıma geldi işte...Boğazda balık rakıyı özlemişim.
evet.. bu da öyle birşey.. istorpit kuma gömülür göremezsin... ama bu gömülse de kırmızı bar olsa da, o sinyali yakalar bulur..
şimdi soru şu.. (bu bar) balık ile rakı içilir mi...:kahkah:
kazancınız bol ve daim olsun..
https://i.hizliresim.com/ipebr8o.png
mayıs ayındaki barbun avına da bir örnek verirsek sanırım grafik daha anlaşılır olur..
https://i.hizliresim.com/hho5sqj.png
Barbun mayısa çok var. Eylül-ekim palamut, kasım -aralık lüfer zamanı.
Önce palamut pilaki sonra lüfer mangal yiyelim,finalde barbun yeriz.
Benim merak ettiğim 16-32' yi mi 16-22' yi mi itki dalgalarında baz alıcak.
Belkim de hiçbiri olmayacak,iskorpit çorbasıyla sezon gececek.:kmk::kmk::kmk:
Borsanın EREGL ile birlikte en ucuz kağıdı bana göre. Ama bekletir mi bekletir. Bu tahsisli hadisesini anlamadım. Kademeli olarak almaya başlayalım bakalım belki ayağım uğurlu gelir. :)
Bataklıkta adam eve formasyonu oluşmuş.İçine etmezse.
YEKDEM ile CANTE arasında nasıl bir ilişki kurdun anlamadım. Üstelik davaların birbiri ile en ufak emsalliği de yok ki, emsal karar gibi yazmışsın.
CANTE davasında "kanunların geriye doğru işletilemeceği" konusunda EPDK tarafından hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen bir eylem var. İlk derece mahkemesi de zaten kararında bunu açıkça belirtmiş.
Diğer taraftan, yürütmenin durdurulması talebinin reddi, mer'i mevzuata uygun. Fazla gelen elektrik faturasını el mecbur ödeyip sonra mahkeme kararı ile geri almak gibi bir şey yani. Ben ödemem, mahkemeye verdiğim için sonra öderim gibi bir şey yok yani. Hukuk sistemimiz "kurumların saygınlığına halel gelmemesi" şeklinde özetlenebilecek bu doktrin üzerine kurulu. Son tahlilde bu borç EPDK'ya ödendi ve geri alabilmek için davaya devam ediliyor.
Davanın esası Anayasa ve kanunlara aykırılık. Bununla ilgili milyonlarca içtihat var. EPDK'nın bu davayı kazanma şansı sıfır...YTD
Son olarak. Ben büyük balığın peşindeyim, EPDK tarafından gelecek haber bildiğin istavrit, hamsi...:p
--hem ilk mahkeme hem de istinaf mahkemesi şirketi haklı bulmasına rağmen şirket davayı danıştay da kaybetmiş...yeniden değerlndirem mahkemede danıiştaya uymuş...ilk iki mahkemeninin de geçerli bir hukuki gerekçeleri olduğu su götürmez...
--karanlıkta ıslık çalmaya devam edin...
Ortada bir emsal karar yok diyorum, anlamıyorsun. Alakasız 2 ayrı dava. Mahkemeymiş, Danıştaymış bilmem neymiş...40 yıl bu işin içerisindeydim ben, kime ne anlatıyorsun ?
Diyorum ki, CANTE davasında 30 Eylül 2022 tarihinde, EPDK tarafından Usul ve Esaslar'da yapılan değişikliğin temel hak ve hukuk kurallarının aksine geriye dönük olarak işletilmesi durumu var. Senin temel yanılgın "yürütmenin durdurulması talebinin reddini" kaybedilmiş bir dava gibi görmen.
Bu mesajını ve son cümleni not ettim. 1 Eylül yani yarın Adli tatil sona erecek. Tahminim odur ki, 1.5-2 ay içerisinde (daha önce de olabilir) konu ile ilgili karar çıkar. O zaman konuyu detaylıca tartışacağız...
--geriye dönük olup olmadığı değil konu; karar, ilk olarak çıktıktan sonra EPDK ile şirket arasında olan yazışmalar, istemler var ise geriye dönüklük geçerliliğini kaybedebilir...ilk kararın gerekçesi de önemli, ayrıca sebepszi zenginleşme durumu da olabilir...
https://www.caninsesi.com.tr/cante-k...k-yatirimci-mi
Tutar faturalara yansıtılacak
Perşembe günü yapılan toplantıda kurulumuz bu anlaşmalar kapsamında sehven ya da kasıtlı olarak EPİAŞ'a yapılan gerçek dışı bildirimler sebebi ile 40 şirket hakkında idari soruşturma açılmasına ve 10 milyar 208 milyon 222 bin 680 liranın geri ödenmesine karar vermiştir. Faiziyle birlikte 11 milyar lirayı aşan bu meblağ AUF mekanizmasının doğası gereği maliyet düşüşü olarak doğrudan tüketicilerimizin faturasına yansıtılacaktır."
Kamu yararını gözettikleri için itiraz reddedilmiş.Kazanma şansı yok gibi.(Kazanırsa şirkete olumlu yansır)Zaten cezayı ödemiş.
Sanırım bu cezalar bu itiraz edilen davalarla ilgili.
Açıklamada sabit fiyatlı olan ve tüketicileri koruduğu için AUF kapsamına alınmayan ikili anlaşmaların da EPİAŞâ€™a sunularak güvence altına alındığı belirtildi ve şu hususlar vurgulandı, “Bu kapsamda EPİAŞâ€™a yapılan gerçek dışı bildirimler sebebi ile 40 şirket hakkında idari soruşturma açılmış ve faiziyle birlikte 15 milyar 355 milyon TL’yi aşan bir meblağın sisteme iadesine karar verilmiştir.
https://www.enerjigunlugu.net/azami-...ari-54566h.htm
--40 şirket varmış...bu 40 şirketten ÇAN-2 dışında epdk yı mahmekeye veren-itiraz eden başka şirket var mı??...
Başkan Yılmaz şunları söyledi:
*“Şirketlerin büyük kısmı geri ödeme sürecini başlattı. Kararımızın tebliğinin üzerinden 1 hafta geçmeden 1 milyar TL’ye yaklaşan bir kısmı tahsil edildi. Şu unutulmamalı… Bu bir ceza değil haksızca alınmış bir meblağın geri iadesi. Ödemeye yanaşmayan şirket olursa EPİAŞâ€™taki alacaklarından ve teminatlarından keseceğiz. Yani ya ödenecek ya ödenecek. Birileri inanmak istemeyebilir ama 11 milyarı TL’yi aşan bu meblağ AUF havuzundan bütün tüketicilerin maliyetlerinde düşüş anlamına geliyor. Umuyorum bundan sonra bütün şirketlerimiz AUF konusunda en az EPDK kadar hassas davranır.†Kaynak: Yılmaz: Bir hafta geçmeden AUF kapsamında 1 milyar TL tahsil edildi
Çok sert bir açıklama olmuş.Dava süreci devam ederken.
11 milyar liranın yaklaşık 3.2 milyar Liralık kısmı Limak ve IC İçtaş, yaklaşık 2.3 milyar liralık kısmı Bereket Enerji Grubu, yaklaşık 1.8 milyar liralık kısmı KOLİN Enerji, 1.2 milyar liralık kısmı ODAŞ olmak üzere toplamda 40 şirket tarafından iade edilecek. Bu şirketler hakkında EPDK tarafından soruşturma süreci başlatıldığı ve önümüzdeki günlerde savunmalarının alınacağı öğrenildi.
Büyük pay bunların,şirketlere bakıyorum da gülesim geliyor.
Sayın HYPATAI
Açıklama 18 Ocak 2023 tarihli yani dava açılmadan önce yapılmış. Tehdit diline gelince halkın seçtigi bir C.Başkanının "ya taraf olursunuz ya bertaraf" şeklindeki açıklamasından fazla bir farkı yok. Sıkıyı görünce çark ederler merak etmeyin. Bu can bu tende durdukça o papazı vermem dedi, ertesi gün ABD'ye gönderdi..Alıştık yani. :)
İlk derece mahkemesi kararı 17.06.2023 tarihli ve bu kararda EPDK tarafından tesis edilen işlemin iptali mevcut. Mevzuatın geriye dönük işletilmesi konusunda nihai bir karar (Danıştay yönünden) çıkması imkansız. Düşüncesi bile saçma...
Olurda çıkarsa hepimiz terk edelim bu ülkeyi...O derece.
Bunu dediğinde politika faizi % 8.5 idi. Şimdi % 25...:kahkah:Alıntı:
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisi iktidarda olduğu sürece faizlerin düşeceğini ve enflasyonun kontrol altına alınacağını söyledi.
24 Nisan 2023
--CANTE nin 1. çeyrek bilançosunda EPDK nın el koyduğu hakedişi için karşılık ayırması ve geçmiş yıl karını (ceza kadar) düşmesi gerekirken yapmadı...yapsaydı bedelsiz veremiyordu...
--2. çeyrekte kur farkı zararınını da göstermemiş...
--bunlar hakkında var mı söyleceğiniz bir şey....
ODAŞ ın son finansal mali tablosunda;
yatırım faaliyetlerinden 400 milyona yakın kar yazmış, neyi yatırmış da bu karı elde etmiş, bilançodan ben çıkaramadım...çıkarabilen varsa yazsın da öğrenelim...
--DİYE SORMUŞTUM...ORADAN BİR CEVAP GELMEDİ....BURADA VAR MI BİR CEVAP VEREBİLECEK?
İLK 2 AYDAKİ ÜRETİM GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 15 DÜŞMÜŞ...
335.886,10 MWh
384.712,00 MWh
CANTE (Kurulu güç 330 MWh)
Toplam Üretim: 384.712,00 MWh (1 Temmuz - 31 Ağustos 2022)
Toplam Üretim: 336.138,17 MWh (1 Temmuz - 31 Ağustos 2023)
YATAĞAN (Kurulu güç 630 MWh)
Toplam Üretim: 600.838,60 MWh (1 Temmuz - 31 Ağustos 2022)
Toplam Üretim: 362.211,83 MWh (1 Temmuz - 31 Ağustos 2023)
DÜNKÜ GÜNLÜK ÜRETİM
Toplam Üretim: 8.424,00 MWh İZENİR....370 MWe
Toplam Üretim: 5.976,69 MWh CANTE.....330
KURULU GÜÇ FARKI %12
ÜRETİMDE FARK % 40.......
İZENİR TÜRKİYEDE ÜRETİME ÇOK DAHA ERKEN GEÇTİ...2014....CANTE 2018
cante neden daha az üretim yapıyor, eski-2. el, yerli-kalitesiz kömür...
Aşağıdaki mesajımda gerekli bilgiler var:Alıntı:
Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait olan 25 rödovans sahasının işletmecisi, bölgedeki sanayi kuruluşlarının daha çok teşvik verildiği için ithal kömür tercih etmesi nedeniyle kömür ocaklarını kapatmamak için mücadele veriyor. Bu ocaklarda kömür çıkarmak için çalışan yaklaşık 3 bin madenci ise işsiz kalma korkusu yaşıyor.
'YERLİ ÜRETİCİYİ DURMA SEVİYESİNE GETİRMİŞTİR'
ANKA'nın haberine göre TTK’ya ait Gelik rödovans sahasını işleten Akkurt Madencilik’in yönetim kurulu başkanı Alaattin Kurnaz, şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanımız ‘yerli ve milli’ diyor. Maalesef biz de yılbaşından sonra, EPDK kararından sonra, biliyorsunuz hem pandemi hem savaşlardan sonra gelen maliyetlerle ilgili burada rödovanslı işletmeciler olarak bayağı sıkıntıya düştük. Bunun yanında EPDK, aldığı kararla ithal kömüre 3 bin 250, bizim kömüre de 2 bin 50 teşvik vererek yerli üreticiyi durma seviyesine getirmiştir. Bizim amacımız, ithal kömüre değil de burada yerli kömüre teşvik verilmesi.
https://www.halkinsesi.com.tr/ithal-...ik-gayri-milli
https://www.hisse.net/topluluk/showt...53#post6541053
İthal kömür kullanan IZENR finansal verileri de şu mesajımda:
IZENR piyasa değeri dünkü kapanış: 31 milyar Tl.
Enerji Bakanlığında bir grup ithalat çetesi bildiğin vatan hainliği yapıyor. İTHAL Kömürü taşıyanlar Kılıçdaroğlu'nun çocuklarının gemicikleri olunca böyle maalesef...
Yerli ve milli ne varsa yerlebir bir düzen...
https://i.hizliresim.com/ooy3u0p.PNG
Direkt Sayın Cumhurbaşkanına gönderdim. Sade bir vatandaş olarak görevimi yapmış mıyım ? Evet. Madem bu konuyla ilgilisiniz, bugüne kadar siz ne yaptınız sayın ft-2 !
Konu kapanmıştır...
CANTE henüz 4 yıllık bir santral ve bu ahlaksız düzen elbet bir gün sona erecek ve bu halkı gerçek milliyetçiler yönetecek. İşte o zaman İTHAL kömür kullananların hepsi topu dikecek ve bu süreci (tamamen şahsi menfaatleri gereği) yönetenler de adalet önünde hesap verecek...Ben buna sonuna kadar inanıyorum...
Bu konuda tepkiler çığ gibi büyüyor hatta iktidar ortağı cenahından da sesler yükselmeye başladı. Bana göre bu akılalmaz strateji, mevcut konjonktürde apaçık ekonomimize ihanet...Yakında sayın C.Başkanı bu konuya el atacaktır diye umuyorum...Alıntı:
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Murat Kotra, rödövans işletmelerinin yüksek maliyetler ve EPDK'nın ithal kömüre yüksek teşvik, yerli kömüre düşük teşvik sağlayan kararı nedeniyle kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını dile getirerek konuyla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada Kotra, "EPDK'nın yanlış kararı yüzünden yerli ve milli üretim yapan rödövans işletmelerin kapılarına kilit vurması ve yaklaşık 3 bin 500 maden işçisinin işsiz kalması an meselesi haline gelmiştir" dedi.
Rödövanslı işletmelerin sorunları ile ilgili hazırladığı raporu Enerji Tabii Kaynaklar Bakanına ilettiğine dikkat çeken Kotra, "Zonguldak'ta TTK'nın üretimden çekildiği atıl sahalarda yasal statüde, TTK ile sözleşme yaparak taşkömürü üreten rödövans işletmeleri yüksek maliyetler ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun ithal kömüre yüksek teşvik, yerli kömüre düşük teşvik sağlayan kararı nedeniyle kapanma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor. Soma'da meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan maden kazasının ardından iş sağlığı ve işgüvenliği önlemlerinin en üst düzeyde uygulanmasını ve bu işletmelerde çalışan maden işçilerine en az iki asgari ücret tutarında maaş ödenmesini öngören mevzuat gereğince Zonguldak'taki özel kömür işletmelerinin üretim maliyetleri çok artmış, EPDK'nın, Sayın Cumhurbaşkanımızın "yerli ve milli kaynaklara öncelik verilmesi" yönündeki açıklamalarına da ters düşecek şekilde ithal kömüre yüksek teşvik sağlayan kararı yerli kömür işletmelerinin pazar olanaklarını da ortadan kaldırmış, bütün bu gelişmeler sonucunda Zonguldak'ta taşkömürü üretimi yaparak milli ekonomiye katkı sağlayan rödövans işletlemelerinden bir kısma kapanmış, kalan işletmeler ise kapanma noktasına gelmiş bulunmaktadır.
https://www.kanalbzonguldak.com/itha...svik-verilmeli